Wednesday, 20 November 2013

Ini bukanlah Stalingrad, ini di Syria.

Berjuta-juta telah didaftarkan sebagai pelarian akibat kekejaman Bashar keatas rakyat Syria

Hak Asasi Manusia berkata, jumlah itu merangkumi lebih daripada 41,000 orang awam - termasuk 6,000 kanak-kanak dan 4,000 wanita.

Kesan kemusnahan teruk akibat pengeboman rejim Bashar. Anggaran konflik meletakkan angka kematian lebih daripada 115,000.

DRONE yang berjaya dirampas Mujahideen.

ALLAHU AKBAR! ALLAHU AKBAR! ALLAHU AKBAR!Saudara kita, Ibnu Abdurrahim Ayyub, Mujahideen yang berasal dari Indonesia kini berada di Aleppo bergabung dengan Mujahideen Sham bagi memerangi Rejim Bashar dan sekutu-sekutunya.

Semoga Menang & Menang
 

ALLAHU AKBAR!!!ALEPPO, SYRIA

Mujahideen Jabhat An-Nusrah mengumumkan kemenangan mereka di khalayak ramai di Aleppo, Syria baru-baru ini. Mereka telah menghukum mati 11 tentera syiah Iran dari brigade 80 di Aleppo.

Sementara itu mereka juga telah berjaya membunuh lebih 200 tentera syiah dan merebut kembali kawasan Khanasir yang sebelumnya dikuasai rejim Bashar Assad.

Ribuan tentera syiah, tentera elit Iran dan sekutu-sekutu syiah yang lain telah berusaha keras bagi merebut kembali kota-kota penting di Aleppo, tetapi Mujahideen berjuang bermati-matian mempertahankannya.

Doakan Mujahideen

Link video: http://www.youtube.com/watch?v=wKhSNIggPf0
 

Seorang komander Iran yang terbunuh dalam serangan pengeboman di kedutaan Iran di Beirut, Lubnan. Allahuakbar !

Qalamun | DamsyikSeorang wanita asing telah ditinggalkan selama 3 hari dalam keadaan cedera dan lumpuh disebabkan roket-roket menghujani rumahnya. Tetapi Mujahideen FSA menolongnya untuk dipindahkan ke tempat lain.

Info : Wilayah Qalamun dalam situasi tegang dimana Mujahideen cuba mengambil alih dari regim bashar.
 

Alhamdulillah.. Allahuakbar !Mujahideen Jabhat Al Nusrah bersama sebahagian dari hasil ghanimah [harta rampasan perang] di Hama Timur.

Allahuakbar !
 

syria berdarah

##SYRIA

Flashing the victory sign with his tearful eyes..
What would happen to those innocent children when they grow up after seeing so much killing and devastation?!

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions :

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com
Tel no: 03 -4141 6732 / +6013-222 6057

Sila klik pada pautan berikut untuk borang sumbangan / Please click the link for the donation form:
http://form.jotform.me/form/32973019428459

syria berdarah

 BERITA HARI INI:

"Homs"
- 10 penduduk sipil terbunuh dan sejumlah orang cedera selepas mafia Basyar membom sebuah rumah sakit di kota Al Waar.

"Damaskus"
- Syabiha Assad(Mafia Basyar Al-Assad) membombardir beberapa kawasan di pedalaman Damaskus dengan tujuan meneror penduduk sipil dengan harapan mereka lari keluar Syria untuk menyelamatkan diri seperti yang telah terjadi di Mesraba, Daraya, Muadhamia dan Yalda. Sehingga tentara-tentara Syiah rezim dapat menduduki kawasan-kawasan tersebut.

- Mafia Basyar turut menghancurkan kota Qaraa sesudah satu minggu kawasan itu dibombardir oleh tentara Syiah rezim dibantu dengan milisi Syiah Hizbullat .dan Syiah Irak, Brigade Abu Fadhl Abbas.

Di Qaraa, tentara-tentara Syiah telah membantai banyak penduduk sipil dan keluarga yang selamat memilih melarikan diri ke Lebanon untuk menyelamatkan diri.

"Aleppo"
- Mujahidin Syria berhasil menguasai kawasan militer rezim di selatan kota "The Southern Hill" dan membunuh sejumlah syabiha di sana.

Sumber : http://www.aljazeera.net/news/pages/72defd90-dfa1-442b-9524-c71371203a84
 

Hari Anak Universal (20 November)

 Hari Anak Universal (20 November)

#PembantaianSyria , lebih dari 10.000 anak Syria telah terbunuh sejak 18 Maret 2011 akibat kekejaman rezim Syiah Assad.
 

Beza kematian tentera islam dan tentera kafir Basyar Assad

Pernah menjadi pemain bola sepak pasukan Jerman

Pernah menjadi pemain bola sepak pasukan Jerman dan wira ini sekarang yang terkenal sebagai pemain bola sepak di Jerman membuat keputusan menjadi seorang Muslim kemudian apabila beliau telah mendengar perkara yang berlaku di Syria terus membuat keputusan untuk pergi berjihad dan beliau telah mendapat syahid dan semoga Allah merahmati beliau. 

Semoga rakyat syria terus tabah..

Assalamualaikum dan selamat pagi..Aktiviti yang giat dijalankan di Homs mencari kayu dan ranting-ranting pokok untuk peganti pemanas badan bagi menghadapi musim sejuk..

Semoga rakyat syria terus tabah..

Turkey, Istanbul: Solat ghaib yang dilakukan kepada roh as-syahid Abdul Qadir Soleh.Semoga damai di sana

 

Anak-anak di kem yang rindukan suasana persekolahan mereka..Semangat mereka begitu berkobar-kobar ketika mengatakan "kami rindukan sekolah"

Syaikh Muhammad Ali As-Sabuni ulama Syam asal Aleppo yang sangat dihormati kini baru saja tiba di Johannesburg, Afrika Selatan dalam perjalanan berdakwah.

 Syaikh Muhammad Ali As-Sabuni ulama Syam asal Aleppo yang sangat dihormati kini baru saja tiba di Johannesburg, Afrika Selatan dalam perjalanan berdakwah. 

Setibanya disana, para pelajarnya begitu gembira dan langsung meminta Syaikh mengadakan kelas yang pertama di bandara pada saat itu juga tanpa berehat ataupun makan sebentar.

Subhanallah, lihat bagaimana hebat kecintaan para pelajarnya akan Ilmu dan hebatnya kecintaan Syaikh menyampaikan Ilmunya. Mereka-mereka inilah generasi yang in syaa Allah membantu menyelamatkan Islam pada masa akan datang.

Semoga Allah merahmati mereka dan memberkahi ilmu-ilmu mereka.

Allahumma aamiin.
 

Tentera Syria tawan bandar Qara


Beirut: Pasukan keselamatan Syria dilapor berjaya menguasai sepenuhnya Qara, semalam, bandar yang digunakan kumpulan penentang untuk keluar masuk ke Lubnan.

Tentera yang setia kepada Presiden Bashar al-Assad melancarkan serangan sejak Jumaat lalu ke atas bandar itu yang terletak 80 kilometer ke utara Damsyik di pergunungan Qalamoun.

Damsyik dilapor terdesak menguasai lebuh raya di bandar itu bagi memastikan pemindahan bahan kimia dari bandar itu ke persisiran pantai bagi memenuhi tuntutan program keamanan tajaan Amerika Syarikat dan Russia dalam usaha memusnahkan senjata kimianya.

Agensi berita SANA memetik sumber tentera sebagai berkata, kumpulan penentang yang menguasai Qara sudah ditumpaskan sama sekali.