Friday, 13 December 2013

Celakalah Kamu Wahai Regim Syiah!

 Maafkan Kami Kerana Gambar Yang Amat Menyayat Hati Ini.. Jasad Seorang Ibu Bersama Anak Kecil Syahid InsyaAllah Setelah Di Tembak Oleh Tentera Regim Syiah Basyar.

Celakalah Kamu Wahai Regim Syiah!

"Front Pemberontak Syria" : Musuh Baru Mujahiddin Sunni Syria

Dicatat oleh ustazcyber
voa-islam.com- Lima belas kelompok kumpulan bersenjata Suriah, termasuk Dewan Militer Tertinggi Tentara Pembebasan Suriah (FSA), telah membentuk sebuah front baru dengan nama "Front Pemberontak Suriah" untuk melawan pemerintah Presiden Bashar Al-Assad dan kelompok yang berafiliasi dengan Al-Qaidah di Suriah.
Mantan juru bicara Dewan Tertingg Militer, Kolonel Qassim Saad Eddine, meminta semua faksi lain untuk bergabung dengan Front Pemberontak Suriah, yang termasuk 15 batalyon dan brigade milik FSA. Saadeddine juga mengatakan baru "Front Pemberontak Suriah" akan menciptakan "inti dari tentara Suriah di masa depan."
 Menurut pernyataan tersebut, tujuan dari grup baru itu "untuk menggulingkan rezim Al-Assad dan melindungi rakyat dan negara."......

Pada bulan Juli 2013 Saadeddine mengatakan  bahwa pembunuhan komandan senior FSA Kamal Hamami oleh Negara Islam Al-Qaidah dan Suriah Raya (ISIS) adalah deklarasi perang.
Pengumuman Front baru datang satu bulan setelah kelompok pejuang oposisi paling kuat Suriah mengatakan mereka telah melebur dalam sebuah kekuatan Islam baru yang disebut "Front Islam" dan berusaha untuk menggulingkan pemerintah Assad dan menggantinya dengan negara Islam.
Meski tidak berafiliasi langsung dengan Al-Qaidah sebagaimana dua cabang organisasi jihad global itu di Suriah, Jabhat Al-Nusrah dan Negara Islam Irak dan Suriah raya, namun Front Islam memiliki pandangan yang serupa dengan keduanya dan bersedia untuk bekerja sama menuju pembentukan negara Islam di bawah hukum syariah.
Sebagian besar brigade-brigade Islam yang membentuk Front Islam juga telah berjuang bersama kelompok Al-Qaidah sebelumnya dalam berbagai pertempuran melawan pasukan rezim Assad dan sekutunya.
Beberapa brigade pejuang oposisi sekuler yang berada dibawah kendali FSA dan yang lain telah beberapa kali terlibat bentrok dengan 2 afiliasi Al-Qaidah di Suriah dan juga Front Islam yang baru terbentuk sehingga mereka kehilangan kekuasaan di bebedapa wilayah.
Bentrokan terbaru adalah saat Front Islam menduduki posisi-posisi FSA di Bab El-Hawa dekat perbatasan Turki dan telah menyita gudang-gudang FSA tersisa, yang berisi penuh bantuan militer AS dimana penyitaan itu telah mendorong pemerintahan Barack Obama semalam mengumumkan bahwa negara itu membekukan semua bantuan langsung ke negara itu.: voa-islam.com

Misi Bantuan Musim Sejuk Kepada Pelarian Syria Di Jordan.Musim sejuk kembali lagi di bumi Jordan. Sudah menjadi kebiasaan, persiapan rapi akan dilakukan untuk menghadapi sejuk yang menggigit. Selimut dan pemanas dibeli melengkapkan keselesaan. Beberapa hari lalu, kami berkunjung ke dua buah kem yang terletak berdekatan sempadan Syria-Jordan. 2 kem berbeza ini menempatkan 24 keluarga dan yang sebahagiannya adalah kanak-kanak.

Tiada apa persiapan yang mereka lakukan untuk menghadapi musim sejuk yang sudah mula menunjukkan taringnya. Cuma beberapa helai selimut nipis pemberian insan prihatin menjadi pelindung anak-anak kecil di sini. Malah ada yang masih berseluar pendek kerana tiada pakaian tebal yang mampu dibeli.

Seorang kanak-kanak menunjukkan tangan dan muka beliau yang mula kering dan menggelupas akibat sejuk. Mereka tidak punya pemanas untuk memanaskan badan apatah lagi air panas untuk mandi. Beberapa minggu lalu, ramalan kajian mengatakan Jordan akan mengalami musim sejuk yang paling sejuk untuk tempoh 100 tahun! Tahun lalu, bandar Mafraq, Jodan yang dihuni ratusan ribu pelarian Syria ini dihujani salji. Bayangkan kesejukan yang perlu ditanggung oleh mereka di dalam khemah-khemah senipis kain guni.

Juga pelarian yang tinggal di rumah-rumah dengan hanya bertemankan selimut biasa! Benarlah, kita tidak perlu menjadi rakyat Syria untuk bersimpati, tetapi kita hanya perlu menjadi manusia untuk sama-sama merasa.

Dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim, Tangisan Syria Di Bumi Jordan melancarkan misi bantuan musim sejuk kepada pelarian Syria di Jordan.

Untuk sebarang pertanyaan, sila berhubung dengan saya di:

FB: https://www.facebook.com/musa.nuwayri?fref=ts

Untuk bantuan ke misi ini, boleh terus bank-in ke: 03010106139527(CIMB) atas nama Ahmad Musa Al-Nuwayri(Koordinator Tangisan Syria Di Bumi Jordan)

Memandangkan akaun ini sudah dikhaskan untuk pelarian Syria yang ramai, jadi sebarang bank in terbaru untuk misi ini perlu dimaklumkan kepada kami untuk diasingkan.

Hadis Rasulullah S.A.W yang bermaksud: "Barangsiapa yang tidak mengambil berat tentang saudara sesama Islamnya, maka mereka bukan termasuk dalam kalangan kami."

Usah Sedih Jika Anda Tidak Mampu, 'SHARE' Juga Sudah Sangat-Sangat Membantu.

Salji bawa derita kepada pelarian


Beirut: Ribut musim sejuk yang melanda Timur Tengah semalam memaksa banyak jalan dan sekolah ditutup serta menyelimuti khemah pelarian Syria dengan salji. Di kawasan khemah pelarian di seluruh Lubnan, pelarian Syria terpaksa melalui jalan berlumpur dan baju nipis yang sekadar memberi sedikit kelegaan kepada mereka.

Berjuta-juta lagi pelarian di Syria turut menderita dengan kedatangan musim sejuk itu.Sementara itu di tempat lain suhu menurun mendadak, termasuk di Baitulmaqdis dengan kebanyakan sekolah ditutup.

Keadaan dijangka semakin buruk hari ini.

Perkhidmatan Meteorologikal Israel menjangkakan suhu di negara itu akan mencecah tiga darjah Celsius dan semakin sejuk ketika malam, Perdana Menteri Israel Benjamin Netanyahu pula terpaksa membatalkan majlis meraikan media asing yang sepatutnya dijalankan malam tadi kerana “cuaca buruk.” Di Gaza pula keadaan dipercayai lebih buruk apabila penduduk di wilayah ditadbir Hamas itu memang berdepan kesukaran akibat sekatan Israel serta Mesir.


Tanpa bekalan bahan bakar, ubat-ubatan serta sistem pembetungan yang daif, kedatangan musim sejuk dan hujan lebat hanya akan memburukkan lagi keadaan mereka.


Di Jordan kerajaan menutup beberapa kementerian, pejabat dan sekolah manakala pihak bank menghentikan operasi kerana salji yang terlalu tebal.

Pihak berkuasa pula menggesa orang ramai tidak keluar rumah jika tiada keperluan.

Di Sinat, Mesir, hujan lebat menghanyutkan sebuah kenderaan polis dan menyebabkan dua daripada mereka cedera.

- AFP

keldai pun beku

#winterappeal

Lihatlah kesejukan yang sedang dirasai di sana hingga keldai pun beku dalam keadaan berdiri bagaimana pula orang-orang di sana..?!

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions :

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com
Tel no: 03 -4141 6732 / +6013-222 6057
 

Inna Lillahi wa Innaa Ilaihi Raa'ji'uun.Sampai hari ini, sudah dua balita wafat karena kedinginan di Suria.
Yang pertama dari distrik Rastan. (Lihat koleksi photo: BUMI SYAM DIGUYUR HUJAN AIR DAN SALJU).
Yang kedua, Maryam dari Distrik Wa'r.

Mari bantu mereka dengan apa saja yang kita bisa.

Untuk donasi, silahkan lihat di FB Misi Medis Suriah.

syria

Beliau bukan mangsa pertama ataupun terakhir yang dibunuh oleh tangan-tangan Puak Syiah. Beliau kini sedang berbahagia menunggu giliran memasuki Syurga (biiznillah), destinasi yang kita semua dambakan dan kejarkan. Beliau berharap dengan penyebaran gambarnya ini menjadi titik tolak kebangkitan Islam di dunia.

Cukuplah, hentikanlah, sikap tidak peduli atas kezaliman saudaramu. Maryam Al-Ali namaku, dan belum sempat mataku celik sepenuhnya melihat keindahan bumi Allah, Aku dibunuh tanpa sebab pada usiaku tiga hari, "mungkin bumi Allah ini tidaklah seindah yang ku sangkakan," bisik hatiku. Puak Syiah sedang mencabuli agamamu wahai Umat Islam! Syria kini dikuasai puak Syiah! Mengapa kamu masih diam membisu?

Aku dibunuh di dalam kedinginan. Bashar memusnahkan rumahku yang belum sempat ku lihat, keluargaku kini hidup sebagai pelarian di dalam tanah yang dirahmati atas nilai-nilai sirah yang tinggi.

Cukuplah, hentikanlah!

Hasbunallah wa ni'mal wakil

Link Video :http://www.youtube.com/watch?v=25W3zji83Sk&sns=em

syria

Kita di sini dibawah cuaca yang panas dan berada di rumah yang selesa. Tetapi mereka di sana hidup di dalam salji dan cuaca yang sangat sejuk.

Sesetengah daripada mereka terpaksa mempertahankan rumah dan keluarga mereka sepanjang masa. Anak-anak menunggu kepulangan bapa untuk mendapatkan sedikit haba.

Kanak-kanak dan juga keluarga di sana memerlukan pertolongan kita. Jangan kita menghampakan harapan mereka! RM20 adalah nilai berpatutan yang mampu untuk memberi sinar kehangatan ini kepada mereka. Insya’Allah.


Alamat: (SYRIA CARE OFFICE)

No.38B, jalan Bola Tampar 13/14, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan

Kami mempunyai tabung khas untuk Syria :-

Pertubuhan Sinar Damsyik Malaysia
Akaun Maybank: 562106630487
PayPal: AlEhsidek@gmail.com
Bank swift Code : mbbemykl
 —