Tuesday, 14 January 2014

KELAPARAN... KESEJUKAN... KETAKUTAN...Itulah yang dilalui kanak-kanak dan rakyat Syria yang masih belum bebas sepenuhnya dari penguasaan regim assad dan sekutunya..

Doakan mereka disetiap waktumu...
 

SYRIARatusan bayi yang dilahirkan setiap hari, dan mereka menjadi mangsa kekurangan zat makanan! Manakala segelintir ibu-ibu tidak lagi mampu menyusukan anak-anak mereka sendiri!
 

RASANYA, RAMAI ANTARA KITA PERNAH MENGALAMINYA
Wahai sekalian orang-orang yang beriman! Mintalah pertolongan (untuk menghadapi susah payah dalam menyempurnakan sesuatu perintah Tuhan) dengan bersabar dan dengan (mengerjakan) sembahyang; kerana sesungguhnya Allah menyertai (menolong) orang-orang yang sabar.

(Al-Baqarah 2:153)
 —

[SEJARAH SYRIA 2]

[SEJARAH SYRIA 2]

Ramai yang maklum tentang tragedi yang berlaku di Dara',di mana sekumpulan kanak-kanak telah menulis "Rakyat Ingin Menjatuhkan Sistem" di dinding sekolah,kemudian mereka semua ditahan dan diseksa,yang akhirnya mencetuskan Revolusi Syria.

Namun tidak ramai yang tahu tentang kisah di sebalik tragedi tersebut.

Sebenarnya,tragedi yang berlaku di Dara' itu adalah SALAH SATU daripada tragedi-tragedi yg SAMA berlaku di seluruh Syria.

Sahabat Syria kami berkata,ramai kanak-kanak di SELURUH Syria menulis "Rakyat Ingin Menjatuhkan Sistem" di dinding-dinding di tempat masing-masing,(SEBELUM tragedi Dara' itu),contohnya di sebuah kampung di Dimasq,sangat berdekatan dengan kediamannya di Syria dulu.

Dan tentulah,semua kanak-kanak itu ditangkap Tentera AlAssad,dan pelbagai jenis hukuman dikenakan kepada mereka. Contohnya,di kampung Dimasq itu,kanak-kanak tersebut dicabut kuku-kuku jari mereka,kemudian di potong jari-jari tersebut,kemudian ditembak mati...

Di hadapan seluruh penduduk kampung tersebut.

Lebih teruk lagi,apabila penduduk kampung tersebut marah dan mula menjerit , "RAKYAT INGIN MENJATUHKAN SISTEM" , Tentera AlAssad menjadi marah dan mula menembak semua orang.

Dan Tentera AlAssad pergi ke setiap rumah di kampung tersebut,membunuh semua lelaki,dan merogol serta membunuh semua wanita,di hadapan suami dan ayah mereka.

Mengapa kisah-kisah besar ini tidak tersebar kepada dunia?

Kerana semua ini berlaku SEBELUM Revolusi Syria,di mana semua rakyat Syria masih takut dengan AlAssad('Singa').Mereka tidak berani untuk menyebarkan jenayah ini,kerana mungkin mereka akan dibunuh jika berbuat demikian.

Namun,selepas beberapa tragedi berlaku dan semuanya semakin melampau,Rakyat Syria mula menyedari yg mereka tidak boleh berdiam diri.

Akhirnya,apabila tragedi yang sama berlaku di sekolah di Dara', rakyat mula bangkit,bersatu untuk berjuang menentang kekejaman AlAssad ini.

Maka bermulalah Revolusi Syria.

Sedarkah anda akan sejarah hitam Syria ini yang cuba digelapkan AlAssad ini?

Sebarkanlah kebenaran ini.Semoga Allah membebaskan Syria dari kekejaman AlAssad,agar saudara-saudara Islam kita ini dapat hidup dengan aman damai,enshaAllah...

-Coordinator Amir Rizvan-
 

Satu tong bahan letupan telah digugurkan semalam di bandar Darayya,

Satu tong bahan letupan telah digugurkan semalam di bandar Darayya, Syria. Ia kemusnahan yang dilakukan makhluk perosak, regim assad dan sekutunya.

Semoga Allah menghancurkan musuh-musuh Islam.

syria

Pandangan seorang kanak-kanak , Khadijah Ezzat dari mukhayyam Yarmouk..cukup untuk menjatuhkan dunia yang hina ini.

#saveyarmoukcamp #aqsasyarif #shitaaemergencyrelief

syria

Merenung, tertanya-tanya, adakah apa yang dikumpulkan daripada kayu-kayu api cukup untuk menyalakan hati nurani kaum Arab yang tidur?

#saveyarmoukcamp #aqsasyarif #shitaaemergencyrelief

syria

Subhanallah. Menakjubkan!

Hadiah daripada Ahrar al Sham, kumpulan Mujahidin terbesar di Syria kepada umat Islam. Video memaparkan operasi terbaik oleh mujahidin-mujahidin di Syria.

Link Video: http://www.youtube.com/watch?v=HKOJz55JDbI

syria

Tentera sekular YPG (Yekîneyên Parastina Gel) yang merupakan Nasionalis Kurdish menyerang Jubhat Al-Islam di kawasan Homs. 

Siapa kata FSA sekular? 

Ya Allah lindungilah mujahidin kami yang berjuang fi sabil Allah 

Link Video : http://www.youtube.com/watch?v=Kjij5VT3uwA

syria

Saudara saudari yang dirahmati,

Saudara-saudara kita di sebuah hospital bawah tanah di dalam Ghoutah Timur, Damsyik. Bawah tajaan (Syria Care) dengan kerjasama (Green Project) dan (Imar Sham) menaja sepenuhnya sebuah hospital di Ghoutah Timur, di mana tempat yang sama yang telah diserang dengan senjata kimia pada tarikh hitam 23 Ogos 2013. Memerlukan lebih banyak ubat-ubatan.

Hospital bawah tanah ini memerlukan dana berterusan untuk terus beroperasi bagi merawat mangsa yang cedera dalam peperangan dan juga mangsa serangan Syiah. Sesiapa yang berminat untuk menyumbangkan derma untuk projek ini bolehh berbuat demikian dengan menghubungi pihak Syria Care atau Green Project.

Untuk menderma kepada hospital lapangan kita:

Alamat: (SYRIA CARE OFFICE):
No.38B, jalan Bola Tampar 13/14, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan

Kami mempunyai tabung khas untuk Syria:
Pertubuhan Sinar Damsyik Malaysia
Akaun Maybank: 562106630487
PayPal: AlEhsidek@gmail.com
Bank swift Code : mbbemykl
 

KEZALIMAN AL-ASSAD
Nyawa manusia tiada harganya bagi si Firaun abad ini.
**Lebih baik pergi menghadap Pencipta darpada hidup di Neraka ciptaan manusia.

Allahu Akbar..Ahrar Al Sham dan Jubhat Al Islam melancarkan serangan terhadap kumpulan sekular PKK di Hasakah.

Link Video : http://www.youtube.com/watch?v=_KzL3opnWTk

Jangan 'syahid' kerana fi sabili syaitan"

Tweet dari Sheikh Hassan Abboud pemimpin Ahrar al-Sham, kumpulan Mujahideen terbesar dari Syria "Ini adalah salah seorang Mujahideen dari kumpulan kami yang syahid selepas letupan bom kereta berpunca dari golongan takfiri, beliau meninggal dengan jari beliau menunjukkan shahadah dan kepada golongan takrifi yang berfikir untuk melakukan operasi syahid, jangan mengikut arahan membuta tuli kerana arahan daripada pemimpin kamu itu hanya membawa kamu ke neraka. Anda membunuh umat Islam yang lain dan Mujahideen khususnya. Jangan 'syahid' kerana fi sabili syaitan" 

Link Video :https://www.youtube.com/watch?v=PxqM-njzUcU&feature=youtube_gdata_player

syria berdarah

YARMOUK, SYRIA

Imej dari sebuah kem pelarian Palestin, Yarmouk. Kawasan yang berada dalam kepungan Bashar al-Assad. Segala bahan makanan, minuman, ubat-ubatan disekat sama sekali oleh rejim.
 

Senarai Musuh-musuh Utama Bashar di Syria

syria

Semoga Allah menghancurkan musuh-musuh Islam.

Satu tong bahan letupan telah digugurkan semalam di bandar Darayya, Syria. Ia kemusnahan yang dilakukan makhluk perosak, regim assad dan sekutunya. 

Semoga Allah menghancurkan musuh-musuh Islam.

siapakah yang sebenarnya PENGGANAS?

Bayi perempuan ini tidak mempunyai senjata dan juga tidak akan mampu untuk melakukan serangan ke atas regim assad dan sekutunya. Namun, bayi comel ini tidak terlepas dari kezaliman dan kekejaman mereka. 

Lalu, siapakah yang sebenarnya PENGGANAS?
 

Rahmatullah kepada Saudara kita Syeikh Abu Sa'ad Al Khudrumi daripada Arab Saudi

Rahmatullah kepada Saudara kita Syeikh Abu Sa'ad Al Khudrumi daripada Arab Saudi. Beliau adalah Amir (Pemimpin) Jubhat Al Nusrah di bandar Raqqa, Syria.

Beliau diculik oleh puak pelampau takfiri selama hampir dua bulan dan telah dibunuh pada hari ini (maulidur rasul). Sebab Beliau dibunuh kerana enggan menyertai kumpulan puak pelampau Takfiri dan kerana keengganannya, kumpulan tersebut memanggil Beliau kafir!

P/S: Pihak kami tidak mahu ada komen-komen menyalahkan mana-mana pihak terhadap post ini, apa yang kami mahukan adalah DOA dari semua, semoga semuanya selamat. Komen menghasut akan di DELETE serta-merta. DOAKAN... BERDOALAH!

HASBUNALLAH WA NI'MAL WAKEEL

Semoga Allah menghancurkan musuh-musuh Islam.

Satu tong bahan letupan telah digugurkan semalam di bandar Darayya, Syria. Ia kemusnahan yang dilakukan makhluk perosak, regim assad dan sekutunya. 

Semoga Allah menghancurkan musuh-musuh Islam.
 

syria bersedih

Not only was she forced to leave the country and live as a refugee, she was going through an album and couldn't hold back her tears for she had also lost her father and looking at his pictures were too painful to bear. 

Mujahid Asia dari Liwa' al Fajr dibunuh semalam oleh Puak Pelampau Takfiri.

Mujahid Asia dari Liwa' al Fajr dibunuh semalam oleh Puak Pelampau Takfiri. 

DariNya Kita Datang, KepadaNya Kita Kembali. 

Inna Lillahi wa inna ilaihi raji'un

syria

5.5 million children are affected by the Syrian crisis.
Up to 90% of refugees do not have access to affordable water supply.

syria

Gambar yang sangat menyakitkan dan provokasi ke atas mangsa di kem pelarian Palestin Yarmouk, Syria. Saudara-saudara kita di kem pelarian menderita kebuluran akibat kepungan tentera rejim dan pihak tentera rejim mengumpan dengan sebungkus roti yang di ikat di pintu masuk kem dan yang cuba mengambilnya akan mati ditembak. 

Pendaki wanita mati jatuh gaung di Bukit Tabur


2014/01/14
KUALA LUMPUR: Seorang pendaki wanita yang dilaporkan terjatuh ke dalam gaung di Bukit Tabur, Taman Melawati di sini mati selepas ditemui pengsan oleh pasukan mencari dan menyelamat tengah hari tadi.

Soleha Abd Rahman, 25, meninggal dunia di Hospital Kuala Lumpur (HKL) kira-kira jam 4 petang dan dilaporkan mengalami pendarahan dalaman akibat terjatuh ke dalam gaung sedalam kira-kira 60 meter itu.


Ketua Polis Daerah Ampang, ACP Khairuldin Saad berkata mangsa meninggal sebaik tiba di hospital.

Pelajar jurusan Sarjana Muda Ekonomi dari Universiti Kebangsaan Malaysia itu mendaki bukit bersama tujuh rakannya kira-kira jam 8 pagi.

Ketua Bahagian Operasi Pasukan Khas Jabatan Bomba dan Penyelamat, Penolong Penguasa Juyana @ Azlan Musa berkata mangsa dibawa keluar daripada tempat kejadian ke HKL dengan sebuah helikopter Unit Udara Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia.

"Mangsa ditemui pengsan di tebing curam di kawasan berbatu dan mengalami pendarahan di bahagian mulut dan mungkin terdapat kecederaan dalaman," katanya kepada pemberita.

Beliau berkata, pasukan penyelamat mengambil masa setengah jam untuk mengeluarkan mangsa dari gaung yang curam itu.
"Mangsa dikatakan terjatuh ketika berada di Check Point 10 untuk ke Check Point 11 manakala tujuh lagi rakannya dilaporkan selamat dengan menuruni bukit menggunakan trek asal.

"Ketika kejadian, semua mereka berada pada ketinggian kira-kira 470 meter dari aras laut," katanya.

Insiden ini adalah kali kedua berlaku di bukit yang sama.

Pada 5 Januari lalu, Noor Hasmahani Hashim, 28, dari Kampung Baru dipercayai mendaki secara bersendirian sebelum dia tergelincir ke dalam gaung sedalam kira-kira 10 meter.

Azlan berkata, kontur bukit itu memang menjunam dan tidak selamat kerana pendaki perlu memegang batu-batu kecil dan melepasi pokok-pokok renek ketika mendaki.

Operasi mencari dan menyelamat Soleha disertai 60 pegawai dan anggota Jabatan Bomba dan Penyelamat Pandan, Jabatan Pertahanan Awam Malaysia dan polis.

Kakak sulung mangsa dari lima beradik itu, Fadilah Ab Rahman, 38, berkata beliau tidak menyangka perkara itu berlaku kepada adiknya.

"Baru bulan lalu saya baca akhbar ada orang jatuh dari Bukit Tabur. Tapi tak sangka perkara ini terjadi pada adik saya pula.

"Arwah memang minat aktiviti lasak tetapi tidaklah terlalu ekstrem sampai mendaki bukit," jelasnya.

Fadilah berkata, jenazah adiknya akan dibawa pulang ke kampung halaman mereka di Padang Machang, Manir, Kuala Terengganu malam ini selepas bedah siasat dan akan dikebumikan esok.

"Arwah merupakan seorang yang periang dan peramah. Saya reda dengan pemergian dia, Allah lebih sayangkan arwah," katanya. - BERNAMA