Saturday, 25 January 2014

syria

Pemimpin Mujahidin tidak hanya memberi arahan kepada anak buahnya malah turut sama turun ke medan Jihad berjuang bersama-sama. Ini lah bukti hebat pemimpin Mujahidin.

Di mana pula pemimpin Syiah dan Kawarij? Mereka hanya hebat memberi arahan tetapi kecut di medan perang. Di mana mereka? Bersembunyi di dalam kapal Rusia di Latikiah? Atau sedang bersembunyi di sebuah gua di Iraq? Atau kalian memang tidak mahu keluar sampai bila-bila?

Masih ingatkah saudaraku sewaktu berlangsungnya perang Badar? Di mana Nabi kita Muhammad turut sama turun berperang di medan perang? Baginda turut sama bersemangat menentang pasukan Quraisy. Inilah contoh pemimpin hebat. Yang tidak gentar akan mati kerana Syahid itu azam mereka.

Sungguh Allah telah menolong kamu dalam Peperangan Badar, padahal kamu adalah (ketika itu) orang-orang yang lemah. Karena itu bertawakallah kepada Allah, supaya kamu mensyukuri-Nya. (Ingatlah), ketika kamu mengatakan kepada orang Mukmin, "Apakah tidak cukup bagi kamu Allah membantu kamu dengan tiga ribu malaikat yang diturunkan (dari langit)?" Ya (cukup), jika kamu bersabar dan bertakwa dan mereka datang menyerang kamu dengan seketika itu juga, niscaya Allah menolong kamu dengan lima ribu malaikat yang memakai tanda. Ali 'Imran: 123-125 

syria

Rakyat syria bertanya dalam pertemuan antarabangsa baru baru ini. Mengapa Rejim Syria menjatuhkan bom barriel di kawasan penduduk di Aleppo? Menapa tidak bom tersebut dijatuhkan markas Daish (ISIS)? 

Untuk perhatian, markas ISIS sangat terbuka dan tidak tersembunyi sebagaimana markas-markas mujahidin yang sebenar. Dan lebih mencurigakan, markas mereka tidak pernah diserang oleh rejim Bashar daripada udara, adakah ia karomah ataukah kerjasama?

Link Video : http://www.youtube.com/watch?v=tHlAmZg_9i0
 —

KISAH BENAR DARI GHOUTAHKereta yang membawa bekalan makanan buat Mujahideen (Front Line) dari Liwa Abu Mussa Al Asha'ry yang berjuang menentang rejim Assad baru sahaja tiba. Mujahideen keluar kegembiraan hendak menjamah makanan setelah sekian lama mereka berperang sambil menahan lapar. Makanan ini kelihatan seperti nasi tetapi hakikatnya harganya adalah lebih murah dari itu. Sedang mereka bersiap sedia mahu menjamah makanan, tiba-tiba kelihatan ramai wanita yang datang mengerumuni kereta bersama-sama pinggan kosong ditangan mereka. Setiap seorang dari mereka memikirkan untuk mengambil akan bahagian masing-masing daripada bekalan makanan tersebut. Melihat akan situasi tersebut, pemandu dan Amir lantas turun untuk mencari penyelesaian.. Jelas kelihatan disekeliling mereka wajah-wajah wanita-wanita yang kelaparan. Manakala dibelakang mereka , terdapat sekumpulan Mujahideen yang benar-benar memerlukan makanan bagi meneruskan perjuangan , mempertahankan tanah air mereka yang kaya dengan sejarah Islam dan mempertahankan saudara-saudara Islam mereka disana. Bahkan senjata-senjata mereka juga masih panas menandakan mereka baru sahaja lepas bertempur.

Lantas pemandu bertanya kepada Amir, 
"Apakah yang perlu kita lakukan? Jika kita berikan makanan ini kepada wanita, Mujahideen kita akan mati kelaparan dan tidak boleh berperang. Dan jika kita berikan makanan ini kepada Mujahideen, wanita-wanita ini akan mati kelaparan."

Ketua mereka pun menjawab,
" Jika aku makan makanan ini dan biarkan wanita-wanita ini mati kelaparan, maka sebahagian dari perjuanganku adalah sia-sia kerana salah satu matlamat adalah untuk melindungi mereka yang lemah. Dan aku tidak akan mampu tidur dengan tenang jika perkara seperti ini terjadi".

Maka, mereka pun membuka pintu kereta dan memberikan makanan-makanan tersebut kepada wanita-wanita yang datang bersama pinggan-pinggan kosong ditangan mereka. 

"Kita akan makan apa yang wanita-wanita ini tinggalkan untuk kita".

Dan inilah yang terjadi. Gambar ini menunjukkan lebihan makanan yang ditinggalkan oleh wanita-wanita tersebuat buat Mujahideen .

Wahai saudara dan saudariku yang dikasihi sekalian.. Bukalah hati anda... janganlah kita menyangka dengan memberi derma itu akan membuatkan kita rugi.. Marilah sama-sama kita membantu menyuap makanan buat mereka.. Mereka benar-benar memerlukan kita.

Surah Al- Baqarah : Ayat 261

Bandingan (derma) orang-orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji dan (ingatlah), Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendakiNya dan Allah Maha Luas (rahmat) kurniaNya, lagi Meliputi ilmu pengetahuanNya.


Kami mempunyai tabung khas untuk Syria:
Pertubuhan Sinar Damsyik Malaysia
Akaun Maybank: 562106630487
PayPal: AlEhsidek@gmail.com
Bank swift Code : mbbemykl

Alamat: (SYRIA CARE OFFICE):
No.38B, jalan Bola Tampar 13/14, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan —

Rakyat syria bertanya dalam pertemuan antarabangsa baru baru ini. Mengapa Rejim Syria menjatuhkan bom barriel di kawasan penduduk di Aleppo? Menapa tidak bom tersebut dijatuhkan markas Daish (ISIS)?

Rakyat syria bertanya dalam pertemuan antarabangsa baru baru ini. Mengapa Rejim Syria menjatuhkan bom barriel di kawasan penduduk di Aleppo? Menapa tidak bom tersebut dijatuhkan markas Daish (ISIS)? 

Untuk perhatian, markas ISIS sangat terbuka dan tidak tersembunyi sebagaimana markas-markas mujahidin yang sebenar. Dan lebih mencurigakan, markas mereka tidak pernah diserang oleh rejim Bashar daripada udara, adakah ia karomah ataukah kerjasama?

Link Video : http://www.youtube.com/watch?v=tHlAmZg_9i0

syria berdarah

syria berdarah

syria

syria

The unsung hero! 

Di Aleppo sebelum berlakunya revolusi, terdapat 4000-5000 doktor pakar.

Kini hanya tinggal 60 sahaja yg bertungkus lumus menyelamatkan nyawa saudara-saudara mereka di Syria saban hari. 

Anda seorang doktor dan mahu berbakti di Syria?

Keperluan segera: pakar saraf dan pakar tulang.

Hubungi kami dan nyatakan komitmen anda.

Sms/whatsapp: 0132226057 (CEO MLLFS)

Atau PM kami melalui fb page ini.

Terima kasih.

Ayuh berbakti!

syria

syria berdarah

Kita tidak pernah lupa apa yang telah dilakukan regim bashar assad atau tentera-tentera syiah bersama sekutunya Iran dan Hizbullat yang berpangkalan di Selatan Lubnan terhadap ummat Islam Syria.

Pembunuhan terhadap kaum muslimin yang tidak berdosa hingga mengorbankan ratusan ribu nyawa. Antara sejarah pembunuhan yang terbesar pernah dicatat. 

YA ALLAH.....AL-FATIHAH..

..HASBUNALLAH WA NI'MAL WAKEEL.....LAKNAT KE ATAS BASHAR DAN SEKUTUNYA...!!!! ALLAH'HUAKBAR...!YA ALLAH....YA ALLAH.....YA ALLAH......
Kasihanilah saudara-saudara kami Ya Allah! Perkenankanlah Permintaan Kami, Aamiin Aamiin Aa.

syria berdarah

Kita kenang semula peristiwa yang berlaku pada Februari 2012... kerana luka dihati kita tidak akan sembuh selagi saudara kita di Syria masih menderita

"Namaku Hamzah Bakkur, aku harapkan kamu jangan bersedih atau menangis ketika melihat gambarku yang mengerikan,aku tidak mati..tetapi sebaliknya aku telah syahid dan hidup di dalam Syurga sekarang..!!


-----------------------------------------------------------------------
Mengenang kembali satu tahun penubuhan Green Project.
Ini adalah antara post terawal kami mengenai isu Syria yang telah di postkan pada 31hb Januari 2013
 

Iringkan doa buat pejuang2 di Syria

Mengenang kembali satu tahun penubuhan Green Project.
Ini adalah antara post terawal kami mengenai isu Syria yang telah di postkan pada 4hb Februari 2013 

syria

kata-kata Khalid Al Walid sebelum beliau meninggal dunia: "Aku telah berperang lebih daripada 100 kali dan tiada di badanku ini walaupun seinci kecuali padanya penuh dengan pukulan pedang, tusukan panah dan tikaman tombak. Dan inilah aku, yang akhirnya mati di atas katilku sendiri."

Kata-katanya itu tertulis di bahagian luar kompleks makamnya di Syria.

-----------------------------------------------------------------------
Mengenang kembali satu tahun penubuhan Green Project.
Ini adalah antara post terawal kami mengenai isu Syria yang telah di postkan pada 7hb Februari 2013
 

syria

Solat jenazah rakyat Syria yang mati diseksa regim assad yang diadakan di Turkey. 

Terima kasih kerajaan dan rakyat Turkey kerana mengambil berat urusan saudaramu.
 — with Nabilah Anuar Ahmad.

syria

( Di Easter Gutah, lebih 30 juta pokok yang berbuah)

Majalah ini wujud sejak 1956 lamanya, sebelum Syria dikuasai oleh bapa Syiah Hafiz Assad Laknatullah, dia menggunakan kuasa yang dimilikinya untuk menebang pokok-pokok yang berbuah itu, dan berpuluh tahun kemudiannya, anaknya pula menyalahgunakan kuasa yang dimilikinya dengan menanam bom pada setiap tempat pokok-pokok itu ditebang.

Assad tetap berdegil

Assad tetap berdegil25 Januari 2014
Sebahagian daripada kekejaman rejim Assad yang membiarkan tahanan mati kebuluran.

GENEVA - Presiden Syria, Bashar al-Assad dikritik hebat susulan gagal menghentikan perang saudara di negara itu yang kini berlanjutan lebih tiga tahun.

Setiausaha Negara Amerika Syarikat, John Kerry berkata kepada Press TV, presiden itu wajar digelar ‘magnet tunggal untuk pengganas’.

“Assad sungguh degil. Beliau enggan menerima peralihan politik di mana beliau perlu meninggalkan kuasa,” katanya.

Menurutnya, sepanjang mesyuarat Geneva II di Switzerland,  sebanyak 40 negara dan organisasi lain berbincang mengenai kerajaan peralihan dan keperluan untuk mempunyai perubahan di Syria, namun delegasi Syria hanya berdiam diri.

“Syria berulang kali menyatakan tiada cara untuk membolehkan pembangkang atau mana-mana kerajaan untuk menyokongnya.

"Beliau tidak boleh terlalu angkuh. Perkara ini melibatkan bukan seorang atau satu keluarga tetapi ia berkaitan jutaan rakyat di negara itu,” katanya.

syria

Walaupun tanpa rakan seperjuangan [Morsi / Presiden Mesir], Erdogan tetap meneruskan usahanya membantu saudara se-islam di Syria yang terus menerus dizalimi regim syiah bashar assad. 

Beritahu Erdogan, beliau tidak keseorangan, seluruh ummat Islam didunia ini menyokongnya dan akan terus bersama-samanya !

 Recep Tayyip Erdoğan  Turkey
 

syria

syria

what hunger and siege can do to a human being
#Break_Siege 
#Act2EndAssadsWar ##AssadWarCrimes

syria

ASSad should be convicted of committing war crimes against humanity just like the Rwandan Prime Minister Jean Kambanda who committed the Rwanda Genocide 
BECAUSE HUMAN BEINGS ARE NOT BORN TO BE KILLED BY MASS KILLERS. 
#SyriaWarCrimes
#AssadWarCrimes
#Act2EndAssadsWar

syria

11,000 documented deaths with pictures leaked from assad's prisons
Unknown fate of 250,000 prisoners
#SyriaWarCrimes #AssadWarCrimes