Friday, 27 April 2012

Pihak rejim Basyar menyembunyikan beberapa buah kereta kebal mereka disebalik pagar sekolah.

22 April 2012, Idlib, Syria : Pihak rejim Basyar menyembunyikan beberapa buah kereta kebal mereka disebalik pagar sekolah. Hal ini untuk menyorokkan segala perancangan jahat mereka daripada dilihat oleh hampir 300 orang pemerhati PBB yang dihantar ke Syria pada hari ini.

Mereka sangka masyarakat dunia bodoh?

syria berdarah

Pakcik tua ini sedang merenung nasib negaranya yang kini hancur berkecai dirobek oleh rejim Basyar. Kelihatan beliau sedang duduk di atas runtuhan rumahnya yang rosak teruk akibat dibom oleh rejim Basyar.

Menurut sumber, pakcik ini berkata "Aku daripada wilayah Homs, aku juga dilahirkan disini dan aku juga akan mati disini. Aku tidak akan pernah mengundur".

Diharapkan umat Islam seluruh dunia jangan pernah lupa untuk mendoakan mereka dan membaca qunut nazilah disetiap solat fardhu agar Allah menghancurkan rejim Basyar la'natullah.

Ulama' Syria yg menentang Basyar Asad.

 Ulama' Syria yg menentang Basyar Asad..dari kiri Syaikh Qurra' As-Syam Mohammad Kurayyim Rajih, Syaikh Sariyyah Rifaie dan abgnya Syaikh Usamah Rifaie..ana sempat belajar dengan syaikh Sariyyah Rifaie ketika di Syria dahulu.
بعد التهديدات التي تعرضوا لها مؤخرًا ...

نوجِّه نداءنا لشيوخ الحق الثلاثة:
نستحلفكم بربِّ الارض و السموات ألا تستهتِروا بأمنكم و أمانكم 
مَتِّعونا بأنفسكم و لا تكسِروا شَوكتَنا بنَيلِ النظامِ مِنكم .
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
معاً للمُطالبة بحماية شيوخ الحق فلقد كَثُرَت التهديدات ضدهم