Thursday, 26 December 2013

syria

Sebuah panorama secara eksklusif bersama doktor British di dalam Syria mendedahkan kesan buruk peperangan terhadap kanak-kanak yang menderita terperangkap dalam konflik tersebut. Para doktor menyaksikan akibat pengeboman sebuah sekolah yang disyaki akibat diserang mengunakan peranti dan bom napalm. Dan juga segala jenis bantuan perubatan juga sentiasa berada dibawah serangan. Kedua-dua jenayah perang ini di bawah undang-undang antarabangsa. Difilemkan di utara Syria selepas serangan senjata kimia di lakukan keatas Damsyik yang akhirnya mendapat perhatian masyarakat dunia buat waktu itu. Serangan kimia yang dilakukan telah hanya berjaya membawa Amerika, Russia dan PBB ke meja persidangan.

Link Video : http://www.youtube.com/watch?v=8SD5QWi-FRU

Mafia-mafia Bashar bersama para tawanan mereka..

Mafia-mafia Bashar bersama para tawanan mereka..
Dimanakah ia yang kononnya dipanggil kemanusiaan? 

syria berdarah

Sebuah nasheed yang kaya dengan makna . Menceritakan perjuangan oleh Mujahideen dari Barisan Islam Syria (Jaish al Islam). Pasukan Mujahideen ini merupakan pasukan mujahideen kedua terbesar selepas (Ahrar al Sham). Perhatikan bagaimana Mujahideen Ahlu al sunnah berani untuk bertemu musuh mereka dengan wajah sebenar mereka dan mereka berjumpa Allah SWT dengan senyuman yang terukir diwajah. Mujahideen sebenar tidak perlu untuk menutup wajah mereka kerana mereka tidak melakukan apa-apa kesalahan.

Link Video : http://www.youtube.com/watch?v=iXS87JmvkuU&feature=youtu.be 

BERITA HARI INI (26 DISEMBER 2013)

Sebahagian dari kemusnahan daerah lama Aleppo akibat serangan yang berterusan menggunakan tong-tong yang berisi bahan letupan. Letupan besar menggegarkan kawasan berhampiran Lapangan Terbang Antarabangsa Damsyik mengakibatkan bekalan eletrik terputus di sekitar kejiranan Kota Damsyik. Rakyat di (Macadamia, Damsyik) terpaksa menaikkan bendera Syiah Assad untuk 72 jam ke atas semua bangunan tinggi dan tangki air, sebagai balasan tentera Assad membolehkan trak makanan dari NGO untuk memasuki kawasan itu selama 72 jam sahaja.

Link Asal : http://www.aljazeera.net/news/pages/92f0b337-38cb-4011-99db-54e81260be9d

AllahuAkbar...Mujahideen Ahrar al Sham, 'Islamic Front' dan Nur al Din Zinkey berjaya menjatuhkan 3 buah pesawat tempur dan sebuah helikopter dan memusnahkan sebuah kereta kebal di Halab, semalam. Kesannya, Rejim Syiah telah kehilangan lebih 20 mafia-mafianya yang terbunuh dalam serangan oleh Mujahidin.

Adalah penting untuk diketahui bahawa, buat masa sekarang, hanya Ahrar al Sham dan 'Syrian Islamic Front' sahaja yang bertempur dengan Syiah pada garisan hadapan, sementara, Wahabi dan Kawarij, kumpulan yang semakin terkenal hanya berani menjadi hero di belakang sahaja dan hanya bertumpu di kawasan bebas seperti di Al Raqqa.

Link Video : http://www.youtube.com/watch?v=5I3LkjD6wYs

Bagaimana jika dia adalah anak kita? —

Kanak-kanak Syria. Berniaga di jalanan untuk meneruskan hidup.

105 mangsa pada Selasa 24/12/2013 di seluruh Syria. Termasuk 22 kanak-kanak dan 5 wanita

Pengeboman oleh rejim Assad di Alepp

syria perlukanmu

The picture was taken in Beirut just under two months ago during Halloween. What horrors must this woman and her child be going through as she seeks refuge in the streets?!

Generasi revolusi di Damsyik, Syria

syria

The picture is of a girl named Farrah, which in Arabic means 'happy'. She was 5 years old and living in Daraya (Damascus Suburbs). Her life however was far from happy. She lost her home and has nowhere to sleep. She had no food to eat or water to drink. She was found today dead from the choking siege placed on her town which left her struggling to survive. To the highest heaven Farrah. Shame on humanity for letting this happen!

syria

Merry Christmas to all our members who celebrate Christmas. 
What do you wish is in the bags Santa is carrying for Syrians?
Food? Water? Medicine? AK's?

syria

syria

Salah seorang pegawai shabiha assad yang berjaya dibunuh Mujahideen. Semoga bertambah lagi kematian dipihak musuh.

Mereka tidak melarikan diri dari pengeboman bashar assad, tetapi mereka menuju ke tempat pengeboman untuk menyelamatkan ummat Islam yang tercedera !

Semoga Allah membalas kembali perbuatan manusia terkutuk yang menyerang orang awam yang tidak berdosa, tidak punya senjata

Hidup kita ibarat roda. Mereka 10 tahun yang lalu tidak pernah bercita cita dan berniat di dalam hati mahu jadi begini.. Kita? Jangan lupa bagaimana 10 tahun akan datang. Entah begini jua atau lebih parah maha dahsyat bakal terima. Tolong menolong lah atas kebaikan bukan atas kejahatan. Ulama yang menghalalkan darah ummah adalah ulama yang pentingkan diri namun ulama yang memahami dan memdamaikan jauh lebih baik. Orang kaya selamanya xkan pernah mengerti isi perut orang miskin. -Hasnan Daud- —

syria

Bagi mereka yang masih menyokong regim bashar assad, saksikan bagaimana ummat Islam yang tidak berdosa menjadi mangsa regim tersebut. Ambil masa seketika untuk menempatkan diri kalian ditempat mereka. 

Bolehkah kamu terima jika ia berlaku pada diri atau keluarga kamu? Ya kalian tidak akan faham selagi tidak merasainya sendiri.

Allah sebaik-baik penolong dan kepada-Nya kami memohon perlindungan.
 

syria

syria

Allahuakbar !Seorang tentera Yahudi ditembak mati oleh 'sniper' Palestin di sempadan Gaza.

Sumber: Fb Dr. Wesam

Setitis darah saudara di Syria...Setitis darahmu berjatuhan di bumi,
Sejuta akan datang menjengukmu,
Setitis darahmu pasti dituntut oleh saudaramu
yang engkau tidak pernah kenal mereka,
Setitis darahmu pasti menitiskan jutaan butiran airmata,
Setitis darahmu akan menimbunkan semangat jihad membelamu,
Setitis darah mu tidak akan dibiarkan hanyir membusuk,
Setitis darahmu oh saudaraku akan tumbuh keberkatan
yang mewangi alam ini...!

Mustapa Mansor
Atas bas ke Rehanly
 

syria

syria

Ini adalah bahan-bahan yang digunakan Mujahideen untuk membuat bahan letupan C4 dan angka kematian yang tinggi dari pihak regim assad juga datangnya dari C4 ini. 

Mujahideen Suriah tidak memerlukan mana-mana bantuan persenjataan dari barat atau negara kuffar mahupun sekular untuk berdepan dengan regim assad. Akal yang diberikan Allah kepada mereka cukup untuk mereka berfikir secara kreatif untuk membina / membuat senjata dan bahan letupan.

Jadi, berhenti dari memfitnah Mujahideen dengan mengatakan mereka mendapat bantuan senjata dari Amerika atau sekutu dengannya.
 

WANTED !Tentera bashar assad ini dikehendaki Mujahideen kerana terlibat dalam operasi pembunuhan beramai-ramai di Aleppo dengan menggugurkan tong berisi TNT.

Ajal akan menjemputmu !