Monday, 11 November 2013

Tentera Syria kembali kuasai pangkalan di Aleppo


DAMSYIK 11 Nov. - Tentera Syria berjaya mengawal kembali sebuah pangkalan utama di utara Aleppo berhampiran lapangan terbang antarabangsa, kata televisyen negeri hari ini, selepas berlaku pertempuran dengan penentang kerajaan.
"Tentera kita sudah berjaya melengkapkan pengawalan pangkalan 80,’’ kata televisyen negeri itu.
Sebelum ini penentang Syria berjaya merampas sebuah pangkalan strategik di Aleppo, semalam dalam pertempuran dengan pasukan tentera selama dua hari, yang menyaksikan kira-kira 53 orang terbunuh, kata Badan Pemantau Hak Asasi Manusia Syria.
Pengarah Badan hak asasi itu, Rami Abdel Rahman berkata, penentang Syria termasuk anggota rangkaian al-Qaeda melancarkan serangan balas pada waktu malam ke atas tentera Syria selepas pasukan keselamatan Syria itu merampas kawalan di pangkalan tersebut kelmarin. - AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20131111/lu_03/Tentera-Syria-kembali-kuasai-pangkalan-di-Aleppo#ixzz2p48AnHGx
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Allahurobbi...

Allahurobbi...

Hati siapalah yang tidak sebak... Air mata manalah yang tidak mengalir... Tersiksa jiwa melihat keadaan saudara-saudara kita disana yang dibunuh regim assad..

Kanak-kanak ini namanya Reem Alzaidan, terbunuh akibat pengeboman regim assad di Homs baru-baru ini..

Ya Allah... musnahkanlah musuh-musuh-MU.... Hancur leburkanlah kesatuan mereka...

Di hadapan senjata yang melindungi mereka... Bermain penuh gembira dengan rasa selamat.. Itulah Mujahideen kita. Membela dan melindungi !

Anda boleh hidup dalam keadaan begini? Tanya dalam hati.

Mereka bukan jenis mudah berputus asa seperti mana orang-orang kafir.. Mereka kenal Tuhan mereka. Mereka tahu pertolongan akan tiba.. Mereka tahu yang batil akan lenyap dari muka bumi ini..

Kesan pengeboman mengakibatkan terbentuknya kawah.. Dimanfaatkan rakyat suriah untuk tadahan air.. Dari kawah yang terbentuk inilah digunakan untuk mengambil wuduk, minum, mandi dan sebagainya.. 

Anda boleh hidup dalam keadaan begini? Tanya dalam hati.

Ini bukan lakonan... Ini realiti yang sedang berlaku di Syria.. Antara mangsa-mangsa pengeboman yang sedang menunggu giliran untuk dirawat. Ya Allah.. Sembuhkanlah saudara kami... Permudahkan urusan mereka.. Hancurkanlah musuh-musuh-MU...

Mesej dari seorang pelajar Jepun untuk tahanan Syria, "Kita tidak akan lupa pada pada tahanan Syria, dari Jepun kami berdoa untuk pembebasan mereka."

SYRIA Dia sedang berusaha mencari keluarganya yang ditimbus runtuhan bangunan akibat dari pengeboman tentera rejim. Wallahu a'lam

Abdul Rahman, meninggal dunia semalam di depan Abbasiyyah selepas ditembak oleh seorang sniper assad. Semoga Allah menerima syahid mu...

Semoga Allah menerima syahid Maher Mahmoud Amar, yang terbunuh dalam pertempuran pada 6/11/2013 hari lalu.. Tidurlah dengan tenang...

syria

Hari yang paling gelap buat manusia yang memusnahkan rumah-rumah Allah. Di hari yang huru-hara nanti, mereka akan menerima apa yang telah mereka lakukan.. Sesungguhnya azab Allah itu amatlah besar..

Masjid Omari yang mempunyai sejarah yang tersendiri telah dimusnahkan regim assad dan 4 orang dikenal pasti telah pun syahid.. [InsyaAllah]. Nama berikut;

Asy Syahid Mohammed Ayman Saleh 
Asy Syahid Alshahydogad
Asy Syahid Alshahydmohmdalsid
Asy Syahid..... [tak dapat dipastikan namanya]

Moga dilimpahi Rahmat Allah pada golongan yang memperjuangankan Agama-NYA..

Meriam 100% buatan mujahideen Syria di bandar Homs

Meriam 100% buatan mujahideen Syria di bandar Homs. Di sana, mereka tidak pernah mengenal erti takut dan berputus asa dalam menentang kezaliman rejim Assad. Semoga Allah membantu mereka dalam menegakkan agama Allah .

Seorang wanita Inggeris yang bernama Darwice berumur 92 tahun menjahit sendiri 400 helai baju sejuk untuk kanak-kanak Syria.

FSA menemui sebuah kereta yang dipenuhi bom dan berjaya mematikannya.

FSA menemui sebuah kereta yang dipenuhi bom dan berjaya mematikannya.


LINK : https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FRVCPyc5T0s
 

Seorang lagi kanak-kanak mati kelaparan disebabkan oleh rejim Assad.

Seorang lagi kanak-kanak mati kelaparan disebabkan oleh rejim Assad. Abdul Hai Yousuf, 4 tahun di Kem Pelarian Yarmouk. Semoga dia tenang disana. 

Lailahaillallah.

Lailahaillallah. Perang Dunia Kedua adalah perang antara Axis dan Allies, tetapi di sini adalah antara rejim jahat dan rakyatnya. Helikopter mnjatuhkan bahan letupan di kawasan penduduk.


LINK : https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ezEFm9XlGZ0
 

Mafia Bashar

Mafia Bashar
Si kafir yang hanya tahu membunuh untuk keseronokan dan berkata perkara-perkara buruk tentang Allah azza wa jal. Mereka memerangi negara Islam. Dimanakah negara-negara Islam lain?


LINK : http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=iV9mgs59dTM

Pejuang FSA dilaporkan berjaya mengawal kawasan sempadan Hama.

Pejuang FSA dilaporkan berjaya mengawal kawasan sempadan Hama. Alhamdulillah , mereka dilihat melakukan rondaan bersama tank kereta kebal yang berjaya dirampas. Allahuakbar !! 

syria

Mereka adalah orang-orang yang mendambakan sepenuh keringat dan masa untuk menyelamat kita, mempertahankan tanah kita, memelihara agama kita dan demi keluarga tercinta.

Ini bukanlah angkara Tsunami!

Ini bukanlah angkara Tsunami! Ini adalah hasil daripada serangan strategik tanpa belas kasihan di kawasan kejiranan orang awam di bandar Douma, Damascus oleh tentera penakut Bashar Al Hassad. Kampung-kampung di bahagian selatan Damascus dan kawasan al Ghouta telah dikepung dan terperangkap selama hampir setahun oleh sekatan-sekatan Assad.
Fikir sejenak dan bayangkan.
365 hari tanpa keperluan asas: makanan, elektrik, ubat-ubatan, bekalan air bersih dan lain-lain 
Inilah permainan Rejim Ba'ath..

Sebanyak 12 orang lagi telah syahid (in syaa Allah) di Syria oleh senjata " rezim Bashar ".

BERITA HARI INI (12/11/2013)


Sebanyak 12 orang lagi telah syahid (in syaa Allah) di Syria oleh senjata " rezim Bashar ".

"Damaskus"
- Lima anak terbunuh di tengah-tengah Kota Damaskus selepas serangan, dan banyak penduduk sipil yang menjadi korban luka-luka.

- " Mafia Bashar " memusnahkan 33 bangunan di utara distrik Barzeh, dan 6 tentara" mafia Bashar " telah terbunuh di sana disaat mujahidin berusaha menghalangi serangan rezim ke kawasan penduduk.

"Aleppo"
- Mujahidin Syria telah memusnahkan sebuah tank dan mobil yang dipenuhi tentara dan membunuh 20 " mafia Bashar " berhampiran dengan "Major General 80".

"Homs"
- Sejumlah orang dan anak-anak cedera selepas " mafia Bashar " membombardir kota "Talbisa & Ghanto".

Sumber : http://www.aljazeera.net/news/pages/c14d5de4-4704-4916-bc14-7075707abc7d
 
Mereka adalah orang-orang yang berjuang dengan keringat, darah dan waktu mereka untuk menyelamat kita, mempertahankan tanah kita, memelihara agama kita dan demi keluarga tercinta. 

Semoga Allah meridhai mereka para Mujahidin yang berjuang dijalan-Nya.

#Syria
 

Mujahidin Syria dari brigade Ahrar Syam dilaporkan berhasil membebaskam kawasan perbatasan Hama.

Mujahidin Syria dari brigade Ahrar Syam dilaporkan berhasil membebaskam kawasan perbatasan Hama. 

Alhamdulillah, mereka terlihat sedang melakukan konvoi bersama tank yang berhasil dirampas dari tentara Syiah.

Allahuakbar !!

-Persatuan Dokter Utara Homs-

-Persatuan Dokter Utara Homs-

Salah satu korban cedera anak-anak akibat terkena serangan bom barbar rezim Assad di kawasan Hubub Ar-rih, tepi Homs (10-11-2013)

Anak ini dalam keadaan terluka parah, namun ia dengan bersabar menunggu gilirannya untuk diobati akibat kurangnya tenaga medis dan banyaknya jumlah korban.

La hawla wa laa Quwwata illa billah..

"Damaskus"

BERITA HARI INI:

"Damaskus"
- Mujahidin Syria berhasil membunuh pejabat keamanan rezim serta 12 tentara Syiah yang lain di kota At-Tadhamun di pinggir kota Damaskus.

- Mafia Basyar, Hizbullat dan Brigade Abu Al Fadhl Abbas(tentara Syiah Iraq) menyerang kota Al Spena sebagai upaya mereka untuk memotong jalur ke kawasan-kawasan di pinggir kota Damaskus dan memecah-mecah antar daerah sehingga memudahkan merekamengepung kota dan menyulitkan jalur gerak mujahidin.

- Bom yang berasal dari meriam tentara Basyar menghujani kota Jaeroud dan membunuh 5 orang warga sipil, dua diantaranya adalah anak-anak dan seorang wanita.

"Deir Ez-Zour"
Mujahidin menahan anggota parlemen rezim Assad, Mehjam. Mehjam merupakan pendukung Assad dan orang yang berada di balik penyerangan dan pembunuhan terhadap penduduk di kota-kota sekitar Deir-Ez Zour.


"Aleppo"
Mujahidin Syria berhasil mengontrol Brigade 80, sebuah kamp militer yang sangat penting bagi rezim di Aleppo.

Sumber: http://www . aljazeera . net/news/pages/f974a6c3-6c1d-4994-ab99-75e1805a489b
 

Sempadan Turki-Syria.

Sempadan Turki-Syria. Kerajaan Turki dibawah kepimpinan Erdogan telah membuka pintu sempadan bagi warga Syria mencari perlindungan di Turki. Bahkan ditulis tetamu dan bukannya pelarian. Semoga Allah merahmatimu Erdogan.

Gambar ini di ambil oleh sahabat kami, Ahmad Fathi sebelum masuk ke Syria.