Tuesday, 28 January 2014

syria berdarah

We posted a picture of this girl a few days ago. Her name is Ghena Khalil. Her mother was martyred in the same incident and her sister is still missing under the rubble. Ghena survived under the rubble in what is a miracle. Many local residents furiously dug through the rubble with their bare hands to rescue her. Please watch the emotional video & share: http://www.youtube.com/watch?v=th6KMGJcNn8&feature=youtu.be

We could help but shed a tear, and ask "Why are our children living this nightmare, what did they do?"

PENJARA ASSAD

syria berdarah

Dar Al-Salam Mosque in Al-Qarabees in the besieged Old Homs. What has been left of it?

syria

ALEPPO, SYRIA

Ini bukanlah gambar mangsa pertama di Syria, tetapi entah ke berapa ribu atau puluhan ribu. Dimanakah kita sekarang ini? Adakah kita peduli atau kita masih berdiam diri melihat penderitaan saudara kita disana?

syria

Datang dari Iran, dengan badan yang berotot dan akhirnya gugur ditangan Mujahideen. 

Jemputlah lagi sekutumu itu wahai bashar assad, akan menerima nasib yang sama.

syria

Jika berada di zaman Khalifah Umar Al Khattab, pasti beliau tidak akan membiarkan kanak-kanak ini begitu saja. Akan dibela mereka yang dizalimi dan diperanginya musuh yang menindas. 

Setelah melihat imej ini, apa yang kita sedang rasakan?
 

syria

syria

syria

HUSNUL KHATIMAHWajah As-syahid Ibrahim Zollat yang dibunuh semalam di Jalan Assudan, Dokki ditangan pembunuh upahan rejim kudeta As sisi di kalangan tentera dan polis. 

Senyuman petanda tenang dan gembira untuk bertemuNya... insyaAllah.

Allahummarzuqna husnal khitam..

Sumber : Akhukum Abdul Malik

syria

The cheeks are painful
but the eyes are hopeful
this is our real freedom fighters

PRAY FOR SYRIA 

DAMSYIK | SYRIAKem Pelarian Yarmouk yang menempatkan pelarian dari Palestin dan rakyat Syria yang masih dikepung regim assad telah mengakibatkan korban baru akibat KEBULURAN.

Doakan mereka.

syria

Dulunya tempat riadah kini menjadi tempat menziarahi mereka yang terkorban akibat dibunuh regim assad. 

Apabila taman permainan diambil alih menjadi tanah perkuburan, tahulah kita betapa tingginya angka kematian di Suriah. 

Semoga kalian dirahmati Allah SWT.. Aamiin...

syria


Alhamdulillah, semakin ramai para mujahidin yang ikhlas dan mengharapkan Jihad Fisabilillah meninggalkan ISIS dan menyertai Liwa' yang lain.

Ini adalah kisah daripada Abu Mohammad, Muhajir yang berasal dari Bosnia. Video ini disertakan dengan sarikata Bahasa Melayu.

Video: http://youtu.be/DmHHZU3TiEI

syria

Ya Allah, Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani, lindungilah hambaMu yang ditindas dan lemah, Kau berilah balasan kepada puak Mazlumin dan Kau bantulah dan ringankanlah derita hambaMu yang berdoa padaMu.

Kami memohon bersungguh-sungguh padaMu, dimulai dengan nama-namaMu yang agung, perkenanlah doa-doa kami. Ya Allah, tunjuklah kehebatan dan amarahMu kepada mereka yang berpaling daripadaMu dan Kau berilah balasan yang sedahsyatnya kepada para Zalimin yang berjalan megah di atas muka bumiMu melakukan kezaliman dan kemungkaran.

Ya Allah, Kau berilah cahaya dan pelindungan kepada mereka yang menyokong kebenaran di tanah yang penuh kerahmatan ini, Syria dan Iraq serta kesemua Negara di atas muka bumi ini dari Timur ke Barat. Ya Allah, Kau berilah kemenangan kepada kami menentang Puak Kafirin dan Zalimin. Ya Allah, jangan Kau berpaling daripada doa-doa kami.

Sesungguhnya, Kau yang Maha Perkasa Lagi Maha Mengetahui segala yang berlaku dan tiada sesiapa dapat menyembunyikan apa-apa walau sebesar zarah sekalipun. Tiada Tuhan selainMu. Kami memohon ampun padaMu, ampunilah kami. Perbaikilah kesilapan kami sama ada kami sedari mahupun sebaliknya. Ya Allah, janganlah Kau tinggalkan kami tanpa rahmat dan perlindunganMu. Ya Allah, hanya padaMu kami berserah dan memohon pertolongan.

Bacaan doa pada hari ini daripada Syeikh Ulama Moh Ali al Sabuni.

syria

Lelaki berani dari Liwa' Al-Ansar menyusup masuk ke dalam bangunan Shabihah dan melaungkan Azan Mahgrib dengan suara yang merdu. Lelaki tersbut melakukannya untuk melembutkan hati musuh dan mengharapkan mereka bertaubat kepada Allah SWT.

Lihat di sini: http://youtu.be/gUKtNdKEqhU

syria


Mereka menyelamatkan bayi daripada runtuhan di Halab selepas helikopter Assad menjatuhkan tong bom TNT yang menyebabkan rumah tersebut runtuh menyembah bumi.

Link Video : http://www.youtube.com/watch?v=dGS4Z0jMnCk&feature=share

Alhamdulillah....!!

Alhamdulillah....!!

Selepas berjaya menghalau keluar khawarij dari dalam bandar "Minbig", Liwa al-Ahrar (Jubhat al-Islam) berjaya membuat serangan tepat kepada tentera Shabihah di pinggir bandar Damascus "Sydnaya" dan musuh mendapat pengajaran yang sewajarnya pada hari ini.

Teruskan doa anda buat Mujahidin!