Saturday, 25 May 2013

“Apakah kalian mengira bahawa kalian akan masuk surga, padahal belum datang kepada kalian (cubaan) sebagaimana halnya orang-orang terdahulu sebelum kalian?“Apakah kalian mengira bahawa kalian akan masuk surga, padahal belum datang kepada kalian (cubaan) sebagaimana halnya orang-orang terdahulu sebelum kalian? Mereka ditimpa oleh malapetaka dan kesengsaraan, serta digoncangkan (dengan bermacam-macam cubaan). Sehingga berkatalah Rasul dan orang-orang yang beriman bersamanya, “Bilakah datangnya pertolongan Allah?” Ingatlah, sesunggunhnya pertolongan Allah itu amat dekat.” [Al Baqarah: 214]

syria

Apabila Allah menjadi pelindung, tiada satu pun di atas bumi , di udara atau di laut yang akan dapat mencederakan kamu.

Lihatlah peluru anti kereta kebal ini , tidak mengenai kereta kebal tersebut hanya beberapa sentimeter sahaja, kereta kebal ini sedang mengebom lapangan terbang tentera basyar assad, pengganas nombor satu dunia ! Kereta kebal ini dipandu oleh Pakcik Haj Abu Mahmud .

Alhamdu lillah, Allah telah menyelamatkan beliau dan kereta kebalnya..

Mari kita teruskan doa kepada semua Mujahidin di bandar Sham.

CLIP: http://www.youtube.com/watch?v=TNcsKKEc7rs
 

syria

Sesiapa yang mempunyai hati dan perasan, tidak layak untuk berada di kalangan manusia.
Agama siapa yang menyuruh dia membunuh semuanya yang mempunyai hubungkait dengan Sunni supaya dapat masuk ke Jannah, dia bukannya manusia.
Agama siapa yang membutakan matanya dengan kebencian, tidak akan dapat melihat keindahan dunia.

Kucing ini ditembak oleh penembak hendap di Halab, " Bustan Qasr", tepat di telapak kaki kanannya, kucing ini kemudiannya dibawa ke hospital yang berdekatan untuk diberi ubat pelali sebelum dibawa oleh anggota FSA ke pinggir bandar Halab yang mana kemudiannya dirawat oleh seorang pelajar veterinar.

Telapak kaki kanan kucing ini terpaksa dipotong kerana hancur akibat peluru dari senjata penembak tepat Syiah.

Kucing ini diberi ubat pelali yang mencukupi semasa pembedahan dan dibantu oleh seorang jururawat.

syria

Tidak ada sebab kenapa tidak boleh tunaikan tanggungjawab, lihat mujahid ini, beliau hilang kedua-dua belah tangan tapi masih boleh bersolat dan menolong dengan apa yang ada. 

Syiah Sniper


Hanya membunuh kanak-kanak
.......
A-li 'Imraan
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.

[195]
Maka Tuhan mereka perkenankan doa mereka (dengan firmanNya): "Sesungguhnya Aku tidak akan sia-siakan amal orang-orang yang beramal dari kalangan kamu, sama ada lelaki atau perempuan, (kerana) setengah kamu (adalah keturunan) dari setengahnya yang lain; maka orang-orang yang berhijrah (kerana menyelamatkan ugamanya), dan yang diusir ke luar dari tempat tinggalnya, dan juga yang disakiti (dengan berbagai-bagai gangguan) kerana menjalankan ugamaKu, dan yang berperang (untuk mempertahankan Islam), dan yang terbunuh (gugur Syahid dalam perang Sabil) - sesungguhnya Aku akan hapuskan kesalahan-kesalahan mereka, dan sesungguhnya Aku akan masukkan mereka ke dalam Syurga yang mengalir di bawahnya beberapa sungai, sebagai pahala dari sisi Allah. Dan di sisi Allah jualah pahala yang sebaik-baiknya (bagi mereka yang beramal soleh)"......
Akaun Maybank: 562106630487
PayPal: AlEhsidek@gmail.com
Pertubuhan Sinar Damsyik Malaysia

Pelarian Syria hidup pelarian dipergunungan

Pelarian Syria hidup pelarian dipergunungan, gua dan runtuhan Romanian sejarah. FSA tidak dapat melindungi mereka daripada serangan Bashar atau menyediakan mereka dengan makanan. Mereka berdepan dengan maut pada bila-bila masa.
...
http://www.aawsat.com/details.asp?section=73&article=722954&issueno=12543#.UZ2dN7U3BqW

Pepatah lama: Pengkhianat lebih teruk daripada musuh

Hanya di Syria!


.......
A-li 'Imraan
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
[142]
Adakah kamu menyangka bahawa kamu akan masuk Syurga padahal belum lagi nyata kepada Allah (wujudnya) orang-orang yang berjihad (yang berjuang dengan bersungguh-sungguh) di antara kamu, dan (belum lagi) nyata (wujudnya) orang-orang yang sabar (tabah dan cekal hati dalam perjuangan)?

Tentera Syiah Assad membakar mayat-mayat

Jurukamera ini mengekori 2 trak yang "menitiskan darah" ke kawasan ini, Beliau berjaya merakam adegan Tentera Syiah Assad membakar mayat-mayat yang dibawa mereka dan kemudiannya menimbus mereka di pergunungan. ID (Kad pengenalan) mayat-mayat tersebut masih tidak berjaya dikenal pasti, kami percaya mayat-mayat tersebut milik Sunni yang dipenjarakan dan askar Syiah yang terbunuh.

Bukti-bukti yang dirakam akan di dokumenkan sebagai bahan bukti selepas Syria bebas pada suatu masa nanti. InsyaAllah.

Doakan kehancuran regim assad, dan sekutunya secepat mungkin. Amiin.

_______________________________________________________

Klip: http://www.youtube.com/watch?v=oKEl0LtdU0Y&feature=youtu.be

Jika mereka ada peluang, mereka tidak akan berhenti membunuh semua Sunni dalam dunia ini.

Jika mereka ada peluang, mereka tidak akan berhenti membunuh semua Sunni dalam dunia ini.

Dengan peluru, pisau, api atau di bawah air..

Titik merah dalam petak adalah tapak tentera "al-Dhuhur" terkena lagi, kawasan empangan air yg besar di "Al-Raqq"..

Serangan terbaru di empangan itu menunjukkan mereka tidak kisah dengan dengan kehidupan rakyat yang tinggal dengan sungai daripada empangan ini. Sekiranya empangan ini runtuh, ia hanya akan mengambil masa beberapa minit sahaja untuk membunuh semua penduduk " Al-Raqqa", "Dair-ElZur" dan sebahagian perkampungan Sunni di Iraq "Diala" dan "Ninawa"

Walaupun keruntuhan empangan ini akan membunuh kira-kira 1.3 juta hanya dengan beberapa minit sahaja, kelihatannya seperti tiada sesiapa yang peduli untuk membantu FSA memberhentikan tentera ini dan tiada sesiapa yang mahu boikot penyerang di mahkamah antarabangsa and UN, seperti dunia sebenarnya menanti perkara ini berlaku.

Mungkin kerana pembunuhan beramai-ramai ini ditujukan kepada rakyat yang berdarah murah..darah Sunni..
 —

syria

Al-'Ankabuut
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
[69]
Dan orang-orang yang berusaha dengan bersungguh-sungguh kerana memenuhi kehendak ugama Kami, sesungguhnya Kami akan memimpin mereka ke jalan-jalan Kami (yang menjadikan mereka bergembira serta beroleh keredaan); dan sesungguhnya (pertolongan dan bantuan) Allah adalah berserta orang-orang yang berusaha membaiki amalannya.

mangsa kekejaman syiah

syria

-FSA maju perlahan-lahan di Qusair hingga posisi ke-4 sementara Hizbullat hingga hari ke-7 terus gagal untuk menyerang kota kecil Sunni ini.

- Pada akhir hari yang ketujuh, lebih dari 100 pejuang Hizbullat tewas di Qusair dan mujahidin terus berdatangan ke Qushair. Allahu Akbar!!

- Mujahidin FSA berhasil maju satu titik di Daraa dan hingga kini masih terjadi pertempuran di Hama, Aleppo, Homs, dan Damaskus.

-Basyar Assad meminta liga Arab untuk "meminta maaf" kepadanya dan rakyat Suriah karena telah bersekongkol dengan Israel terhadap Suriah, Basyar juga Menambahkan setelah Kalian "meminta maaf" kemudian tendang Saudi dan Qatar dari Liga Arab, baru Anda dapat mengundang saya kembali, namun saya berpikir (tidak setuju) untuk menghadiri Konferensi Jenewa 2 yang akan membahas mengenai krisis Suriah.

Perlu diketahui, dalam pernyataan Basyar Al-Assad kemarin ia mengatakan seluruh warga Suriah diluar Suriah adalah Teroris atau kawan Teroris sedangkan orang-orang yang didalam Suriah adalah warga Suriah sejati.

-Al Jazeera-

Link:http://www.aljazeera.net/news/pages/26f98f62-4703-418f-8515-35ecd19e170b

Teheran nafi tentera di Syria


Dubai: Iran semalam menafikan dakwaan kononnya tentera negara itu berada di Syria untuk membantu tentera Presiden Bashar al-Assad.

Jurucakap Kementerian Luar Iran Abbas Araqchi berkata demikian sehari selepas negara yang menyokong penentang Bashar mendesak Teheran mengundurkan tenteranya dari wilayah Syria.
“Musuh Syria sebenar membuat tuduhan itu untuk mencetuskan kemarahan rakyat Syria,” kata Abbas seperti yang dipetik oleh stesen televisyen negara berkenaan.

Pada mesyuarat di Jordan kelmarin, Sahabat Syria yang terdiri daripada kerajaan Barat dan Arab menggesa pengunduran serta-merta tentera Iran dan pejuang Hizbullah Lubnan dari Syria.


Pasukan berkenaan dilaporkan berjuang bersama-sama anggota tentera dan dan militia yang setia kepada Bashar di bandar Qusair berhampiran sempadan Lubnan.


“Tentera Iran tidak pernah berada di Syria,” kata Abbas ketika menjawab soalan wartawan mengenai dakwaan Sahabat Syria itu. - Reuters

Rejim Bashar setuju rundingan damai


Moscow: Kerajaan Syria pada prinsipnya bersetuju menghadiri persidangan perdamaian antarabangsa yang disarankan Russia dan Amerika Syarikat.

“Damsyik sudah menyatakan kesediaan untuk menyertai persidangan antarabangsa dalam usaha negara itu untuk mencari penyelesaian politik,” kata jurucakap Kementerian Luar Russia, Alexander Lukashevich.
Beliau bagaimanapun berkata, sukar untuk menetapkan tarikh rundingan itu pada masa ini kerana sehingga ini tidak jelas siapa yang akan bercakap bagi pihak penentang kerajaan Syria.

Lukashevich berkata tindakan antarabangsa termasuk resolusi Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) pada 15 Mei lalu yang memuji penentang dan mengutuk tentera Presiden Bashar al-Assad mendorong pemberontak Syria menolak rundingan.


Russia melindungi Bashar sepanjang konflik lebih dua tahun itu yang membunuh 80,000 orang.


Ia juga menentang semua bentuk sekatan terhadap Syria dan membekal senjata kepada tentera yang setia kepada Presiden Bashar al-Assad. - Reuters

syria

The Syrian revolution did not allow the Syrian kids to grow up normally. All of a sudden they found themselves grown ups with a sense of duty and responsibility.

Omar Ktaifan (14 years old) is a reporter from Dara'a - Horan. He felt that it is his job to report what is taking place in his city. Unfortunately, the criminal regime did not give him enough time to live. He was killed during bombardment on his city recently.

syria

A lot of Syrians feel that the world has let them down. There has been many conferences over the past two years to support the Syrian people by the "friends" of the Syrian people, but no tangible help is given, other than words and waste of time.

The sign says:

The road to free Syria does not go through Geneva.

Simple and straight froward fact.

syria

CNN News:

The vicious tornado that ripped across central Oklahoma on Monday killed at least 24 people -- with about 40 more bodies expected to arrive at the Oklahoma state medical examiner's office.

It looks they have not heard about Al Assad Tornado in Syria, where the number of dead on daily basis touches 100 innocent lives, the majority are women and children.

An appeal to the "save the children of the world" organisation. When are you going to save the children of Syria ???

syria

Extra-judicially executed!!
RIP humanity!!
Elqueen.
May 24, 2013

syria

To the "friends" of Syria who want Geneva 2 to convene with no time limits and conditions to stop the genocide, please see this photo.

It is a "civil war" taking place from one party against the people !!!!

syria

The sign says:

The inhabitants of this house have moved to heaven, thanks to the criminal regime

Deir Hafer-Aleppo

Deir Hafer-Aleppo:
Thanks to the Arabs, the Muslims and to the world our children are falling down before your eyes. 
The child martyr Hanan al Ibrahim

http://youtu.be/8V0DrqDoqGQ

Brigade Muhajirin Menyeru Hamas untuk Mengakhiri Perlawanan terhadap Mujahidin Salafi JihadiSURIAH (KabarDuniaIslam) - Pada 20 Mei Ibn Taymiyyah Media Center (ITMC) unit media milik mujahidin Gaza, Dewan Syura Mujahidin di Lingkungan Yerusalem (MSC), mempublikasi sebuah video di mana Abu Talha al Libi staf Syariah dari brigade Muhajirin di bumi Asy Syam, ke forum-forum jihadi dan laman media sosial mereka.

Dalam video berjudul "Takutlah kepada Allah, wahai Hamas" yang diterjemahkan oleh (SITE) Intelligence Group'. Al Libi mengecam keras operasi yang menentang mujahidin Salafi Jihadi di Jalur Gaza. Al Libi juga menyatakan bahwa Hamas telah melakukan penyiksaan dan menahan anggota mujahidin salafi jihadi.

Al Libi juga mempertanyakan tujuan operasi Hamas. "Apakah untuk kepentingan kalian, atau untuk Islam dan kaum Muslimin? Demi Allah, dengan menahan dan menyiksa mujahidin untuk melindungi Israel bukanlah untuk kepentingan Islam dan kaum Muslimin," kata Al Libi. Al Libi melanjutkan bahwa aktivitas Hamas sekarang tidaklah sejalan tujuan pendiri Hamas, Syeikh Ahmed Yassin dan Abdul Aziz al Rantisi, keduanya dibunuh Israel pada 2004.

Al Libi juga menegaskan bahwa Hamas telah menyimpang dari jalan Jihad dan menyeru untuk kembali ke tujuan awal, "Jangan sia-siakan amunisi kalian." Pada bagian akhir video tersebut, Al Libi menyeru pada anggota Hamas untuk "meletakkan tangan kalian di tangan para mujahidin dan bersama melawan Israel."

Ketegangan antara Hamas dan mujahidin salafi jihadi di Jalur Gaza meningkat setelah pembunuhan Hithem Ziad Ibrahim Masshal oleh Israel pada 30 April. Keesokan harinya pada 1 Mei, ITMC mengeluarkan pernyataan di forum jihadi bahwa Masshal dijebak oleh elemen Hamas sebagai umpan "di atas piring emas" untuk Israel.

Dewan Syura Mujahidin di Lingkungan Yerusalem (MSC) adalah gabungan beberapa kelompok mujahidin salafi jihadi namun tidak terbatas pada kelompok Jihad dan Tauhid di Yerusalem dan Anshar al Sunnah yang bergerak di Jalur Gaza. Sheikh Anas Abdul Rahman, salah satu pemimpin, mengatakan bahwa tujuan kelompok jihadi adalah untuk "melawan Yahudi dan mengupayakan penerapan syariat Islam tidak hanya di Palestina namun juga di seluruh dunia."


Mujahidin Chechnya dalam Brigade Muhajirin
--------------------------------------------------
Brigade Muhajirin adalah unit mujahidin yang dibentuk dari jihadi dari luar Palestina yang berjuang di Suriah dan berafiliasi dekat dengan Jabhat Al Nusrah, afiliasi Al Qaeda di Suriah.

Abu Omar al Chechen adalah komandan Brigade Muhajirin, seorang mujahidin asal Kaukasus Rusia yang berhubungan dengan Emirat Islam Kauskasus, kelompok mujahidin yang berjuang bersama Jabhat Al Nusrah dan tergabung dalam basis militer Suriah.

Brigade Muhajirin berhasil menggabungkan beberapa kelompok mujahidin Suriah dalam satu komando. Pada akhir Maret, Abu Omar al Chechen mengumumkan bergabunganya Brigade Muhajirin dengan beberapa kelompok mujahidin Suriah dan membentuk pasukan Muhajirin dengan Abu Omar al Chechen sebagai amirnya.

Gabungan kelompok mujahidin itu memiliki lebih dari 1.000 mujahidin yang berasal dari berbagai negara termasuk Emirat Islam Kauskasus, demikian seperti yang dinyatakan Kavkaz Center.(KabarDuniaIslam/lwj)

Pernahkah media TV Sekuler Munafiq mengupas dan mengekspos anak-anak & balita kaum muslimin yang dibantai AS dan Sekutunya di Afghanistan, Yaman atau di Pakistan..??Ketika SEEKOR TENTARA KAFIR SALIB mampus kalian berduka dan bersedih lalu mengeskposnya sedemikian rupa... aduhaaaaai.. sungguh kalianlah pengikut GEMBONG MUNAFIQ ABDULLAH BIN UBAY BIN SALUL..!!!


Ku tunggu komentar kalian wahai anjing-anjing munafiq terkait anak2 balita ini yang di bantai oleh AS dan Sekutunya di Afghanistan, Yaman atau Pakistan dengan Drone..!!


UNTUK MUNAAFIQUUN ANTEK KAFIR SALIBIS AMERIKA :
SEMOGA ALLAH LEMPARKAN KALIAN KE DASAR JURANG NERAKA JAHANAM SEMUANYA..!! 

PEMBANTAIAN MASSAL DI BANIYAS SURIAH.Pernahkah media TV Sekuler Munafiq mengupas dan mengekspos anak-anak & balita kaum muslimin yang dibantai oleh Kafir Syiah pada awal mei kemarin..?


Untuk para MUNAAFIQUUN :

Ketika SEEKOR TENTARA KAFIR SALIB mampus kalian berduka dan bersedih lalu mengeskposnya sedemikian rupa... aduhaaaaai.. sungguh kalianlah pengikut GEMBONG MUNAFIQ ABDULLAH BIN UBAY BIN SALUL..!!!

Ketika seekor tentara kafir salibis Inggris mati dipenggal oleh pemuda muslim Inggris di Inggris kalian malah ikut2an teriak teroris pada dia seperti orang kafir ucapkan. Lalu kalian sebut apa orang kafir Syiah yang membantai anak2 dan balita kaum muslimin itu wahai munafiq..? lalu kalian sebut apa pemerkosa muslimah suriah oleh tentara kafir Suriah..?

Ku tunggu komentar kalian wahai bajingan munafiq terkait anak2 balita ini yang di bantai oleh Kafir Syiah dan Sekutunya di Suriah..!


UNTUK MUNAAFIQUUN ANTEK KAFIR SYIAH
SEMOGA ALLAH LEMPARKAN KALIAN KE DASAR JURANG NERAKA JAHANAM SEMUANYA..!!

Daulah Islam Irak dan Syam Meluncurkan Amaliyah Istisyhadiyah di HarastaSURIAH (KabarDuniaIslam) – Baru-baru ini Daulah Islam Irak dan Syam telah memulai sebuah babak baru di Suriah, khususnya setelah eksekusi tiga murtad yang terlibat dalam pembantaian kaum muslimin Banias di Raqqa. Kali ini Daulah Islam memulai debutnya dengan melancurkan sebuah operasi Amaliyah istisyhadiyah di Harasta, Damaskus dengan menggunakan nama Daulah Islam Irak dan Syam, dan tampaknya ini adalah pengumuman terbaru operasi amaliyah istisyhadiyah mereka di Harasta, Damaskus.

Sebuah pernyataan Daulah Islam Irak dan Syam dengan judul “Amaliyah istisyhadiyah Batalyon penjaga keamanan di Harasta” di telah diposting pada sebuah forum Jihad

Abu Hassan Al Urduni rahimahullah, seorang pencari syahadah, ditampilkan di dalam sabuah gambar bersama dengan bendera dan logo baru Daulah Islam Irak dan Syam. Berikut adalah foto yang ditampilkan.


(KabarDuniaIslam/al-mustaqbal.org)

THALLAS MENYINGKAP HUBUNGAN REZIM THAGHUT SURIAH DAN ISRAELSURIAH (KabarDuniaIslam) - pengusaha yang menentang Bashar Assad Faras Thallas mengungkapkan bahwa rezim Bashar al-Assad mengadakan kesepakatan politik dan ekonomi yang dilakukan belakang layar antara dia dan Israel, dan melakukan penyelundupan minyak Suriah langsung ke Israel

Thallas menghubungkan transaksi ini dengan apa yang dia sebut sebagai bunuh diri dari mantan Perdana Menteri Mahmoud Zoubi – meskipun ada orang yang mengatakan ia dibunuh – karena mengancam untuk mengekspos file ini.

Thallas mengatakan dalam sebuah wawancara yang disiarkan channel “Arabiyah”: “Saya tidak mengumumkannya karena takut dibunuh atau dipaksa untuk melakukan bunuh diri seperti Zoubi.”

Putra dari mantan menteri pertahanan Mustafa Thalass: “Rezim Penguasa mengatur Suriah seperti persawahan, dan kita ini adalah bagian dari penjaga peternakan, pertanian. biasanya meliputi domba dan anjing, pemburu dan penjaga, dan kami adalah bagian dari penjaga itu.”

dia menambahkan: “Mustafa Thallass adalah mitra dari Rezim penguasa di awal-awal, di masa Hafez al-Assad, tetapi tidak ada lagi kemitraan dalam pemerintahan Bashar al-Assad, dan ayah saya adalah bagian penting dari pemerintah, dan dengan demikian memikul tanggung jawab dalam periode tersebut.”

(KabarDuniaIslam/gensyiah)

SYRIA

Lihat wajahnya yang bersih ini. Beliau ialah Abu Dujana, salah seorang mujahideen Jabhat al Nusra. Berasal dari Jordan. Menghabiskan 6 tahun di penjara Al-Saud. Selepas dibebaskan beliau terus menyertai jihad di Syria. Dan beliau telah syahid (InsyaAllah). Semoga Allah menempatkan beliau di kalangan para-para syuhada

Mujahideen bersama bahan-bahan buangan

Gambar menunjukkan mujahideen bersama patung Assad yang telah mereka hancurkan.Pada tahun 610M, masa bermulanya dakwah Nabi Muhammad S.A.W. di Mekkah, terdapat lebih kurang 366 berhala yang dibina oleh kafir Quraisy.

Manakala di tahun 2010, 1434 tahun selepas Nabi Muhamad S.A.W, Nabi kesayangan kita hancurkan berhala Quraisy, orang Syiah di Syria pula membina lebih 3000 berhala. Kemudian memaksa rakyatnya mengucap 'Tiada tuhan selain Bashar Assad.'

Ini menunjukkan Syiah sekarang 10x lebih kafir daripada kafir Quraisy yang diperangi oleh Nabi Muhammad S.A.W.

Semoga Allah melaknat orang kafir ini sepanjang masa. Amin.

Burung syurga ini berasal dari Halab

Burung syurga ini berasal dari Halab, telah disembelih di lehernya, kemudian diikat pada 2 biji tayar kereta dan dibakar hidup-hidup. Hanya Allah dan budak ini sahaja yang mengetahui betapa sakitnya derita yang ditanggung sebelum nafasnya yang terakhir. Semua ini berlaku kerana kekejaman Bashar Assad yang MASIH berkuasa ke atas Syria.

Kepada sesiapa yang masih mempedulikan insiden di Syria dan masih bersikap mementingkan diri sendiri, percayalah,suatu hari kelak keadaan seperti ini boleh berlaku keatas kamu (na'uzubillah minzaliq) dan dunia tak akan mempedulikan kamu.

Kepada sesiapa (media massa khususnya) yang telah memutar belitkan fakta mengenai Basyar Assad dan mengkritik Mujahidin FSA sebagai "terrorist (pengganas)", sesungguhnya hati kamu telah dibutakan, ibarat cawan yang diterbalikkan dan tidak mungkin dapat menampung air'.

Bagi kita yang sama-sama memperjuangkan hak saudara-saudari di Syria, semoga kita akan teruskan usaha jati ini walaupun kita menjadi orang yang terakhir untuk berbuat demikian. InsyaAllah kemenangan akan menjadi milik kita (Ahli Sunnah Wal-Jamaah) apabila tiba saatnya.

Sumber: http://www.facebook.com/syria.care

syria diserang senjata kimia

The Raqqa Media Center menyiarkan gambar-gambar mengerikan pada Sabtu, 20 April 2013 dari 8 anak-anak kecil Syria yang mengalami luka kebakaran kesan dari senjata kimia yang digunakan oleh rezim Assad dan saya menyeru untuk bantuan perubatan atau kemanusiaan bagi meringankan penderitaan mereka.

Nama anak-anak kecil mangsa serangan senjata kimia:
1. Mohammad Yousef Hussein, berusia 8 tahun
2. Mahmoud Yousef Hussein, berusia 6
3. Yahya Yousuf Hussein, usia 4 tahun
4. Hamza Yousef Husein, usia 2 tahun
5. Mohammad Yousef Adnan, berusia 7 tahun
6. Ahmed Yousef Adnan, berusia 8 tahun
7. Ismail Yousef Adnan, berusia 5 tahun
8. Sara Yousef Adnan, umur 3 tahun

Sesiapa saja yang ingin membantu, bolehlah menyalurkan terus ke akaun yang di selenggara oleh SYRIA CARE MALAYSIA:

Akaun Maybank 562106630487
PayPal: AlEhsidek@gmail.com
Pertubuhan Sinar Damsyik Malaysia

Alamat: (SYRIA CARE OFFICE)
No.38B,jalan Bola Tampar 13/14, Seksyen 13, 40100 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan

Page: http://www.facebook.com/syria.care

Saya menyeru saudara-saudara seislam saya membantu seberapa yang mampu dan juga berdoa buat mereka. Juga mohon di SHARE post ini.

Jazakallahu Khairan Kathira
 

syria juga saudara kita

Betapa rindunya seorang ayah kepada anak-anaknya yang telah tiada. Ya Allah... kuatkanlah si Ayah ini... Sesungguhnya Engkau lah sebaik-baik pelindung... Ya Allah

From BOSTON with LOVE


Bukan semua dari mereka yang anti Islam. Islam sangat subur di Amerika ketika ini. Dimana kerajaannya berterusan berkempen memburukkan islam, semakin ramai pula yang memeluk Islam. RESPECT buat warga BOSTON ini

Gambar Singa Mujahideen yang sedang berlatih. Doakan mereka. Allahuakbar

Gambar Singa Mujahideen yang sedang berlatih. Doakan mereka. Allahuakbar

HASBUNALLAH WA NI'MAL WAKEEL Anak kecil yang menjadi mangsa kezaliman Rejim Basyar. Sangat menyedihkan. Semoga beliau kembali pulih seperti sediakala.

Anugerah oleh Majlis Syura Iran kepada Basyar Assad sempena pembunuhan lebih 100 ribu orang awam yang telah dibunuh oleh Basyar

Anugerah oleh Majlis Syura Iran kepada Basyar Assad sempena pembunuhan lebih 100 ribu orang awam yang telah dibunuh oleh Basyar laknatullah a'laih. Maka, Laknat Allah, Malaikat dan manusia ke atas si Basyar Assad laknatullah a'laih. Dan Majils Iran bukanlah Majilis Syura tetapi Majlis Syaitan Iblis laknatullah semuanya. Ucapkanlah laknatullah ke atas Basyar Assad!!!

via Alan Rossy

ALLAHUAKBAR ALLAHUAKBAR ALLAHUAKBAR!!!TANGAN YANG MENGHAYUN BUAIAN BISA MENGGONCANG DUNIA.
Semangat juang seorang ibu. 4 orang anaknya telah syahid. Doakan perjuangannya.

ALLAHU AKBAR!!!


Mereka menyahut seruan jihad. Lebih dari 3000 warga Sunni Lebanon ke Masjid mendaftar sebagai mujahideen untuk berjuang bersama FSA dan Jabhat Al-Nushra di Al-Qaseir Homs.

Rejim Basyar yang sangat keji

Rejim Basyar yang sangat keji, sanggup melakukan kekejaman hingga tahap begini. Ya Allah... Selamatkanlah anak-anak kecil daripada rejim yang zalim ini Ya Allah

syria

Assalamualaikum sahabat yang dikasihi...
Namaku Muhammad Ibrahim. Aku telah dibunuh di Izra pada 22 April 2011. Hari Jumaat itu amat indah bila Allah memilihku sebagai seorang yang syahid. Dua tahun yang mengembirakan di syurga. Aku harap kalian tidak akan pernah melupakan aku. 
 Muhammad Ibrahim

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Assalamualaikum,Beloved friend, My name is Muhammad Ibrahim. I`ve been killed in Izra on 22 April 2011. That friday was very beautiful when ALLAH choose me as a martyr. Two years encouraging in heaven. I hope people will never forget me.
 Muhammad Ibrahim

syria

SYRIA ~ I cant ever imagine the thought of losing my father he is the most dearest man to my heart , daughters in Syria baby girls dont have the opportunity to know their fathers... Assad is killing them and robbing them from the love of a father to his daughter! 

This pic is very emotional, subhanAllah this baby girl has lost her father to the Assad forces and in the placard it reads the blood of my father will be your head Bashar!

Mereka tidak tahan lagi dizalimi syiah di Lebanon

Mereka tidak tahan lagi dizalimi syiah di Lebanon. Kini mereka bangkit. Inilah saudara kita Briged Ahli Sunnah di Lebanon. Allahuakbar!!!

ALLAHU AKBAR!!!Berita dari dalam Beirut: Ketibaan 20 mayat tentera hezbulshaytan di Lebanon. Mereka dibunuh mujahideen dalam pertempuran 
di al-qasir. Semoga ramai lagi yang akan dihantar pulang.

Assad Has Shown No Regard for #Syria's People Let Alone It's Historical Sites

ALLAHUAKBAR!!! Para SNIPER Hamas

ALLAHU AKBAR!!! As-Syahid Omar Mahameed DARAA

Dilaporkan 7000 tentera sunni yang berdaftar dari Lubnan di bawah pimpinan Syeikh Ahmad Al-Assir sudah bersedia menyertai Mujahideen Syria

Dilaporkan 7000 tentera sunni yang berdaftar dari Lubnan di bawah pimpinan Syeikh Ahmad Al-Assir sudah bersedia menyertai Mujahideen Syria untuk menentang rejim Bashar dan tentera syiah kafir hizbullah...ALLAHUUU AKBARR !! Kita BERSAUDARA.

#RiseOfKhilafah
Sumber: http://www.facebook.com/RevolusiBiladAlSham13

Singa berasal dari Turki.

Cemal Begtaş - Telah syahid di bumi Syria - Singa berasal dari Turki.

MashaAllah! Lihatlah senyuman manis yang terukir di wajahnya, sama ada ketika hidup ataupun setelah syahid. Semoga ditempatkan di Syurga

syria mangsa syiah

Gambar ini sudah cukup menceritakan segalanya. kanak-kanak ini ketakutan selepas tentera regim Bashar Assad mengebom dan mengakibatkan kesemua rakannya yang berada di sekitarnya mati serta merta.

Sumber: http://www.facebook.com/ikram4syria

syria dihancurkan oleh syiah

Broken homes, Broken hearts, Shattered dreams, but ONE GOAL, JANNAH !!. ALLAHU AKBAR !! 
Free syria soon "In sha Allah"

via http://www.facebook.com/pages/Bilad-Al-Sham