Saturday, 28 June 2014

"Dia kurniaan Allah & akanku jaga hingga akhir hayatku."

"Dia kurniaan Allah & akanku jaga hingga akhir hayatku."

Begitulah kasih suami terhadap isterinya. 
Bernasib baik mereka selamat dengan pasangan masing-masing, tapi lebih ramai yang telah dipisahkan dengan maut yang dicipta oleh pemimpin mereka sendiri, Basyar laknatullah. 

Kirimkan doa buat mereka dengan mengambil kesempatan di hari yang penuh kemuliaan hari ini.
Jangan lepaskan waktu yang dikurniakan Allah dengan maqbul doa.
Moga Allah menemukan mereka di Jannah, amin.

Sumbangan boleh disalurkan melalui:
CIMB
Syria Care
8601-89-4560

Sebarang urusan boleh ke pejabat kami:
No. 38B, Jalan Bola Tampar 13/14, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan.

Kanak-kanak ini menemani ayahnya di sisi selepas menjadi mangsa serangan bom tanpa henti oleh rejim laknatullah.

Kanak-kanak ini menemani ayahnya di sisi selepas menjadi mangsa serangan bom tanpa henti oleh rejim laknatullah. 

Sabarlah wahai saudaraku... 
Setiap yang Allah datangkan tersirat hikmah yang tidak kita ketahui. 
Moga kau menjadi pembela & pejuang agama Muhammad kelak, amin.

Sumbangan boleh disalurkan melalui:
CIMB
Syria Care
8601-89-4560

Sebarang urusan boleh ke pejabat kami:
No. 38B, Jalan Bola Tampar 13/14, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan.

janganlah lupakan saudara kita di luar sana yang sedang ditindas oleh musuh-musuh Allah.

Kita di sini menyambut Ramadhan dengan rasa gembira, 
tapi mereka di sana menyambut tong barrel kematian dengan meletakkan segalanya di tangan Allah. 
Di samping kita dalam keamanan menyambut bulan keberkahan ini, janganlah lupakan saudara kita di luar sana yang sedang ditindas oleh musuh-musuh Allah. 

Hasbunallah wani'mal wakil.

syria berdarah

Isteri dan anak mgadap ilahi..ALlahu nuurusama wati walardh..berilah chy kemenangan pd mujahideen yg bjuang menegakkan khilafah Islamiyyah.

Mujahideen Malaysia

Bakal ahli neraka.....


syria berdarah

Bom barrel yg digunakn tentera basyar assyaithonis di syiria untuk mbunuh org org awan bangunan masjid gereja semuanya di bom. Laknat kamu basyar!

syria berdarah


syria berdarah

Wahai umat Islam! Tengoklah anak anak org Islam Syiria. Seksanya kesakitan mereka.ALlah.. Sungguh kejam regim basyar assad laknatullah. Nantikn azabmu ddunia. Bangkitlah umat Islam. Kita di sini bersenang lenang macam tiada apa yg berlaku dgn saudara kita di sana.kita disibukkan dgn hal lain mgaburi mata umat Islam agenda syaitan! Pergilah jihad di syiria tinggalkn kesenangn dunia. Yg mampu sila Tanggung saudara Islam yg lain yg mahu berjihad ke sana! Jihad mati syahid..hadiah: masuk syurga tanpa hisab. Boleh bawa keluarga bpa mama ank bini msuk sma ke syurga. ALlah..nikmatnya mati syahid. Pilihlah hidup hy sekali mau hidup mati syahid atau hidup tgu hisab dan azab ya rabb.wallahualam.

syria berdarah

Tengoklah sendiri wahai ummat Islam malaysia dan indonesia..ini saudara kita. Apa kamu semua msh mahu bdiam diri? Diam kalian akan dipersoal ALlah kelak. Bangkitlah. Takutlah kalian dengan azab ALlah.

syria berdarah

Subhanallah..pejuang Islam yang berjuang tegakkan agama kerana umat Islam syiria dibunuh oleh pembunuh yakni syiah..tentera basyar assad laknatullah hingga berkecai

syria berdarah

Terrorist in syiria is regime Bassyar Assad. Go there and do ur investigation if dont have any true information.

syria berdarah

lagi serangan TERRoRIST pesawat regime Basyar Assad ke atas sekolah dan rumah awan muslim. siapa terrorist? adakah pduduk Islam dunia terrorist? Ada siapa peduli mahu bantu mereka saudara Islamku? ada? ada? ada siapakah berani bhadapan bom baramil bassar assad? ada siapa berani? jangan dihalang disekat orang Islam yg berani mbantu rakyat Islam syiria. cukuplah anda anda Diam tidak berbuat apa apa! tp INGAT! kamu jwb dihadapan ALlah SWT!

syria berdarah

syria berdarah

Ini umat Islam Syiria! Ini saudara kita! ADa siapa kisah dan ambil tahu kpd mereka? Regim Basyar Assad adalah syaitan! Dia sekutunya syiah dr Iran,lebanon tmsuk russia htr bantuan tentera membunuh umat Islam fahaman ahlul sunnah wal jamaah. ini bukan krisis fahaman agma tp ini krisis melupuskan Islam. jika ini berlaku di malaysia siapa mahu bantu kita? siapa?

syria berdarah

syria berdarah

AS bantu penentang Syria


WASHINGTON 27 Jun - Presiden Amerika Syarikat (AS), Barack Obama meminta Kongres meluluskan bantuan sebanyak AS$500 juta (RM1.6 bilion) untuk digunakan melatih dan membeli kelengkapan perang kepada kumpulan penentang kerajaan Syria dalam usaha menggulingkan Presiden, Bashar al-Assad.
Bagaimanapun, White House dalam kenyataannya hari ini berkata, Washington akan menilai kumpulan penentang terlebih dahulu bagi mengelak bantuan senjata yang disalurkan tidak jatuh ke tangan musuh AS.
Jelas kenyataan tersebut, dana bantuan terbabit akan digunakan untuk mempertahankan rakyat Syria, memulihkan kestabilan kawasan yang dikuasai kumpulan penentang, menyediakan kemudahan asas dan menangani ancaman musuh.
Permintaan Obama untuk mendapatkan bantuan itu dibuat pada akhir bulan lalu selepas beliau berjanji akan meningkatkan sokongan kepada kumpulan yang menentang kerajaan pimpinan Assad. - REUTERS


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20140628/lu_11/AS-bantu-penentang-Syria#ixzz35t4MG3Fq
© Utusan Melayu (M) Bhd