Saturday, 31 August 2013

Siapa sebenarnya yang ingin mereka perangi? Mujahideen ataupun Basyar?

Pada tahun 2008, Israel menggunakan fosforus putih, yang merupakan senjata kimia, semasa serangan keatas Gaza. Mengapa tidak kita melihat Amerika, United Kingdom, Perancis, dan sekutu-sekutunya campur tangan? Kerana disana kelompok mujahideen belum menjadi ancaman utama kepada pakatan kafir. 

Sedangkan di Syria apabila mujahideen menguasai lebih 
80% Syria, mereka menggunakan alasan ingin memerangi Basyar atas sebab penggunaan senjata kimia. Siapa sebenarnya yang ingin mereka perangi? Mujahideen ataupun Basyar? Anda tentu ada jawapannya.

Anak kecil ini tidak mati syahid kerana serangan atau senjata kimia, dia telah syahid kerana KELAPARAN

 SYRIA
Anak kecil ini tidak mati syahid kerana serangan atau senjata kimia, dia telah syahid kerana KELAPARAN disebabkan oleh serangan yang berterusan di Mo'adamiyit Al Sham sejak 10 bulan lalu. Ini adalah sesuatu yang mengaibkan bagi kemanusiaan, itupun jika 'manusia' masih wujud.

Inilah antara sebab mengapa Amerika mencipta peperangan,

Inilah antara sebab mengapa Amerika mencipta peperangan, bukan untuk menjaga keselamatan sejagat seperti yang mereka canangkan.

Ini gambar cenderamata seorang tentera Amerika dengan contoh senjata pemusnah besar-besaran yang mereka jumpai di Iraq.Inilah antara sebab mengapa Amerika mencipta peperangan, bukan untuk menjaga keselamatan sejagat seperti yang mereka canangkan.

Ini gambar cenderamata seorang tentera Amerika dengan contoh senjata pemusnah besar-besaran yang mereka jumpai di Iraq.

Rusia hantar 2 kapal perang ke Laut Mediterranean


Gambar fail merakamkan kapal pelancar peluru berpandu Rusia, Moskva. Rusia dilapor akan menghantar dua kapal perangnya ke timur Laut Mediterranean. - AGENSI
MOSCOW 29 Ogos - Rusia dilaporkan akan menghantar dua kapal perang ke timur Laut Mediterranean ketika kuasa Barat bersedia melancarkan tindakan ketenteraan ke atas Syria ekoran dakwaan negara itu menggunakan senjata kimia dalam perang saudara di negara itu pada minggu lepas.
Agensi berita Interfax yang memetik sumber melaporkan kapal pelancar peluru berpandu dan kapal antikapal selam Rusia itu akan tiba di perairan tersebut tidak lama lagi kerana situasi 'yang sudah diketahui'.
Bagaimanapun, tentera laut Rusia menafikan arahan tersebut mempunyai kaitan dengan konflik di Syria, sebaliknya menyatakan ia merupakan sebahagian daripada rutin bagi menyusun kapal-kapal di sana.
Tentera laut Rusia tidak pula memberikan maklumat lanjut mengenai jenis dan jumlah kapal yang terlibat dalam arahan tersebut.
Laporan awal Interfax menyatakan bahawa tujuan penghantaran kapal-kapal tersebut adalah untuk mengukuhkan kedudukan tentera laut Rusia di rantau tersebut dan bukan bagi menggantikan kapal yang sedia ada. - REUTERS


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20130830/lu_04/Rusia-hantar-2-kapal-perang-ke-Laut-Mediterranean#ixzz2dYhEy7IB
© Utusan Melayu (M) Bhd 

syria

YamanGambar di bawah adalah Sheikh Qa'id al Dhabab. Abangnya pula adalah Tariq al Dhabab iaitu seorang pahlawan lagenda dan pemimpin mujahiddin Ansar al-Syariah bagi wilayah Radaa yang terletak di selatan Yaman. 

Tetapi seorang lagi abangnya (abang tiri) iaitu Hazim al Dhabab seorang pembelot dan munafiq telah membunuh Tariq al Dhabab.
Hutang darah dibalas dengan darah. Qaid al Dhabab telah menuntut bela dengan membunuh Hazim al Dhabab.

Sheikh Qa'id al Dhabab telah syahid hari ini setelah diserang oleh drone United Snakes of America. Semoga Allah merahmati para syuhada dari Yaman dan melindungi para mujahiddin di sana.

Damsyik, SyriaLiwa' al-Islam berjaya memusnahkan tank rejim. Seekor berjaya keluar dari tank dan melarikan diri. Seekor menjadi bangkai kerana terperangkap di dalam tank dan seekor bangkai lagi berjaya keluar dari tank tetapi tidak berupaya melarikan diri (sebelah kakinya hancur) kemudian berjaya ditembak oleh mujahiddin.

Salah satu tugas utama Liwa al-Islam ialah untuk mempertahankan Ghuttah Timur dari jatuh ke tangan rejim. Peta Ghuttah Timur (http://on.fb.me/175zRUf)
 —

Dia datang dari Germany dan menyertai mujahiddin di Syria

Bekas penyanyi rap Denis Cusper aka Deso Dogg atau nama barunya Abu Malik aka Abu Talha al Almani kelihatan bergambar bersama-sama RPG. Dia datang dari Germany dan menyertai mujahiddin di Syria 

Britain berkempen lindungi Syria

Britain berkempen lindungi SyriaKumpulan anti perang di Washington turut berhimpun dan menggesa Presiden Barack Obama menarik balik niat serangan.

LONDON - ENGLAND. Ribuan rakyat Britain yang menyertai kempen anti perang dilaporkan bakal mengadakan protes menentang serangan Barat ke atas Syria di tengah London, hari ini.

Dipetik laporan Agensi,  demonstrasi bertajuk 'No attack on Syria' anjuran Gabungan Menghalang Peperangan dan Kempen Pelucutan Senjata Nuklear (CND), bakal mengumpulkan peserta di Temple Place sebelum bergerak ke Parlimen dan Downing Street untuk menyuarakan tentangan mereka terhadap campur tangan ketenteraan di Syria.

"Mereka (AS) pernah berbohong pada serangan 2003 (perang di Iraq) dan saya pasti ia akan berulang lagi.

"Mereka pernah mencampuri urusan ketenteraan di Iraq, Afghanistan dan Libya, malah tiada satu pun yang berjaya membawa keamanan, sebaliknya ramai yang menjadi mangsa peluru mereka," kata wakil pertubuhan Hentikan Peperangan, Lindsey German.

Sementara itu, Perdana Menteri Britain, David Cameron dan Menteri Luar Jerman, Guido Westerwelle, membuat pengumuman mengejutkan AS apabila membatalkan usaha ketenteraannya ke atas Syria, semalam.

Bagaimanapun, sekutu kuat Washington iaitu Perancis, masih bertegas mahu melancarkan tindakan ketenteraan dengan mendakwa mahu menjatuhkan kerajaan Presiden Bashar al-Assad.

Dalam perkembangan lain, Washington berterusan mencari sekutu antarabangsa bagi membolehkannya melaksanakan tindakan berlandaskan dakwaan penggunaan senjata kimia di Syria.

Sehingga 21 Ogos, seramai 1,300 rakyat Syria disahkan terkorban dalam serangan roket gas beracun didakwa didalangi kerajaan Bashar di pinggir Damsyik.

Adakah anda benar-benar percaya bahawa campur tangan US dan sekutu mereka termasuk UK, Britain, Perancis dan PBB sendiri di Syria adalah semata-mata untuk menyelamatkan Syria dari kekejaman Rejim Tirani Basyar Assad?

Adakah anda benar-benar percaya bahawa campur tangan US dan sekutu mereka termasuk UK, Britain, Perancis dan PBB sendiri di Syria adalah semata-mata untuk menyelamatkan Syria dari kekejaman Rejim Tirani Basyar Assad? Alasan campurtangan ini adalah sebagai membantu 'penentang' untuk melemahkan dan 'manurunkan' Basyar dari kerusi presiden yang dipegang keturunan Assad selama hampir 50 tahun.

Jawapannya tidak! Kerisauan mereka hanyalah pada bendera ini! Panji hitam yang akan berkibar di bumi Syam tidak lama lagi.

Sekiranya mereka benar-benar mahu menolong rakyat, pertolongan sepatutnya telah sampai lama dahulu. Selama hampir 3 tahun mereka hanya duduk membincangkan untuk memberi bantuan. Kini bantuan telah sampai setelah Basyar sudah lumpuh!

Mungkin sekarang kita telah melihat Syria sebagai satu 'planet' yang sudah tidak layak untuk dihuni...kita hanya perlu membayangkan bahawa kemusnahan ini adalah hanya sebahagian kecil daripada kemusnahan yang akan dilakukan oleh 'para penyelamat' Syria yang baru sampai itu. Penduduk Syria akan terus menerima himpitan ini. Darah syuhada' akan terus tumpah dan membanjiri tanah mulia Syam.

Basyar semakin lemah dan semakin berada di ambang kejatuhan (semoga Allah mempercepatkan) kerana mujahidin telah menguasai hampir 80% daripada perang di Syria. Mereka tidak akan membenarkan pejuang-pejuang kebenaran ini memenangi perperangan menentang kebatilan ini dengan cepat dan seterusnya mengawal seluruh Syria.

Segalanya berlalu dengan tergesa-gesa. Dalam tempoh beberapa hari sahaja satu pengkalan ketenteraan US yang lengkap kukuh terbina di Syria. Setujukah kalau dikatakan bahawa tentera US dan sekutunya juga mungkin turut terlibat dengan serangan kimia ke atas Al-Ghouta beberapa hari lepas. Kerana sehingga sekarang tiada laporan lengkap mengenai siapa yang bertanggungjawab melancarkan serangan. Setujukah kalau dikatakan iti hanyalah helah untuk mereka mengambil peluang untuk turut bersama-sama menghancurkan Syria? Sesungguhnya Allah Yang Maha Mengetahui.

Tentera-tentera dajal ini tidak akan sekali-kali membenarkan panji hitam ini berkibar di sana. Setelah kejatuhan Basyar sudah pasti pemimpin-pemimpin yang akan dilahirkan adalah dari kalangan manusia yang cintakan syahid, manusia yang cintakan kebenaran dan manusia yang berpegang teguh kepada Islam, Al-Quran dan hadis.

Sekiranya Basyar jatuh (Basyar pasti akan jatuh-semoga Allah mempercepatkan) tentera dajjal ini sudah pasti mahukan boneka-boneka yang menggantikan anjing-anjing rejim ini terdiri daripada puak-puak sekular yang akan terus-terusan memporak-perandakan dan membuat kehancuran.

Syria bukanlah satu negara yang kaya dengan hasil bumi sebagaimana Iraq yang membuatkan mereka tertarik...tetapi kerana sebagaimana kita yang mengetahui dan meyakini bahawa kemuliaan bumi Syam telah diangkat, dan di sini akan bermulanya hari Malhamah, mereka juga mengetahuinya.

Semoga iman kita akan terus teguh bilamana ditakdirkan untuk berhadapan dengan hari yang penuh cubaan itu nanti. Semoga kita akan teguh berpegang pada kalimah Lailaha Illa Allah. Muhammadurrasulullah!

Kisah yang biasa berlaku di Syria... Allahu Rabbi

Jangan lupa sedekah kan al-fatihah pada anak kecil ini..syurga bersamanya..

"Bersiap sedialah wahai para mujahidin sekalian, masanya akan tiba. Kita akan buktikan bahawa mereka semua (US, Basyar, Iran, Hizbul Lat) adalah satu pakatan yang mesti kita hapuskan"

Komander Am Mujahidin FSA, Komander Riyadh As'ad dalam responnya terhadap rancangan US bersama 10 gabungan negara yang dijangka hari Khamis ini, beliau menyebut :

"Bersiap sedialah wahai para mujahidin sekalian, masanya akan tiba. Kita akan buktikan bahawa mereka semua (US, Basyar, Iran, Hizbul Lat) adalah satu pakatan yang mesti kita hapuskan"

Sumber: Rakyat Malaysia Bersama Revolusi Syria

MASYA ALLAH

MASYA ALLAH 

Indahnya akhlak mereka. Sedangkan binatang pun mereka jaga inikan pula nyawa saudara seakidah. Seorang Mujahid menyusukan seekor anak kucing di kejiranan al-Jdeideh, Aleppo, Syria.

Dalam undang-undang Bashar al-Assad setiap bayi adalah pengganas.

KATAKAN TIDAK KEPADA CAMPURTANGAN US DI SYRIANegara yang mendakwa kononnya mereka mahu menyelesaikan keadaan di Syria, adalah negara yang sama yang melakukan kezaliman kepada saudara-saudara kita di seluruh dunia, termasuk di Guantanamo bay, Iraq, Afghanistan dan penjara Abu Ghraib. Kami tidak sesekali bersetuju kerajaan Barat turut campur tangan di Syria dan memusnahkan ia sepertimana Iraq dan Afghanistan dimusnahkan!

ini adalah realiti sebenar apa yang telah dilalui,

Walaupun hanya digambarkan dalam bentuk karikatur...tetapi ini adalah realiti sebenar apa yang telah dilalui, sedang dilalui dan akan dilalui di Syria. Rakyat Syria akan terus menjadi mangsa yang terhimpit di tengah-tengah. Betapa mahal harga yang perlu dibayar bagi 'membeli' suatu kebebasan.

syria berdarah

Selepas Team Syria Care berjaya melaksanakan beberapa kempen sebelum ini dalam menghantar misi bantuan ke Turki dan Syria, terdapat ramai saudara-saudara islam kita yang meminta untuk menyertai Syria Care dalam menghantar kempen misi bantuan ke luar negara bagi menziarahi kem-kem pelarian dan Keluarga Syria yang memerlukan.

Syria Care dengan ini ingin mengumumkan bahawa terdapat peluang untuk 10 orang bertuah SAHAJA untuk menemani kempen kami kali ini ke Turki untuk bertemu dengan keluarga pelarian dan temubual mereka secara langsung untuk mengetahui kejadian sebenar disana.

(Syria-Care) telah bekerja keras untuk menguruskan program berikut untuk 10 orang SAHAJA:
- Melawat keluarga Syria yang tinggal di sempadan Syria, berhubung langsung dengan mereka dan mengetahui situasi sebenar mereka.
- Lawatan berbentuk Keagamaan dan Budaya di Istanbul. Untuk melawat monumen agama dan sejarah yang paling penting termasuk Makam Saidina Abu Ayyub al-Ansari.

Tempoh program adalah 10 hari, bermula dari 9 September 2013.

Siapa yang berminat untuk menyertai sila hubungi saudara Mahmud (Bahasa Inggeris)
Mob: 0132857608
Email: me.business.consultants @ gmail.com

Bagi memudahkan beliau untuk menempah tiket kapal terbang dan memberi butir-butir perjalanan penuh, (English atau Arab sahaja).

Program di Turki memerlukan kos kira-kira 700 USD setiap orang, (tidak termasuk tiket penerbangan).
Harga ini termasuk Hotel, Sarapan dan pengangkutan dan semua kos lawatan .

TEAM SyriaCare akan bertemu rombongan ini di Turki untuk 1 hari sahaja inshaAllah, kerana pasukan kami akan bekerja di dalam Syria.

Sesiapa yang berminat, sila mendaftar dengan kami tidak lewat daripada 2 hari dari sekarang.
Tempat Program ke Turki adalah sangat terhad kepada 10 orang SAHAJA, sila memahami bahawa panggilan pertama adalah yang pertama untuk berkhidmat untuk mengelakkan sebarang rasa malu untuk pemanggil lewat.

Semoga Allah membimbing kita untuk melakukan apa yang DIA suka dan mengkehendaki, Amin.

Israel ambil langkah berjaga-jaga


Baitulmaqdis: Israel menempatkan sistem pertahanan Kubah Besi di Tel Aviv semalam ketika AS semakin hampir melancarkan serangan tentera ke atas Syria, lapor media.

Stesen radio tentera Israel melaporkan, satu daripada pelancar roket diletakkan di kawasan bandar raya itu pagi semalam.


Laman sesawang berita Ynet pula melaporkan, tidak seperti kedudukan pada November lalu apabila misil pemintas menembak jatuh roket yang dilancarkan dari Gaza, peluru berpandu itu kini dihalakan ke utara menuju Syria. Kelmarin Perdana Menteri Israel Benjamin Netanyahu berkata, penghantaran sistem pertahanan itu dibuat bagi memenuhi keperluan keselamatan semasa.

“Kami tidak terbabit dalam perang di Syria tetapi jika ada sesiapa yang cuba mengancam warga Israel, tentera akan bertindak keras,” katanya. Sementara itu, kaji selidik akhbar Maariv semalam menunjukkan 77 peratus responden berpendapat, jika Washington tidak menyerang rejim Presiden Bashar al-Assad, Israel perlu mengambil tindakan itu sendirian. - AFP

Serangan bermula Rabu?


Damsyik: Presiden Perancis Francois Hollande semalam mengukuhkan harapan AS untuk membentuk gabungan antarabangsa sebagai kemungkinan menyerang Syria selepas ahli Parlimen Britain menolak sebarang pembabitan negara itu.

Dalam temu bual dengan akhbar Le Monde, Hollande berkata, Perancis mahukan tindakan tegas dan wajar terhadap rejim Damsyik.


“Serangan tentera ke atas Syria boleh berlaku menjelang Rabu dan kejutan yang terjadi di Britain tidak akan menjejaskan pendirian Paris,” katanya.

Kelmarin Rumah Putih membayangkan Presiden Barack Obama - dipandu oleh “kepentingan terbaik” AS - bersedia bertindak bersendirian selepas Damsyik didakwa menggunakan senjata kimia ke atas orang awam minggu lalu. Berdepan dengan kebuntuan di Majlis Keselamatan PBB dan penolakan Parlimen Britain, AS terpaksa mencari sekutu lain untuk melaksanakan misi berkenaan.


Parlimen Perancis dijangka mengadakan persidangan tergempar pada Rabu depan untuk membincangkan isu Syria.


Ketika Jerman dan Kanada menolak kemungkinan menyertai serangan ketenteraan, Hollande berkata, perkembangan di London tidak mengubah pendirian Paris. “Setiap negara bebas untuk memilih sama ada mengambil bahagian dalam operasi itu atau tidak,” katanya. Penolakan Parlimen Britain berlaku selepas usaha saat-saat akhir diplomat negara itu untuk mendapatkan sokongan PBB meluluskan tindakan ke atas rejim Presiden Bashar al-Assad dalam satu sidang di Majlis Keselamatan.

Perdana Menteri Britain David Cameron berkata, keputusan Parlimen negara itu membayangkan keinginan rakyatnya tidak mahu membabitkan tentera mereka dalam tindakan di Syria.


“Saya mendapat mesej itu dan kerajaan akan bertindak sewajarnya,” katanya. - AFP

Turki pasti Bashar dalang serangan gas beracun


POTRET Bashar tergantung pada dinding bangunan Hospital Tentera Yousef di Damsyik semasa lawatan pasukan pakar senjata kimia PBB semalam.- REUTERS


ANKARA - Menteri Luar Turki, Ahmet Davutoglu semalam menyatakan hasil maklumat risikan negara itu membuktikan pasukan tentera Presiden Bashar Al-Assad bertanggungjawab melancarkan serangan gas saraf di Damsyik pada minggu lalu.
Sebelum ini, Ankara menegaskan bahawa pihaknya bersedia menyertai apa jua bentuk tindakan ke atas Bashar oleh Barat walaupun tanpa mandat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB).
Turki juga telah meletakkan angkatan bersenjatanya dalam keadaan bersiap sedia bagi mengawal negara itu daripada ancaman Syria.
"Daripada pandangan kami, secara keseluruhan dan berdasarkan siasatan perisikan kami serta penilaian beberapa pakar, tidak syak lagi bahawa rejim Bashar bertanggungjawab melakukan serangan kejam itu," kata Davutoglu.
Sementara itu, Amerika Syarikat (AS) akan menyiarkan laporan perisikannya berhubung serangan yang didakwa telah meragut lebih 1,300 nyawa itu hari ini.
Sekutu AS, Perancis pula menegaskan pihaknya sedia turut serta jika AS bertindak menyerang Syria sebagai menghukum rejim Bashar kerana menggunakan senjata kimia walaupun tanpa kelulusan PBB.
Senjata pemusnah besar-besaran itu diharamkan dalam Konvensyen Geneva.
Pendirian Paris itu berbeza dengan London.
Parlimen Britain semalam menolak campur tangan ketenteraan negara itu di Syria. - Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0831&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_02.htm#ixzz2dVoQAgRb 
Hakcipta terpelihara 

Turki pasti Bashar dalang serangan gas beracun


POTRET Bashar tergantung pada dinding bangunan Hospital Tentera Yousef di Damsyik semasa lawatan pasukan pakar senjata kimia PBB semalam.- REUTERS


ANKARA - Menteri Luar Turki, Ahmet Davutoglu semalam menyatakan hasil maklumat risikan negara itu membuktikan pasukan tentera Presiden Bashar Al-Assad bertanggungjawab melancarkan serangan gas saraf di Damsyik pada minggu lalu.
Sebelum ini, Ankara menegaskan bahawa pihaknya bersedia menyertai apa jua bentuk tindakan ke atas Bashar oleh Barat walaupun tanpa mandat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB).
Turki juga telah meletakkan angkatan bersenjatanya dalam keadaan bersiap sedia bagi mengawal negara itu daripada ancaman Syria.
"Daripada pandangan kami, secara keseluruhan dan berdasarkan siasatan perisikan kami serta penilaian beberapa pakar, tidak syak lagi bahawa rejim Bashar bertanggungjawab melakukan serangan kejam itu," kata Davutoglu.
Sementara itu, Amerika Syarikat (AS) akan menyiarkan laporan perisikannya berhubung serangan yang didakwa telah meragut lebih 1,300 nyawa itu hari ini.
Sekutu AS, Perancis pula menegaskan pihaknya sedia turut serta jika AS bertindak menyerang Syria sebagai menghukum rejim Bashar kerana menggunakan senjata kimia walaupun tanpa kelulusan PBB.
Senjata pemusnah besar-besaran itu diharamkan dalam Konvensyen Geneva.
Pendirian Paris itu berbeza dengan London.
Parlimen Britain semalam menolak campur tangan ketenteraan negara itu di Syria. - Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0831&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_02.htm#ixzz2dVoQAgRb 
Hakcipta terpelihara 

MOTIF SESUNGGUHNYA SERANGAN AMERIKA KE SURIA DAN PESAN PIMPINAN TERTINGGI FSA KEPADA MUJAHIDIN
Serangan Amerika dan sekutunya ke Suria sepertinya tinggal mencari tanggal main yang tepat. Kedatangan Amerika kali ini bagai tamu tak diundang, tamu yang tak tahu malu. Setelah rakyat Suria putus asa dari bantuan PBB, Liga Arab, dan yang lainnya. Kini mereka hanya menggantungkan harapan kepada Allah Ta'ala semata, kemudian kepada ummat Islam yang memiliki solidaritas dan jiwa-jiwa merdeka.

Setelah dua tahun lebih rakyat Suria dibantai oleh Syi'ah, setelah ratusan rakyat sipil wafat dengan senjata kimia, setelah kekuatan Basyar hampir lumpuh, dan setelah mujahidin kian berjaya, setelah ini semua barulah Amerika menunjukkan muka najisnya!

Sudah pasti tidak ada niat baik Amerika dari serangan yang sedang direncanakan ke Suria. Lantas, apa sebenarnya motif Amerika dan sekutunya?

Untuk menjawab pertanyaan ini, kami mencoba tour ke situs-situs berita berbahasa Arab. Inilah sebagian dari hasilnya.

Motif Serangan Amerika Ke Suria:

1. Menjamin Agar Senjata nuklir dan senjata berat milik rezim tidak jatuh ke tangan mujahidin.

2. Menekan semua pihak agar mau berunding dan bernegosiasi di bawah pengawasan Amerika.
http://www.albayan.co.uk/event.aspx?ID=5930

3. Mengulangi eksperimen tipuan Irak dengan alasan sama namun fakta berbeda.
Konspirasi atas Irak: Dengan alasan mempunyai senjata pemusnah massa, Amerika menyerang Irak dan berhasil memecah-belah Irak kepada iklim Sunni, iklim Syi'ah dan iklim kurdi, dan menghancurkan infrastruktur. Kemudian tuduhan ini terbukti dusta.
Konspirasi atas Suria: Setelah terbukti menggunakan senjata kimia, Amerika memutuskan menyerang Suria. Sama seperti Irak, tujuannya untuk membagi-bagi Suria menjadi beberapa iklim yang terus berperang, dan menghancurkan infrastruktur vital.

4. Untuk menutup malu Amerika setelah ketahuan sebagai dalang utama kudeta Mesir. Namun pembersihan muka dilakukan di Suria. Padahal sudah lebih dua tahun perang internal Suria berkobar.
http://moheet.com/news/newdetails/704792/1/«الاحرار»-ضرب-سوريا-خديعة-أمريكية-تؤدي-إلي-حرب-عالمية-ثالثة.html

5. Penghancuran instalasi vital dan militer, sehingga siapa pun yang berkuasa selanjutnya akan sibuk dengan pembangunan segala infrastruktur dan konflik internal, jadi tidak bisa membahayakan kepentingan AS dan Zionis.
http://www.el-balad.com/597328

6. Menanamkan hegemoni dan memaksakan proyek Amerika di Suria, menyelamatkan Basyar Asad, dan menghalangi sampainya gerakan Islam ke pucuk pemerintahan.
http://twitmail.com/email/575154438/3005/التحالف-الدولي-بقيادة-أمريكا-لضرب-سوريا-هدفه-فرض-مشروعها-في-الحكم-وإنقاذ-بشار،-وضرب-الإسلاميين-ومنع-وصول-المشروع-الإسلامي-إلى-الحكم

PESAN PANGLIMA FSA KEPADA MUJAHIDIN

Mungkin inilah sebabnya pimpinan tertinggi Jaisy Suri al-Hurr (FSA) Kolonel Riyadh al-As'ad, menyampaikan pesan penting kepada mujahidin di semua brigade dan bataliyon. Inti pesan beliau:

* Amerika datang sebagai penjajah, yang akan melumpuhkan siapa saja yang tidak menyetujui prakarsa politiknya. Seluruh mujahidin harus menyadari tujuan kedatangan Amerika sebenarnya.
* Hendaklah semua brigade dan batalyon bersatu dan bergabung bersama kami, bersiap-siap menghadapi serangan ini di bawah satu komando.
* Dengan bersatu, strategi serangan akan lebih efisien, ghanimah yang kita peroleh cukup untuk bergerak membebaskan Suria, kita tidak membutuhkan siapa pun atau menunggu sipa pun. Biiznillah
http://www.hasterya.com/?p=22862
Baca juga: http://www.taseel.com/display/pub/default.aspx?id=3336&mot=1

Semoga Allah Subhanahu wa Ta'ala Yang Maha Kuat Lagi Maha Perkasa menyelamatkan Suria dari tipu daya Amerika dan antek-anteknya, juga dari kebiadaban Syi'ah serta sekutunya.

Wa Innahu Lajihaad, Nashrun aw Istisyhaad!

By: Dukung MUI Keluarkan Fatwa Syi'ah Sesat Dan Haram Di Indonesia
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=630594823630322&set=a.221323644557444.57496.221268711229604&type=1&theater
 

Rusia hantar 2 kapal perang ke Laut Mediterranean


Gambar fail merakamkan kapal pelancar peluru berpandu Rusia, Moskva. Rusia dilapor akan menghantar dua kapal perangnya ke timur Laut Mediterranean. - AGENSI
MOSCOW 29 Ogos - Rusia dilaporkan akan menghantar dua kapal perang ke timur Laut Mediterranean ketika kuasa Barat bersedia melancarkan tindakan ketenteraan ke atas Syria ekoran dakwaan negara itu menggunakan senjata kimia dalam perang saudara di negara itu pada minggu lepas.
Agensi berita Interfax yang memetik sumber melaporkan kapal pelancar peluru berpandu dan kapal antikapal selam Rusia itu akan tiba di perairan tersebut tidak lama lagi kerana situasi 'yang sudah diketahui'.
Bagaimanapun, tentera laut Rusia menafikan arahan tersebut mempunyai kaitan dengan konflik di Syria, sebaliknya menyatakan ia merupakan sebahagian daripada rutin bagi menyusun kapal-kapal di sana.
Tentera laut Rusia tidak pula memberikan maklumat lanjut mengenai jenis dan jumlah kapal yang terlibat dalam arahan tersebut.
Laporan awal Interfax menyatakan bahawa tujuan penghantaran kapal-kapal tersebut adalah untuk mengukuhkan kedudukan tentera laut Rusia di rantau tersebut dan bukan bagi menggantikan kapal yang sedia ada. - REUTERS


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20130830/lu_04/Rusia-hantar-2-kapal-perang-ke-Laut-Mediterranean#ixzz2dT7845DF
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Rusia hantar 2 kapal perang ke Laut Mediterranean


Gambar fail merakamkan kapal pelancar peluru berpandu Rusia, Moskva. Rusia dilapor akan menghantar dua kapal perangnya ke timur Laut Mediterranean. - AGENSI
MOSCOW 29 Ogos - Rusia dilaporkan akan menghantar dua kapal perang ke timur Laut Mediterranean ketika kuasa Barat bersedia melancarkan tindakan ketenteraan ke atas Syria ekoran dakwaan negara itu menggunakan senjata kimia dalam perang saudara di negara itu pada minggu lepas.
Agensi berita Interfax yang memetik sumber melaporkan kapal pelancar peluru berpandu dan kapal antikapal selam Rusia itu akan tiba di perairan tersebut tidak lama lagi kerana situasi 'yang sudah diketahui'.
Bagaimanapun, tentera laut Rusia menafikan arahan tersebut mempunyai kaitan dengan konflik di Syria, sebaliknya menyatakan ia merupakan sebahagian daripada rutin bagi menyusun kapal-kapal di sana.
Tentera laut Rusia tidak pula memberikan maklumat lanjut mengenai jenis dan jumlah kapal yang terlibat dalam arahan tersebut.
Laporan awal Interfax menyatakan bahawa tujuan penghantaran kapal-kapal tersebut adalah untuk mengukuhkan kedudukan tentera laut Rusia di rantau tersebut dan bukan bagi menggantikan kapal yang sedia ada. - REUTERS


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20130830/lu_04/Rusia-hantar-2-kapal-perang-ke-Laut-Mediterranean#ixzz2dT7845DF
© Utusan Melayu (M) Bhd