Friday, 17 May 2013

syria

Bantulah mereka dengan menyalurkan sedikit sumbangan ke Tabung Syria Care

Hati siapa tidak terusik melihat air mata kanak-kanak ini mengalir berlinangan. Dimana ibunya? Dimana ayahnya? Dimana adik beradiknya? Dimana mereka saat dia memerlukan dakapan erat dan kata-kata semangat perang ini bakal berakhir tidak lama lagi? Dimana? Allahu Rabbi. 


Apa yang bakal kita jawab diakhirat kelak tatkala Allah menanyakan apa yang sudah kita lakukan untuk saudara-saudara seiman yang ditindas? Allah tidak akan tanya sama ada usaha yang kita lakukan membuahkan hasil atau tidak tapi usaha kita yang diambil kira. Sama ada besar atau kecil usahanya, sama sahaja.

Bantulah mereka dengan menyalurkan sedikit sumbangan ke Tabung Syria Care:

Akaun Maybank: 562106630487
PayPal: AlEhsidek@gmail.com
Pertubuhan Sinar Damsyik Malaysia

syriaأن تحمِــل ســـلاحــاً لـا يعني أن تفقِدَ إنســـانيتك ..!

بنـت الشـآم
 —

syria


هيومن رايتس واتش:
وثائق ووسائل تعذيب عُثر عليها في مراكز احتجاز لقوى الأمن في أظهرت تعرّض المعتقلين للتعذيب على يد قوات الأسد.

لا ما نصدق مو معقووووول أبدا .. !!!


-----------
هند

syriaنحن قون ان ابتغينا العزة بغير الاسلام أذلنا الله...........

من احرار مدينة الباب :))

بنـت الشـآم

syria


جاري البحث عن اشارة؟؟

الي فهمها يحط لايك

بنـت الشـآم

syriaصحيفة "تركيا" بشار يخطط للهروب إلى الصين،وقد قام بالفعل بتحويل أمواله إليها عن طريق ابن خاله رجل الأعمال السورى "رامى مخلوف".

إن شاء الله سيكون الموت اسرع إليك من الهرب ..


------------
هند

syriaمن أجلكم حملنا سلاحنا ووضعنا أرواحنا على كفنا لتنعموا بحياة هنيئة

أبو هيثم

syriaالعالم كله يخاف من المجاهدين الأبطال .. رغم كل المضايقات عليهم إلا أنهم سببوا رعباً للعالم ....
اللهم انصر المجاهدين في سبيلك في كل مكان ..


------------
هند

syria


اللهم انتقم ممن خذلنا شر انتقامحازم

syriaعندما تختلط أشلاء الشهيد بالقران ... فاعلم ان هذا الكتاب كان قريبا منه ملازماً له ..
الله اكـــــــبر


-----------
هند

syriaبدنا نعيش و بدك ترحل
حازم

syriaمبروك الحرية للحرة مي سكاف ..... بس بدنا الكلحازم

syriaتحية للجنود المجهولين


حازم

syriaكن مع الله ولا تبالي ..حازم
 — ‎with ‎هذ‎.‎

syriaأيها الطائفيون المارقون

إذا كنتم جنــود الأســد ...نحن جنـود الواحــد الأحـد

بنـت الشـآم

syriaإلـى من يهمـه الأمــر :

لـن يـسقـط /

حــــــق الـدمــــــــــاء /بـــاســـــــم / حــــقن الــدمــــــــــاء/

"بنش 17 ـ 5 ـ 2013 "

بنـت الشـآم

syria

العـــــــــــــراق الجريح

لاحول ولا قوة الا بالله العلي العظيم

35 شهيد وعشرات الجرحى الحصيله الاولية للانفجار الذي استهدف المصلين العزل في الجمعه الموحدة في بعقوبة من قبل السوات المجرمه التي لاشرف لهم حتى على اعراضهم

الصورة من مكان التفجير الاجرامي الذي طال ابناء السنة المسلمين من قبل الشيعه الكفرة الفجرة

بنـت الشـآم
Iraq wounded

There is no power but from God Almighty.

35 martyrs and dozens of the primary outcome of the bombing of unarmed worshippers on Friday in Baquba by satellite that Ashraf incriminating them up on their

The image of the site's long criminal sons year Muslims by Shiites infidels wage gap

The mother has (Translated by Bing)

obama red line

A farewell kiss that he will never forget

A farewell kiss that he will never forget, as this is his last kiss to his father, who was killed by the thus of the regime.

syriaﻫﻞ ﺳﺎﺑﻘﺎ ﻭﺣﺪﻱ ﻓﻲ ﻣﻨﺰﻟﻲ ﺍﻳﻦ ﺫﻫﺒﺘﻢ ﻳﺎﻋﺮﺏ ﻭﺗﺮﻛﺘﻮ ﺳﻮﺭﻳﺔ
ﺗــــــــــــﻨــــــــﻬـــــﺎﺭ

ادمن محمد

" We will rebuild it"..

Syria

Para mujahidah solehah yang berada di barisan belakang para mujahidin adalah pemangkin semangat pejuang yang menegakkan agama Allah di Syria.

syria

Barisan Nusra bunuh 11 askarBeirut: Pejuang pertubuhan Barisan Nusra - yang mempunyai kaitan dengan al-Qaeda - menembak mati 11 lelaki yang didakwa mereka terbabit dalam pembunuhan beramai-ramai oleh tentera Syria dan aksi itu dipamerkan dalam satu video diterbitkan semalam.

Melalui rakaman itu, seorang lelaki yang menutup mukanya dengan kain hitam menembak kepala setiap seorang daripada tahanan itu dari belakang ketika mereka melutut.


Mangsa pembunuhan itu juga ditutup matanya dan diletakkan dalam satu barisan di wilayah Deir al-Zorm, timur Syria.

Penembak terbabit berkata, mahkamah syariah Deir al-Zor menjatuhi hukuman mati ke atas 11 lelaki murtad terbabit kerana melakukan pembunuhan beramai-ramai ke atas saudara mereka di Syria.


Selepas setiap seorang tahanan berkenaan ditembak mati, beberapa militan yang memegang bendera hitam di belakang melaungkan takbir.


Sesekali, penembak itu kembali ke mangsa yang dibunuhnya dan melepaskan tembakan lebih banyak bagi memastikan mangsa benar-benar mati. - Reuters

Barisan Nusra bunuh 11 askar SyriaImej diambil dari sedutan video yang dimuat naik ke YouTube semalam, menunjukkan seorang anggota kumpulan pemberontak Barisan Nusra menembak tentera Syria di lokasi yang tidak dinyatakan. - AFP
BEIRUT 16 Mei - Anggota kumpulan pemberontak Barisan Nusra yang dikaitkan dengan militan al-Qaeda, membunuh 11 orang askar Syria, berdasarkan satu rakaman video yang disiarkan, semalam.
Dalam video tersebut, seorang lelaki yang memakai topeng menembak mangsa yang sedang melutut dan matanya ditutup.
Kejadian berkenaan dipercayai berlaku di Deir al-Zor, wilayah utara Syria berdasarkan ucapan lelaki itu dalam video tersebut.
“Mahkamah Syariah di wilayah Deir al-Zor menjatuhi hukuman mati ke atas tentera pengkhianat (kerajaan) yang membunuh saudara dan keluarga kita di Syria," jelas lelaki berkenaan.
Beberapa anggota kumpulan Barisan Nusra yang membelakangi bendera hitam, turut melaungkan ‘Allahu Akbar (Allah Maha Besar) setiap kali askar terbabit ditembak.
Malah penembak tersebut turut melepaskan tembakan berulang-ulang kali ke arah beberapa askar untuk memastikan mangsa mati.
Rakaman terbaharu itu merupakan video yang kedua disiarkan oleh Barisan Nusra dalam tempoh dua hari.
Kelmarin, satu rakaman video disiarkan dalam Internet oleh kumpulan berkenaan di wilayah Raqqa yang dikuasai kumpulan pemberontak.
Video itu menunjukkan tiga lelaki yang ditutup mata ditembak di bahagian kepala.
Seorang lelaki dalam video itu berkata, hukuman terhadap tiga lelaki tersebut merupakan tindakan balas dendam ke atas pembunuhan orang awam di pekan Banias dua minggu lalu.
Dalam kejadian di Banias, rakaman video dan foto merakamkan berpuluh-puluh mayat dalam keadaan cacat ditemui bergelimpangan di jalan, kebanyakannya mayat kanak-kanak. - REUTERS


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20130517/lu_02/Barisan-Nusra-bunuh-11-askar-Syria#ixzz2TVUK3o4f
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Jabhat Al-Nusrah Eksekusi 11 Tentara Pembantai Muslim Sunni Suriah

BEIRUT, LIBANON (voa-islam.com) - Para pejuang dari Jabhat Al-Nusrah yang terkait dengan Al-Qaidah mengeksekusi 11 orang yang ambil bagian dalam pembantaian terhadap Muslim Sunni Suriah oleh pasukan Presiden Bashar Al-Assad, sebuah video yang dipublikasikan pada hari Kamis (16/5/2013) menunjukkan.

Seorang pria yang wajahnya ditutupi topeng hitam menembak setiap orang di belakang kepala saat mereka berlutut, ditutup matanya dan dibariskan, berturut-turut di provinsi timur Deir al-Zor.

"Pengadilan syariah untuk wilayah timur di Deir al-Zor telah menjatuhi hukuman mati kepada para tentara murtad ini yang terlibat dalam pembantaian terhadap saudara-saudara dan keluarga kita di Suriah," kata algojo pada video.

Para pejuang Islam dengan bendera hitam berteriak "Allahu Akbar" saat menembak setiap orang. Algojo kembali ke beberapa korban, menembak lebih banyak peluru ke mereka untuk memastikan mereka telah mati.

Video itu adalah yang kedua dalam dua hari yang menunjukkan eksekusi tersebut oleh para pejuang yang mengatakan mereka dari Al-Qaeda kelompok.
..Pengadilan syariah untuk wilayah timur di Deir al-Zor telah menjatuhi hukuman mati kepada para tentara murtad ini yang terlibat dalam pembantaian terhadap saudara-saudara dan keluarga kita di Suriah..
Sebuah video yang diposting online pada hari Rabu dari provinsi utara Raqqa, yang dikendalikan oleh pejuang Islam, menunjukkan tiga orang yang ditutup matanya duduk di trotoar bundaran pusat sebelum ditembak di kepala dengan pistol.

Seorang pria berbicara dalam video mengatakan eksekusi tersebut sebagai balas dendam atas pembantaian di kota pesisir Banias dua pekan lalu. Foto dan video dari pembantaian sangat sadis di Banias menunjukkan puluhan mayat dimutilasi, banyak dari mereka anak-anak, tergeletak di jalanan.

Video eksekusi dan penyiksaan telah menjadi semakin umum di Suriah, di mana lebih dari 94.000 orang telah tewas dalam konflik yang dimulai dengan protes damai terhadap pemerintan Bashar Al-Assad pada Maret 2011 dan menjadi perang sipil setelah kebrutalan rezim Damaskus menangani para demonstran. (an/Reuters)

syria

We Are All Syria|كلُّنا سوريا
أجزم بأن مانمر به( كسوريين ) وموقف العرب إضافة لشعوب العالم قاطبة من وجعنا الممض والمؤلم والطويل....
هو بامتياز يمثل قمة
(( الخزي )) و((الانحطاط)) لما يسمى ..الضمير الانساني.


بنـت الشـآم

syria


أطفالنا تذبح وأرواحهم تحلق في السماء
المعارضة تجتمع وتحلق في الطائرات
أطفالنا يموتون جوعاً ولا أحد يدري بهم
المعارضة تجتمع والعالم كله يترقب خلافاتهم
أطفالنا يمضون يومهم والخوف يمتلكهم من قذيفة طائشة
المعارضة يمضون والخوف ملئ قلوبهم لضياع المراكز والسلطة والمال

لكم الله يا أطفال المعضمية ويا أطفال سوريا فلا أحد غير الله لكم ناصر ومعين
عن تنسيقية معضمية الشام
...... ادمن ابراهيم ....

145 civilians (34 children, 40 women, 71 men) killed in the Banias massacre


The SOHR has now documented 145 victims killed in the Banias massacre, this comes after receiving evidence proving that the dozens of civilians who were in the torched houses or under the rubble were secretly buried by the Syrian security forces.

The security forces and gunmen from the popular committees stormed the Ras al-Nabe' neighbourhood on the morning of 3/5/2013, which lies in the souther part of Banias, after the impoverished neighbourhood was violently bombarded causing the collapse and burning of several homes. It is then that they committed the massacre, many of the victims were summarily executed and some were killed with knives and blunt objects. The dead include 34 children (all under 16, some of them were babies and toddlers) and 40 women (including old women over 60). This massacre is considered to be one of the most horrendous war crimes committed by the Syrian security services and the pro-regime gunmen, since the victims were targeted for their religious background.

We at the SOHR demand that this case, and all cases of war crimes committed in the Syrian civil war, be referred to the International Criminal Court. We also hold the International community partial responsibility for this crime because of its polarisation and the use of Syria by many states to further their own national interests, which leads to the continuation and strengthening of the militarised conflict. We urge all states to work on a joint position that would lead to the end of bloodshed in Syria and to a democratic and civil Syria that represents and protect all Syrians.