Saturday, 28 December 2013

Tentara Bashar Al Assad Menggempur Pasar Sayur Di Aleppo, 25 Orang Tewas, Astaghfirullah
Publish Date : 2013-12-28


Mushab untuk Al-Mustaqbal Channel

AL BAB, SURIAH – Aktivis kemanusiaan, The Syrian Revolution General Commission melaporkan bahwa pasukan militer Bashar Al Assad telah menjatuhkan bom TNT di sebuah pasar pasur dan peralatan rumah tangga dekat dengan Rumah Sakit Aleppo. Pasar ini ramai dikunjungi warga Muslim Suriah, hingga sedikitnya 25 orang meninggal akibat pembantaian ini, termasuk anak-anak berada di dalamnya.

Peristiwa ini terjadi pada hari sabtu pagi hari (28/12/2013) di desa Tahreq Al Bab Aleppo Suriah. selain membunuh sedikitnya 25 orang masyarakat sipil, serangan Bashar Al Assad ini juga merusak bangunan-bangunan dan merobohkan satu gedung yang berada di sekitarnya.

Rezim Teroris Bashar al – Assad telah melancarkan serangan udara besar-besaran melawan Mujahidin Aleppo dan desa-desa di dekatnya sejak 15 Desember, namun mereka membidik warga sipil dan menewaskan lebih dari 400 orang , sebagian besar warga sipil , berdasarkan laporan The Syrian Revolution General Commission.

Pesawat-pesawat tempur militer Bashar Al Assad telah meluncurkan roket dan menjatuhkan bom barel pada wilayah pemukiman yang dikuasai Mujahidin.

Adel Festok, seorang pejuang di Aleppo, mengatakan bahwa Assad tidak berani melawan Mujahidin, mereka lebih memilih membidik warga sipil tanpa senjata. Organisasi hak asasi manusia mengutuk perbuatan militer Bashar Al Assad tersebut, namun dengan liciknya Assad menyangkal bahwa dia menargetkan "teroris".

Peristiwa ini ditutup-tutupi oleh media sekuler milik Rezim Suriah, mereka menyangkal adanya pembantaian yang dilakukan oleh Assad. namun warga sipil dilapangan melaporkan berita valid yang membenarkan bahwa Bashar Al Assad dibalik serangan ini. aktivis kemanusiaan dan mujahidin setempat juga melaporkan hal yang sama.

Source : Report of Hana Tajima, Alj.

Letupan bunuh bekas menteri


Sebahagian penduduk dan anggota bomba memerhatikan bangkai kereta yang hangus terbakar selepas satu letupan bom menggegarkan tengah Beirut, Lebanon, semalam. - AFP
BEIRUT 27 Dis. - Bekas Menteri Ekonomi Lebanon, Mohammed Shattah terbunuh bersama lima individu lain dalam satu serangan bom kereta di sini, hari ini.
Serangan itu berlaku hanya beberapa meter dari bangunan kerajaan dan Parlimen, selain turut mengakibatkan lebih 70 orang cedera.
Rakaman siaran langsung menunjukkan orang ramai lari menyelamatkan diri dari lokasi serangan selain beberapa buah kereta dan orang terbakar serta asap tebal menyelubungi bank, restoran dan hotel yang terletak di situ.
Serangan itu dipercayai mensasarkan konvoi Shattah, pembantu rapat kepada bekas Perdana Menteri Saad Hairiri dan anggota pergerakan politik, Pergerakan Masa Depan.
Sejumlah tentera dan ambulans dikerah ke lokasi kejadian sebaik-baik letupan terbabit berlaku bagi membantu mangsa yang cedera.
Difahamkan, serangan itu dilancarkan ketika Shattah dalam perjalanan ke kediaman Hariri untuk menghadiri satu mesyuarat berhubung gabungan anti-Syria yang menyokong kumpulan penentang kerajaan pimpinan Presiden, Bashar al-Assad.
Beberapa jam sebelum kejadian itu, Shattah mengeluarkan komen melalui laman Twitter dengan menyalahkan militan Hezbollah memberi tekanan kepada kerajaan untuk mendapat kuasa dalam hal keselamatan dan dasar luar seperti yang dilakukan Syria di Lebanon selama 15 tahun.
Kenyataannya itu dipercayai merujuk kepada dasar politik dan ketenteraan Syria selama hampir 30 tahun di Lebanon yang berakhir selepas pembunuhan Perdana Menteri, Rafiq Hariri pada 2005.
Bagaimanapun tiada pihak mengaku bertanggungjawab dalam serangan itu. - AGENSI/AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20131228/lu_06/Letupan-bunuh-bekas-menteri#ixzz2p41WpIQD
© Utusan Melayu (M) Bhd 

syria berdarah

Seramai 60 Mujahideen (F.S.A) telah syahid (BiizniAllah) di Damaskus semalam dalam serangan hendap oleh Syiah semasa mereka sedang mengagihkan makanan kepada Pelarian di Kem Pelarian Rakyat Palestin "Al-Yarmouk".

Para Syuhada ini menerima ganjaran yang sangat istimewa sehingga sanggup kembali ke dunia untuk mengulangi kematian berbanding golongan lain seperti para wali dan orang soleh yang tidak sanggup lagi kembali ke dunia yang penuh dengan syirik, maksiat dan kezaliman.


Hadith riwayat Al-Bukhari dan Muslim, daripada Hadith Anas Bin Malik R.A., katanya:
Rasulullah SAW bersabda:
”Tidak ada seorangpun yang telah masuk syurga ingin kembali semula ke dunia walaupun seluruh isi bumi ini diberikan kepadanya kecuali orang-orang yang mati syahid. Orang yang mati syahid itu ingin kembali ke dunia lalu dia tewas (syahid) di dunia hingga sepuluh kali, kerana dia telah menyaksikan bagaimana mulianya orang yang mati syahid. (Muslim).

- Al Jazeera.

syria berdarah

Seorang pemuda bernama Ammar Ramal baru sahaja Syahid selepas terkena peluru di bahagian dada. Sekarang sedang berlaku perarakan di kebanyakan kawasan Mesir dan beberapa pertempuran antara orang awam dan pihak polis. Beberapa penangkapan juga sudah dilakukan tidak mengambil kira sama ada perempuan atau lelaki. Kedengaran bunyi letupan dan tembakan dilepaskan. 

Untuk pengetahuan minggu ini dinamakan Minggu Kemarahan oleh pihak Pro-Morsi selepas apa yang dilakukan oleh pihak Sisi ke atas masyarakat dan mengharamkan pertubuhan Ikhwan Muslimin.

Kepada semua mahasiswa/siswi Malaysia supaya berhati-hati dan mengikut peraturan yang sudah dikeluarkan.

Mari kita sama-sama doakan supaya bantuan Allah itu datang kepada mereka yang benar.

Mujahidin Jabhah Nushrah Tewaskan Tentara Kafir Syi’ah, Allahu Akbar!GOUTA,SURIAH - Mujahidin Jabhah Nushrah, dalam rilisnya bernomer 445, yang kemudian disebarluaskan melalui media sosial berbagi “JustPaste” mengumumkan pertempuran di Gouta, Damaskus yang menewaskan tentara kafir Syiah dan membebaskan beberapa kota di Suriah. Allahu Akbar! 

Kota Qasmyah, Baharyah, Jarba, Qaisah, Abadah, dan Deir Salman adalah kita-kota yang dibebaskan oleh Mujahidin Jabhah Nushrah yang dirilis dalam pengumuman bernomer 445. Dalam foto-foto yang terlihat di “JustPaste” salah satunya adalah Mujahidin yang sedang sujud syukur sesaat setelah berhasil menaklukan kota-kota tersebut.

Selain itu, foto juga memperlihatkan mayat-mayat tentara kafir Syi’ah yang bergelimpangan dihantam Mujahidin Jabhah Nushrah. Semoga Allah SWT., memberikan kemenangan kepada Mujahidin Jabhah Nushrah dan Mujahidin Suriah secara umum, Allahu Akbar!

Foto-foto lainnya bisa dilihat di link --> : http://justpaste.it/dx6m

sumber : al-mustaqbal.net

syria

FOKUSKAN DI KAKINYA

Ini bukanlah cara terbaik menangani musim sejuk melampau, tetapi hanya itu yang dia ada, ke sekolah dengan selipar yang nipis. 

syria

Mujahideen berjaya merampas kereta kebal milik rejim, dalam satu pertempuran di Jufrah, kawasan lapangan terbang, Deir al-Zour

Kurang pasti namanya, tetapi yang pasti Allah telah membeli perjuangannya selama ini dalam membela agama-Nya. Betapa tenang dan manis senyumannya.. Ya, mereka hidup disisi Penciptanya.

Milik Russia yang digunakan regim bashar assad. Digugurkan di kedudukan Mujahideen namun tidak meletup. Mujahideen masih diberikan peluang oleh-Nya untuk memburu musuh-musuh Islam. Allahuakbar !

Doakan saudara kita.

Kamu boleh bayangkan bagaimana perasaannya apabila keluarga dibunuh didepan mata? Regim assad bukan saja membunuh jiwa yang tidak berdosa, tetapi membunuh sifat kemanusiaan itu sendiri. 

Tiada kata apa lagi untuk diberikan kepada regim assad kerana mereka telah memiliki kesemua sifat terkutuk itu.

Doakan saudara kita.
 

60 terbunuh akibat serangan hendap tentera Syria


BEIRUT 28 Dis. - Kira-kira 60 orang terbunuh dalam serang hendap tentera Syria terhadap sekumpulan pejuang Islam di kawasan pergunungan Qalamoun, utara Damsyik semalam, menurut laporan Pemantau Hak Asasi Manusia Syria di sini.
Serangan hendap itu berlaku antara bandar Maaloula dan Yabroud apabila tentera pimpinan Presiden Syria, Bashar al-Assad dan penentang kerajaan bertempur dalam perang saudara yang bermula sejak Mac 2011 itu.
Stesen televisyen tempatan melaporkan, berpuluh-puluh mayat bergelimpangan dalam kawasan pergunungan itu.
"Terdapat 400 orang yang terlibat dalam serangan ini termasuk beberapa warganegara Arab Saudi dan Chechnya,’’ kata seorang saksi kejadian tersebut.
Menurut laporan stesen televisyen berkenaan, pihak tentera menjejaki kumpulan penentang kerajaan itu semalaman sebelum melancarkan serangan hendap ketika mereka dalam perjalanan ke bandar Jayrud. - REUTERS


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20131228/lu_01/60-terbunuh-akibat-serangan-hendap-tentera-Syria#ixzz2oivqX0kC
© Utusan Melayu (M) Bhd