Wednesday, 1 January 2014

YA ALLAH... Hancurkanlah Firaun-firaun ini, tentera-tenteranya dan juga sekutu-sekutunya.

Kezaliman dan kekejaman yang tiada noktah. Gambar seorang bapa bersama anaknya yang syahid dibunuh regim bashar assad. HasbunAllah Wani'mal Wakeel..

Makna 'Selamat Tahun Baru' bagi Syria adalah bebas dari cengkaman kezaliman Bashar dan dia serta sekutunya akan hancur binasa.DOAKAN!
 

HOMS, SYRIA Kemusnahan besar-besaran. Tiada aspek kehidupan, untuk keluar dari celahan runtuhan, dan kekal terseksa di dalam pengepungan.

SYRIA Senyuman yang telah hilang. Dimana perginya saudara-saudara seagamanya? ke mana?

Berita Hari Ini:"Deir Al Zor"
More than 20 of "Bashar mafia" killed and 19 of mojahedin after hard battles around "Dir Al Zor Military airport" which consider a very important site.

Mujahideen FSA berjaya menguasai kawasan barat bandar tersebut.

"Daraa"
Lebih daripada 20 penduduk awam terbunuh dalam serangan helikopter rejim selepas rejim bertindak membedil bandar tersebut dengan bedilan bom berkuasa tinggi seperti bedilan di Kem Daraa dan jalan raya Al Saad.

"Aleppo"
Sekitar 517 penduduk awam terbunuh di Aleppo dan 151 daripadanya adalah kanak-kanak berusia 18 tahun ke bawah manakala 46 daripadanya terdiri daripada wanita selepas mafia-mafia Bashar bertindak membedil bandar tersebut menggunakan letupan bom berkuasa tinggi.


LINK ASAL : http://www.aljazeera.net/news/pages/e497f57e-9c02-460d-bf14-1a65b74d3b21

(Abu Muhammad al Julany) ketua bagi Jubhat al Nusra (wahabi) di mana kumpulan dari Syria ke siaran berita Al JazeeraKumpulan kami tidak berkerjasama dengan ISIS.Kami tidak mengikut ketua Al-Baghdady (ISIS) dan kami mengkritik tindakan mereka di Syria.

Dari Kaptan "Abu Abdullah" - Pimpinan (Syria Islamic Front)"Mujahideen sekelian, Allah tidak akan memberi kemenangan kpd orang-orang yg zalim yang menggunakan agama bagi kepentingan diri dan berselindung dibelakang bendera Tauhid"

"Saya tidak tahu apa pegangan yang membenarkan seorang Mujahid menculik seorang Mujahid yang lain dan memaksa menukar mazhab, dan jika ia enggan, akan dibunuh individu tersebut" Ya Allah, ini bukan dari mazhab dan agama kami, kami tidak seperti mereka" Rahmat Allah keatas Abu Rayan

syria

syria

syria

A Syrian orphaned child's wish: 
" In 2013 my father got martyred. 
May God protect my mother in 2014" 
#Syria#Areeha

syria berdarah

In this so called " civilized" world, a child is killed every two hours in Syria before everyone's eyes.

syria

Astaghfirulloh,...
----------------------
ini merupakan salah satu dari ribuan bukti kekejaman rezim assad, ebtisam, seorang balita tak berdosa ini meninggal akibat tembakan oleh rezim bashar assad
---------------------
video : https://www.youtube.com/watch?v=VpvUIxq26pc
share
 

Lebanon patahkan serangan SyriaBAALBEK 31 Dis. - Tentera Lebanon bertindak menggunakan sistem pertahanan udara bagi mematahkan serangan helikopter tentera Syria yang melancarkan serbuan di dalam wilayah negara ini, semalam.

Menurut jurucakap tentera Lebanon, ini merupakan kali pertama tentera negara ini bertindak balas terhadap serangan tentera Syria di wilayah Lebanon, menggunakan helikopter untuk mengebom kawasan Khirbet Dawud berhampiran Arsal.

''Selaras dengan arahan daripada pusat pemerintahan tentera, senjata antipesawat dilancarkan ke arah helikopter Syria,'' kata sumber itu.

Pegawai kerajaan Lebanon melaporkan tiada kemalangan jiwa di pihak Lebanon dalam serangan tentera Syria itu.

Tidak dapat dipastikan sama ada serangan balas tentera Lebanon itu mengenai helikopter Syria tersebut atau tidak.

Menteri Pertahanan Lebanon, Fayez Ghosn mengesahkan serangan balas oleh tentera Lebanon itu dibuat atas arahan kerajaan.

Tentera Lebanon, katanya, menerima arahan yang jelas dan mencukupi daripada kerajaan untuk bertindak balas ke atas serangan seperti itu dan 'apa yang berlaku hari ini adalah mengikut konteks itu'.

''Kami bertindak balas ke atas serangan yang berlaku di wilayah Lebanon,'' kata Fayez, sambil menambah kata, sejak meletus perang saudara di Syria, tentera Lebanon telah dikerah di sepanjang sempadan dan sentiasa dalam keadaan bersiap sedia terhadap sebarang kemungkinan yang mampu menjejaskan perpaduan di negara ini.

Serangan balas itu berlaku sehari selepas Presiden Lebanon, Michel Sleiman mengumumkan bahawa Arab Saudi bersetuju membekalkan senjata buatan Perancis bernilai AS$3 bilion untuk keperluan tentera Lebanon. - AFPArtikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20140101/lu_03/Lebanon-patahkan-serangan-Syria#ixzz2p6DPl9W1
© Utusan Melayu (M) Bhd