Monday, 23 December 2013

Anak kita berteduh di bawah timbunan bangunan yang runtuh untuk mendapatkan kehangatan dari terus kesejukan...

Menunggu masa untuk bersarapan..

Yang di cari bukan harta ....

 Yang di cari bukan harta kebendaanya yang musnah tetapi nyawa manusia yang tertimbus di bawah bangunan ini.. Ya Allah permudahkan Urusan mereka, ya Allah permudahkan Urusan untuk kemenangan islam...

Ameen!!!

حسبي ألله ونعم ألوكيل
 —

syria

Anak kita berteduh di bawah timbunan bangunan yang runtuh untuk mendapatkan kehangatan dari terus kesejukan...

syria berdarah

doakan kejayaan mujahidin

6 kanak-kanak ini telah ditahan sembilan bulan yang lalu bersama ibu bapa mereka.

6 kanak-kanak ini telah ditahan sembilan bulan yang lalu bersama ibu bapa mereka.

Jalan-jalan di Aleppo.

syria

Umat Islam akan dipertanggungjawabkan atas luka anak-anak kita ini! 

Anak yang ditatang bagai minyak yang penuh sejak kecil dibunuh begitu sahaja oleh rejim Assad! —

syria berdarah

Berapa ramai lagi anak-anak perlu meratapi kehilangan bapa-bapa mereka sebelum semua ini akan berakhir.

Hero besar dan kecil.

Kanak-kanak Syria. 

Hero besar dan kecil. 

Walaupun luka, mereka tetap memberi kita senyuman.

Tanpa apa-apa yang melindungi mereka dari kesejukan yang menggila.

Tanpa apa-apa yang melindungi mereka dari kesejukan yang menggila. 

Ayuh menyumbang kepada mereka melalui misi musim sejuk yang kami lancarkan:http://on.fb.me/JUKOQG

Apa lagi yang kita tunggukan? Apa lagi yang dunia harapkan?

Aleppo, Bustan Al Basha:

Ia bukanlah pistol mainan. Mohammed, baru menginjak 13 tahun, dilihat sedang menggunakan senjata api milik arwah bapanya yang syahid dalam serangan rejim Assad sewaktu sedang berjuang menentang kezaliman rejim. Mohammed tidak gerun atau gentar, malah, dia bertindak mengangkat senjata milik bapanya untuk meneruskan saki-baki perjuangan yang ditinggalkan bapanya.

Sementara, mereka-mereka yang mengangkat diri mereka memperjuangkan hak asasi kemanusiaan, sehingga kini, memalingkan wajah mereka terhadap Revolusi di Syria menentang kezaliman Kerajaan Haram Assad yang sudah bertahun-tahun lamanya menyedut darah Umat Islam menerusi kezaliman pemerintahannya, memilih untuk tidak mengganggu kezaliman Nakba Assad. Slogan anti-keganasan yang diangkat negara Barat dan organisasi kemanusiaan antarabangsa masih tidak tahu malu untuk memberi komen akan kedahsyatan kezaliman pemerintahan Assad dan kebangkitan kanak-kanak menyertai peperangan.

Selepas bertahun-tahun lamanya duduk berbincang kononnya mencari solusi, sementara, di Syria, Rejim Haram Assad tidak tidur daripada melakukan jenayah pembersihan etnik muslim-sunni. Umat Islam dihentam bom yang berterusan, mereka dibunuh dengan sezalim-zalimnya, kanak-kanak dibiarkan hidup sebatang kara tanpa ibu dan ayah, mereka kelaparan, kehausan, ketakutan yang teramat, dan kesejukan sehingga ke tulang hitam. Setiap kali jantung mereka berdegup, setiap kali itulah mereka menyangka degupan itu adlah degupan terakhir mereka di dunia. Assad Laknatullah tidak pernah berhenti mengganasi saudara kita hanya untuk berpaut ketat pada kuasanya.

Apa lagi yang kita tunggukan? Apa lagi yang dunia harapkan?
 

Syahid akibat kesejukan dan kelaparan

Haiwan menjadi mangsa kerakusan Assad.

Sekecil ini sudah terpaksa meminta-minta di jalanan. Sekecil ini sudah tidur di jalanan! Di mana umat Islam yang ramai?

syria

ALLAH....YA ALLAH.....YA ALLAH......
Kasihanilah saudara-saudara kami Ya Allah! Perkenankanlah Permintaan Kami, Aamiin Aamiin Aamiin Allahumma Aamiin..
ALLAHU RABBI, Ya Allah Rabbul Jalil, jatuhkanlah bala terhadap tentera Al Sisidi Mesir, Bashardi Syria , sokongan Yahudi, Zionis laknatullah. Hancurkanlah mereka yg sangat zalim ini. Cerai beraikanlah mereka yg telah banyak membunuh saudaraku yg x bersalah dgn begitu kejam. Laknat ke atas Bashar, al sisi! Laknat keatas Amerika, Yahudi, Israel zionis,... paling kurang pun Ya Allah, cabutlah dan pecahkan lah uratsaraf setiap mereka ini, agar mereka tidak dapat bergerak untuk membunuh dan menzalimi orang2 Islam Ya Allah ...
BERSAMA MENOLAK pakatan JAHAT yahudi, israil, amerika, zionis, russia & NEGARA Islam yg bersekongkol. jangan jadikan MESIR seperti di Palestin, Iraq dan Libya, Algeria daN Syria SERTA NEGARA ISLAM LAINNYA, kasihanilah orang tua, wanita dan kanak-kanak, Ya ALLAH hancurkan pakatan mereka jangan sampai berbaki kroni mereka seperti burung Ababil hancurkan tentera Abrahah dgn kekuasaan Mu dan tetapkan kemenangan kepada Golongan Islam Sejati dan tetapkan iman kami serta penuh kesabaran dan kami bersatu hati Ya ALLAH Ya Rabbal Alamin... HANCURKAN PAKATAN JAHAT DAN PEMIMPIN JAHAT DAN KRONI MEREKA DI TANAH MELAYU, MALAYSIA JUGA YA ALLAH. BANGKIT LAH WAHAI UMAT ISLAM YG SEJATI, BERDOALAH SETIAP MASA SEMOGA SEGALA DOA DIBERKATI DAN DIPERKENANKAN YA ALLAH. Aamiin YA RABBAL ALAMIN ...

syria berdarah

ALLAHU RABBI

22 Disember 2013 | Gambar kanak-kanak sekolah yang cedera akibat serangan rejim. Hari kedua serangan menggila keatas Aleppo yang mengorbankan banyak nyawa tidak berdosa. Ramai yang cedera, dan mereka kekurangan sumber rawatan, malah ramai yang terpaksa dibawa ke sempadan Syria-Turki untuk dirawat.

Doakan saudara-saudara kita di sana, dan semoga Allah menghancurkan Bashar dan sekutunya.

HASBUNALLAH WA NI'MAL WAKEEL
 

PERTEMUAN DUA BERADIK...


Dia tidak menyangka kakaknya masih hidup dibawah runtuhan itu setelah regim bashar assad mengebom rumah mereka. Dia menangis memanggil-manggil kakaknya dan memeluknya.

HasbunAllah Wani'mal Wakeel..

Link : http://www.youtube.com/watch?v=w2burSCPtds

syria

Apabila kaum ibu turut mengangkat senjata untuk melindungi anak-anaknya dari kezaliman regim assad. Kesejukan itu ditahan demi membela agama. 

Malulah duhai kaum adam yang masih lalai dengan keseronokan dunia.

syria

Lokasi baru yang dikuasai Mujahideen selepas bertempur di Ghouta, Suriah. 

Menang dan terus menang !

Apa yang sedang kita fikirkan?Mujahideen ini mengikat perutnya dengan batu untuk mengurangkan kesakitan akibat kekurangan makanan. 

MasyaALLAH. Mereka menjual diri dijalan Allah dan Allah membelinya dengan Syurga. 

Keadaan ini mengingatkan kita pada kisah Rasulullah SAW.

syria

Kanak-kanak Syria ini terpaksa meminta sedekah di negara orang. Kerana apa?! Untuk mengalas perut !

Hulurkan bantuan. Orang yang bersyukur adalah orang yang mengingati saudaranya yang dalam kesusahan.

syria

Pada jumaat lalu, Mujahideen telah menemui tapak perkuburan yang disyaki menjadi mangsa pembunuhan beramai-ramai. Setelah diteliti pada jasad-jasad ini, terdapat kesan lebam akibat diseksa dan didera. Ada diantaranya digari tangan dan kakinya. 


HasbunAllah Wani'mal Wakeel..

syria

Kezaliman tentera syiah nusairyyah yang dianuti regim bashar assad tidak setakat pada ummat Islam yang tidak berdosa malah pada binatang. 

Gambar menujukkan kucing ini sedang berusaha untuk keluar dari celahan runtuhan bangunan akibat dibom regim assad. 

Tiap perbuatan akan dipertanggungjawabkan dan tiap yang berada disekelilingnya akan menjadi saksi di padang masyar kelak.

syria

SAVE SYRIA  FREE SYRIA 


Katakan suatu hari apabila kita bangun dari tidur, dan melihat kediaman kita hancur, apakah kita masih boleh tersenyum seperti anak kecil ini?
 

syria

ALLAHU RABBI 


Jika ini yang terjadi pada anak kita, adik kita, atau cucu kita... Apa perasaan kita? Buat muslim yang masih tidak menghiraukan isu Syria, anda memang memalukan!

syria

Percayalah doa orang yang dizalimi dimakbulkan Allah tambahan pula doa anak-anak yatim yang ibubapanya dibunuh tanpa hak. 

Ketahuilah bashar assad, ketahuilah syiah, ketahuilah sekutu yang bersekongkol denganmu, kalian akan hancur tatlama lagi ! Tiada yang mustahil bagi Allah !

syria berdarah

MasyaALLAH... 

Dua kanak-kanak ini berjaya diselamatkan dari timbunan runtuhan bangunan akibat dari pengeboman yang dilancarkan regim dikawasan perumahan mereka. 

Link : http://www.youtube.com/watch?v=u3y_m6PERFo

6 kanak-kanak antara 56 terbunuh keganasan terbaru di Aleppo


2013/12/23
DAMSYIK: Berpuluh orang awam terbunuh dalam keganasan terbaru membabitkan tentera rejim Syria ke atas penduduk tempatan, kata pemerhati hari ini.

Pemerhati Hak Asasi Manusia Syria berkata, enam kanak-kanak antara 56 yang terbunuh dalam serangan bom menerusi udara di Aleppo dan kawasan kejiranan.


Aktivis berkata, beratus terbunuh minggu lalu apabila pesawat rejim menjatuhkan tong berisi bom di bandar berkenaan.

Sementara itu, pemerhati berkata serangan itu tertumpu kepada kawasan kejiranan pembangkang dan juga perkampungan berdekatan Atareb dan Marea, dan menambah, bilangan mangsa yang terkorban dijangka terus meningkat. - AFP

syria

assad's reforms in the run up to Geneva 2!