Friday, 27 December 2013

Kelahiran revolusi syria.. Halab

Douma, Syria.Mereka berjaya menjumpai jenazah gadis kecil dibawah runtuhan bangunan yang telah musnah teruk diserang rejim Assad. Tetapi malangnya mereka hanya menjumpai sebahagian sahaja dari tubuhnya! Sebahagian lagi masih berada dibawah timbunan runtuhan bangunan itu. Tidak terbayang akan ketakutan gadis kecil ini semasa dia berusaha gigih mencari tempat berlindung. Hingga saat tubuhnya yang comel terpisah dua sehingga meragut nyawa! Dimanakah umat Islam ketika gadis kecil ini menjerit semahunya meminta pertolongan? 
Hasbunallah wa ni'mal wakil..

Link Video : https://www.youtube.com/watch?v=llRzf3Z-1T4

Kekurangan upaya bukan alasan untuk berjuang untuk Islam..

syria

Foto ini diundi dalam 100 gambar-gambar untuk 2013.

Daraa. 26 Dis 2013.

Ya Allah selamatkan Syria

Tentera Jordan sedang ditemubual ketika mereka cuba menyelamatkan ummat Islam Syria yang dalam perjalanan ke Jordan. Tentera itu memberitahu, mereka pergi ke kawasan larangan apabila terdengar jeritan seorang wanita. Katanya, wanita itu memegang kedua-dua anaknya, hingga berlaku pertempuran antara mereka dengan regim bashar assad hingga mengakibatkan salah seorang anak wanita itu terkorban. Saya menjerit kepada wanita itu, kakak jangan takut, dia [anak] berada dalam keadaan baik tetapi taklama kemudian anak itu meninggal dunia akibat peluru yang menembusi dadanya.

Tentera Jordan yang turut menangis ketika situasi berdarah itu berkata, sekarang ini ibubapa kepada kanak-kanak ini berada di hospital untuk pemeriksaan selanjutnya.

P/s : Pilu sungguh hati kami pilu mendapat tahu berita ini.

cc: Green Project.

Beliau tidak terbunuh dalam pertempuran atau peperangan.

Lelaki miskin ini tidak tahan melihat adik-adiknya yang lapar lalu beliau mengambil risiko untuk mendapatkan bekalan makanan untuk mereka, tetapi sniper kejam Assad telah siap sedia menunggu beliau.

Kawasan yang dikepung Babila-Damsyik.

71 mangsa pada Khamis 26/12/2013 di seluruh Syria. Termasuk 5 kanak-kanak dan 4 wanita.

Perlarian Syria mencari rezeki di jalanan..

Syria

Syria
Berusia 6 tahun sudah habis menghafal 30 juz'.

MasyaAllah
 

syria

Douma selepas pengeboman.

Siapa yang akan menjaga anak-anak kecil ini?

Ibu mereka mungkin cedera atau sudah dibunuh. 

Siapa yang akan menjaga anak-anak kecil ini?
 

82 mangsa pada hari Rabu 25/12/2013 di seluruh Syria. Termasuk 5 kanak-kanak dan 4 wanita.

Ini adalah musim sejuk untuk kanak-kanak Syria!

Peta terkini kawasan yang telah berjaya dibebaskan oleh saudara mujahideen-mujahideen kita di Syria.

Peta terkini kawasan yang telah berjaya dibebaskan oleh saudara mujahideen-mujahideen kita di Syria. Semoga Allah swt kurniakan kemenangan buat mereka dalam masa terdekat. Semoga segala penderitaan saudara-saudara kita akan segera berakhir insyaAllah.

cc: Syria Care: Pertubuhan Penyayang Islam Membantu Syria
 

syria saudara kita

Aleppo, Bustan Al Basha:

Ia bukanlah pistol mainan. Mohammed, baru menginjak 13 tahun, dilihat sedang menggunakan senjata api milik arwah bapanya yang syahid dalam serangan rejim Assad sewaktu sedang berjuang menentang kezaliman rejim. Mohammed tidak gerun atau gentar, malah, dia bertindak mengangkat senjata milik bapanya untuk meneruskan saki-baki perjuangan yang ditinggalkan bapanya.

cc: Syria Care: Pertubuhan Penyayang Islam Membantu Syria —

syria

syria

Bukan hanya manusia yang lari mencari tempat perlindungan dari serangan menggila tentera rejim, bahkan kucing juga. Kezaliman Bashar mengorbankan apa sahaja. 

syria

syria

syria

syria

syria berdarah

Walaupun Kawarij memiliki saluran media yang paling kuat di dalam Revolusi Syria dan mereka sering memaparkan berita tentang Mujahidin FSA adalah kafir manakala Jaish al Islam pula sekular... tetapi...

Realitinya, Jaish al Islam yang merupakan 'Syrian Islamic Front' di Jabatan Bomba akan sentiasa mempertahankan penduduk awam di Syria walau apa yang berlaku dan kata-kata yang dilemparkan.

zalim kau bashr

syria

 Astagfirulloh,
Semoga allah senantiasa melindungi mereka dari marabahaya

syria dihancurkan syiah

YA ALLAH...HASBUNALLAH WA NI'MAL WAKEEL..... ALLAH'HUAKBAR...!YA ALLAH....YA ALLAH.....YA ALLAH......
Kasihanilah saudara-saudara kami Ya Allah! Perkenankanlah Permintaan Kami, Aamiin Aamiin Aamiin Allahumma Aamiin..
ALLAHU RABBI, Ya Allah Rabbul Jalil, jatuhkanlah bala terhadap tentera Al Sisidi Mesir, Bashardi Syria , sokongan Yahudi, Zionis laknatullah. Hancurkanlah mereka yg sangat zalim ini. Cerai beraikanlah mereka yg telah banyak membunuh saudaraku yg x bersalah dgn begitu kejam. Laknat ke atas Bashar, al sisi! Laknat keatas Amerika, Yahudi, Israel zionis,... paling kurang pun Ya Allah, cabutlah dan pecahkan lah uratsaraf setiap mereka ini, agar mereka tidak dapat bergerak untuk membunuh dan menzalimi orang2 Islam Ya Allah ...
BERSAMA MENOLAK pakatan JAHAT yahudi, israil, amerika, zionis, russia & NEGARA Islam yg bersekongkol. jangan jadikan MESIR seperti di Palestin, Iraq dan Libya, Algeria daN Syria SERTA NEGARA ISLAM LAINNYA, kasihanilah orang tua, wanita dan kanak-kanak, Ya ALLAH hancurkan pakatan mereka jangan sampai berbaki kroni mereka seperti burung Ababil hancurkan tentera Abrahah dgn kekuasaan Mu dan tetapkan kemenangan kepada Golongan Islam Sejati dan tetapkan iman kami serta penuh kesabaran dan kami bersatu hati Ya ALLAH Ya Rabbal Alamin... HANCURKAN PAKATAN JAHAT DAN PEMIMPIN JAHAT DAN KRONI MEREKA DI TANAH MELAYU, MALAYSIA JUGA YA ALLAH. BANGKIT LAH WAHAI UMAT ISLAM YG SEJATI, BERDOALAH SETIAP MASA SEMOGA SEGALA DOA DIBERKATI DAN DIPERKENANKAN YA ALLAH. Aamiin YA RABBAL ALAMIN ...

syria perlukanmu

syria menangis

syria bersedih

Douma, Syria.Mereka berjaya menjumpai jenazah gadis kecil dibawah runtuhan bangunan yang telah musnah teruk diserang rejim Assad. Tetapi malangnya mereka hanya menjumpai sebahagian sahaja dari tubuhnya! Sebahagian lagi masih berada dibawah timbunan runtuhan bangunan itu. Tidak terbayang akan ketakutan gadis kecil ini semasa dia berusaha gigih mencari tempat berlindung. Hingga saat tubuhnya yang comel terpisah dua sehingga meragut nyawa! Dimanakah umat Islam ketika gadis kecil ini menjerit semahunya meminta pertolongan? 
Hasbunallah wa ni'mal wakil..

Link Video : https://www.youtube.com/watch?v=llRzf3Z-1T4

13 Hari Dihujani Bom Oleh Tentara Bashar Assad, 1000 Penduduk Sipil Aleppo GugurJum`at, 22 Shafar 1435H / December 27, 2013

Shoutussalam – Innalillahi wa inna ilaihi raji’uun. Komisi Umum Revolusi Suriah melaporkan, setidaknya 1000 orang di Provinsi Utara Suriah, Aleppo meninggal dunia akibat dihujani oleh serangan pengecut bom Tentara Nushairiyyah selama 13 hari terakhir ini. Lansir Zaman Alwasl, Jum’at (27/12/2013).

Kebanyakan korban adalah penduduk sipil, diantaranya para wanita dan anak-anak. Mereka gugur setelah terkena ledakan 200 barrel bom yang dijatuhkan oleh helikopter-helikopter milik rezim Assad.

Bom Barrel sendiri adalah tabung silinder berisi bahan peledak atau drum minyak yang diangkut oleh helikopter. Mereka mampu menimbulkan korban dan kerusakan yang luas yang signifikan.

Kesaksian yang lebih kuat dipaparkan oleh aktivis media lokal, Aleppo Media Center yang secara aktif mempublikasikan foto-foto dan berita up to date di lapangan. Serangan bom rezim itu hanya sedikit yang menargetkan Mujahidin, tapi penduduk sipil. Tercatat, dari seratus orang yang gugur, hanya 1 sampai 2 orang Mujahid saja yang ikut gugur.

Diantara markas-markas Mujahidin yang turut diserang utamanya markas Mujahidin Daulah Islam Iraq dan Syam (ISIS) dan Jabhat al Nusrah di Aleppo. Frekuensi serangan paling banyak ketika beredar kabar palsu bahwa Mujahidin telah berhasil menguasai benteng terakhir rezim di penjara pusat Aleppo.

Sejak jatuhnya sebagian besar wilayah Aleppo ke tangan Mujahidin, tentara rezim mulai menggila. Mereka enggan melakukan serangan darat, dan lebih memilih menggunakan serangan pengecut melalui udara yang cukup sulit dijangkau Mujahidin. [arkan/ dbs]

http://shoutussalam.com/2013/12/13-hari-bom-bashar-assad-1000-penduduk-gugur/

Bantu Mujahidin dengan doa-doa ikhlas kalian !!!

Hasil yang di dapat ketika tentara AS-Irak yang didukung syiah mencoba untuk memasuki gurun Al Anbar agar dapat bertemu Mujahidin Daulah Islam Iraq & Syam [ ISIS ]

Bantu Mujahidin dengan doa-doa ikhlas kalian !!!

Mujahidin ISIS semakin tangguh, AS kirimkan pesawat tak berawak ke Irak

Bantu Mujahidin dengan doa ikhlas kalian !!!!

Mujahidin ISIS semakin tangguh, AS kirimkan pesawat tak berawak ke Irak

Jum'at, 23 Safar 1435 H / 27 Desember 2013 13:20

BAGHDAD – Negara penjajah Amerika Serikat, telah menyerahkan puluhan pesawat tak berawak lengkap dengan misil untuk memerangi Mujahidin Daulah Islam Irak dan Syam (ISIS).

Mereka mengatakan sekitar 75 rudal Hellfire telah dikirim pada pekan lalu. Pengiriman pesawat tak berawak ScanEagles juga akan dilakukan tahun depan.

Tentara boneka Irak baru-baru ini telah meluncurkan operasi memerangi Mujahidin ISIS di provinsi Anbar yang berbatasan dengan Suriah.

Juru bicara Departemen Luar Negeri AS, Jen Psaki pada Kamis (26/12/2013) mengonfirmasi pengiriman rudal Hellfire dan mengatakan drone akan segera dikirim, seperti dilaporkan BBC.

“Amerika berkomitemen untuk mendukung Irak dalam perang melawan ‘teorisme’ (baca : Mujahidin-reD) melalui persetujuan kerangka kerja strategis,” ujar Psaki mengacu pada kesepakatan tahun 2008 antara kedua negara.

Dalam beberapa bulan terakhir, Mujahidin ISIS memperlihatkan kekuatannya kembali di Irak dengan melancarkan serangkaian serangan menargetkan pasukan dan pejabat boneka Irak. Hal ini membuat AS mengambil tindakan untuk membantu anteknya di Irak agar mampu menghadapi ancaman dari Mujahidin.

By arrahmah

Subhanallah, AllahAkbar !!! Konvoi Mujahidin Daulah Islam Iraq & Syam [ ISIS ] memberikan bantuan bagi keluarga yang membutuhkan di provinsi Idlib

Subhanallah, AllahAkbar !!! Mujahidn Daulah Islam Iraq & Syam [ ISIS ] menjual roti dari hasil produksi mereka dengan harga yang sangat murah untuk Ummat dan bahkan di berikan secara gratis jika Anda benar-benar tidak punya uang.

Subhanallah, AllahuAkbar !!! Seperti inilah sebagian kehidupan yg di jalani Singa-singa Islam dari Daulah Islam Iraq & Syam [ ISIS ] yg membuat takut para Musuh-musuh Islam Semoga Allah selalu melindungi & memenangkan mereka

Syria Berdarah

Daurah KHAS - Syria Berdarah
SURAU UBUDIAH | SELEPAS MAGHRIB | 28 DEC 2013 - SABTU
Bersama Ustaz Kapten Asri Khalid

Semua dijemput hadir.

syria

Aleppo terus dibedil tentera Syria, 15 lagi maut


Beberapa penduduk lari bertempiaran untuk menyelamatkan diri ketika sebuah bangunan terbakar, dipercayai akibat dibedil tentera kerajaan di Aleppo, Syria, kelmarin. - REUTERS
DAMSYIK 25 Dis. - Serangan udara oleh tentera Syria ke atas Aleppo yang masuk hari ke-10 semalam, mengakibatkan 15 orang terkorban termasuk tiga orang kanak-kanak selain menjejaskan usaha rundingan damai.
Seorang aktivis di Aleppo, Mohammad Wissam menyifatkan tempoh 10 hari lalu sebagai 'kejadian keganasan paling teruk sejak berlakunya revolusi di Syria'.
Pemerhati Hak Asasi Manusia Syria melaporkan, seramai 379 orang terkorban dalam serangan yang dilancarkan di dalam dan di luar Aleppo itu, dengan 108 orang mangsa adalah kanak-kanak, 34 orang wanita dan 30 orang penentang kerajaan.
Pemerhati yang berpangkalan di Britain dan mendapat maklumat melalui rangkaian aktivis serta beberapa saksi di Syria itu, turut menyeru komuniti dunia, Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) atau sesiapa sahaja supaya mengambil tindakan segera bagi menghentikan pembunuhan beramai-ramai tersebut.
Rakaman video yang diedarkan oleh rangkaian aktivis Shahba Press menunjukkan, beberapa lelaki yang diselaputi debu mengangkat seorang wanita melalui jalan raya yang musnah di kawasan perumahan Sukkari.
Berikutan serangan demi serangan tersebut, Aleppo kini terbahagi kepada dua bahagian yang dikuasai tentera kerajaan dan kumpulan penentang kerajaan.
Sejak itu, kawasan yang diduduki oleh penentang kerajaan sering dibedil menggunakan bom, namun seorang aktivis memberitahu AFP, serangan terbaharu kali ini lebih hebat berbanding sebelum ini.
Dalam pada itu, Penasihat Gabungan Kebangsaan Syria, Munzer Aqbiq berkata, pihaknya akan memulaukan rundingan damai yang akan dijalankan bulan depan, jika Aleppo berterusan dibom.
"Bagi memastikan proses politik mencapai kejayaan seperti mana yang diharapkan, kerajaan di bawah pimpinan Presiden, Bashar al-Assad perlu melakukan perubahan terutamanya dari segi hak asasi manusia,'' katanya. - AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20131226/lu_06/Aleppo-terus-dibedil-tentera-Syria-15-lagi-maut#ixzz2ocZdFzG0
© Utusan Melayu (M) Bhd 

HASBUNALLAH WA NI'MAL WAKEELSeluruh keluarga Dr. Rania al-Abbasi ditahan di suatu tempat oleh pasukan keselamatan Assad. Sembilan bulan telah berlalu tetapi tiada siapa yang tahu di mana mereka sebenarnya. Dr. Rania adalah adalah pemain catur yang hebat dan dia adalah juara catur Syria.

Mari kita doakan buat Dr. Rania, suaminya Abdul Rahman dan anak-anaknya Dima, Intisar, Alaa, Najah, Ahmed, Layan