Tuesday, 11 February 2014

Operasi Homs dilanjutkan sehingga malam esok - PBB


2014/02/11
PBB: Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu menyatakan operasi bagi membolehkan orang awam meninggalkan bandaraya Syria yang dikepung, Homs, akan dilanjutkan sehingga malam esok.

Pengumuman awal pagi tadi itu susulan kejayaan misi pemindahan tiga hari yang sukar di Homs di mana tembakan dan serangan membantut kemajuan.


“Saya harap ini akan membolehkan kami memindahkan lebih ramai orang awam dan menghantar bekalan yang diperlukan," kata ketua bantuan kemanusiaan PBB, Valerie Amos, dalam satu kenyataan.

Orang awam yang dipindahkan dalam misi itu adalah antara 3,000 yang terperangkap sejak Jun 2012 di bandaraya yang dikuasai kumpulan penentang dan diserang tentera Presiden Bashar al-Assad. - AFP

Tentera udara Syria serang bandar Lubnan


2014/02/11
BAALBEK, Lubnan: Tentera udara Syria melancarkan dua serangan ke atas bandar sempadan Lubnan, Arsal semalam tetapi tidak menyebabkan sebatang kemalangan jiwa, menurut sumber keselamatan Lubnan.

Serangan itu adalah yang terbaru dalam siri serangan merentas sempadan terhadap Arsal.


Pada 17 Januari lalu, bedilan meriam ke atas bandar itu menyebabkan lapan penduduk, termasuk lima kanak-kanak terbunuh.

Serangan pada Disember lalu pula menyebabkan tentera darat Lubnan melepaskan tembakan anti-pesawat.

Penduduk Arsal menyokong penentangan terhadap Presiden Bashar al-Assad dan menjadi tempat perlindungan ribuan rakyat Syria yang melarikan diri daripada konlik itu. - AFP

41 penyokong Bashar dibunuh

Beirut: Kumpulan penentang rejim Bashar semalam didakwa membunuh sekurang-kurangnya 21 orang awam dan 20 militan yang menyokong rejim berkenaan, Kejadian berlaku di sebuah perkampungan masyarakat Alawite di wilayah Hama.

Kumpulan Pemerhati Hak Asasi Manusia yang berpangkalan di Britain berkata, kumpulan penentang, termasuk anggota Jund al-Aqsa bertanggungjawab terhadap kejadian di Kampung Maan yang terletak di tengah Syria.
Pengarah kumpulan pemerhati, Rami Abdel Rahman berkata, belum ada maklumat mengenai bagaimana orang awam itu dibunuh tetapi sekurang-kurangnya 10 daripada mereka terdiri daripada satu keluarga.
Menurutnya, sekurang-kurangnya 20 anggota Pasukan Pertahanan Kebangsaan, kumpulan militia yang menyokong Bashar mati dalam serangan itu.
Video Youtube yang didakwa dimuat naik kumpulan Jund al-Aqsa, menunjukkan anggotanya masuk ke kampung berkenaan dan melepaskan tembakan.
Video berjudul ‘Pembebasan kampung Maan’ itu turut memamparkan seorang anggotanya menaikkan bendera hitam yang sering melambangkan kumpulan itu di atas sebuah menara komunikasi.
Seorang lelaki berseluar celoreng dilihat terbaring dengan dadanya dibasahi darah.
Presiden Syria Bashar al-Assad adalah anggota masyarakat Alawite, penduduk minoriti di negara itu.

Alawite ialah satu daripada cabang fahaman Syiah.
Kebangkitan menentang pemerintahannya dikuasai pengikut fahaman Sunni dan menarik sejumlah kumpulan pelampau yang menganggap pengikut selain daripada Sunni sebagai bukan Islam.- AFP
Foto
PENDUDUK dibantu aktivis menarik keluar mayat dari runtuhan di daerah Al-Haidariya di Aleppo selepas kawasan itu diserang dengan bom tong oleh tentera Syria, semalam.
Artikel ini disiarkan pada : 2014/02/11

syria

#SaveSyria from butcher Assad regime..

Look what have he done to his own country and his people!

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions :

NAME : SALAM SURIAH RESOURCES
MAYBANK: 5645-5733-8496
SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: donation.mllfs@gmail.com
Tel no: 03 -4141 6732 / +6013-222 6057

#SyriaNeedYou

syria

#SaveSyria from butcher Assad regime..

Look what have he done to his own country and his people!

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions :

NAME : SALAM SURIAH RESOURCES
MAYBANK: 5645-5733-8496
SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: donation.mllfs@gmail.com
Tel no: 03 -4141 6732 / +6013-222 6057

#SyriaNeedYou

800 orang dipindahkan

800 orang dipindahkan
Pasukan palang merah memindahkan kanak-kanak dan wanita. 
11 Februari 2014

HOMS - SYRIA. Pasukan penyelamat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) dapat memindahkan lebih 800 penduduk awam dari kepungan di bandar barat Homs, kelmarin.

Media tempatan melaporkan dalam Press TV, penduduk awam kebanyakannya wanita dan kanak-kanak dipindahkan dalam suasana genting apabila gencatan senjata antara rejim Presiden Syria Basar al-Assad dan kumpulan pemberontak dicabuli.

“Sejurus operasi menyelamat bermula, kedua-dua kumpulan melakukan serangan balas. Akibatnya, puluhan orang awam cedera ketika lari bertempiaran ke pusat pemindahan di kejiranan al-Qarabis. Kesemua mereka dalam keadaan letih dan kelaparan,” menurut laporan itu.

Seorang pelarian wanita berkata, sepanjang berada dalam kepungan, hidupnya sekeluarga umpama malapetaka apabila tiada bekalan air dan makanan.

“Tiada apa yang tinggal, semua anak-anak saya sakit. Mereka dahaga dan kelaparan,” katanya.

Jumaat lalu, kedua-dua kumpulan bersetuju melakukan gencatan senjata.

Gencatan yang dibuat melalui rundingan PBB itu bertujuan untuk memindahkan penduduk awam yang terperangkap.

syria

They smile despite the pain
They deserve a bright future

syria berdarah

The #Syrian_Holocaust
Syria, Dara'a, Jasem.
.
.
.
.
Bagi menghulurkan bantuan , anda boleh hubungi kami di :

Alamat: (SYRIA CARE OFFICE)
No.38B, Jalan Bola Tampar 13/14, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan

Emel: souriacare@gmail.com
Paypal : alehsidek@gmail.com
Akaun Maybank: 562106630487
Pertubuhan Sinar Damsyik Malaysia
Bank swift Code : mbbemykl

syria berdarah

This is not a scene from a film
This is Syria where thousands of daily stories put Hollywood to shame.
This man lost all his family members as they were killed by assad's barrels of death. As he was searching among the dead and injured in a field hospital he saw his daughter and hugged her tightly.


syria

Laporan dari wartawan Ahrar Al-Sham berkenaan dengan serangan terbaru Mujahidin ke atas penjara utama Aleppo.

Full Report: http://youtu.be/HsWTdZIsAjg

Pecahan FSA yang telah bermula sejak 2011,

Pecahan FSA yang telah bermula sejak 2011,
Kemudian tertubuhnya Pasukan Liberasi Islam Syria, serta 3 kumpulan (Jaishul Islam, Suqurush Sham dan Liwa At Tawhid).

Pecahan yang lain pula bermula pada 2012 , Pasukan Islam Syria dan kemudian tertubuhnya 3 kumpulan lagi ( Ahrar alsham, ansar alsham, liwa al haqq). Kemudian tertubuh lagi 7 kumpulan di bawah satu kumpulan besar iaitu (Islamic Front).

Setiap satu daripada mereka mempunyai 10-50 Panji-panji di bawahnya , kami akan siarkan tentangnya satu persatu nanti. 
Kumpulan tersebut adalah salah satu yang utama di Syria , seramai 10,000 Mujahid dan lebih.

PELUANG MENEMPAH TIKET KE SYURGA!Untuk pertama kali di Malaysia!

Syria Care akhirnya membuka pintu untuk menaja Anak-anak Yatim Syahid Syria (dengan syarat tertentu).

Untuk maklumat lanjut anda bolehlah menghubungi pejabat Syria Care. Kami akan mulakan dengan menaja 10 orang kanak-kanak pada permulaan. Setakat ini (5 February 2014) hanya tinggal seorang anak yatim yang ingin ditaja.

- Alamat: (SYRIA CARE OFFICE)
No.38B, Jalan Bola Tampar 13/14, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan.

Kategori Penaja :

1. Seorang untuk seorang anak yatim
2. Lebih daripada seorang untuk seorang anak yatim
3. Seorang untuk lebih daripada seorang anak yatim

Tatacara :

1. Sila membuat pembayaran terlebih dahulu menerusi :

Akaun Maybank: 562106630487
Pertubuhan Sinar Damsyik Malaysia
Bank swift Code : mbbemykl (luar Malaysia)

a) Kemudian dikehendaki melampirkan SLIP PEMBAYARAN berserta salinan KAD PENGENALAN untuk setiap transaksi di INBOX MESSAGE kami sebagai bukti dan pengesahan. Setelah itu, kami akan mengemukakan gambar anak angkat penaja tersebut.

b) Segala urusan pembayaran mestilah dijelaskan selewat-lewatnya sebelum/pada 28 sehingga 5 haribulan pada setiap bulan.

2. Penaja boleh mendapatkan laporan lengkap tentang anaknya setiap tiga bulan atau berhubung secara langsung dengan anak angkat tersebut (jika boleh), bergantung kepada lokasi dan keadaan perang.

3. Mereka yang menaja selama setahun penuh adalah layak untuk diberi laporan penuh, gambar-gambar, nama dan lain-lain tentang kanak-kanak tersebut. Mereka yang menaja selama sebulan sahaja hanya berhak melihat nama dan gambar kanak-kanak tersebut sekali sahaja kerana kanak-kanak akan ditaja oleh orang lain pula.

4. Semua maklumat (nama, gambar-gambar dan laporan lengkap tentang kanak-kanak tersebut) adalah rahsia dan hanya boleh didapati di pejabat Syria Care.

Kami menyediakan tempat tinggal, pendidikan, makanan, tahfiz Al-Quran, penjagaan kesihatan, ubat-ubatan, latihan sukan, bantuan psikologi, sekolah Syariah semua di dalam suasana perang di Syria. Anak-anak kami ini tinggal di sekolah-sekolah di dalam Syria atau Turki. Mereka tidak perlu untuk meminta NGO lain bagi mendapatkan wang.

Sekiranya berminat sila berhubung dengan Saudari Huurul 'Ain :
https://www.facebook.com/huurulain.syriacare

Tajaan 150 USD/sebulan = sekitar RM500/sebulan

syria berdarah

Mungkin ada diantara kita yang berfikir dan melihat bahawa ini hanyalah gambar semata-mata. Akan tetapi, hakikatnya inilah gambaran yang sebenarnya yang terjadi di Syria. Tubuh yang terkoyak, tengkorak dan tulang yang retak, dan gambar-gambar yang dilabel sebagai 'ngeri' ini adalah benar. Hanya sebahagian sahaja gambar-gambar sebegini yang terlepas sampai ke pengetahuan umum. Dan yang mengalaminya adalah saudara-saudara Islam kita. Sebuah lagi gambar yang telah diambil sejurus serangan teruk oleh rejim Assad keatas kota Halab (Aleppo) pada beberapa hari yang lepas. Hasbunallah wa ni'mal wakil

PROGRAM MENAJA ANAK YATIM SYRIA.Untuk pertama kali di Malaysia!

Syria Care akhirnya membuka pintu untuk menaja Anak-anak Yatim Syahid Syria (dengan syarat tertentu).

Untuk maklumat lanjut anda bolehlah menghubungi pejabat Syria Care. Kami akan mulakan dengan menaja 10 orang kanak-kanak pada permulaan.

- Alamat: (SYRIA CARE OFFICE)
No.38B, Jalan Bola Tampar 13/14, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan.

Kategori Penaja :

1. Seorang untuk seorang anak yatim
2. Lebih daripada seorang untuk seorang anak yatim
3. Seorang untuk lebih daripada seorang anak yatim

Tatacara :

1. Sila membuat pembayaran terlebih dahulu menerusi :

Akaun Maybank: 562106630487
Pertubuhan Sinar Damsyik Malaysia
Bank swift Code : mbbemykl (luar Malaysia)

a) Kemudian dikehendaki melampirkan SLIP PEMBAYARAN berserta salinan KAD PENGENALAN untuk setiap transaksi di INBOX MESSAGE kami sebagai bukti dan pengesahan. Setelah itu, kami akan mengemukakan gambar anak angkat penaja tersebut.

b) Segala urusan pembayaran mestilah dijelaskan selewat-lewatnya sebelum/pada 28 sehingga 5 haribulan pada setiap bulan.

2. Penaja boleh mendapatkan laporan lengkap tentang anaknya setiap tiga bulan atau berhubung secara langsung dengan anak angkat tersebut (jika boleh), bergantung kepada lokasi dan keadaan perang.

3. Mereka yang menaja selama setahun penuh adalah layak untuk diberi laporan penuh, gambar-gambar, nama dan lain-lain tentang kanak-kanak tersebut. Mereka yang menaja selama sebulan sahaja hanya berhak melihat nama dan gambar kanak-kanak tersebut sekali sahaja kerana kanak-kanak akan ditaja oleh orang lain pula.

4. Semua maklumat (nama, gambar-gambar dan laporan lengkap tentang kanak-kanak tersebut) adalah rahsia dan hanya boleh didapati di pejabat Syria Care.

Kami menyediakan tempat tinggal, pendidikan, makanan, tahfiz Al-Quran, penjagaan kesihatan, ubat-ubatan, latihan sukan, bantuan psikologi, sekolah Syariah semua di dalam suasana perang di Syria. Anak-anak kami ini tinggal di sekolah-sekolah di dalam Syria atau Turki. Mereka tidak perlu untuk meminta NGO lain bagi mendapatkan wang.

Sekiranya berminat sila berhubung dengan Saudari Huurul 'Ain :
https://www.facebook.com/huurulain.syriacare

Tajaan 150 USD/sebulan = sekitar RM500/sebulan

"ISIS ADALAH KUMPULAN YANG KHIANAT DAN BELOT"

"ISIS ADALAH KUMPULAN YANG KHIANAT DAN BELOT"

Ayat diatas bukanlah datang dari kami di SyriaCare yang selalu dituduh memfitnah ISIS, bahkan ianya adalah sebahagian dari kenyataan rasmi dari Ahrar Al-Sham selepas markas-markas mereka di Hasakah di serang oleh ISIS dan senjata mereka di rampas dan para Mujahidin mereka di tawan dan di paksa berbaiah dengan ISIS. Sebelum ini ada semacam persefahaman di antara ISIS dan kumpulan-kumpulan lain di Hasakah untuk tidak menyerang satu sama lain, tetapi nampaknya tindakan ISIS itu telah memusnahkan persefahaman itu.

Pendokong ISIS walaubagaimanapun cuba sedaya upaya untuk mempertahankan berita ini dengan mengatakan anggota Ahrar Al-Sham berbaiah secara sukarela. Nak percaya kepada siapa, terpulang kepada anda. Kami pilih untuk mempercayai kenyataan rasmi Mujahidin di sana.

JABHA AN NUSRA JUGA MENJADI MANGSA ISIS!

Laporan-laporan tentang ISIS menyerang fasiliti-fasiliti Jabha An Nusra(JAN) di Deir Az-Zour telah muncul semenjak hampir seminggu yang lalu. Walaubagaimanapun kami mengambil sikap 'tabayyun'(memastikan kesahihan) dan membuat keputusan untuk tidak mengeluarkan berita ini sehinggalah mendapat kepastian dari Jabha An-Nusra sendiri. Akhirnya Jabha An-Nusra mengeluarkan kenyataan pada 7 Februari berkenaan kejadian-kejadian yang berlaku dengan ISIS di Deir Az-Zour.

Dalam kenyataan tersebut, JAN mengingatkan bagaiman mereka cuba untuk tidak terlibat dalam konflik di antara Mujahidin, dan mereka telah cuba untuk menjadi orang tengah untuk mendamaikan semua pihak. Mereka juga selama ini menumpukan kekuatan dan usaha mereka terhadap tentera Rejim, akan tetapi itu menghalang mereka dari menjadi mangsa ISIS seterusnya. Kenyataan JAN itu menyebut beberapa kejadian, diantaranya ISIS merampas fasiliti yang dikelola oleh JAN, mengepung markaz-markaz JAN, membunuh beberapa anggota mereka, mengambil wang mereka. ISIS juga memancing baiah dari qabilah-qabilah di sana dengan menjanjikan sebahagian dari harta JAN kepada mereka. JAN pada akhir kenyataan tersebut memberi amaran kepada ISIS bahawa jika ISIS tidak berhenti dan tidak memulangkan apa yang sepatutnya hak milik JAN, maka JAN sangat bersedia untuk mempertahankan diri sendiri dan membalas balik serangan ISIS.

Semenjak dari kenyataan ini, terdapat banyak laporan yang mengatakan tentang berlakunya pertempuran antara JAN dan Ahrar Al-Sham melawan ISIS di Deir Az-Zour dan Hasakah. Ada juga yang mengatakan bahawa gencatan senjata telah dipersetujui antara JAN dan ISIS di Deir Az-Zour.

Semoga Allah membantu mereka yang benar.

SUMBER
KENYATAAN RASMI AHRAR AL SHAM(ARABIC):http://im32.gulfup.com/1k8WZ.jpg

KENYATAAN RASMI JABHA AN NUSRA(ARABIC) :http://justpaste.it/ec4z

TERJEMAHAN DALAM BAHASA INDONESIA
AHRAH AL SHAM : http://www.arrahmah.com/news/2014/02/08/pernyataan-resmi-ahrar-asy-syam-terkait-serangan-isis-di-hasakah.html

JABHA AN NUSRA: http://www.arrahmah.com/news/2014/02/08/inna-lillah-saat-jabhah-nushrah-membebaskan-ribuan-tawanan-dari-penjara-pusat-aleppo-isis-menyerbu-dan-mengepung-jabhah-nushrah-di-hasakah.html

syria berdarah

Video ini menunjukkan saat serangan mortar ke atas konvoi PBB yang menyampaikan bantuan kepada kawasan Homs yang terkepung. 3 orang anggota konvoi terkorban, manakala beberapa orang lagi cedera.

Tiada siapa tahu pihak mana yang bertanggungjawab atas serangan ini, dan sudah tentu kedua belah pihak saling tuduh menuduh antara satu sama lain. Akan tetapi jika kita fikirkan logic, jika FSA yang menyerang konvoi itu, merekalah sendiri yang akan rugi, kerana bantuan itu akan sampai kepada mereka juga. Dan orang yang merakam video ini mengatakan bahawa serangan itu dilakukan oleh tentera Rejim.

Apa-apa pun kita doakan supaya rakyat Homs yang sudah lama terkepung akan akhirnya mendapat keselamatan dan bekalan yang sangat diperlukan.

Watch Play List:
http://www.youtube.com/watch?v=dmQCSd0C3Co&list=PLPC0Udeof3T4HRdjVZyVBTEYZpIIyZ0YK&feature=share

Syahidnya di bulan RamadhanBeliau ialah Ratib Ahmad Oud Abu Ma'ruuf, kelahiran Bandar Duma tahun 1990 dan salah seorang dari mujahid batalion Zubair Ibn Awwam. Saat meletusnya pemberontakan, beliau berkhidmat sebagai tentera laut di pelabuhan Tartus.

Beliau merasa sukar untuk bersekongkol dengan tentera yang mahu membunuh saudara islam sendiri, jadi ia keluar dan menyertai batalion permulaan Zubair bin Awam, diawal penubuhannya, dan ketika itu batalion berkenaan masih beroperasi secara sulit.

Bertugas di bahagian perubatan batalion sebagai pegawai bersenjata. Ketika beliau kembali selepas melawat saudaranya dan sepupunya , yang berjuang dalam batalion 'Islam' , mereka duduk bersama membaca Al-Quran dan berzikir. Di saat itulah beliau terkena peluru sniper dan akhirnya beliau syahid, dengan izin Allah, pada 15 Ramadan tahun ini (1435H) saat beliau sedang berpuasa .

Beliau sangat disayangi ayahnya, dengan senyuman yang sentiasa terukir, beliau juga disayangi semua rakan-rakannya.

Semoga Allah merahmati AlMarhum dan menenangkan jiwa beliau serta kita dikumpulkan dalam keikhlasan demi Allah yang berkuasa atas segala-galanya.

Cerita Syahid ini diterbitkan dalam isu 'Nida 'il Islam'.

Syria

syria

 hasbunallah wa ni'mal wakeel.. Ya Allah kami telah menjadi saksi di atas saudara2 kami yang telah di zalimi di atas muka bumi ini... Kami memohon pada Mu Tuhan Yang Maha Agong engkau balas lah dgn azab seksa yang pedih pada perlaku2 kezaliman ini Di Dunia dan Di Akhirat.... Tempatkanlah saudara2 kami ini nikmat syurga tanpa hisab... Amin...

syria

Syahid, dengan izin Allah, Mahmud Shama'adan yang meninggal akibat kebuluran disebabkan kepungan rejim assad di Kafr Batna.

Link Video : http://www.youtube.com/watch?v=XF8xKi2L27w&feature=youtu.be

----------------------------------------­-----
Bagi menghulurkan bantuan , anda boleh hubungi kami di :

Alamat: (SYRIA CARE OFFICE)
No.38B, Jalan Bola Tampar 13/14, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan

Emel: souriacare@gmail.com
Paypal : alehsidek@gmail.com
Akaun Maybank: 562106630487
Pertubuhan Sinar Damsyik Malaysia
Bank swift Code : mbbemykl

syria

Sekatan bekalan makanan yang berpanjangan menyebabkan ramai terpaksa memakan rumput dan tumbuhan yang TIDAK DIMAKAN haiwan, kerana haiwan sendiri tahu ia memudaratkan. Akibatnya kini ramai saudara kita yang menderita keracunan!!

Selatan Damsyik masih dikepung rejim zalim Assad.

Link Video : http://www.youtube.com/watch?v=afCW9AayTW8&feature=youtu.be

-----------------------------------
Bagi menghulurkan bantuan , anda boleh hubungi kami di :

Alamat: (SYRIA CARE OFFICE)
No.38B, Jalan Bola Tampar 13/14, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan

Emel: souriacare@gmail.com
Paypal : alehsidek@gmail.com
Akaun Maybank: 562106630487
Pertubuhan Sinar Damsyik Malaysia
Bank swift Code : mbbemykl

syria

Lihat pada truck JAN yang digunakan untuk membebaskan Penjara Kebangsaan Halab ini! Mengkagumkan!

Link Video : http://www.youtube.com/watch?v=_X8hjtJYmNY&feature=youtu.be

syria

"Ku bawa harapannya bersamaku sebelum berlepas"

Sewaktu ku berpisah dengan anak-anak yang telah berjaya kami bawa keluar kemarin dari kepungan di Bandar Homs.

Semoga Allah melindungi Anak-anakmu Wahai Syria...

Abu Rami Al-Homsi 

Penduduk Aleppo menanti saat gugurnya bom Assad.

 

Allahuakhbar !!Gambar hari ini Mujahideen FSA menyerang Latakiah (kawasan syiah) di barisan hadapan. 
Semoga Allah permudahkan urusan para mujahideen kita.

Mari kita sentiasa lafazkan doa buat saudara-saudara kita di bumi Palestin, Syria, Mesir, Rohingya dan seluruh dunia.. Doa itu senjata mukmin. Moga Allah beri kekuatan buat pejuang-pejuang agamaNya.

Mari Amin kan doa ini

Alhamdulillah... Salah satu dari kereta kebal yang telah diambil alih oleh pejuang FSA di Bandar Halab.

syria

Dari hadapan kedai pro-Assad di Syria.

syria

Beliau menunjuk ke arah kita,
Beliau cuba menjelaskan tentang penderitaan, 
kelaparan,
Perasaan sunyi dikelilingi serigala,

"Kamu biarkan perkara ini berlaku kepada ku, teknologi sains kalian semua adalah jenayah"

Satu lagi Syahid di Syria.
.
.
.
.
.
.
Bagi menghulurkan bantuan , anda boleh hubungi kami di :

Alamat: (SYRIA CARE OFFICE)
No.38B, Jalan Bola Tampar 13/14, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan

Emel: souriacare@gmail.com
Paypal : alehsidek@gmail.com
Akaun Maybank: 562106630487
Pertubuhan Sinar Damsyik Malaysia
Bank swift Code : mbbemykl

Jangan pernah lupakan mereka!

Senyuman kanak-kanak yang tidak bersalah penuh dengan harapan di Kem Yarmouk! 

Jangan pernah lupakan mereka! [Ph]

#SaveYarmoukCamp #AqsaSyarifSenyuman kanak-kanak yang tidak bersalah penuh dengan harapan di Kem Yarmouk! 

Jangan pernah lupakan mereka!

‪#‎SaveYarmoukCamp‬ ‪#‎AqsaSyarif‬