Wednesday, 30 October 2013

Rezeki bagi Mujahidin..

Rezeki bagi Mujahidin..

Makanan yang dijatuhkan untuk tentara Basyar jatuh ke kawasan Mujahidin. Alhamdulillah..

Rizki bagi orang-orang yang ikhlas berjuang di jalan Allah in syaa Allah..

“Barang siapa bertakwa kepada Allah niscaya Dia akan
mengadakan baginya jalan keluar. Dan memberinya rizki dari
arah yang tidak disangka-sangka." (At-Thalaq 2-3)

LINK : http://www.youtube.com/watch?v=Lm3FNMgclHA&feature=youtu.be
 

Seorang Mujahid, menggunakan cermin untuk mengetahui posisi musuh..

Masya Allah..
Seorang Mujahid, menggunakan cermin untuk mengetahui posisi musuh..

Semoga Allah melindungi para Mujahidin dan memberikan pertolongan kepada mereka..
 

Zalim!

 #sniper #Aleppo

Zalim!

Anak berumur 10 tahun ini ditembak dgn sengaja oleh penembak hendap tentera yang zalim ketika beliau sedang bermain di beranda rumahnya. 

Tembus badan anak kecil ini dgn peluru.

Allahu Allah.

Kejadian berlaku petang tadi sewaktu tim MAPIM-MLLFS menziarahi sebuah hospital di Aleppo.

Peluang masih 50-50.

Mohon panjangkan doa utk anak ini.

Teruskan sumbangan anda untuk rakyat Syria.

Hospital mereka amat dhaif.

Maybank : GABUNGAN SALAM SYRIA
No akaun : 562218207666
Email : malaysia4syria@gmail.com
No telefon : 0341416732 / 0132226057
 

syria berdarah

Salah satu tangan mujahidin yg terpaksa dipotong di hospital Aleppo.

syria berdarah

Kenapa budak perempuan berumur 10 tahun ditembak oleh sniper rejam basyar yang sekarang dalam keadaan kritikal. Hancurkn rejim basyar ya Allah.

Umat Islam ditegah pergi berperang di Syria

Umat Islam ditegah pergi berperang di Syria Dubai: Mufti Besar Arab Saudi, Sheikh Abdulaziz al-Sheikh menggesa golongan muda negara itu dan umat Islam, supaya tidak menyertai kumpulan militan menentang kerajaan Syria pimpinan Presiden Bashar al-Assad.

“Semua ini adalah salah dan tidak diwajibkan. Konflik di Syria adalah pertelagahan puak dan kita tidak patut pergi ke sana. Saya tidak mencadangkan sesiapa ke negara itu.
Jadi beban


“Jika anda pergi ke wilayah yang anda tidak tahu dan tiada pengalaman, anda hanya akan menjadi beban kepada mereka. Apa yang mereka mahu adalah doa anda semua,” katanya yang dipetik akhbar al-Hayat.

Ketika menyampaikan ceramah mengenai ‘masalah penyelewengan dalam kalangan belia’ di sebuah masjid di sini, Sheikh Abdulaziz juga mengkritik pemimpin agama yang menggalakkan rakyat negara itu berperang di Syria.

“Umat Islam hanya perlu takut kepada Allah, tidak wajar menipu warga muda dan mengeksploitasi kelemahan serta ketiadaan pengalaman dengan mengajak mereka pergi berperang.

“Saya meminta ulama menasihati belia negara ini sama seperti mereka menasihati anak lelaki masing-masing,” katanya yang dipetik akhbar tempatan.
Saudi sokong tentang Bashar 

Kerajaan Arab Saudi yang menyokong penentangan ke atas Presiden Bashar al-Assad, secara terbuka menggesa kuasa dunia membantu Syria mempertahankan sendiri kedaulatannya.

Bagaimanapun, pada masa sama kerajaan negara itu bimbang jika pejuang yang kembali dari Syria akan bertindak melancarkan perang ke atas pemerintah.
Puak Islam di Arab Saudi, mengecam pemerintahan Assad dan menganggapnya sebagai kafir kerana berfahaman Alawiyyin, sebahagian daripada fahaman puak Syiah.
REUTERS
Militia kurdish YPG menunjukkan kenderaan 'technical' milik ISIS yang berjaya mereka rampas. ISIS kalah dalam pertempuran di Yarubia kerana militia kurdish ini mendapat bantuan dari tentera syiah iraq dan dalam masa yang sama YPG memberi kordinat kedudukan ISIS kepada jet pejuang milik rejim

Aku bersaksi bahawa tidak ada Tuhan selain Allah.

Aku bersaksi bahawa tidak ada Tuhan selain Allah. 
Barangsiapa mengatakan tuhan ada 2 atau 3 atau 9 atau 30 atau beranak dan diberanakkan maka kafirlah dia.
Barangsiapa yang mengatakan ada hukum yang baik selain hukum Allah maka kafirlah dia.
Barangsiapa merasa ragu-ragu akan hukum Allah maka kafirlah dia
 —

syria

Dari kiri
-Pemimpin Ahrar al-Syam, Sheikh Abu Abdullah al-Hamawi atau lebih dikenali dengan nama Hassan Aboud. Beroperasi seluruh Syria. Markas atau HQ mereka terletak di Idlib, Aleppo, Deir az-Zour dan al-Raqqah. Terdapat lebih 100 buah briged bernaung di bawah Ahrar al-Syam. Mempunyai anggota yang ramai membolehkan mereka beroperasi seluruh Syria. 

- Pemimpin Suqoor al-Syam iaitu Sheikh Abu Issa. Stronghold mereka terletak di Idlib. Ada mujahid memberitahu beliau sangat takutkan Allah.

- Pemimpin Liwa' al-Tauhid, Sheikh Abdul Qader Salleh. HQ terletak di Aleppo, hanya beroperasi di utara Syria sahaja seperti Aleppo, Idlib, Hama. Operasi mereka paling jauh ialah di al-Qusayr, Homs pada bulan March lalu.

- Pemimpin Jaish al-Islam, Sheikh Zahran Alloush, kawasan operasi mereka hanya di Damsyik sahaja. Ibu pejabat atau stronghold mereka juga terletak di Damsyik. Pernah terlibat dengan pelbagai operasi dengan pelbagai pasukan mujahiddin. Juga mencatat sejarah buat pertama kali iaitu terlibat dalam operasi di luar Damsyik iaitu membantu membebaskan al-Sukhna, Homs.

Semoga Allah kuatkan kesatuan mereka. Semoga Allah Taala lindungi mereka dari tangan-tangan munafik. Semoga Allah Taala lindungi mereka dari pihak batu api. Semoga dengan pengalaman yang mereka perolehi, selepas ini mereka turut bersatu membebaskan Jordan, Iraq, Lubnan, Sinai, Palestine dan seluruh dunia Islam.

Insya Allah jikalau diizinkan Allah, admin akan berikan analisis lengkap tentang pasukan ini seperti analisis yang admin telah laporkan seperti Jaish al-Muhajirin wal-Ansar, Liwa Abu Fadhl al-Abbas, Jund al-Syam, Suqoor al-Ezz. Jaish al-Islam masih terkandas pada bahagian 6, Insya Allah admin akan teruskan sedikit masa lagi..

ULAMA MENGELUARKAN FATWA BOLEHNYA RAKYAT SYRIA MEMAKAN KUCING, ANJING DAN APA SAJA YANG ADA KERANA KEADAAN MEREKA YANG DHORURAH.

Kongsikan video ini supaya manusia diluar sana dapat berfikir dan lihat sendiri bagaimana keadaan di Syria pada masa sekarang. Media antarabangsa melaporkan Syria dalam keadaan baik, itu hanya satu pembohongan. 

Selain mati dibunuh, rakyat Syria rata-ratanya mati kerana kebuluran disebabkan oleh sekatan daripada regim bashar assad. Tiada ubat, tiada makanan. Tiada siapa dapat masuk kawasan-kawasan tertentu berhampiran Damsyik, termasuk kampung-kampung di selatan berhampiran Dariyaa dan Moademiah. Kampung di Homs turut berada didalam pengepungan regim yang zalim ini.

Lelaki itu berkata;

"Kami makan mereka [kucing]... Apa lagi yang boleh kita lakukan untuk terus hidup. Sy hanya mengadu kepada Allah S.W.T tentang ummat Islam dan pemimpin-pemimpin Arab yang telah membiarkan kita dan menonton kita memakan kucing."

P/s : Ingatlah wahai saudaraku, saudara di Syria mengadu pada Allah akan sikap kita yang tidak memperdulikan mereka dan Allah akan mempersoalkan kita di Akhirat nanti. Dimanakah tempat kita sesudah itu. Syurga atau Neraka? Takutlah kita pada azab Allah.

ULAMA MENGELUARKAN FATWA BOLEHNYA RAKYAT SYRIA MEMAKAN KUCING, ANJING DAN APA SAJA YANG ADA KERANA KEADAAN MEREKA YANG DHORURAH.

LINK VIDEO : http://youtu.be/gPLD3Pv7fs0

Lagi mangsa kezaliman Basyar Assad, seorang anak kecil yang tidak berdosa... Deir Al Zour, Syria

Sebuah kolam berdarah...

Sebuah kolam berdarah...

Pembunuhan beramai-ramai yang dilakukan regim assad di Pejanon hari ini. 

Reeve Aleppo - Utara PejanonSebuah kolam berdarah...

Pembunuhan beramai-ramai yang dilakukan regim assad di Pejanon hari ini. 

Reeve Aleppo - Utara Pejanon

Timbalan Perdana Menteri Syria dipecat


DAMSYIK 30 Okt. - Presiden Syria, Bashar al-Assad semalam memecat Timbalan Perdana Menteri negara ini, Qadri Jamil dengan mendakwa anggota Kabinet itu tidak hadir tanpa kebenaran dan menjalankan mesyuarat tidak sah di luar negara.
Menurut agensi berita SANA, tindakan itu menyusul selepas media melaporkan Qadri mengadakan pertemuan dengan duta pertama Amerika Syarikat (AS) ke Syria, Robert Ford pada Sabtu lalu bagi membincangkan rundingan damai Geneva.
Kata agensi itu lagi, Qadri dipecat selepas 'tidak hadir tanpa kebenaran' serta 'aktiviti dan mesyuarat di luar negara tanpa kebenaran kerajaan'. - AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20131030/lu_12/Timbalan-Perdana-Menteri-Syria-dipecat#ixzz2jF58P5Cs
© Utusan Melayu (M) Bhd