Tuesday, 7 January 2014

syria berdarah

SYRIA..

Membawa jenazah anaknya.... Walaupun si ibu patut gembira dan bahagia anaknya yang kecil itu sudah mendapat tempat di Syurga namun bagi jiwa seorang ibu, kesedihan itu pasti ada...

Perbuatanmu regim assad tidak akan dimaafkan.

syria

syria

syria

syria

syria

syria

RUMAH MUSNAH BERSAMA KELUARGANYAHasbunAllah Wani'mal Wakeel..

Orang ramai sedaya upaya mengeluarkan seorang kanak-kanak yang terperangkap dibawah runtuhan. Gambar menunjukkan kanak-kanak itu berada dalam keadaan lemah dimana separuh badannya dari aras pinggang masih lagi tertanam didalam tanah. 

Lokasi : Kejiranan Alhaidariya setelah dibom regim assad

Link : http://www.youtube.com/watch?v=OpDxWKceP7c&feature=youtu.be

syria

syria

“Lebih baik kami dibunuh dan di sembelih leher satu persatu, daripada kami membunuh seorang Muslim dengan sengaja.

Demi Allah, kerana kaum Muslimin lah kami keluar berjihad,untuk menjaga darah,harta dan kehormatan mereka.Kami akan selalu mencintai mereka sekalipun mereka membenci kami.
Dan kami akan selalu memberikan pertolongan kepada mereka, sekalipun mereka menjatuhkan kami.Juga kami ingin mereka tetap hidup, meski mereka menginginkan kami mati.”

-Syaikh Abu Muhammad Al Adnani Ash Shamiy (ISIS)

syria

TERKINI:

ALLAHU AKBAR!!!
Lima Brigade dan satu Liwa' mengumumkan akan menyertai (Ahrar al-Sham) dibawah payung (Islamic Front).

~ Brigade Al-Qassam
~ Brigade Syahid Marwan Hadid
~ Brigade Syahid Sa'id Qutub
~ Brigade Ahmad Yasin
~ Brigade Al Khattab
~ Liwa Syaikh Abdulah Azzam

Siapa yang mengatakan bahwa FSA sekular?
Mujahidin-mujahidin bilad Syam kini bergabung dengan Mujahidin Syria(FSA/Jaysul Hurr/pejuang2 Syria) untuk memperkuat barisan Muslimin Syria.

Link Video: http://www.youtube.com/watch?v=8_amU8AN7rg

syria berdarah

Sepanjang hari kemarin (6 Januari 2014), sebanyak 72 orang saudara kita termasuk 16 Anak , 4 wanita dan 5 orang (meninggal di bawah penyiksaan) telah menjadi korban pembunuhan kejam oleh tentara-tentara Syiah di Syria. 


Ini adalah foto salah seorang korban yang telah menjadi syahid in syaa Allah akibat disiksa oleh rezim Assad.
 

50 penentang kerajaan maut dibunuh ISIL


BEIRUT 6 Jan. - Sebuah kumpulan bersenjata yang dipercayai mempunyai kaitan dengan kumpulan al-Qaeda, membunuh sekurang-kurangnya 50 orang penentang kerajaan dalam kejadian terbaharu perang Syria, di sini, semalam.
Kejadian semalam berlaku pada hari ketiga pertempuran di antara kedua-dua pihak itu apabila penentang kerajaan didakwa menyerang hendap pusat pemeriksaan dan pangkalan yang dikendalikan oleh Kumpulan Negara Iraq dan Jajahannya (ISIL).
ISIL juga dilapor menguasai beberapa laluan utama dan pondok kawalan keselamatan, langkah yang dilihat memberi kepentingan kepada pentadbiran Presiden Bashar al-Assad.
Kumpulan Pemantau Hak Asasi Manusia Syria memaklumkan, seramai sembilan anggota ISIL turut terbunuh, semalam.
Kematian penentang kerajaan dilaporkan berlaku di wilayah Aleppo dan Idlib, di mana pertempuran bermula sejak Jumaat lalu.
Antara yang terkorban termasuk tujuh orang yang dijatuhi hukuman mati oleh ISIL.
Pertempuran tersebut turut berlaku di wilayah Raqa dan Hama, menyebabkan beberapa ahli kumpulan daripada kedua-dua belah pihak terkorban sejak tiga hari lalu.
Kumpulan pemantau yang berpangkalan di Britain itu menjelaskan, anggota kumpulan ISIL telah meletakkan senjata mereka dan berundur daripada sesetengah kawasan, namun tiada butiran lanjut mengenai perkara itu.
ISIL sebelum ini memasuki Syria pada akhir musim bunga tahun lalu, dua tahun selepas bermulanya pemberontakan terhadap Assad. - AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20140107/lu_08/50-penentang-kerajaan-maut-dibunuh-ISIL#ixzz2pfENtymc
© Utusan Melayu (M) Bhd