Thursday, 2 January 2014

Statistik menunjukkan 1 kematian bagi setiap 2 jam terhadap bayi dan kanak-kanak di Syria, dan hal ini telah berlarutan hampir 3 tahun. Cuba anda bayangkan..

Harapan seorang kanak-kanak yatim Syria ini: "Pada tahun 2013 bapa saya syahid. Semoga Allah melindungi ibu saya pada tahun 2014 "

DIBAWAH TAPAK KAKI OMAR

DEMI SESUAP NASI.....Si ibu bersama anaknya menyelongkar tong sampah untuk mencari makanan dan minuman untuk mengalas perut yang telah beberapa hari, mungkin berminggu, mungkin berbulan kosong.. 

Kepada Allah kami bermohon...

Kanak ini bukan menyambut Halloween ! Tetapi disambut dengan bedilan peluru berpandu dan hujan bom regim bashar assad di penempatan mereka !Doakan kesembuhannya.

Berdasarkan maklumat yang diterima, pelajar-pelajar ini syahid setelah didera regim assad dikawasan kejiranan Jobar di Damsyik.Semoga Allah menghancurkan regim assad dan sekutunya. 

Aamiin.

APA YANG MENGHALANGMU DARIPADA BERSOLAT?Walaupun masjid ini sudah dimusnahkan regim assad, ia tidak menghalang rakyat Syria daripada solat berjemaah didalamnya.

Lokasi : Daraa, Syria
 

Gambar ini menceritakan kerinduan anak-anak ini kepada ayah mereka. Ayah yang menjadi tempat mengadu dan berkasih sayang telah menemui Penciptanya setelah dibunuh tentera-tentera syiah.Semoga kalian bertemu didalam Syurga. Aa

Mujahideen Suriah ketika sesi latihan di wilayah Gouta. Semoga mereka beroleh satu dari dua kemenangan. Doakan.

Lihat apa yang Bashar lakukan terhadap Homs

Doktor Mohamad Al Mohamad dan Adnan Hazouri, kedua-duanya telah cedera setelah diserang pengganas regim assad di Hospital Baba Amr - Homs.Semoga Allah melindungi mereka yang mempertaruhkan nyawanya demi membantu saudara-saudaranya di Syria.

YA ALLAH.....HASBUNALLAH WA NI'MAL WAKEEL.... ALLAH'HUAKBAR...!YA ALLAH....YA ALLAH.....YA ALLAH......


Kasihanilah saudara-saudara kami Ya Allah! Perkenankanlah Permintaan Kami, Aamiin Aamiin Aamiin Allahumma Aamiin..
ALLAHU RABBI, Ya Allah Rabbul Jalil, jatuhkanlah bala terhadap tentera Al Sisidi Mesir, Bashardi Syria , sokongan Yahudi, Zionis laknatullah. Hancurkanlah mereka yg sangat zalim ini. Cerai beraikanlah mereka yg telah banyak membunuh saudaraku yg x bersalah dgn begitu kejam. Laknat ke atas Bashar, al sisi! Laknat keatas Amerika, Yahudi, Israel zionis,... paling kurang pun Ya Allah, cabutlah dan pecahkan lah uratsaraf setiap mereka ini, agar mereka tidak dapat bergerak untuk membunuh dan menzalimi orang2 Islam Ya Allah ...
BERSAMA MENOLAK pakatan JAHAT yahudi, israil, amerika, zionis, russia & NEGARA Islam yg bersekongkol. jangan jadikan MESIR seperti di Palestin, Iraq dan Libya, Algeria daN Syria SERTA NEGARA ISLAM LAINNYA, kasihanilah orang tua, wanita dan kanak-kanak, Ya ALLAH hancurkan pakatan mereka jangan sampai berbaki kroni mereka seperti burung Ababil hancurkan tentera Abrahah dgn kekuasaan Mu dan tetapkan kemenangan kepada Golongan Islam Sejati dan tetapkan iman kami serta penuh kesabaran dan kami bersatu hati Ya ALLAH Ya Rabbal Alamin... HANCURKAN PAKATAN JAHAT DAN PEMIMPIN JAHAT DAN KRONI MEREKA DI TANAH MELAYU, MALAYSIA JUGA YA ALLAH. BANGKIT LAH WAHAI UMAT ISLAM YG SEJATI, BERDOALAH SETIAP MASA SEMOGA SEGALA DOA DIBERKATI DAN DIPERKENANKAN YA ALLAH. Aamiin YA RABBAL ALAMIN ...

Ya ALLAH ..kasihanilah wanita ini dan berilah pertolongan kpdnya ..ameen

Terlepas tarikh akhir

Terlepas tarikh akhir2 Januari 2014

 Sebahagian kapal yang akan digunakan untuk memusnahkan bekalan senjata kimia Syria di laut.

DAMSYIK - SYRIA. Masalah keselamatan dan birokrasi menjadi punca utama kerajaan Presiden Syria Bashar al-Assad gagal mematuhi tarikh akhir untuk memindahkan bekalan senjata kimia dari negara itu.

Menurut Pertubuhan Senjata Kimia (OPCW), masalah cuaca buruk dan kekurangan peralatan juga dikatakan telah menyebabkan operasi itu terpaksa ditangguhkan.

Penyelaras Khas Misi Bersama OPCW-PBB, Sigrid Kaag berkata, proses melupuskan senjata kimia tersebut hampir selesai walaupun tidak menepati tarikh akhir pada 31 Disember lalu akibat masalah teknikal.

"Damsyik perlu membuat rancangan teliti untuk menghadapi sebarang kemungkinan ketika proses penghantaran bekalan senjata kimia itu di Latakia," jelasnya dalam laporan AFP.

Sebelum ini, kerajaan Syria bersetuju memindahkan bekalan bahan kimia dan toksik milik mereka termasuk 20 tan gas mustard untuk dimusnahkan di laut menjelang pertengahan tahun ini.

Selepas diculik bersama 20 lagi sahabat mujahidin oleh ISIS, mereka membunuh Dr. Abu Rayan. Putera barisan briged Syria Islam.Terdapat kesan seksaan kepada badannya selepas ISIS menyerahkan dia semula kepada keluarganya. Begitu juga kepada mujahidin yang lain.

Laporan perubatan berikutan kes pembunuhan beliau terdorong kepada perkara berikut : 
1. 2 kesan peluru menembusi kedua tapak tangan.
2. Kesan tembakan pada bisep.
3. Peluru menembusi pinggul sebelah kiri.
4. Patah kaki kiri.
5. Peluru menembusi kaki kiri.
6. Peluru menembusi bahu kiri.
7. Hilang telinga kiri dipotong.
8. Peluru menembusi lengan dipercayai ditembak jarak dekat.
9. Jangkitan kulit.

(Bermakna mangsa hidup lama menderita dalam kesakitan selepas ditembak dan diseksa).

Perkara ini telah berlaku selepas mereka enggan untuk memeluk mazhab yang lain dan menyertai ISIS dibawah pimpinan Al-Baghdadi.

www.youtube.com/watch?v=AEHH47iNi30&sns=fb&fb_source=message

syria

this banner says: 
In year 2013 i slept in my school, 
in 2014 i want to study in it

Hasbunallah Wanikmal Wakil,,sambutan Tahun baru di Dubhai dan Syria..

Hasbunallah Wanikmal Wakil,,sambutan Tahun baru di Dubhai dan Syria..