Sunday, 9 February 2014

syria

A selection of assad's weapons against the Syrian people

syria berdarah

This is Syria, assad's crimes terrorising a nation

"KAMI TIDAK MAHU BERTEMU #ALLAH SWT DALAM KEADAAN TANGAN KAMI DICEMARI DARAH KAUM #MUSLIMIN"

"KAMI TIDAK MAHU BERTEMU #ALLAH SWT DALAM KEADAAN TANGAN KAMI DICEMARI DARAH KAUM #MUSLIMIN"

Video ini menunjukkan ucapan Syeikh Muheisini sejurus sebelum serangan ke atas penjara Aleppo di mulakan. Dalam video ini juga, kita boleh melihat As-Syahid Seifullah As-Shishan, yang duduk di sebelah kanan Syeikh semasa ucapan beliau. As-Syahid Seifullah As-Shishan telah syahid semasa mengetuai serangan ke atas penjara Aleppo.

Nota Kaki: Syeikh Muheisini adalah Syeikh yang telah menawarkan untuk menjadi orang tengah dalam perjanjian damai diantara Mujahidin lain dan #ISIS, tetapi ianya ditolak oleh ISIS. Boleh rujuk post sebelum ini untuk gambaran lebih jelas.

Link video: http://youtu.be/P06bMq5KhgA

Keadaan di Halab. Rakyat Syria melarikan diri dari pengoboman Assad. Hanya Allah yang tahu nasib mereka seterusnya. 8.2.2014

BETAPA PARA MUJAHIDIN MENGAMBIL BERAT TENTANG KESELAMATAN ORANG AWAM DI DALAM OPERASI MEREKASebelum mereka memulakan operasi ketenteraan yang diberi nama "Waqtarab Al-Wa'd Al-Haq"(Sesungguhnya janji yang benar itu telah dekat), kumpulan Mujahidin mengeluarkan kenyataan memberi amaran kepada penduduk supaya menjauhi markas-markas dan checkpoint tentera Rejim supaya mereka tidak terperangkap didalam serangan.

Walaupun dari segi strategi ketenteraan ini mungkin akan memberi maklumat kepada pihak Rejim, tetapi pihak Mujahidin lebih mementingkan untuk memelihara nyawa orang yang tidak bersalah.

Surat ini ditandatangani oleh:
Ahrar Al Sham
Liwa Tauhid
Jabha An Nusra
Tajammu' Fastaqim Kama Umirt
Jaish Mujahidin

SEKARANG:Helikopter Assad menjatuhkan tong TNT di dataran dan pasaraya (Haydariah) yang dipenuhi orang awam dan stesen minyak. Orang-orang awam ini merupakan yang telah melarikan diri dari bandar Halab malangnya telah menuju kepada letupan besar dan mayat yang beterbangan di setiap arah. Dianggarkan melebihi sepuluh orang yang telah terbunuh tadi, dan sistem paip air utama di Halab telah rosak akibat letupan besar yang baru sahaja terjadi. Kami meminta maaf atas beberapa imej yang amat mengerikan. 

Link Video : http://youtu.be/Ek3hP45MwvE

syria berdarah

Pada tahun 2011,

Rakyat Syria enggan tunduk pada kepimpinan pertama Syiah Taghut, dan sekarang kamu sangka rakyat Syria akan tunduk pada Kawarij Taghut?! 

Revolusi ini milik kami, hak kami! 

Kami tidak sesekali akan tunduk pada penganiayaan dan penindasan, sama ada ianya dari Assad ataupun Baghdadi! Pembunuhan adalah tetap pembunuhan. Tidak kira pembunuhan itu atas nama Negara ataupun Baghdadi. Kedua-duanya kami tentang habis-habisan.

Perjuangan ini hanya untukMu dan hanya padaMu kami berserah dan memohon pertolongan.

syria

Gambar ini diambil sewaktu Program Pemindahan dan Menyelamatkan wanita dan lelaki tua daripada Homs dan Kem Yarmuk yang dicadangkan Assad di Geneva. 

Secara kasarnya, pasti ramai yang beranggapan Program dilancarkan Assad selepas 3 tahun dia cuba untuk menghapuskan Muslim-sunni di bumi Syria sebagai 'baik', 'masuk akal' dan 'bertanggungjawab' walhal dia merupakan dalang di sebalik huru-hara di sana.

Tetapi jika kita berfikir dengan lebih kritis, dengan adanya Program ini, segala perancangan Assad akan lebih mudah dicapai. Pertama sekali, dengan memindahkan para wanita dan lelaki tua bermaksud para mujahidin (lelaki dewasa) akan masih di kawasan pedalaman dan lebih memudahkan Assad membalas dendam dan memudahkannya melenyapkan terus umat Islam di sana secara berperingkat apabila hanya lelaki dewasa (Mujahidin) yang tinggal.

Tidak lupa juga kepada para pelarian Palestin yang sebelum ini telah melalui peristiwa yang sama iaitu berpindah dari kampung halaman mereka ke kawasan baru dan kini disebabkan serangan 'Assad', mereka kini akan dipindahkan lagi ke kawasan baru.

Sekarang, sekiranya Assad berjaya melancarkan Programnya iaitu memindahkan wanita dan lelaki tua, Homs pasti tidak lama lagi akan bebas dari muslim-sunni dan impian bapanya, Hafez Assad yang mahukan sebuah negara Syiah baru di pinggir laut Syria akan tercapai tidak lama lagi!

syria berdarah

Beginilah keadaan dari dalam Penjara Negara di Halab. Kelihatan bilik-bilik kecil yang menempatkan para tahanan Regim bertopengkan Iblis. Dapatkan kita gambarkan bagaimana keadaan para tahanan Regim ditahan di dalam bilik-bilik kecil itu tanpa pembelaan selama puluhan tahun?! Haiwan yang di letakkan di zoo sendiri mempunyai ruang yang lebih besar berbanding mereka ini!

Adakah kamu rasa syaitan mempunyai sikap sebegini? Adakah layak kita samakan kezaliman Assad dan sekutunya dengan Iblis atau Syaitan? Adakah perlu lagi kita menganggap mereka ini saudara kita dalam Islam? Adakah perlu lagi kita duduk di meja berdiskusi mencari solusi dengan manusia-manusia bertopengkan Iblis ini? Tidak! Sesekali Tidak! Mereka ini malah lebih dahsyat berbanding Yahudi. Bersandarkan nama Islam melakukan kemungkaran di atas bumi Allah!

Sesungguhnya, mereka telah melampaui batas dan Allah tidak sesekali lupa akan setiap kezaliman dilakukan mereka.

syria berdarah

Berikutan kepungan yang berlaku kepada saudara-saudara kita di Syria, banyak bekalan perubatan diperlukan bagi hospital-hospital di lapangan, untuk merawat yang cedera, yang kebanyakkannya terdiri daripada kanak-kanak.

Bekalan perubatan adalah ANTARA yang sangat diperlukan ketika ini dan puak Syiah tidak membenarkannya sampai ke hospital-hospital kami. Jadi kami TERPAKSA membuat bekalan perubatan ini sendiri tanpa sebarang bantuan, dengan apa yang kami ada.

Peralatan ini ialah untuk menyediakan air suling bagi kegunaan serum yang diperlukan di hospital lapangan, ia melalui pelbagai proses pendidihan dan penapisan sebelum digunakan untuk pesakit.

Terima kasih kepada Assad yang membawa Syria mundur 1000 tahun ke belakang.

Saksikan klip ini.

Link Video : http://youtu.be/BsFMvqGvrs0

Tentera Assad baru sahaja menembak satu menara di salah satu masjid di Ghoutah Timur.

syria berdarah

Ahad, 9hb Februari 2014 | 8 Rabiul Akhir 1435H

Bertempat di pejabat Green Project, berlangsungnya program penyerahan sumbangan derma buat Syria. Turut hadir adalah Ustaz Asri Khalid bagi pihak Green Project. Kutipan adalah hasil dari derma-derma yang diperolehi sewaktu ceramah Syria, sumbangan peribadi dan hasil jualan T-Shirt.

Sumbangan ini akan digunakan untuk projek kami bagi Sekolah Anak Yatim dan 'Down Syndrome' (bagi pelarian Syria di Turki) dan juga projek Hospital Bawah Tanah Ghoutah.

Jutaan terima kasih diatas sumbangan dan keprihatinan yang ditunjukkan oleh saudara Islam Malaysia terhadap saudara-saudara mereka di Syria. Tanpa sumbangan dari anda projek ini tidak mungkin berjaya.

Jazakallahu Khairan Kathira

syria berdarah

Barel-barel milik Regim Assad menghujani Daraya, Damaskus. Daraya dihujani kematian dan ledakan bom TNT, sebanyak 6 buah barel diledakkan di Darayya hari ini.

Video dibawah memperlihatkan saat-saat ledakan barel-barel. Rumah-rumah hancur dan gambar memperlihatkan kesan lekukan di tanah akibat ledakan barel dahsyat yang diibaratkan seperti meteor menghentam bumi.

Hasbunallahu Wa Ni’mal Wakeel

Link Video: http://www.youtube.com/watch?v=zu2_lJcMuhs&feature=youtu.be

syria

Lihatlah bagaimana lelaki ini diseksa di penjara Assad sehingga beliau terkorban. Ini hanyalah salah satu daripada ribuan malah jutaan jenayah zalim dilakukan SYIAH! Bukti demi bukti dihidangkan buat tatapan seisi dunia tetapi Dunia masih memilih untuk berbincang dengan Pemimpin Regim Assad yang berperwatakan Syaitan ini. 

Dan perlu diingat bahawa musuh kita ini terdiri dari dua golongan makhluk, iaitu manusia dan jin. Inilah yang membuat pertarungan orang beriman menghadapi mereka menjadi sangat berat. Sebab kita hanya mampu mengesan salah satu di antara keduanya sedangkan yang satu lagi sungguh sukar, kecuali jika Allah izinkan.

“Dan demikianlah Kami jadikan bagi tiap-tiap nabi itu musuh, iaitu syaitan-syaitan (dari jenis) manusia dan (dari jenis) jin.” (Surah Al-An’aam 112)