Monday, 25 June 2012

Lobang besar akibat di bom menjadi kolam utk kanak2 mandi.

 Lobang besar akibat di bom menjadi kolam utk kanak2 mandi.


و تستمر نهفات الحماصنة :

سقوط صاروخ يسبب فجوة كبيرة و الأطفال يحولن الفجوة إلى مسبح .^___^

Ucapan dan nasihat dari Ketua Persatuan Ulama Syria,

Ucapan dan nasihat dari Ketua Persatuan Ulama Syria, Syaikh Muhammad Ali As-Sobuni kepada Dr. Said Ramadhan Al-Buti. Ia mengingatkan dan memberi amaran ke pada Dr. Buti agar beliau meninggalkan golongan zalim serta membela rakyat Syria yang dianiaya.

Kata Dr. Ali As-Sobuni :

Allah telah memberikan ingatan:

“Dan (ingatlah) perihal hari orang-orang yang zalim menggigit kedua-dua tangannya (kerana marahkan diri sendiri) sambil berkata : Alangkah baiknya kalau aku (di dunia dulu) menyusuri jalan yang benar bersama rasul.

Wahai celakanya aku! Alangkah baiknya kalau tidak mengambil si dia itu menjadi sahabat karib!

Sesungguhnya dia telah menyesatkan aku dari jalan peringatan (Al-Quran) setelah ia disampaikan kepadaku, dan syaitan itu sentiasa mahu mengecewakan manusia (yang menjadikan ia sahabat karib)”

Al-Furqan : 27 - 29

Ini adalah khabar yang benar dari Allah yang maha Gagah bahawa golongan yang zalim pasti menyesal berpanjangan di akhirat kelak.

Si zalim (Dr. Buti) akan menggingit tangannya sendiri sambil merintih “alangkah baiknya jika aku tidak mendokongmu dahulu wahai Basyar! Alangkah baiknya kalau aku dahulu tidak menjadikan kamu sebagai teman karibku.”

Menyokong kezaliman adalah amalan yang sesat setelah nikmat peringatan dan hidayah bertandang. Ia merupakan usaha syaitan untuk mengecewakan manusia dengan memalingkan mereka dari kebenaran, mengheret mereka ke kancah kebatilan dan kesesatan.

Dr. Buti,

Tuhan telah mendedahkan sikap anda yang sebenar. Ilmu pengetahuan anda tidak memberi manfaat kepada anda. Anda sedang menempah kehinaan di dunia dan penyesalan yang tidak berkesudahan di akhirat.

Dahulu anda pernah menunaikan solat ke atas individu yang telah dikuburkan (Hafiz Al-Asad, bapa kepada Basyar). Anda juga telah menzahirkan kesedihan ke atas kematiannya, namun anda lupa firman Allah yang telah bersumpah dengan bukit Tursina :

“Dan janganlah engkau sembahyangkan seorang pun yang mati di kalangan orang-orang munafik itu sampai bila-bila, dan janganlah engkau berada di tepi kuburnya. Kerana sesungguhnya mereka telah kufur kepada Allah dan RasulNya dan mereka mati sedangkan mereka dalam keadaan fasik (derhaka)”

At-Tawbah : 84

Kami telah menasihatkan anda dan mempersoalkan anda bagaimana anda tergamak menunaikan solat ke atas insan sezalim itu? Namun anda telah menghalang kebenaran dari memasuki pendengaran lalu Allah telah mendedahkan sikap sebenar anda. Maka benarlah firman Allah :

“Kerana Allah hendak membezakan golongan yang ingkar dari golongan yang beriman, dan menjadikan (golongan) yang ingkar itu setengahnya bersatu dengan setengahnya yang lain, lalu dihimpunkan ke semuanya serta dimasukkan ke dalam neraka jahanam. Mereka itulah orang-orang yang rugi.”

Al-Anfal : 37

Wahai Buti, peristiwa berdarah di perkampungan Haulah tidaklah jauh dari anda. Kekufuran golongan yang anda dokongi itu bukanlah perkara baru. Ia tidak lain adalah kesesatan dan penyimpangan dari jalan yang benar yang akan disusuli oleh ancaman dari Allah s.w.t

Ingatlah amaran Allah ini.

“Dan janganlah kamu cenderung kepada orang-orang yang berlaku zalim kerana nanti api neraka akan membakar kamu (di akhirat). Pada masa itu, kamu mempunyai sebarang penolong selain dari Allah. Dan kamu selamanya tidak akan mendapat sebarang pertolongan.”

Hud : 113

...........................................................

كلمة فضيلة العلامة الشيخ محمد علي الصابوني رئيس اتحاد علماء سوريا ا( هذه الكلمة فضح للدكتور والبوطي ونصيحة له لعله أن يترك الظالمين ويقف مع المظلومين )


( وَيَوْمَ يَعَضُّ الظَّالِمُ عَلَى يَدَيْهِ يَقُولُ يَا لَيْتَنِي اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِيلًا * يَا وَيْلَتَى لَيْتَنِي لَمْ أَتَّخِذْ فُلَانًا خَلِيلًا * لَقَدْ أَضَلَّنِي عَنِ الذِّكْرِ بَعْدَ إِذْ جَاءنِي وَكَانَ الشَّيْطَانُ لِلْإِنسَانِ خَذُولًا )

خبر حق من الله الجبار ، وندم واقع من الظالم ، حين لا ينفع الندم ..

يعض الظالم ( البوطي ) على يديه ، ليتني لم أتبعك يا بشار ، ليتني لم أتخذك خليلا ..

ضلال بعد ذكر وهدى ، وخذلان من الشيطان عن الحق وصرف عنه ، واستعمال في الباطل ودعوة إليه ..

لقد كشف الله عنك الستر أيها البوطي ، فلم ينفعك علمك ، بل لبست في الدنيا ثوب الخسران ، وفي الآخرة ندامة دون حسبان ..

صليت على المقبور ، وتباكيت عليه بكاء المأجور ، ونسيت قول المقسم بالطور ( وَلا تُصَلِّ عَلَى أَحَدٍ مِنْهُمْ مَاتَ أَبَداً وَلا تَقُمْ عَلَى قَبْرِهِ إِنَّهُمْ كَفَرُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَمَاتُوا وَهُمْ فَاسِقُونَ ) ..

لقد نصحناك -كيف تصلي عليه - فأغلقت طرق الحق عن مسامعك ، وكشفت عن ستر الله في مطامعك ، حتى جاء الوعد الحق ( لِيَمِيزَ اللّهُ الْخَبِيثَ مِنَ الطَّيِّبِ وَيَجْعَلَ الْخَبِيثَ بَعْضَهُ عَلَىَ بَعْضٍ فَيَرْكُمَهُ جَمِيعاً فَيَجْعَلَهُ فِي جَهَنَّمَ أُوْلَـئِكَ هُمُ الْخَاسِرُونَ )

وما الحولة عنك اليوم يا بوطي ببعيد !! ولا كفر من اتبعت قبلها بجديد !! ولكن ضلال وزيغ ، يعقبه من الله الوعيد ..

( وَلاَ تَرْكَنُواْ إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُواْ فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَمَا لَكُم مِّن دُونِ اللّهِ مِنْ أَوْلِيَاء ثُمَّ لاَ تُنصَرُونَ ) ..

Antara kekejaman Hafiz Al-asad terhadap umat Islam Palestine pada hari ini

Antara kekejaman Hafiz Al-asad terhadap umat Islam Palestine pada hari ini , lebih kurang 36 tahun yang lepas pada tahun1976 tentera Syria diketuai oleh pengkhianat Hafiz Asad telah mengepung perkhemahan Tal Za'tar di Beirut Lubnan dgn kerjasama tentera Kristian Lubnan mereka mengepung perkhemahan tersebut selama 52 hari dan berakhir dengan penyebelihan beramai2 yg mengorbankan lebih 3000 orang dan dihancurkan semua rumah dan tempat tinggal, beberapa orang yang terselamat menceritakan mereka terpaksa menyambung kehidupan dengan memakan bangkai dan kucing...segala kezaliman yang dilakukan oleh Hafiz Asad telah disambung oleh anaknya Basyar Asad pada hari ini.

116 lagi korban konflik di Syria

116 lagi korban konflik di SyriaPENENTANG kerajaan Syria membawa sepanduk tertulis perkataan bermaksud ‘Wahai Bashar kamu akan hancur’ Tentera Damsyik terus bedil kubu penentang Presiden Bashar al-Assad

DAMSYIK: Sekurang-kurangnya 116 orang terbunuh semalam dalam konflik di seluruh Syria selepas tentera membedil kubu penentang Damsyik manakala Turki mengakui pesawatnya menceroboh ruang udara negara jirannya menyebabkan ia ditembak jatuh.
Pada masa sama, Presiden Syria, Bashar al-Assad, membentuk kabinet baru tetapi portfolio penting terus dipegang orang yang sama.


Pertubuhan Syrian Observatory for Human Rights mendedahkan, 116 orang, 77 adalah orang awam terbunuh dalam keganasan di seluruh negara itu selepas penyokong pemerintah memperhebat serangan.

Kumpulan berpejabat di Britain itu berkata, orang awam maut selepas kubu penentang dibedil pesawat tempur.

Ia termasuk keluarga enam sekeluarga di Deir Ezzor, timur Syria, membabitkan seorang lelaki dan tiga anaknya di Kfaraaya, di tengah wilayah Homs dan empat anggota keluarga lain termasuk dia kanak-kanak di Hama, tengah Syria.

Seramai 19 askar maut dalam pertempuran dengan pemberontak dan 10 lagi cedera manakala 10 lagi anggota tentera ditembak mati kerana cuba belot.
Jawatankuasa Antarabangsa Palang Merah (ICRC) pula mengutuk pembunuhan seorang pekerjanya, Bashar al-Youssef, 23, di Deir Ezzor, Jumaat lalu.

Sementara itu, di MANILA, Filipina berkata sekurang-kurangnya 14 pegawai imigresen negara itu kini disiasat berikutan satu dakwaan kerana dituduh terbabit dalam penyeludupan manusia membabitkan penduduk miskin negara itu ke Syria yang dilanda keganasan.

Pesuruhjaya Imigresen, Ricardo David berkata bahawa pihaknya sedang bekerjasama dalam siasatan yang dijalankan oleh sepasukan petugas khas kerajaan mengenai penyeludupan yang boleh membawa kepada pertuduhan jenayah atau pemecatan pegawai terbabit.

“Kami mahu memberitahu orang ramai bahawa biro ini dalam pemantauan saya tidak akan ada tolak ansur dalam perbuatan jenayah,” kata David.

Seramai 19 pegawai imigresen yang didapati membantu agensi merekrut pembantu rumah haram ditamatkan tugas mereka tahun lalu, kata David.

Kementerian Buruh pula berkata penduduk Filipina dari wilayah miskin sering kali mudah tertipu untuk ke Syria. Kebanyakan mereka ialah golongan wanita akhirnya menjadi pembantu rumah dalam keadaan kerja yang amat susah.

Katanya, secara purata seramai 100 penduduk Filipina memasuki Syria setiap bulan.

Kerajaan Filipina melarang rakyatnya daripada bekerja di Syria dan mengarahkan perpindahan mandatori semua rakyatnya di sana pada Disember, kira-kira 10 bulan selepas kebangkitan menentang pemerintahan Presiden Bashar al-Assad.

Daripada sejumlah 7,000 rakyat Filipina yang diketahui berada di Syria, seramai 1,500 sudah berjaya dibawa pulang, kata Kementerian Buruh. – AF