Saturday, 2 November 2013

syria

Mereka tidak terjun ke medan pertempuran secara sembarangan dan menyerang membabi buta, melainkan mendalami ilmu peperangan dan adab-adab Islam dalam berperang terlebih dahulu.

Penggunaan senjata, perencanaan yang teliti dan pertolongan dari Allah membolehkan Mujahidin Syria memperoleh kemenangan demi kemenangan.INFO : Mujahidin Liwa Tauhid sedang mempelajari bagaimana cara untuk menggunakan RPG

LOKASI: Dirahasiakan
 

Kami akan tetap sholat di masjid-masjid kami meskipun diatas reruntuhan dan bebatuan..

Kami akan tetap sholat di masjid-masjid kami meskipun diatas reruntuhan dan bebatuan..

Dan kami akan dapati bahwa hanya milik Allah Kekuatan dan keMaha Besaran..

Dan dengan hanya izin dan pertolongan dari-Nya kami akan menang..


Masjid Hamzah wa Al-'Abbas, Daraa(1-11-2013)


#MasjidmasjidSyamMenangis
 

Berapa lama kita perlu membiarkan mereka?

Berapa lama kita perlu membiarkan mereka?

Berapa lama kita perlu diam dan melihat jenayah ini?

Mereka serba kekurangan. Tiada ubat-ubatan dan makanan. Masihkah mendiamkan diri tanpa menghulurkan bantuan?

Sampai bila?

syria

Walaupun kaki kanannya kudung akibat pengeboman regim assad, ia langsung tidak mematahkan semangatnya. Kanak-kanak ini sempat menunjukkan simbol dua kemenangan.

1. Syahid di jalan Allah.

2. Menang di medan pertempuran.

HASBUNALLAH WA NI'MAL WAKEEL

ALLAHU RABBI.... Beginilah nasib saudara kita dari Syria yang terpaksa menjadi pelarian di Beirut. Sangat menyedihkan, mereka terpaksa tinggal dijalanan dengan keadaan mereka yang sangat kekurangan dari segi zahirnya.

HASBUNALLAH WA NI'MAL WAKEEL

3 mujahid muda... Semangat jihad mengatasi usia mereka. Baru berusia belasan tahun... Allahu Akbar!

INI KISAH MOHAMMADMohammad, namanya seindah peribadinya. Seorang pejuang yang hanya berusia 13 tahun. Berjuang bersama-sama Mujahideen FSA. Didalam gambar, beliau sedang menembak balas terhadap Sniper Bashar di jalanan Aleppo.

Mohammad menyertai FSA selepas ayahnya syahid dalam satu pertempuran menentang rejim Bashar. Dan senjata yang Mohammad gunakan adalah senjata sama yang pernah digunakan ayahnya.

Semoga Mohammad MENANG dan MENANG!!!
 

Angka kematian terus berganda.dibunuh tanpa henti walaupon sesaat..

Mujahidin Syria berhasil membunuh 15 tentara Syiah

 BERITA HARI INI:

"Damaskus"
- Mujahidin Syria berhasil membunuh 15 tentara Syiah dari Brigade Abu Fadhl Al Abbas (pasukan Syiah asal Iraq) di kota Sbena dan kini terjadi pertempuran besar antara tentara Syiah Hizbullat asal Lebanon dengan Mujahidin Syria di daerah tersebut.


- Mujahidin Syria telah membebaskan banyak daerah di utara kota Damaskus seperti Barzeh dan Joubar di selatan Damaskus

- Rezim Syiah Basyar Al-Assad membombardir kawasan-kawasan penduduk di pedalaman Damaskus seperti di Zamalka, 'Arba'in, Yabroud, Joubar, Barzeh, dan Muadhamia menggunakan bom meriam dan jet tempur setelah Mujahidin terus berusaha memasuki kawasan-kawasan ini dan telah membebaskan sebagian kawasan dari pengepungan tentara Syiah.


Sumber: http://www.aljazeera.net/news/pages/9230d951-5b64-42fa-8dcf-b6fa9fd28d8b

Bayi ini telah terluka akibat terkena serangan bom rezim Assad.

Bayi ini telah terluka akibat terkena serangan bom rezim Assad.

Ia kini dalam keadaan yatim piatu karna seluruh anggota keluarganya terbunuh dalam serangan tersebut..

Seorang dokter lalu menjaga bayi ini dan tidak meninggalkannya hingga salah seorang kerabat dekatnya datang untuk mengambilnya. 

Semoga Allah menyembuhkan sakitnya dan ia dapat tumbuh sehat dan kuat.

Allahumma aamiin.
 

Al-fatihah

syria perlukan bantuan anda

Renungi wajah kanak2 yang bapa mereka syahid dalam memperjuangkn agama Allah.

Dulunya mereka ada... KINI...

3 orang tentera assad yang berjaya ditangkap 2 hari lepas.

Alhamdulillah Allahuakbar !

3 orang tentera assad yang berjaya ditangkap 2 hari lepas.

Link : http://www.youtube.com/watch?v=JsuP9ygEqJQ

DISEKSA HINGGA MATI..Sheikh Abdullah Najeeb, seorang medic di Douma - Damascus, telah ditahan tentera assad pada 22 September 2013. Seminggu kemudian keluarganya menerima jasadnya. 

Anda berkorban membantu saudara-saudara Syria dan Mujahideen. Ada ganjaran dari Allah. Semoga ganjaran Syurga buatmu..

Israel serang pangkalan tentera Syria

Israel serang pangkalan tentera SyriaTentera rejim Zionis melancarkan serangan di pangkalan tentera udara Syria di wilayah Latakia, kelmarin. Foto: AFP

DAMSYIK - Israel sengaja mahu mencetuskan konflik dengan melancarkan serangan di pangkalan tentera udara Syria di wilayah utara Latakia, menurut media tempatan, kelmarin.
Laman sesawang Al-Arabiya melaporkan, rejim Zionis sebagai dalang bertanggungjawab terhadap siri pengeboman tersebut yang menyasarkan penghantaran peluru berpandu untuk gerakan Hizbullah di Lubnan.
Bagaimanapun, Israel dilihat cuba menafikan dakwaan itu dengan menuding jari kepada Turki yang didakwa kononnya melancarkan serangan balas selepas pesawat milik negara tersebut ditembak jatuh di kawasan terbabit.
Dalam insiden berasingan, seorang anggota sayap tentera Hamas dilaporkan terbunuh akibat bedilan kereta kebal rejim Zionis yang menceroboh masuk ke sempadan Gaza.
Beberapa saksi mendakwa, pesawat pejuang Israel melancarkan serangan balas di kawasan di timur Genting Gaza selepas tiga mortar dibedil ke selatan negara tersebut.
Menurut laporan dipetik Al- Jazeera, susulan daripada insiden itu, jurucakap tentera Israel cuba berdolak-dalik dengan menyatakan serangan tersebut dilancarkan kononnya sebagai respons terhadap penemuan terowong rahsia yang menghubungkan Genting Gaza dan Israel pada bulan lalu.

Tangisan anak kita tanpa henti dan kita tidak mampu lakukan sesuatu buat mereka..

Masih ramai kanak-kanak Syria yang memerlukan bantuan kita,lagi-lagi musim sejuk bakal tiba..Sanggupkah kita melihat mereka mati dalam kesejukan dan kelaparan..hulurkan bantuan anda walaupon RM1.

Anda masih ingat pada doktor yang berbaju biru itu??admin pernah mengupload gambarnya ketika dia sedaya upaya menyelamatkan anak kecil,tapi apakan daya Allah lebih menyayangi anak kecil itu..Dan harini doktor yang berbaju hijau itu membuat perkara sama,perasaan kesal dan bersalah kerana gagal menyelamatkan bayi di pangkuannya...Ya Allah bersihnya hati mereka.. Semoga Allah merahmati dua orang doktor yang baik hati ini..tenang lah kamu di sana sayang,kerana di sana kehidupan yang lebih baik..

Rakyat Malaysia bersama Revolusi Islam


Assalamualaikum semua

Dihari yang baik ini, dengan rasa bersalah, dan seccara terbuka admin yang hina dan penuh silap dan dosa ini memohon maaf kepada admin SyriaCare, memohon maaf kepada admin GreenProject dan ingin memohon maaf kepada admin Palestine Reconstruction Team.

Page-page ini menjadi sasaran kecaman dan sindiran admin selama 2-3 bulan ini. Admin tidak mahu justify perbuatan admin di sini. Admin telah melampaui batas dalam mengeluarkan pendapat dan hujah sehingga mengeluarkan kata-kata yang tak sepatutnya.

Admin juga ingin memohon maaf kepada mereka-mereka yang berada di belakang page2 berkenaan kepada sekalian para ustaz dan sheikh.

Admin adalah seorang manusia yang mudah menjadi panas. Admin mudah menjadi panas dan geram melihat akhbar tabloid seperti Harian Metro yang setiap hari memaparkan wanita telanjang. Admin menjadi panas ketika melihat kedai-kedai judi dan kedai-kedai menjual arak yang penuh di Kuala Lumpur. Admin menjadi panas ketika melihat rancangan TV yang penuh dengan rancangan maksiat. Admin menjadi panas melihat terlalu ramai orang-orang miskin sedangkan harta negara lebih dari cukup untuk membantu mereka semua. Admin menjadi panas melihat sistem pendidikan negara yang tidak memberi penumpuan Islam yang secukupnya. Admin menjadi panas melihat terlalu ramai wanita-wanita Islam yang tidak menjaga aurat dan menjaga batas-batas pergaulan. Admin menjadi panas melihat masyarakat melayu seperti robot yang telah diprogram otak mereka, lebih sibuk mengejar dunia, mengejar harta, sibuk menukar kereta baru, membeli rumah satu demi satu, sibuk renovate dan menghias rumah. Sibuk mencari tempat-tempat makan yang sedap. Pada malamnya pula membuang masa berbual kosong tentang bola, kereta, artis, mengumpat dan lain-lain lagi. Admin juga mudah panas ketika membuka TV atau radio, wanita-wanita fasiq yang telanjang terloncat-loncat seperti monyet menyanyi dan menari tanpa rasa malu. Rancangan Akademi Fantasi, Malaysian Idol.. tidak pernah sesaat admin merasa gembira dan redha dengan perkara2 begini.

Admin panas melihat sistem kewangan yang masih mengamalkan riba, sistem kehakiman yang masih menggunakan sistem British.

Admin juga panas dengan sistem pemilihan pemimpin. Undi 100 orang fasiq, munafiq dengan mudah sahaja dapat mengalahkan undi 40 orang yang beriman dan bertaqwa kepada Allah. Sistem haiwan manakah yang kita ikuti ini. Sentiasa memastikan orang-orang ini terus hidup dalam kefasiqan, diumpan pula dengan materialistik, hedonisme, fahaman liberal, sekular, nasionalist, patriotism maka selamanya pemimpin taghut ini akan menang dan selamanya Islam tidak akan menang.

Admin juga akan mudah menjadi panas jika melihat sebahagian dari kita yang membenci mujahiddin atau yang anti-ISIS tanpa perkara-perkara yang haq.

Admin juga ingin memohon maaf kepada semua pembaca Revolusi Islam. Yang setia mengikuti page Revolusi Islam, yang sentiasa memberi komen, yang memberi teguran dan nasihat, pembaca 'senyap' (silent reader) dan semua.

Demi Allah, tidur di atas tanah Syam yang penuh dengan berkah, beralas batu kerikil, berbumbungkan langit, di basahi embun dihujani peluru dan bom serangan kafir laknatullah lebih membahagiakan admin dari tidur di Malaysia di atas tilam yang empuk.

Demi Allah, hidup susah dan menderita kelaparan di tanah Syam lebih membahagiakan diri admin dari hidup di sini yang penuh dengan kesenangan dan kekenyangan.

Ya Allah segala puji hanya untukMu tuhan sekalian alam, maha suci Engkau dari beranak dan diperanakkan. maha Suci Engkau dari segala aib dan syirik. Tidak ada pujian yang selayaknya yang dapat mencapat hakikat dan sifat Mu yang dapat ku ucapkan melalui kata2. Limpahkan solawat dan salam kepada junjungan besar dan kekasihMu baginda nabi Muhammad SAW, kepada ahli keluarga baginda, para sahabat baginda.

Ya Allah, ampunkan lah dosa-dosaku, ampunkan lah segala dosa kedua ibu-bapaku, kasihanilah mereka sebagaimana mereka mengasihani ku sewaktu kecil, janganlah Engkau matikan mereka sebelum Engkau mengampuni mereka.

Ya Allah, ampunkan lah segala dosa ahli keluarga dan saudara-mara ku, ampunkanlah segala dosa guru-guru dan sahabatku, ampunkanlah segala dosa mukminin dan mukminat sekalian, ampunkanlah segala dosa-dosa muslimin dan muslimit sekalian sama ada yang telah mati dan yang masih hidup.

Kerana sesungguhnya Engkau Maha Pengampun dan amat suka kepada keampunan. Sesungguhnya Engkau mengampuni dosa hamba-hambaMu berulang kali. Sesungguhnya keampunanMu sentiasa mendahului kemurkaanMu

Ya Allah bantulah daku untuk menyelesaikan segala hutang-hutangku. Permudahkan lah urusanku didunia dan diakhirat, percepatkan perjalanan ku untuk ke sana dan matikan lah aku di tanah Syam.

Tidak ada apa yang aku lebih cintai dalam hidup ini melainkan Engkau dan Rasul-Mu. Tidak ada apa yang lebih kucintai dalam hidup ini melainkan hidup dalam ketaatan dan dapat menjauhkan maksiat. Ya Allah! Akan ku persembahkan dan hadiahkan diriku, hidupku, tulangku, nyawaku untuk Mu dengam menyahut panggilanMu untuk berjihad fisabilillah.

Mataku dan hatiku telah buta dengan kehidupan dunia.. Mataku dan hatiku telah lama buta dengan kehidupan dan kesenangam disini. Ya Allah! Matikan lah daku di Tanah Syam....

Walhamdulillah hirobbil 'alamiin
 

Anak kita tidur di mana sahaja untuk menghilangkan kesakitan sebentar.

Perasaan kesal apabila tidak dapat menyelamatkan sahabatnya dari rejim Assad.. La Tahzan

Sambil menunggu musuh,berehat sebentar menguji minda

87 mayat pendatang tanpa izin di sempadan Algeria


NIAMEY 1 Nov. - Sebanyak 87 mayat pendatang tanpa izin yang mati kelaparan di temui beberapa meter dari sempadan Algeria, di kawasan gurun Sahara, semalam.
Menurut sumber, tujuh mayat pendatang asing itu terdiri daripada tujuh orang lelaki, 32 orang wanita dan 48 kanak-kanak berjaya ditemui, termasuk lima mayat yang ditemui lebih awal.
Kesemua mereka memulakan perjalanan pada akhir September lalu sebelum ditemui mati pada awal Oktober lalu selepas gagal dalam percubaan untuk ke Algeria. - AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20131101/lu_01/87-mayat-pendatang-tanpa-izin-di-sempadan-Algeria#ixzz2jQiGnSj6
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Israel bedil pangkalan udara SyriaDUBAI 1 Nov. - Israel dilaporkan membedil pangkalan udara Syria di utara wilayah Latakia, dengan menjadikan penghantaran peluru berpandu permukaan ke permukaan (SAM) kepada pergerakan Hezbollah sebagai sasaran, lapor televisyen al-Arabiya, semalam.
Seorang pegawai Amerika Syarikat (AS) mengesahkan bahawa 'memang ada satu serangan Israel', namun enggan memberi butiran tentang lokasi atau sasarannya.
"Serangan-serangan oleh Israel sebelum ini sering disasarkan kepada peluru berpandu yang dihantar kepada Hezbollah yang juga sekutu Presiden Syria, Bashar al-Assad,'' kata pegawai itu.
Dalam pada itu, al-Arabiya di laman webnya yang memetik sumber tidak dinyatakan memaklumkan, Israel merupakan dalang dalam beberapa siri letupan yang menggegarkan pangkalan udara Syria di utara wilayah Latakia.
"Pengeboman itu menjadikan satu penghantaran peluru berpandu SAM kepada Hezbollah di Lebanon sebagai sasaran,'' kata laporan itu lagi.
Sementara itu, media Israel turut menyiarkan laporan sama dengan memetik al-Arabiya yang dimiliki Arab Saudi, namun pihak berkuasa Israel ketika dihubungi bagaimanapun enggan untuk mengulas laporan tersebut.
Portal berita Israel, Ynet yang memetik laporan televisyen Lebanon, MTV daripada sumber yang tidak dinyatakan pula mendakwa, Turki merupakan pihak bertanggungjawab dalam serangan terbaharu di Latakia itu, sebagai tindak balas kepada insiden pesawat negara itu yang diserang di kawasan sama.
Bagaimanapun, CNN yang memetik kenyataan seorang pegawai pentadbiran AS yang tidak mahu namanya didedahkan berkata, pesawat Israel bertanggungjawab melaksanakan serangan itu. - AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20131102/lu_06/Israel-bedil-pangkalan-udara-Syria#ixzz2jQgQpWLx
© Utusan Melayu (M) Bhd