Wednesday, 3 July 2013

Daulah Islam Irak dan Syam Meluncurkan Amaliyah Istisyhadiyah di HarastaSURIAH – Baru-baru ini Daulah Islam Irak dan Syam telah memulai sebuah babak baru di Suriah, khususnya setelah eksekusi tiga murtad yang terlibat dalam pembantaian kaum muslimin Banias di Raqqa. Kali ini Daulah Islam memulai debutnya dengan melancurkan sebuah operasi Amaliyah istisyhadiyah di Harasta, Damaskus dengan menggunakan nama Daulah Islam Irak dan Syam, dan tampaknya ini adalah pengumuman terbaru operasi amaliyah istisyhadiyah mereka di Harasta, Damaskus.

Sebuah pernyataan Daulah Islam Irak dan Syam dengan judul “Amaliyah istisyhadiyah Batalyon penjaga keamanan di Harasta” di telah diposting pada sebuah forum Jihad

Abu Hassan Al Urduni rahimahullah, seorang pencari syahadah, ditampilkan di dalam sabuah gambar bersama dengan bendera dan logo baru Daulah Islam Irak dan Syam. Berikut adalah foto yang ditampilkan. Berikut adalah foto dari serangan amaliyah istisyhadiyah di Harasta :

*Elite Jannisary (al-mustaqbal.org)
 

(Kerugian Aset Tentera Basyar Dalam Tempoh 2 Tahun Yang Lalu)

STATISTIK TERKINI

(Kerugian Aset Tentera Basyar Dalam Tempoh 2 Tahun Yang Lalu)

Satu edaran laporan Royal Institute of British yang menyatakan butiran kerugian tentera Syria dalam tempoh dua tahun yang lalu telah tersebar di laman rangkaian sosial Facebook. 

Kerugian sehingga tarikh 28 Jun 2013:

1) Anggota Tentera : 68,000 terbunuh dan 6,500 anggota tentera ditahan kerana enggan menembak penunjuk perasaan.

2) Kereta Kebal : Memiliki 5,000 kereta kebal dan kenderaan tempur. Sebanyak 1,500 tidak beroperasi dan baki sebanyak 3,500. Hampir 2,215 musnah dalam pertempuran. Berbaki 1,285 di mana kira-kira 500 ditempatkan di seluruh wilayah yang diduduki, 500 di pantai Syria dan 285 di Dimasyq.

2) Pesawat Udara : Memiliki 450 pesawat udara, termasuk 100 tidak beroperasi, berbaki 350 ditolak 260 pesawat ditembak jatuh, masih berbaki 90 buah pesawat udara.

3) Peluru Berpandu Darat ke Darat : Memiliki 1,366 peluru berpandu, telah digunakan 800, tinggal 566 sahaja.

#freesyria #pray4syria

TERKINI
Ghanimah (harta rampasan perang) mujahidin FSA hari ini di Riqqah. Biarkan Basyar dengan bantuan Iran dan pakatannya, mereka ada Allah sebaik-baik pertolongan.

Doakan mujahidin.

#freesyria #pray4syria

Doakan mereka.Semoga keceriaan dan senyuman mereka ini berkekalan. Ya, berkekalan hingga ke syurga. Insya-Allah.

Doakan mereka.

#freesyria #pray4syria

Hasrat saya adalah untuk menggulingkan Bashar, dan kembali ke rumah saya.


2 July 2013 Hasrat saya adalah untuk menggulingkan Bashar, dan kembali ke rumah saya... dari Pintu Kem Pelarian Syria

seorang anak kecil terbunuh hari ini


Selagi rejim penjenayah (Basyar) terus-terusan melakukan kezaliman, akan ada sentiasa mangsa, dan ini adalah salah seorang daripada mereka, seorang anak kecil terbunuh hari ini 2hb Julai 2013 di Kafrbatna. Penjenayah mesti ditangkap dan dihukum, dan dunia perlu bersuara bagi menghentikan pembunuhan mereka-mereka yang tidak bersalah.

Beginilah keadaannya di Syria.

Beginilah keadaannya di Syria. Dengan peralatan perubatan yang serba daif, kadang2 pesakit dirawat tanpa menggunakan ubat bius. Tak dapat dibayangkan kesakitan yang mereka alami.

Al Marj | Timur Al Ghouta | Damsyik

Al Marj | Timur Al Ghouta | Damsyik

Cuba perhatikan riak wajah kanak-kanak ini. Mereka terlalu gembira. Sehingga berderai tawa mereka. Anda tahu kenapa mereka sangat gembira? Sudah 5 hari mereka berlapar. Hari ini ibu mereka telah menemui tepung busuk (seseorang yang tidak larat untuk mengangkatnya telah meninggalkan tepung itu) dan membuat roti daripada tepung yang telah berkulat itu. Tepung yang diadun bersama air itu telah dibakar menjadi roti.

Setelah lima hari tidak menemui walau sebuku roti, tiada apa lagi yang paling menggembirakan mereka hari ini, selain memakan roti bersama air kosong. Regim Basyar telah mengepung dan menyekat bekalan makanan, air dan ubat-ubatan ke sini. Kebun-kebun dan ladang-ladang gandum juga telah dibakar, dan rumah-rumah mereka telah dimusnahkan oleh regim sehingga menjadikan mereka pelarian dalam negara mereka sendiri. Namun seluruh dunia masih terus menonton.

Anda boleh menonton kisah menyayat hati kanak-kanak ini melalui link video di bawah:

http://www.youtube.com/watch?v=q3Bit28ZMYU&feature=youtu.be

Kita di sini terlalu melimpah ruah sehingga adakalanya membawa kepada pembaziran. Sama-sama kita membantu mereka apa yang termampu dan seikhlas hati kita. Semoga saudara-saudara kita di Syria terus berada dalam perlindungan Allah Taala. Bila kemanusiaan sudah mati, hanya Dia lah sebaik-baik pelindung dan Allah sahaja sudah mencukupi.

HASBUNALLAH WA NI’MAL WAKEEL

Kita kembalikan memori kita ke Al-Qusair

Kita kembalikan memori kita ke Al-Qusair - Selama lebih dua minggu Al-Qusair dikepung, dan setelah mujahidin Syria berjuang habis-habisan di sana, akhirnya kita terpaksa akur akan kejatuhan Al-Qusair. Mujahidin berusaha menyelamatkan dan membawa keluar orang awam yang tidak berupaya, namun setelah Al-Qusair dirampas oleh regim dan Hizbullat, inilah nasib yang menimpa penduduk Qusair yang tidak sempat menyelamatkan diri. Mereka telah disembelih tanpa perikemanusiaan oleh Hizbullat dan rumah-rumah mereka juga telah diduduki. 

Darah-darah yang tumpah di Al-Qusair akan terus segar dalam ingatan kami semua. Kami tidak akan pernah melupakan dan tidak akan sekali-kali memaafkan. Satu hari nanti Mujahidin pasti akan mengembalikan Al-Qusair dan akan membebaskan Syria. Semoga doa kita terus mengiringi perjuangan mujahidin.

ALLAHU AKBAR!!!

ALLAHU AKBAR!!!
Ramai anak-anak muda Malaysia yang cintakan Islam bercita-cita menyertai mereka (Mujahideen). Semoga hajat tercapai. Mantapkan iman, banyakkan berdoa... InsyaAllah akan sampai jua ke bumi Sham.

Masjid Khalid Al-Waleed yang hancur oleh tangan-tangan tentera kufar.


Inilah gambar terbaru Masjid Khalid Al-Waleed yang hancur oleh tangan-tangan tentera kufar. Panglima perang yang sejati, jasanya terlalu banyak untuk kita kenangi, pelajari. Adakah seorang Muslim sanggup menhancurkan rumah Allah? Jadi anda tahu siapa mereka.

Hasrat saya adalah untuk menggulingkan Bashar, dan kembali ke rumah saya...

2 July 2013

Hasrat saya adalah untuk menggulingkan Bashar, dan kembali ke rumah saya...

dari Pintu Kem Pelarian Syria

Penjenayah mesti ditangkap dan dihukum

Selagi rejim penjenayah (Basyar) terus-terusan melakukan kezaliman, akan ada sentiasa mangsa, dan ini adalah salah seorang daripada mereka, seorang anak kecil terbunuh hari ini 2hb Julai 2013 di Kafrbatna.

Penjenayah mesti ditangkap dan dihukum, dan dunia perlu bersuara bagi menghentikan pembunuhan mereka-mereka yang tidak bersalah.

syria

BINISH, SYRIA Bom dari MIGs Basyar Assad telah membunuh anak kecil yang tidak berdosa

Ciuman terakhir dari seorang ibu. HASBUNALLAH WA NI'MAL WAKEEL

Inilah gambar terbaru Masjid Khalid Al-Waleed yang hancur

Inilah gambar terbaru Masjid Khalid Al-Waleed yang hancur oleh tangan-tangan tentera kufar. Panglima perang yang sejati, jasanya terlalu banyak untuk kita kenangi, pelajari. Adakah seorang Muslim sanggup menhancurkan rumah Allah? Jadi anda tahu siapa mereka.

BINISH, SYRIA Bom dari MIGs Basyar Assad telah membunuh anak kecil yang tidak berdosa

Ciuman terakhir dari seorang ibu. HASBUNALLAH WA NI'MAL WAKEEL