Saturday, 9 November 2013

Persiapan musim sejuk ditengah-tengah kepungan yang dilakukan regim assad di Homs.

Doakan kemenangan Mujahideen ! Allahuakbar !

Mujahideen Jaisy Al Islam telah melancarkan berpuluh-puluh peluru berpandu di Penjara Adra, pinggiran Adra. Penjara tersebut menyaksikan sejak dari awal revolusi telah menempatkan beribu-ribu tahanan dan setengah darinya syahid dibawah penyeksaan shabiha.

Selepas dari serangan peluru berpandu itu, Mujahideen melaporkan terdengarnya bunyi siren ambulans yang bergegas ke kawasan tersebut dan mengesahkan terdapatnya tentera assad yang terbunuh.

Shabiha bersama berpuluh-puluh bas dan kenderaan lain membawa senjata berat keluar dari penjara menuju ke destinasi yang tidak diketahui.

Doakan kemenangan Mujahideen ! Allahuakbar !

Link : http://www.youtube.com/watch?v=gP9iIKye4BA

Kira-kira 40 orang terbunuh di Syria hari ini, kebanyakan mereka terbunuh di "Aleppo & Idlib".

Berita hari ini:

Kira-kira 40 orang terbunuh di Syria hari ini, kebanyakan mereka terbunuh di "Aleppo & Idlib".

"Damsyik"
Rejim syiah Assad mengebom bandar-bandar seperti (Yarmouk kem-Qaboun-AL Isali). Pihak rejim cuba untuk menawan "Al Qalamoun" yang merupakan kawasan yang penting di antara Homs dan Damsyik.

"Homs"
Orang-orang awam di Homs membuat panggilan kecemasan mendakwa terdapat beribu-ribu pelarian di bandar "Al Qareteen" mengalami masalah kekurangan ubat-ubatan dan makanan.

"Aleppo"
Pertempuran hebat berlaku antara pejuang FSA dan (rejim Bashar & hizboulat & Briged Abo Al Fadal Abas (Syiah Iraq) di "Brigade 80" , kota "Aleppo" .


LINK ASAL : http://aljazeera.net/news/pages/7178d909-56d9-4d71-83a3-4e645f5c51dc
 —

syria

Akibat pengepungan dan serangan-serangan tanpa henti rejim Assad ke kawasan-kawasan Ghoutah di tepi kota Damaskus, kaum Muslimah di kawasan tersebut memutuskan untuk terjun ke medan Jihad untuk menguatkan barisan kaum Mujahidin.

Kaum Muslimah Syria sebelum revolusi terkenal dengan wanita-wanita yang menghidupkan masjid-masjid mereka dan rajin mengajarkan anak-anaknya untuk menghafal Al-Quran.

Dan kini setelah revolusi bermula dan kezaliman bermaharajalela di Syria, mereka bagai singa-singa pemberani dilatih untuk menjadi wanita-wanita tangkas dan mampu berperang sehingga dapat melindungi diri dan anak-anak mereka.

Kali ini, Mujahidah-mujahidah dari batalyon Muslimah "Katiba Ummahat Syuhada Al-Ghoutah" di Ghoutah Syarqiyyah menyerang kawasan-kawasan rejim Assad dengan mortar menggunakan teknologi modern untuk menghitung dan mengukur koordinasi markas tentera Syiah dengan teliti.

Seorang Mujahidah mengatakan:
''Kami batalion Ummahat Syuhada Ghoutah bersama-sama dengan batalion Hara-ir Suriah akan melakukan operasi serangan keatas tentera rejim Assad dimanapun kami menemukannya biiznillah Ta'ala".

Dan video ini merupakan pesan dari para Mujahidah-mujahidah Syria, bahawa mereka akan terus berjihad hingga rejim Syiah Assad jatuh.


LINK : http://www.youtube.com/watch?v=HEu08HVW2Tc
 

[Kebuluran senjata pembunuh rejim Assad]

[Kebuluran senjata pembunuh rejim Assad]
Seorang kanak-kanak lelaki berusia 4 tahun ditemui mati dalam keadaan yang sungguh menyanyat hati. Beliau meninggal dunia bukan disebabkan serangan bom mahupun tembakan sniper rejim, tetapi beliau terbunuh kesan daripada kebuluran akibat kepungan besar-besaran rejim yang menyekat bantuan makanan daripada di bawa masuk. Rejim syiah Assad berusaha menghapuskan etnik muslim ahl sunnah di Syria. Masih berdiam dirikah kalian daripada panggilan jihad? Gerakkan dakwah & tarbiyyah. 

Hasbunallah wa ni'mal wakil.

Hasbunallah wa ni'mal wakil.
Sniper Assad menembak seorang lelaki tua dengan tanpa belas kasihan.
Tidak ada seorang pun yang dapat menolong.

Laa hawla wa laa Quwwata illa billah...


LINK : http://youtu.be/AUJmW-cEptc
 

Ini adalah Bandar Dare'a

Ini adalah Bandar Dare'a
"Mahmud Al Refaee"
Kematiannya akibat kekurangan bekalan perubatan dan makanan.
kita berdoa kepada keluarganya agar diberi mereka Kesabaran.
 

Maafkan kami nak..

Maafkan kami nak.. 
Bila kami membuat engkau menangis.. Disaat engkau merasa dirimu sendirian..

Maafkan kami nak bila kami membuat dirimu kecewa, ketika kami belum berbuat banyak untuk menolongmu..

Sungguh tangisanmu anakku, membuat hati kami pilu..
Sungguh butiran air matamu dan luka hatimu telah melukai hati kami..

Sungguh penderitaanmu telah membuat kami menderita..

Ingin kami merengkuhmu dan memelukmu untuk menyingkirkan ketakutan dihatimu dan menghapus air matamu serta mengukir senyuman diwajahmu..

Maafkan kami nak yang belum dapat berbuat banyak ini..

#PrayForSyria #SupportSyria #FreeSyria
 

Syria tawan semula pangkalan tentera di Aleppo

Beirut: Tentera Syria menawan semula sebahagian daripada pangkalan tentera yang dikuasai pejuang antikerajaan awal tahun ini selepas berlaku pertempuran sengit berhampiran Lapangan Terbang Aleppo, kata sebuah pertubuhan berpangkalan di Britain semalam.
Pertempuran tercetus pada jam 4 pagi (10 pagi waktu Malaysia) di sekitar Pangkalan 80 di luar Aleppo.

Pemantau Syria Untuk Hak Asasi Manusia berkata, tentera kerajaan dibantu militia dan pejuang Hizbullah dari Lubnan bagi memerangi penentang yang turut disertai militan al-Qaeda. “Tentera rejim memasuki pangkalan tentera itu dan kini menguasai sebahagian besar daripadanya.
“Penentang kerajaan sedang memperkukuhkan kedudukan dengan menambah bilangan pejuang,” katanya. Laporan awal membayangkan kedua-dua pihak mengalami kematian dan beberapa bandar berhampiran dihujani bom. - AFP

Keluarga bertemu Mursi

Keluarga bertemu MursiMursi (tengah) tampil di khalayak umum untuk pertama kali ketika perbicaraan beliau, Isnin lalu.

KAHERAH - MESIR . Keluarga bekas Presiden Mohammed Mursi, kelmarin bertemu dengan pemimpin itu untuk pertama kali sejak beliau digulingkan oleh tentera pada 3 Julai lalu.

Pertemuan selama sejam di penjara dengan kawalan keselamatan tinggi, Brog al-Arab berhampiran Iskandariah itu turut dipantau pegawai pusat tahanan tersebut.

"Bersyukur kepada ALLAH SWT kerana suami saya masih dikurniakan kesihatan yang baik. Keadaannya sama seperti ketika sebelum beliau dibawa pergi tentera.

"Malah, beliau juga kelihatan lebih yakin dan tenang untuk menghadapi ujian mendatang," kata isteri Mursi, Naglaa Ali kepada The Associated Press. 

Sementara itu, Osama, anak lelaki kepada pemimpin tersebut turut menyampaikan amanah bapanya kepada penduduk Mesir supaya meneruskan perjuangan yang menyaksikan kebangkitan semula rakyat di negara tersebut selepas insiden rampasan kuasa, kira-kira tiga bulan lalu. 

Difahamkan, sepanjang berada di pusat tahanan terbabit, Mursi banyak menghabiskan masa dengan membaca al-Quran dan turut dibenarkan membuat panggilan telefon untuk menghubungi keluarganya.

Dalam perkembangan lain, akhbar Al-Masry melaporkan bekas Presiden Hosni Mubarak mungkin akan dipenjarakan semula pada pertengahan bulan ini susulan daripada perubahan undang-undang penahanan yang dilakukan baru-baru ini, dipetik dari laporan AP

Kesakitan yang tiada penghujungnya..

Anak revolusi Syria..

Al-Fatihah..

Anak ini bersungguh-sungguh menceritakan kisah rumahnya bagaimana di bom oleh rejim Assad Laknatullah..

Anak-anak ini rindukan kedamaian!!!

Syahid Dr. Amjad Husni... Al-Fatihah

Anak-anak Syria menghafal Al-Quran sejak dari kecil..

Anak-anak Syria menghafal Al-Quran sejak dari kecil..Bertuahnya ibu bapa mereka kerana membina syurga di rumah mereka..Ayuh pengunjung Page TSDBJ kita bina satu rumah satu Hafiz dan Hafizah.

Apa yang bermain di fikiran anak ini??

Al-Fatihah

Mujahideen FSA menunjukkan kalimah Allah yang satu,terus berjuang demi islam...

Laknat kepada Assad dan sekutunya!!!!

Persiapan untuk menempuh musim sejuk tetap dipersiapkan..Batu dijadikan alat untuk memotong/memecahkan kayu...

Kemusnahan yang berpanjangan!!!

Siksaan yang sebegini rakyat Syria menghadapi dan dunia masih memilih untuk mendiamkan diri..