Thursday, 4 April 2013

Syria


Salam kehadapan semua penyokong Syria care Kami memerlukan budi baik dan pertolongan dari anda semua Selepas hampir dua tahun diserang tanpa henti oleh Rejim kejam Syiah bashar assad, sebahagian peralatan medical yang dapat membantu menyelamatkan nyawa Mujahideen dan rakyat Syria telah hancur musnah. Kini, kami sedang mengusahakan projek baru iaitu menghantar 50 Monitor Tekanan Darah (Dari Malaysia ke Syria) dalam kadar yang segera. (Hari terakhir : 9 April 2013) Sesiapa yang dapat membantu kami membeli 50 Monitor Tekanan Darah diharap dapat dail nombor yang tertera dibawah : Ustaz Nazmi AbdulKarim : 0192726567 Bagi sesiapa yang ingin menyumbang dalam bentuk wang ringgit, boleh menyumbang ke akaun yang tertera dibawah : Emel: SyriaCareBeliDanDerma@Gmail.com Akaun Maybank 562106630487 PayPal: AlEhsidek@gmail.com Pertubuhan Sinar Damsyik Malaysia Sila email resit dan tulis "Tekanan Darah Monitor DARI M2S ". Kami dahulukan dengan jutaan terima kasih. InsyaAllah, kami akan menghantar gambar dari sana selepas Monitor Tekana Darah tiba di Hospital di Syria.

syria

IM SPEECHLESS FOR ONCE I DONT KNOW WHAT TO SAY OF THIS PICTURE !!
HOW ON GOD'S GIVE EARTH!!!!!! CAN ANYONE LET THIS KAFIR ZANDEEQ MUQTADA AL SADR INSIDE A MUSLIM MOSQUE AND ADD INSULT TO INJURY ALLOW HIM TO SO CALLED 'PRAY' RIGHT BESIDE THE ' MUSLIMS' ..THIS SWINE IS THE ONE ORDERING HIS FORCES TO RAPE OUR MUSLIM SISTERS OF IRAQ AND SYR SLAUGHTERING RING OUR BROTHERS OF IRAQ AND SYRIA, 

NO WONDER WHY OUR UMMAH IS IN SHAMBLES !!!!

THERE IS NOT SUCH THING AS UNITY WITH SHIAS! NEVER HAS BEEN AND NEVER WILL BE!

ASTAGFERALLAH ! THIS PICTURE REALLY ANGERED ME BIG TIME!!! SUBHANAAALLAH!!!
ARE OUR AHLUL SUNNAH THAT IGNORANT???!!!

Lebih 6,000 mati diSyria dibulan MacMore than 6,000 people died in Syria in March, the deadliest month since protests against the government began two years ago, activists say.

syriaSyria # The children of our ummah and their state under the Assad regime.... their crime? is because they are of Ahlul Sunnah

syria| THE #FSA HAS CAPTURED #ASSAD AIR DEFENSE BASE 49 IN #DARAA! TAKBEEEEEEEEEEEEEEEEER! GLORIFY YOUR LORD! ALLAHU AKBAAAAAAAR! GOD IS GREATEST!

syria

SYRIA # THIS HAS GOT TO BE THE BRAVEST MAN ALIVEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!
ALLAHUUUUUUUU AKBAR!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VoFRXks2X68>> see why!
 —

syria

ALLLLLLAAHUUUUUUUUUUU AKBARRRRRRRRRRR!! FIRST IMAGE FROM DARAA / KHIRBET GHAZALEH!! MUJAHIDEEN HAVE CONTROLLED THE 49TH AIR DEFENCE BATTALION BETWEEN KHIRBET GHAZALEH AND ALAMA!! FILL THE PAGE WITH TAKBIERRRRRRSSSSS!!

ALLAHUUUUU AKBAR!!!

syria

ALLLLLLLLAAAHHHHHHHHUUUUUUUUUUUUUUUUUU AKKKBAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRR!! URGENNNNNNNNTTTTT MUJAHIDEEN CONTROLLED THE MILITARY CHECKPOINT NEXT TO DAMASCUS CENTRAL PRISON NEAR ADRA!!
SYRIA #
TAKBEEEEEERRRRRRR!!!!! ALLAHU AKBAR!!!

syria“Truly Allah defends those who believe.” [Surah Al-Hajj (22), Ayah 38.

singa syria

syria

Urgent # Lebanon
Assad Helicopter has been seen in the skies of Lebanon in particular over the City of Ersal Sunni stronghold city and reports of fire on the outskirts of the city ..Ersal has embraced Syrian refugees and has been bold against the Assad regime and the Hizbulshaytan Lebanese militia ,, May Allah swt be with ersal !

syahid disyria

Ahmad Khalifah, from the city of Tripoli in Libya has been martyred whilst taking part in Clashes in Syria in the city of Aleppo. He was martyred due to a sniper bullet.

may Allah accept this brave lion as a martyr, ameen

ULAMA SUNNI SYRIA MENGUTUK PENYEMBELIHAN MANUSIA DI ALEPPO


Seorang ulama Sunni Syria terkemuka telah mengutuk pembunuhan dan kezaliman ke atas ulama yang pro-kerajaan oleh kumpulan militan bersandarkan kuasa asing di bandar barat laut Aleppo.

Bercakap pada satu wawancara TV pada hari Sabtu, Abdul Qadir Shehabi, yang merupakan ketua Pejabat Endowmen Aleppo, berkata pembunuhan Sheikh Hasan Seifeddine menunjukkan bahawa kumpulan pengganas di Syria tidak keberatan untuk melakukan apa-apa jenis jenayah terhadap negara Syria.

Ulama di Aleppo terbabit menyatakan bahawa kumpulan pengganas berusaha untuk membinasakan dan merompak negara Syria dan membunuh orang dalam usaha untuk mendapat penghargaan dari Amerika Syarikat dan sekutu-sekutunya.

Shehabi berhujah dengan mengatakan bahawa ketika kumpulan pengganas berbangga dengan kebebasan dan demokrasi, mereka menyerang rakyat semata-mata kerana alasan rakyat mencintai negara mereka iaitu Syria.

Menurut TV Syria Al-Ikhbariya, kumpulan militan, yang dikatakan anggota kumpulan pengganas Barisan al-Nusra, memenggal kepala Seifeddine dan mereka mengantung kepalanya di atas menara Masjid Al-Hassan, di masjid yang sering digunakan beliau untuk memimpin solat.

Agensi berita rasmi Syria SANA berkata bahawa badan Seifeddine telah "dicincang" selepas "pembunuhan."

Sementara itu, Shehabi berkata bahawa kumpulan pengganas juga menculik anak Seifeddine enam bulan lalu dan nasibnya sampai hari ini masih tidak diketahui.

Ulama Syria mengecam pembunuhan beramai-ramai, kemusnahan struktur masjid dan menggunakan anak-anak muda dalam operasi kumpulan pengganas sebagai "tidak boleh diterima" dan menyatakan bahawa negara Syria tidak mahu definisi kebebasan dalam arti kata Barat.

Shehabi menegaskan bahawa mereka yang mengeluarkan Fatwa bagi pembunuhan rakyat dan pementasan perang di Syria adalah bukan orang yang beragama Islam dan mereka berusaha untuk merosakkan Islam dengan menyebarkan potret AS Zionis dalam Islam mahupun kepercayaan.

Pembunuhan Seifeddine terjadi hampir 10 hari selepas anggota kumpulan pengganas meletupkan dirinya di dalam Masjid al-Iman di ibu negara, Damsyik, membunuh ulama Sunni yang terkenal Sheikh Mohammad Said Ramadan al-Bouti dan 40 yang lain, manakala mencederakan lebih daripada 80 orang.

Sumber Berita Press TV

11 ORANG AWAM, TERMASUK WANITA DAN KANAK-KANAK, TERBUNUH DALAM SERANGAN DI SYRIA


Sekurang-kurangnya 11 orang, termasuk para wanita dan kanak-kanak, telah dibunuh di ibu negara Syria Damsyik dan wilayah barat Homs ekoran peningkatan keganasan di negara Arab terbabit, laporan Press TV.

Syria telah mengalami pergolakan sejak Mac 2011. Ramai orang awam, termasuk sejumlah besar pasukan keselamatan dan orang awam telah terbunuh dalam keganasan.

Pada hari Ahad, bom yang mensasarkan kenderaan di ibu kota telah menyebabkan pemandunya terkorban dan dua yang lain cedera. Beberapa kenderaan berdekatan turut rosak.

Serangan berlaku selepas kumpulan militan yag ditaja kuasa asing menentang kerajaan Syria telah membunuh sekurang-kurangnya 10 orang di wilayah Homs.

Menurut laporan yang dikeluarkan oleh agensi berita rasmi SANA pada hari yang sama, "Malam tadi, kumpulan pengganas melakukan pembunuhan terbaru beramai-ramai terhadap rakyat awam di bandar Kalakh Tal di desa Homs, menyerang kejiranan Burj dan membunuh beberapa orang awam, termasuk wanita dan kanak-kanak. "

"Satu sumber rasmi berkata bahawa kumpulan pengganas menyerbu kejiranan Burj dan membunuh 10 orang, kebanyakan mereka kanak-kanak dan wanita, sebelum salah satu dari unit angkatan tentera kita campur tangan," laporan itu menambah.

Beberapa pertubuhan hak asasi manusia antarabangsa telah menuduh kumpulan militan yang ditaja kuasa asing melakukan jenayah perang.

Kerajaan Syria kata huru-hara sedang dirancang dari luar negara, dan terdapat laporan bahawa sejumlah besar anggota kumpulan militan adalah warga asing.

Dalam temu bual baru-baru ini disiarkan di televisyen Jerman, Presiden Syria Bashar al-Assad berkata kerajaan tidak memulakan konflik dan kumpulan militan adalah orang-orang yang membunuh warga Syria dan memusnahkan infrastruktur negara.

Sumber Berita Press TV

'TENTERA VETERAN AS YANG BERTEMPUR MELAWAN KERAJAAN SYRIA BEKERJA UNTUK CIA'


Seorang bapa kepada Tentera veteran AS yang baru-baru ini ditangkap oleh FBI kerana menyertai kumpulan militan bersandarkan kuasa asing di Syria mengatakan anaknya telah berkhidmat CIA dan melaporkan kembali maklumat kepada Agensi dari negara terbabit.

Darryl Harroun berkata bahawa Eric anaknya, yang telah ditahan dan didakwa dengan konspirasi pada hari Rabu kerana berjuang dengan kumpulan militan berkaitan al-Qaeda, adalah dia (Eric) amat bersikap patriotik dan tidak mungkin akan menyertai kumpulan militan.

"Saya tahu dia telah melakukan beberapa kerja untuk CIA di sana," kata Darryl. "Saya tahu hakikatnya bahawa dia telah menyampaikan maklumat kepada CIA."

Walau bagaimanapun, akuan bertulis FBI tidak menyebut tentang kerjasama Harroun dengan CIA.

Harroun, 30 tahun, telah ditangkap apabila tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Dulles di Virginia, selepas berjuang dengan kumpulan pengganas terkenal al-Qaeda berkaitan dengan kumpulan Barisan al-Nusra di Syria sejak bulan Januari.

Askar berkenaan yang ditahan telah mengaku menembak 10 orang dan menggunakan bom roket buatan tangan semasa di Syria dan terlibat dalam menembak jatuh sebuah helikopter Syria. Beliau juga didakwa berkomplot untuk menggunakan senjata pemusnah besar-besaran di luar AS.

Harroun telah muncul dalam beberapa rakaman video di Internet yang menunjukkan dia bersama dengan kumpulan militan di Syria.

Sementara itu New York Times berkata dalam satu laporan minggu lepas bahawa CIA telah bekerjasama dengan Turki dan beberapa kerajaan serantau lain untuk membekalkan senjata kepada kumpulan militan yang memerangi kerajaan di Syria.

Laporan itu disiarkan ekoran AS telah berulang kali menyuarakan kebimbangan terhadap kelengkapan senjata jatuh ke tangan kumpulan pengganas al-Qaeda.

Al-Nusra telah dinamakan sebagai sebuah organisasi kumpulan pengganas oleh Washington pada bulan Disember yang lepas, walaupun ia telah berjuang dengan Tentera Pembebasan Syria bersandarkan Tentera AS dalam pertempuran terhadap Damsyik.

Sumber Berita Press TV

TENTERA SYRIA BERJAYA MENGHAPUSKAN RAMAI ANGGOTA KUMPULAN MILITAN DI PINGGIR DAMSYIKPasukan tentera Syria telah membunuh puluhan anggota kumpulan militan yang ditaja kuasa asing semasa operasi pembersihan di pinggir ibu kota Damsyik.

Pada hari Isnin, beberapa anggota kumpulan militan terbunuh semasa pertempuran sengit dengan pasukan tentera Syria di bandar Yelda, yang terletak di pinggir selatan Damsyik, agensi berita rasmi SANA melaporkan.

Angkatan tentera Syria juga terlibat dalam pertempuran dengan lelaki bersenjata di kawasan Najha, dan membunuh puluhan daripada mereka dalam proses terbabit.

Di samping itu, beberapa tempat persembunyian kumpulan pengganas telah diserbu oleh pasukan Syria semasa operasi pembersihan di bandar-bandar al-Hejjeira dan al-Ziyabiyeh. Puluhan lelaki bersenjata bersandarkan kuasa asing terbunuh dan sejumlah besar kelengkapan senjata turut musnah.

Satu unit Tentera Syria juga membunuh kumpulan militan di daerah Jubar.

Selain itu, tentera Syria menyerbu tempat persembunyian kumpulan pengganas di kawasan al-Sayyeda Zainab, dan menembak mati ramai anggota kumpulan militan. Mereka juga memusnahkan pelbagai jenis peluru.

Satu unit tentera kerajaan juga membunuh beberapa lelaki bersenjata di bandar Harasta semasa ia menyerang dua buah kenderaan di kawasan itu.

Pergolakan di Syria bermula pada bulan Mac 2011, dan ramai orang awam, termasuk sebilangan besar askar dan anggota keselamatan, telah terbunuh dalam keganasan terbabit.

Kerajaan Syria mengatakan bahawa huru-hara sedang dirancang dari luar negara, dan terdapat laporan bahawa sejumlah besar anggota kumpulan militan adalah warga asing.

Sumber Berita Press TV

4 TERBUNUH DALAM SERANGAN MORTAR BERHAMPIRAN IBU NEGARA SYRIASatu serangan mortar oleh kumpulan militan bersandarkan kuasa asing di Syria telah membunuh sekurang-kurangnya empat orang berhampiran ibu kota Damsyik.

Stesyen televisyen Syria melaporkan bahawa peluru mortar pada hari Selasa memusnahkan perumahan di bandar Mukailabieh, yang terletak berhampiran Damsyik.

Ia berkata bahawa mangsa kejadian termasuk dua orang kanak-kanak.

Juga pada hari Selasa, beberapa orang tercedera dalam serangan mortar di Perkebunan al-Fayha'a di tengah Damsyik.

Tembakan mortar dilaporkan berlaku selepas angkatan tentera Syria mengagalkan percubaan penyusupan anggota kumpulan militan untuk memasuki negara terbabit melalui sempadannya dengan Lubnan.

Sumber keselamatan berkata beberapa kumpulan pengganas terbunuh dan cedera dalam adegan tembak-menembak manakala selebihnya melarikan diri ke wilayah Lubnan.

Dalam kejadian berasingan, satu unit Angkatan Bersenjata Syria berhadapan dengan serangan kumpulan pengganas di pusat pemeriksaan tentera di pinggir bandar Homs, insiden telah membunuh dan mencederakan penyerang.

Syria telah mengalami pergolakan sejak bulan Mac 2011. Ramai orang awam, termasuk sejumlah besar pasukan tentera Syria dan anggota keselamatan, telah terbunuh dalam keganasan.

Damsyik berkata bahawa huru-hara sedang dirancang dari luar negara, dan terdapat laporan bahawa sebilangan besar anggota kumpulan militan adalah warga asing.

Beberapa pertubuhan hak asasi manusia antarabangsa telah menuduh kumpulan militan yang ditaja kuasa asing melakukan jenayah perang.

Sumber Berita Press TV

Kanak-kanak, wanita dan orang tua tidak juga terlepas dari kezaliman regim Basyar..

## SYRIA, BUKAN PALESTIN / SYRIA, NOT PALESTINE
Kanak-kanak, wanita dan orang tua tidak juga terlepas dari kezaliman regim Basyar..
Gambar : seorang wanita dilanyak oleh kereta kebal regim demi menekan kemaraan rakyat dari terus berjuang mempertahankan hak dan nasib mereka...

Children, women and the elderly have also bee the target of regime Basyar ..
Photo: a woman rolled by regime's tank for suppressing progression of people to continue the fight to defend their rights and their fate ...

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Give them ur hand, contribute ur donation to :

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com

"Hentikanlah pembunuhan di Syria, Darah orang2 Syria bukan suatu perkara murahan!!!

## SYRIA
Marilah sama-sama kita sebarkan mesej ini sebanyak mungkin.. "Hentikanlah pembunuhan di Syria, Darah orang2 Syria bukan suatu perkara murahan!!!

Let's spread this message as much as possible .. "Stop killing people in Syria, Syrian blood is not cheap!!!

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Give them ur hand, contribute ur donation to :

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com

Kita mampu membuatkan mereka terus tersenyum...

## SYRIA
Kita mampu membuatkan mereka terus tersenyum...

We were able to make them keep smiling ...

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Give them ur hand, contribute ur donation to :

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com

Kanak-kanak Syria sekarang ini membesar dalam suasana ketakutan dan keganasan..

## SYRIAKanak-kanak Syria sekarang ini membesar dalam suasana ketakutan dan keganasan..

The children Of Syria growing up with fear and violence

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Give them ur hand, contribute ur donation to :

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com

masjid-masjid tidak terkecuali dari serangan regim Asad..

## SYRIA
Gambar terbaru dari bandar Halab, masjid-masjid tidak terkecuali dari serangan regim Asad..

The latest pictures from the Aleppo city, mosques are also not spared from Asad regime's attack ..

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Give them ur hand, contribute ur donation to :

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka.Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions: 

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com

syria dibom

## HALAB (ALEPPO), SYRIA- 2 letupan yang berlaku di Universiti Halab sekurang- kurangnya mengorbankan 82 orang dan puluhan lain cedera.
Gambar : sekurang - kurang 20 pelajar dalam gambar ini maut dalam nahas ini.
Info : sekolah dan universiti tetap berjalan seperti biasa atas arahan daripada kerajaan.

Two blasts that tore through a university in the Syrian city of Aleppo have killed at least 82 people. Dozens of others were wounded in the attack.
Picture : At - least 20 students from this picture have killed in this accident.
Info : schools and universities run as usual on the orders of the government.

Tonton / watch : http://www.youtube.com/watch?v=k0TOt4kgO18&feature=youtu.be

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions:

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com

Satu mayat yang tidak dikenali dijumpai dengan tanda-tanda penderaan dan seksaan oleh regim Asad

## PINGGIR DIMASYQ (SUBURB DAMASCUS), SYRIA
Satu mayat yang tidak dikenali dijumpai dengan tanda-tanda penderaan dan seksaan oleh regim Asad berhampiran salah satu kawasan "check point" popular...

An unidentified body, which was field-executed by Assad thugs and showed signs of torture, was found near one of the Popular Committees Checkpoint

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions: 

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com

Ini bukan anak patung, tetapi adalah anak manusia

## SYRIA
Ini bukan anak patung, tetapi adalah anak manusia (baby) yang terbunuh akibat letupan di kawasan perumahan mereka.

This is not a toy, but real baby who be kill by bombing in their house..

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions: 

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com

Nasib rakyat Syria....

##SYRIA
Nasib rakyat Syria....

The Syrian fate...

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions: 

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com

syria hancur

## SYRIAHotel Al - Amlu di wilayah Deir Zour...
betul-betul macam kesan perang dunia ke-2...
kalau bangunan dah hancur sebegini.. bagaimana pula penduduknya??

Al-Amlu Hotel in Deir Zour city...
Realy look like the World War 2...
The building is too damage, so how about the people within the city??

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions:

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com

Pasangan bahagia suami isteri ini adalah pejuang di Syria..


## SYRIA
Pasangan bahagia suami isteri ini adalah pejuang di Syria...
Sang isteri adalah seorang sniperwomen...
Insya-Allah kemenangan di Syria sudah dekat...

This sweet couple, husband and wife is the real fighter in Syria...
The wife is a sniperwomen...
With God-will, victory in Syria is near and more near..

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions:

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com
Tel no: +603-61770786/ +6013-2226057

Lihatlah pengakhiran pengkhianat bangsa, kemanusiaan dan agama, anjing basyar..

## SYRIA
Lihatlah pengakhiran pengkhianat bangsa, kemanusiaan dan agama, anjing basyar..
Gambar : Tertulis di bajunya, Al-Asad (regim) atau kami bakar/musnahkan negara ini.. p/s : jenazah ini bukan dibakar!!

Look at the end of this traitor of race , humanities and religion, Basyar's thug/dog ..
Photo: Written in his shirt, Al-Asad (the regime) or we burn / destroy this country .. p/s: this is not a burned corpse!!

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions: 

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com
Tel no: +603-61770786/ +6013-2226057 

KISAH CINTA DUA PEJUANG SYRIA..

Dua orang pejuang jihad Syria ini iaitu Mahmoud Al-Halabi dan isterinya Nour Al-Hasan merupakan antara pasangan yang sama-sama berjuang di medan jihad menentang rejim Basyar.

Sebelum berkahwin, Mahmoud Al-Halabi pernah menjadi pemandu kepada salah seorang isteri menteri Syria. Manakala Nour Al-Hasan pula sebelum ini bekerja sebagai pendandan rambut di sebuah saloon wanita di wilayah Halab.

Mahmoud kini merupakan mujahidin barisan hadapan di Hayyu Sheikh Saed. Beliau sebelum ini pernah dipaksa keluar daripada Syria dan bersama-sama mujahidin di Libya. Disana beliau banyak mempelajari skill peperangan dengan mujahidin Libya.

Beliau kemudiaanya pulang ke Syria untuk bersama-sama kebangkitan rakyat Syria menjatuhkan Basyar Asad. Manakala Nour Al-Hasan pula sebelum ini merupakan anak kepada salah seorang pimpinan Parti Baath.

Nour pernah membuat satu akaun Facebook yang tidak dikenali dan menjadi aktivis sosial media. Beliau juga menggerakkan protes dan menyebarkan berita berkenaan kebangkitan rakyat untuk menjatuhkan rejim.

Selepas ayah dan abang Nour mengetahui berkenaan berita tersebut, Nour dibelasah sehingga cedera teruk dan terpaksa dibawa ke hospital. Berita tentang beliau menjadi perbualan ke seluruh kota, dan Mahmoud mengetahui tentang berita tersebut.

Nour dan Mahmoud menyertai gerak kerja protes menjatuhkan rejim dan kemudiaanya menyertai pasukan mujahidin mengangkat senjata menghadapi tentera rejim.

Mereka menyertai Briged Jabhah An-Nusrah dan merupakan mujahidin barisan hadapan dalam menghadapi rejim. Nour menjadi sniper yang handal setelah diajar oleh Mahmoud berkenaan penggunaan senjata dan sebagainya.

Mahmoud dan Nour berkahwin pada Julai 2012 dan menjadi pasangan suami isteri yang tangkas di barisan hadapan mujahidin menentang tentera rejim.

Cinta mereka bukan hanya sekadar melafazkan kata-kata cinta di bibir, tetapi dibuktikan dengan kesediaan untuk sanggup bersama di medan juang. Semoga Allah memelihara mereka berdua.

Dipetik dari : http://www.facebook.com/Malaysia.Syria (Rakyat Malaysia Bersama Revolusi Syria)

Akibat kezaliman Basyar, rakyat Syria terpaksa kembali kepada kehidupan berjuta-juta tahun dahulu...

## SYRIA
Akibat kezaliman Basyar, rakyat Syria terpaksa kembali kepada kehidupan berjuta-juta tahun dahulu...
Gua ini hanya sebesar 2.5 meter persegi, tetapi yang tinggal di sini sekurang-kurang empat orang atau lebih...

Because of Basyar tyranny, Syrian people had to go back to the lives of millions of years ago ...
The cave is only equal to 2.5 square meters, but who lived here at least four people or more ...

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions: 

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com
Tel no: +603-61770786/ +6013-2226057

Lihatlah apa yang telah berlaku hasil kezaliman regim Basyar..

## SYRIA
Lihatlah apa yang telah berlaku hasil kezaliman regim Basyar..
Gambar ini diambil dari salah sebuah hospital medan di wilayah Halab@Aleppo..

Ini adalah kesan torehan pisau, bukan luka kesan bom atau lain-lain..
Mengikut maklumat yang kami dapat, torehan ini dilakukan oleh para doktor demi mengurangkan kesakitan yang dialami oleh bayi ini akibat lecuran teruk di seluruh badan kerana dibakar hidup-hidup oleh anjing Basyar...rawatan ini dipanggil rawatan escharotomy...

*******
Look at what has happened cause brutality regime Basyar ..
This picture is taken from one of the field hospital in the Aleppo city..

This is the effect of knife slits, not impact of bombs or other ..
According to information we have, this hack done by the doctors in order to reduce the pain experienced by these infants due to severe burns all over the body because this poor baby was burned alive by Basyar's thug ... this treatment was call escharotomy procedure..

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke /
Help in abundance, maximize your contributions: 

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com
Tel no: +603-61770786/ +6013-2226057 —

PERISTIWA SYRIA.


Syria merdeka dari penjajahan Perancis pada 1945, dan telah diperintah oleh anak bangsa Syria sendiri sehingga zaman Hafez Al-Assad yang telah memerintah selama 32 tahun dan diikuti oleh anaknya Basyar Al-Assad yang telah memerintah selama 11 tahun. Syria telah menjadi negara yang diperintah oleh diktator.

Hafez Al-Assad berpegang pada Syiah Nusairiyah, yang menyimpan perasaan dengki terhadap rakyatnya daripada MUSLIM SUNNI, yang mencaci dan menghina Saidina Aishah dan Ummahatul Mukminin radhiyallahu anhum, diharamkan sembelihan mereka, mereka melakukan kejahatan yang pelbagai, mereka tidak solat di masjid kita (ASWJ).
Kerajaan Syria didokong oleh Iran yang terkenal dengan Syiahnya, bahkan Hafez sendiri merupakan pelampau Syiah.
Syeikh Hassan seterusnya menceritakan tentang Syria yang mana 6 peratus darinya merupakan Syiah Alawie, 10% darinya beragama Kristian dan 84% daripada rakyatnya beragama Muslim Sunni. Iran mempertahankan tindakan ganas regim Hafez yang membunuh rakyatnya sendiri, begitu juga Hizbullah di Lubnan juga menyokong tindakan Hafez Al-Assad.

BERMULA ZAMAN AYAHNYA- Hafez Al-Assad- konflik berdarah di Hama pada tahun 1982 yang berlaku selama 27 hari mengorbankan hampir 46000 ribu penduduk Hama. Peristiwa ini menyebabkan rakyat Syria mendiamkan diri dari politik sekian lama.
Rakyat mula kembali bangkit terhadap kezaliman yang berlaku semenjak 8 bulan yang lalu.
Permulaan revolusi berlaku di Hama, kemudian merebak ke bandar-bandar lain seperti Dar'aa, Hauran, Halab bahkan sehingga ia berlaku di 157 tempat di Syria.

PUNCA KEBANGKITAN ADALAH : Ada sekumpulan kanak-kanak seramai lingkungan 28 orang bermain-main dan telah menulis sesuatu di dinding sekolah mereka. Apa yang ditulis oleh kanak-kanak ini ialah RAKYAT MAHU JATUHKAN KERAJAAN. Slogan ini telah dilaungkan di negara2 yang berlaku kebangkitan rakyat. Pasukan keselamatan Syria telah menangkap kanak-kanak ini. Mereka telah diseksa dengan cara mencabut kuku-kuku kaki dan tangan mereka. Salah seorang kanak2 itu telah meninggal dunia dan keluarganya meminta mayat kanak2 itu serta kanak2 lain dilepaskan. Kerajaan telah meletakkan syarat dimana bila mahu lepaskan kanak2 itu, mereka perlu memberi wanita2 dikalangan mereka untuk dinikahi oleh puak2 kerajaan Syria ini ( satu bentuk penghinaan), maka berlakulah kebangkitan di Syria.

BENTUK KEZALIMAN YANG BERLAKU SEPANJANG TEMPOH SAURAH.

1-Dalam masa 42 hari telah terbunuh Syahid seramai 4000 orang rakyat Syria.
2-39000 orang telah cedera, mereka tak dirawat dan dibiarkan sahaja.
3-Satu peristiwa di mana seramai 19 orang doktor di hospital dan 40 orang pesakit di hospital tersebut dibunuh tentera Assad di wilayah Doma.
4-9000 tahanan ditahan.
5-413 orang telah syahid di dalam penjara.
6-Wanita2 diculik dan dibawa ke tempat yang tak diketahui. Wanita ini telah dirogol di hadapan abang2, ayah, anak2, dan ahli keluarga mereka. Sebelum dirogol, mereka digari terlebih dahulu.
7-Seorang ukhti bernama Zainab Al-Husni dari Hims, di Madinah Khalid bin Al-Walid. Beliau telah ditangkap dan mahu diperkosa oleh tentera yang menangkapnya. Tetapi beliau melawan. Lantas beliau dibunuh dan telah dipotong 4 KERAT.. Anggota badan yang dikerat itu dimasukkan ke dalam plastik, lalu dicampakkan ke hadapan keluarga beliau.
8-Mengucapkan takbir merupakan sesuatu yang tidak disukai.
9-Menyuruh tukar Laa Ilaha Illah Basyar Asad.
10-Basyar Assad juga daripada kelompok Syiah yang terkeluar daripada Islam dan mengharuskan untuk membunuh Muslimin Sunni..84% daripada posisi kepimpinan Rejim Basyar Assad dipegang oleh kaum keluarga mereka yang terdiri daripada 3 keluarga besar, 6% daripada posisi tersebut pula daripada kaum Ajam dan 10% lagi daripada golongan Kuffar.. Tiada posisi bagi Ahlus Sunnah wal Jamaah..Kezalimannya terhadap wanita dan kanak2 juga terlalu dahsyat melebihi Israel..rakyat2 Sunni dibunuh sesuka hati tetapi walau seorang Israel pun tidak ditumpahkan darah..hasbunallahu wa neemal wakeel..
#RAKYAT YANG KELUAR BERDEMONSTRASI AKAN MANDI DAN BERWUDHUK KERANA MEREKA YAKIN TIDAK AKAN KEMBALI LAGI...

FATWA ULAMA TENTANG SAURAH DI SYRIA.

Rabitah Ulama Syria yang diasaskan oleh Dr Ali As-Sobuni dan Rabithah Ulama Sedunia telah berfatwa kepada rakyat Syria agar mempertahankan rumah mereka daripada keganasan tentera walaupun dengan menggunakan pisau dengan berdalilkan hadis berikut;
#"Barangsiapa terbunuh mempertahankan hartanya, maka dia syahid ; barangsiapa terbunuh mempertahankan ahli keluarganya, maka dia syahid; atau mempertahankan agamanya, maka dia syahid" -hadith ini dikeluarkan oleh Abu Daud dalam Sunannya (2/275) An-Nasaie dan Tirmidzi dan disahihkan oleh Imam Al-Albaniy dan Ahmad (1652 dan 1653) dari jalan Said Bin Zaid dan sanadnya Shahih.

PERKARA TERBARU.

1-Masa depan kebangkitan ini begitu baik. ia berterusan dan semakin kukuh. Lebih 30000 tentera yang terdiri dari pegawai telah bersama rakyat. Mereka ini telah melindungi orang2 yang turun berdemo kerana tidak tahan melihat kekejaman rejim Basyar Assad ini yang sesuka hati membunuh rakyatnya sendiri.
2-Pertubuhan2 Arab (Liga Arab) telah mengambil pendirian tentang apa yang telah Syria lakukan terhadap rakyatnya. Mereka tidak membenarkan pegawai2 Syria memasuki tanah mereka. tetapi ada dua negara yang tidak berpendirian sedemikian iaitu Iraq dan Lubnan. Iran tidak berpendirian sedemikian kerana pemimpin Syria merupakan orang Syiah dan mereka selalu meminta pertolongan dari Iran kerana Iran merupakan negara Syiah.
3-Syeikh Yussuf Al-Qaradhawi telah mengeluarkan fatwa bahawa mereka yang terbunuh dalam keadaan yang sebegini adalah seorang yang SYAHID....
4-95% ulama Syria telah bersama dalam kebangkitan rakyat ini.
5-19% negara-negara Arab telah mewajibkan sekatan politik dan ekonomi ke atas Syria.

KENAPAKAH KITA KURANG MENGETAHUI DENGAN JELAS ISU SYRIA?

1- Gambaran tentang Syria agak tidak jelas bila dijelaskan oleh media2, kerana itu Syeikh Hassan dihantar bagi menjelaskan apakah sebenarnya yang berlaku di SYRIA..
2-Media2 barat sebenarnya tidak mahu manusia dunia tahu akan apakah sebenarnya yang berlaku di Syria. Lalu mereka telah memutarbelitkan fakta.
3-Syeikh Khalid Hasan bercerita, ketika beliau di Indonesia dan bertemu dengan seorang teman, teman itu berkata dia lihat di akhbar bahawa ramai orang menyokong Kerajaan Syria. TV Indonesia juga menyiarkan bahawa ramai yang menyokong Kerajaan Syria yang dipimpin oleh Basyar Al-Assad. Apa yang berlaku sebenarnya ialah, kerajaan telah mengumpulkan pegawai2nya supaya berkumpul dalam erti kata lain mahu menunjukkan kepada dunia bahawa Basyar Al-Assad ini mempunyai ramai yang menyokong beliau.
4-Jangan terpedaya dengan kenyataan2 yang kita dengar dari ahli intelektual Syria dan ahli politik Syria bahawa yang Syria menentang Israel. Tetapi, sejak zaman ayah Basyar Al-Assad lagi (Hafez Al-Assad) tidak satu peluru pun yang singgah ke tanah Israel. Bahkan Tanah Tinggi Golan yang terletak di Tanah Syria telah dikuasai oleh Israel.
5-Kita banyak tidak tahu tentang Isu Syria selama ini sebab media telah dikawal oleh pihak rejim Basyar Assad. Manakala sumber media lain tidak dibenarkan memasuki Syria untuk membuat liputan. Segala gambar dan video yang menjadi bahan bukti adalah hasil rakaman daripada para pendemonstrasi yang bertekad untuk merakam sendiri kezaliman tersebut dan kebanyakan daripada mereka telah menemui syahid. Sebahagian rakaman lain telah dijual oleh tentera rejim Basyar Assad dengan harga 100 dolar. Syeikh Dr Khalid Hassan Al-Hindawi merupakan delegasi khas Syeikh Dr Yussuf Al-Qaradhawi ke Asia Tenggara untuk menyampaikan dan menyebarkan berita sebenar.

PERANAN KITA SELAKU SEORANG MUSLIM & SELAKU SEORANG MANUSIA.

-Mendoakan saudara kita di Syria
-Menghulurkan bantuan untuk mereka dari segi kewangan
-Menyebarkan berita sebenar tentang apa yang berlaku di SYRIA.

Ingatlah Saudaraku, Nabi SAW bersabda yang bermaksud:
"Barangsiapa yang tidak mengambil tahu hal orang Islam yang lain, maka bukan dari kalangan KAMI"
dan ingatlah selalu akan tempat kembali bagi mereka yang zalim:

Kalam Saidina Ali KWJ; "Sesungguhnya negeri yang batil itu sejkejap sahaj sedangkan negeri yang benar itu tetap sehingga datangnya kiamat".

Firman Allah Taala dalam Surah Al-Isra' ayat 81;
"Dan katakanlah :Telah datang kebenaran (Islam), dan hilang lenyaplah perkara yang salah (kufurdan syirik) ; sesungguhnya yang salah itu sememangnya satu perkara yang tetap lenyap".

Firman Allah dalam Surah Ar-Ra'd ayat 17 ; adapun buih itu maka akan hilang lenyaplah ia hanyut terbuang, manakala benda-benda yang berfaedah kepada manusia maka ia tetap tinggal di bumi. Demikianlah Allah menerangkan misal-misal perbandingan.

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke :

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com
Tel no: +603-61770786/ +6013-2226057

ISRAEL DAN IRAN CUBA MAIN WAYANG.

Dipetik dari laman facebook : Rakyat Malaysia Bersama Revolusi Syria

ISRAEL DAN IRAN CUBA MAIN WAYANG.

Ramai yang menanyakan soalan kepada kami berkenaan isu Israel menyerang Syria yang dilaporkan oleh media-media Barat sebagai untuk melemahkan rejim Basyar. Kami ingin mengingatkan para pengunjung agar berhati-hati dalam melihat permainan wayang yang cuba dimainkan ini.

Ini respon kami :

1) Serangan tersebut hanya secebis yang dilakukan oleh Israel sebagai untuk mengalihkan perhatian umat Islam agar bersimpati kepada pihak rejim. Jangan lupa sejarah kejatuhan Khilafah Turki Uthmaniyah, yang mana musuh sanggup mencipta satu peperangan antara Kamal Attaturk dan tentera Yunani dengan tujuan untuk membersihakan Kamal pada pandangan rakyat Turki.

2) Jika sekiranya benar rejim dan Israel bermusuhan, mengapa sejak dahulu isu bukit Golan yang diserahkan oleh Hafiz Asad kepada Israel tidak pernah diselesaikan oleh rejim Basyar.

3) Kami juga pernah melaporkan berita berkenaan bantuan yang diterima oleh rejim Basyar sebelum ini apabila tentera mereka dikepung oleh mujahidin di sempadan Bukit Golan. Jika mereka bermusuh, mengapa bantuan tersebut diterima oleh rejim Basyar?

4) Kami bersetuju dengan persoalan yang ditimbulkan oleh Syaikh Muaz Khatib iaitu mengapa rejim tidak menghantar satu pun pesawat untuk menangkis serangan tersebut? Malahan, mereka membiarkan pesawat Israel tersebut memasuki ruang udara Syria.

5) Walaubagaimanapun, kami mengutuk segala campurtangan kuasa luar dalam menangani isu yang berlaku di Syria sebagaimana campur tangan yang dilakukan oleh Iran, Iraq, Rusia dan pakatan Syiah Teluk yang lain.

Kami akan laporkan permainan wayang ini dari masa ke semasa. Hati-hati dengan musuh Islam yang cuba mengelirukan masyarakat dunia.

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke :

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com
Tel no: +603-61770786/ +6013-2226057

Sumber : http://www.facebook.com/photo.php?fbid=492929417414900&set=a.308919245815919.66818.308664102508100&type=1&theater

Ini adalah Hospital Shifa di wilayah Halab@Aleppo yang telah musnah

## SYRIAIni adalah Hospital Shifa di wilayah Halab@Aleppo yang telah musnah diserang oleh tentera regim pada 21 November 2012. Bedilan roket ditujukan ke hospital ini sehingga meranapkan salah sebuah dari bangunan hospital tersebut (di sebelah kiri). Sebelum serangan pemusnah ini, terdapat 6 kali cubaan membunuh melalui serangan penembak tepat ke hospital dan lebih 20 kali cubaan serangan dibuat di sekitar hospital tersebut sebelumnya.

Dilaporkan seramai 4 orang doktor meninggal dunia dan beberapa orang lagi mengalami kecederaan. Hospital tersebut kini beroperasi di sebuah kawasan rahsia, yang menjadi saksi kepada kumpulan sukarelawan Malaysia Life Line for Syria yang melihat sendiri kekejaman regim pada 30 Januari 2013 yang lepas. ..

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke :

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com
Tel no: +603-61770786/ +6013-2226057

Peristiwa berdarah di wilayah Hama, 1982..

## SYRIAPeristiwa berdarah di wilayah Hama, 1982.. Sekurang-kurangnya 40, 000 orang telah dibunuh dan puluhan ribu lain hilang tempat tinggal gara-gara kerajaan yang dipimpin bapa presiden sekarang, Hafiz Al-Asad ditegur dan diminta membuat perubahan...

Pembunuhan ini dilakukan dalam masa sebulan..malangnya kerana asses media di Syria disekat dari dulu sehingga kini maka kebenaran peristiwa ini berjaya disekat dari disebar hatta ke wilayah-wilayah lain di dalam Syria itu sendiri. Sesiapa yang cuba bersuara akan ditangkap, dipenjara, di buang negri dan juga dibunuh terutama para ulama yang cintakan kebenaran... Semalam 2/2/13 genap 31 tahun peristiwa berdarah ini berlalu...

*******
Bloody events in Hama's city, 1982 .. At least 40, 000 people have been killed and tens of thousands of other homeless because the civilian rebuked and asked to make a change to government led the current president's father, Hafiz al-Asad ...

Killing is done only in a month .. unfortunately because asses media in Syria blocked from the past until now the truth of these events successfully blocked from even spread to other provinces. Anyone who tries to speak out will be arrested, imprisoned, banish from country and also killed especially the scholars who love the truth ... Yesterday 2/2/13 completed 31 years of this bloody event passed ...

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions:

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com
Tel no: +603-61770786/ +6013-2226057

Bapa borek, anak rintik / Like father like son..

## SYRIA
Bapa borek, anak rintik / Like father like son..

1982 - sekurang-kurang / atlest 40, 000 terkorban /massacres
2013 - atleast 63, +++ terkorban /massacres

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions: 

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com
Tel no: +603-61770786/ +6013-2226057

Sejarah 31 tahun dahulu kini berulang semula di Syria..

## SYRIA
Sejarah 31 tahun dahulu kini berulang semula di Syria..
Kerajaan yang sama, yang beza dulu ayah, sekarang anak...

History 31 years ago was repeat again in Syria..
The same goverment, but what was different is before that was father doing, and now the son...

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions: 

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com
Tel no: +603-61770786/ +6013-2226057

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka

## SYRIASyria akan terus maju ke depan!!
Syria will always be forward!!
صامدين!!

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions:

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com
Tel no: +603-61770786/ +6013-2226057

syria hari ini

SYRIA TODAY!!
Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions:

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com
Tel no: +603-61770786/ +6013-2226057

kasihanilah rakyat syria

## HALAB / ALEPPO, SYRIA
Gambar : Kanak- kanak dari satu keluarga ini menjadi mangsa sasaran Basyar bersama puluhan lain di wilayah Halab / Aleppo..2/2/13

Photo : This children from one family with dozen other people has been Basyar's target within Aleppo city... 2/2/13

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions: 

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com
Tel no: +603-61770786/ +6013-2226057

Mohon sahabat semua berhati-hati dengan page yang cuba mengelirukan pandangan masyarakat berkenaan isu Syria..

Mohon sahabat semua berhati-hati dengan page yang cuba mengelirukan pandangan masyarakat berkenaan isu Syria..

Ini adalah salah satu laman yang kami dapati mempunyai unsur provokasi dan putar belit fakta berkenaan Syria dan sekutu-sekutunya...
--> http://www.facebook.com/WeCareForUmmah

Dipetik dari : 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=492710144103494&set=a.308919245815919.66818.308664102508100&type=1&theater

syria kesakitan

## HALAB @ ALEPPO, SYRIA
Semoga Allah / Tuhan mengurangkan kesakitan kanak-kanak ini...

May Allah /God reduce pain this child...

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions: 

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com
Tel no: +603-61770786/ +6013-2226057

nasib kanak-kanak syria

## SYRIANasib kanak-kanak Syria hari ini...

Fate of Syrian's kid today...

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions:

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com

syria binasa

No comment...speechlesss...
Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions:

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com
Tel no: +603-61770786/ +6013-2226057

syria berdarah

## SYRIA..
Heartbroken...
Again, again and this kind of tradegy keep happening again...

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions: 

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com
Tel no: +603-61770786/ +6013-2226057

syria bersedih

## SYRIA...Bagaikan mata anak kecil ini bercerita ; sungguh pelik melihat orang-orang yang melihat kesengsaraan kami hanya seperti melihat filem atau drama, hanya sedih/menangis ketika menonton, kemudian tiada apa yang berlaku...

Like this child's eyes tell a story; really weird to see the people who see our misery just like seeing a movie or drama, just sad / cry while watching it, then nothing happens ...

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions:

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com
Tel no: +603-61770786/ +6013-2226057

rakyat syria tak lupa kekejamanmu basyar!

## SYRIA
Tahanan Khitam Benyan menceritakan pengalaman beliau di dalam tahanan regim selepas beliau dibebaskan ..

22 hari telah berlalu selepas saya dibebaskan daripada tahanan dan saya berasa begitu histeria / trauma, soalan tidak pernah berhenti dalam fikiran saya, kenangan bersama orang yang saya temui di dalam penjara tidak pernah meninggalkan saya ... 

Semua orang memberitahu saya, kamu akan lupa dan kamu akan menyesuaikan diri, tetapi tidak! Saya tidak akan lupa apa yang saya lihat di dalam penjara regim yang dahsyat ...

Saya tidak akan melupakan Um Tayim, 25 tahun yang telah dipanggil untuk ke pejabat kapten di tengah malam dan kembali dengan penuh kejutan selepas dengan kejamnya beliau telah dirogol dua kali. Saya akan tidak pernah lupa air mata erta riak muka beliau menyebut-nyebut nama Allah untuk membantu beliau ...

Saya tidak akan melupakan wajah Muna Al Wadi apabila mereka memberitahu dia akan akan dilbunuh pada esok hari pada jam 10:00 pagi ...

Saya tidak akan lupa suara Ala'a Kayyal seorang gadis berumur 20 tahun, apabila beliau meminta saya untuk memeriksa belakangnya selepas pulang dari sesi penyeksaan ...

Saya tidak akan pernah lupa menggigil serta menggeletar Elham apabila dia mempunyai penyitaan epilepsi, dan pengawal mengejek beliau dan menuduh beliau berlakon ...

Saya tidak akan melupakan Thana'a Al Hasan seorang wanita berusia 45 tahun apabila dia mengalami strok dan beliau tidak boleh bernafas, kami memanggil pengawal dengan sekuat-kuat hati tidak tetapi tiada siapa pun menjawab... Saya akan tidak pernah lupakan dalam hidup saya bagaimana air mata beliau turun seperti sungai, menangis untuk anak-anaknya dan kerana beliau akan mati tanpa dapat melihat mereka ...

Beritahu saya, bagaimana boleh saya pernah lupakan mereka dan menjalani kehidupan yang normal manakala sebahagian besar daripada mereka masih berada dalam sel yang gelap !! .. muka mereka, kesakitan mereka dan jeritan mereka menghantui saya ...
Mereka masih hidup tetapi sebenarnya mereka tidak !! .. Sila membantu mereka, bebaskan mereka...

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke: 

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com
Tel no: +603-61770786/ 0133-2226057

*******
The detainee Khitam Benyan is telling her story after being released from Regim Asad..

22 days have passed after my release from detention and I feel so hysterical, questions never stop in my mind, memories of the people I met in prison never leave me.. Everyone is telling me you will forget and you will adapt, but no I shall never forget what I saw inside those horrible prisons of the regime ...

I shall never forget Um Tayim a woman 25 years old who was called for the captain’s office at midnight to return back in a total shock after being brutally raped twice. I shall never ever forget the tears on her face nor her calling Allah to help her ...

I shall never forget Muna Al Wadi’s face when they told her she is going to be executed tomorrow at 10 o’clock ...

I shall never forget the voice of Ala’a Kayyal the 20 years old girl, when she asked me to check her back after coming from a torture session ...

I shall never ever forget the shivering nor the trembling of Elham when she had an epileptic seizure, and the guards mocking her and accusing her of performing a role ...

I shall never forget Thana’a Al Hasan a 45 years old woman when she had a stroke and she couldn’t breathe, we called the guards and we screamed hardly but no one responded, I shall never ever in my life forget her tears going down like a river crying for her children and because she was dying without being able to see them ...

Tell me, how can I ever forget those people and lead a normal life while most of them are still in the dark cells !!..Their faces, their pain and their screams are haunting me..
They are alive but in fact they are not !!..Please help them, free them.

Help in abundance, maximize your contributions: 

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com
Tel no: +603-61770786/ +6013-2226057

syria meratap

## SYRIA
Apa yang akan kita katakan kepada kanak2 yang baru kehilangan ayahnya?
Fenomena biasa kini di Syria...


What would you say to your son who has just lost his father?
The usual fenomena in Syria now...

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions: 

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com
Tel no: +603-61770786/ +6013-2226057