Thursday, 14 November 2013

TATAPLAH WAJAH COMEL INI PUAS-PUASMenderita selama dua bulan akibat serangan kimia yang berlaku pada 21 Ogos 2013 yang lalu. Usianya baru 8 bulan. Marwa Hassan Al-Debs, telah meninggalkan kita hari ini.

Marwa, senyum tawa mu akan kami simpan sebagai semangat untuk kami memperjuangkan saudara-saudaramu yang dizalimi. Berbahagialah di kau disana.

 Marwa

SYRIASesuatu yang meremukkan hati apabila melihat anak kecil ini menderita kesakitan, terluka. Tetapi suatu yang mengembirakan bila anak kecil ini sangat tabah, kuat menahan kesakitan dan keberanian anak kecil ini sungguh menakjubkan.
 — withKhairul Esham.

Dia lah ibu... dia lah bapa...Lelaki remaja ini tidak dapat membendung perasaan sedih apabila ibubapanya terbunuh ditangan tentera-tentera dajjal.

Di usia remaja, tanggungjawab ibubapa perlu dipikulnya untuk menjaga adik yang masih kecil..
 

Rusia salur dana musnahkan senjata kimia Syria


MOSCOW 14 Nov. - Rusia akan menyalurkan dana sebanyak dua juta euro (RM8.58 juta) dalam usaha untuk menghapuskan senjata kimia milik Syria, selain bersedia untuk menawarkan bantuan pakar kepada badan yang dipertanggungjawabkan untuk melaksanakan misi tersebut.
Pertubuhan bagi Pencegahan Senjata Kimia (OPCW) setakat ini sudah mengumpul kira-kira 10 juta euro (RM42.91 juta) untuk digunakan bagi melakukan pemeriksaan tersebut, seperti yang termaktub di bawah perjanjian Amerika Syarikat-Rusia pada September lalu.
Namun begitu, badan itu memerlukan lebih banyak dana untuk memusnahkan lebih daripada 1,000 tan senjata kimia yang diisytiharkan oleh Syria. - REUTERS


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20131114/lu_02/Rusia-salur-dana-musnahkan-senjata-kimia-Syria#ixzz2kb7MKViq
© Utusan Melayu (M) Bhd 

MENGENANG KEZALIMAN BASHAR DAN SEKUTUNYA

QUSSAIR, SYRIA ~ Hari itu, didalam bulan Mei 2012. Hassna, 37, bersama suami dan dua anaknya, bersama menaiki motosikal meninggalkan kediaman mereka yang kerap menjadi sasaran serangan rejim Basyar. Mereka ingin hidup bahagia, melarikan diri untuk ke tempat yang dirasakan lebih selamat.

Tetapi rancangan ini semuanya hancur. Di perjalanan, mereka telah diserang dengan mortar oleh tentera rejim. Suami dan anak-anaknya telah menjadi korban serangan itu.

Sementara Hassna pula telah kehilangan kedua-dua belah kakinya. Dapat dilihat didalam gambar, Hassna sedang dirawat di sebuah Hospital di Tripoli, Lebanon.

Hasbunallah Wa Ni'mal Wakeel

Peluru sniper regim assad tidak mengenal siapa.Kanak-kanak dan keluarganya antara mangsa sniper assad. Tujuan hanya satu, menghancurkan seluruh ummat Islam Syria. 

Tentera-tentera dajjal akan mendapat balasannya.

Tiada perkataan untuk menggambarkan air mata si ibu...Bukan lakonan dalam drama, filem leleh melayu.. Ini realiti setiap hari, sepanjang masa rakyat Syria dibunuh, darah ditumpahkan tanpa hak. 

Selamat pulang pada-Nya wahai Asy Syahid Ali Troah..

syria berdarah

Dapat ku rasa... Betapa anak ini rindukan keluarganya..

Dahulunya ada tempat bermanja.. tempat mengadu... Dan kini semuanya telah tiada akibat diragut tangan-tangan jahat bashar assad dan sekutunya..
 

syria

Semalam Mujahideen meletupkan depot penyimpanan peluru tentera assad yang telah selesai dialihkan kesemuanya. Serbuan hari lalu menyaksikan begitu banyak hasil ghanimah yang diperolehi mereka. [rujuk album].

Mereka tidak mati, mereka hidup disisi Allah..

Betapa tabah dan sabarnya beliau apabila satu persatu sepupu dan saudaranya gugur syahid... [InsyaAllah].

Mereka tidak mati, mereka hidup disisi Allah.. 

Semoga beliau juga turut mendapat syahid dijalan Allah.. 

Aamiin Ya Robbal A'lamin..

Bukan di Malaysia.. Bukan di Saudi Arabia

..

Inilah keadaan saudara kita di Syria..

Asy Syahid Saleh Adnan Zeno, meninggal dunia semalam 12/11/2013 di wilayah Damsyik dan jasadnya diserahkan kepada ahli keluarganya. Beliau menjadi tahanan regim assad sejak setahun lalu.

Hasbunallah wa ni'mal wakil..
 

Ketika media menipu dengan memberitakan kemenangan rezim syi'ah bashar assad. akan tetapi semua itu adalah kebohongan, karena mujahiddin lah yang menang dan berhasil menguasai berbagai kota di suriah.