Saturday, 11 January 2014

Saat Si abang menghantar adik perempuan nya ke syurga.. Al-Fatihah

Setiap hari syria bermandikan darah..

Syria

Alhamdulillah, orang-orang jujur yang datang ke Syria untuk berjihad enggan mengkhianati Mujahidin Syria.

Alhamdulillah, orang-orang jujur yang datang ke Syria untuk berjihad enggan mengkhianati Mujahidin Syria. 

(Abu Muhajir al Misri) menarik diri daripada ISIS dan menyertai JAN bersama 25 orang lagi ahli ISIS. Petanda pertama yang baik di atas berita ini, mereka tidak perlu lagi memakai topeng muka kerana mereka tidak lagi melakukan jenayah yang memalukan.

Terjemahan:
Bism Allah wa alsalat wa al salam ala Rasul Allah SAW.
Syukur alhamdulillah atas hidayah kurniaanNya dan astagfirullah atas dosa-dosa pada masa lalu dan akan datang. Wahai saudara seIslamku, mesej ini disampaikan ikhlas dari hati, khas terutamanya kepada saudara Mujahidin, ahli-ahli ISIS, dan saya berdoa agar mereka tidak mengulangi kesilapan seperti yang telah saya lakukan.

Selepas begitu banyak provokasi demi provokasi daripada ISIS dan kami katakan kami dibawah Al Qaedah sedangkan kami tidak hanya kerana anak-anak muda lelaki menggemari nama Al Qaedah dan kerana kecintaan mereka terhadap Syeikh Usama Ibn Ladin. Sedangkan, Syeikh Usama Ibn Ladin sendiri tidak mengiktiraf kami dan kami juga tidak mengikuti Syikh Ayman al Zawahiri serta kami enggan bersatu dan menyertai Jubhat al Nusra (JAN) kerana kami banyak berbohong dan cuba menutup penipuan yang dilakukan dengan penipuan lain yang lebih besar. Dan setiap kali datang kepada kami seseorang yang cuba menasihat kami dengan berhikmah, kami gelar dia Kafir Murtad.

Malah, saya sendiri telah cuba menasihati ketua saya (Abu Yahya) dan membuat aduan kepadanya tentang Abu Islam Saddam, seorang ketua di dalam ISIS di atas segala kezaliman dan ketidak adilan yang dia lakukan tehadap ahlu al Sunnah di Syria, tetapi segala aduan saya diabaikan ketua saya di ISIS.

Saya berasal dari Mesir dan datang ke Syria dengan tujuan membantu mereka. Nama saya Abu Ibrahim dan semasa saya di Hama, saya lihat dengan mata kepala saya sendiri bagaimana ketua saya (Abu Suffian) menyerang rakyat Syria yang berfahaman Sunnah dan menzalimi mereka tetapi kami tidak merakam jenayah yang kami lakukan.

Tetapi, terdapat perkara baik tentang kami, kami akan menyerang dua tempat pemeriksaan Syiah setiap minggu tetapi saya tidak pasti sama ada serangan yang dilakukan untuk tujuan media atau kami benar-benar ikhlas. Tetapi, kami amat bagus dalam menyerang pusat pemeriksaan Syiah kerana kami mempunyai ramai pengebom berani mati

Tetapi sekarang, ISIS telah banyak menghapuskan segala pekerjaan baik yang dilakukan selama ini dan menggunakan senjata yang dimiliki mengkhianati Mujahidin Syria dan Ketua kami hanya membazirkan darah kami dan darah Mujahidin dengan pertempuran sesama sendiri. Saya sendiri telah membunuh 11 Mujahidin FSA (Syahid Biiznillah) di Gazwat al Hamra dan telah menyerang banyak pusat kawalan FSA.

Dan sekarang, ketua-ketua kami di ISIS mengatakan orang Syria adalah Kafir dan meminta kami membunuh saudara seIslam kami yang bersama FSA, saya ulang yang SAUDARA SEISLAM YANG BERSAMA FREE SYRIAN ARMY, dan juga mneybarkan sebanyak mungkin penipuan dan fitnah tentang mereka dan kami tahu ianya fitnah semata-mata. Saya bersumpah lillahita'ala, segala cerita yang datang daripada kami adalah fitnah semata-mata, ianya tidak pernah berlaku dan kami mengada-adakan segala cerita untuk menjatuhkan dan mencalarkan nama FSA.

Hakikatnya yang sebenar-benarnya, Mujahidin Syria (Ansar) telah begitu banyak membantu kami dengan menyumbangkan rumah, barangan asas, ubat-ubatan, makanan, dan sejata tetapi kami telah mengkhianati mereka dan saya bersumpah lillahita'ala di atas pengakuan ini. Ketua-ketua kami di ISIS sangat membenci FSA, JAN, SYIAH, dan sesiapa sahaja yang berada di bumi Syria. Sesiapa sahaja yang berani menarik diri daripada ISIS dan menyertai kumpulan Islam yang lain, ketua-ketua ISIS akan menggelar mereka sebagai Murtad dan kemudiannya menembak mati. Mereka juga menggelar saya Murtad dan menggertak akan membunuh saya. Abu Uthman, ketua saya di ISIS, berkata, dia akan memastikan melihat saya mati dan memberitahu akan bersemuka dengan saya selepas solat Dhuha. Dengan ini, saya mengisytiharkan kepada Dunia, kebenaran tentang organisasi jahat ISIS dan saya mahu menyertai JAN di bandar Hama.

Saya menghantar mesej kepada Abu Bakr al Baghdadi (Ketua ISIS yang kini sedang bersembunyi di dalam sebuah gua di Iraq), kami ke sini (Syria) dengan niat membantu ahlu al Sunnah dan mempertahankan mereka yang miskin, yang tidak mampu mempertahankan Tanah Syam, itu Niat asal kami, jadi jangan hantar askar-askar ke Syria untuk membunuh ahlu al Sunnah dan kemudian memanggil sunni sebagai Kafir. Saya datang dari negara saya, Mesir, bersama senjata-senjata untuk digunakan membunuh Syiah, jadi berhenti memberi arahan kepada kami untuk membunuh saudara seAkidah kami, saya ulang mereka merupakan saudara seAkidah kami dan saya enggan membunuh mereka lagi. Ittaku Allah (Takutilah anda kepada Allah), jika kamu gelar diri kamu sebagai Amir (seorang Pemimpin), jadi Takutlah kepada Allah, Dia InsyaAllah akan menanyakan apa yang telah kau lakukan di Syria di Akhirat kelak, dan saat itu tangan dan kakimu akan berkata-kata sejujurnya dan saya (Biiznillah) telah mati Syahid.

Berhenti menggelar saudara saudara kita Kafir, berhenti memebri arahan kepada kami membunuh mereka, Saudara saudaraku dari shishan, misri, tunisi, saya merayu, jangan ikuti arahan mereka tanpa berfikir. Sesungguhnya, mereka telah terpesong (Dal).

Hasbi Allah wa nima alwakil, Saya, Abu Ibrahim al Muhajir al misri, Saya pernah berada di Hama, Kati'a Shark di bawah ISIS dan membuat pengakuan keluar daripada ISIS bersama 25 ahlinya yang lain untuk menyertai JAN, dan saya menyeru ahli-ahli ISIS yang masih bersama ISIS berfikir sedalam dalamnya dan mengikut jejak langkah kami dengan menyertai FSA, saya ulang, Ikutilah jejak langkah kami dengan menyertai Ahrar al Sham, Jund al Sham, Free Syrian Army, dan Kumpulan liwa Islam yang lain.

Ya Allah, saya pohon padaMu, Berilah kemenangan yang cepat kepada Mujahidin dan kekuatan yang luar biasa kepada setiap Mujahidin yang mengangkat senjata menentang Tentera Syiah Bashar dan Laknatullah ke atas setiap lelaki yang mengangkat senjata untuk menentang Mujahidin.

Sala Allah wa sallam ala nabina Muhammad 

Link:http://www.youtube.com/watch?v=nGyRQtCHf4M&feature=youtu.be
 

Syiah melakukan kekejaman sekali lagi.

Hasbi Allah wa nima al wakil.

Syiah melakukan kekejaman sekali lagi.

Jeneral Syiah: Sekarang kita bunuh pengkhianat kepada negara kita. Keldai ini bernama Al-Hariri dan ini pula Syeikh Al Aru'r dan ini pula Syeikh Bandar (Qatar). Tembak Al Aru'r itu.

Dengar suara kuda-kuda tersebut selepas ditembak. Kesalahan kuda-kuda tersebut adalah membawa makanan kepada Ahlu Al Sunnah.

Video: http://youtu.be/t1qtzrhizRk

50 Syahid dari Liwa al Mujahideen ....

...لا حول ولا قوة الا بالله...

50 Syahid dari Liwa al Mujahideen ....

Mereka adalah saudara-saudara kita yang telah dibunuh semalam di Homs apabila mereka cuba untuk memecahkan pengepungan Syiah di Homs dan membawa gandum (Roti) kepada umat Islam di Homs ..

Rahmatullah pada saudara-saudara kita dari Liwa Al Mujahideen. 50 lelaki muda terbaik dan paling berani yang terdiri daripada kalangan saudara Islam kita telah meninggal dunia. Syiah telah menjumpai terowong bawah tanah, tempat para Mujahideen membekalkan makanan buat umat Islam di bandar Sunni.

Ya Allah, Mujahideen kami keluar mencari makanan dengan perut kosong, menahan lapar semata-mata untuk memberi makan kepada umat Islam lain yang sedang kelaparan. Mereka telah menjadi syahid ketika kelaparan, dengan perut kosong. Semoga mereka memperolehi ganjaran syurga firdaus dan dapat menikmati makanan disana. Ya Allah, engkau bantulah mereka yang memberi makan kepada umat Islam yang kelaparan di Homs.Ya Allah rahmatilah roh saudara-saudara kita yang meninggal dunia dan rahmatilah kami sepertimana engkau rahmati mereka yang sedang berjuang dijalanMu Ya Allah.. Amin Amin Amin ....

Saudara yang dikasih sekalian, bagi membantu saudara Islam kita di Homs dengan program-program makanan, anda boleh menderma kepada mereka melalui Syria Care:

---------------------------------------------
Alamat: (SYRIA CARE OFFICE)

No.38B, jalan Bola Tampar 13/14, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan

Kami mempunyai tabung khas untuk Syria :-

Pertubuhan Sinar Damsyik Malaysia
Akaun Maybank: 562106630487
PayPal: AlEhsidek@gmail.com
Bank swift Code : mbbemykl

[Saudara kita disana bergadai nyawa bagi mendapatkan dan menyampaikan bantuan, kita pula hanya perlu mengeluarkan duit dengan mudah dan menghulurkan bantuan. Kecil dimata kita, besar nilainya buat mereka].
 

Mujahid Abu-Ali Zibuani

 Terkini:

(Syahid Biiznillah) Mujahid Abu-Ali Zibuani,
dari Ahrar al Sham, Meninggal dunia hari ini.
Semoga Allah merahmatinya.

اللهمَّ تقبله من الشهداء
 

syria


Anak yang kelaparan, didalam cuaca yang sangat dingin, mengorbankan tenaga muda kerana ingin melihat keluarganya selesa dengan apa yang dibawanya pulang.

Hasbunallah Wa Ni'mal Wakeel

syria

syria

Setiap 10 Jam Rakyat Syria Mati Kebuluran Berita Dunia11 January 2014 Dunia Islam Kini ™059 Berita Syria Satu kajian terbaru yang dilakukan oleh Pertubuhan Hak Asasi Manusia Syria mendapati setiap 10 jam setengah akan terdapat satu kematian dari kalangan rakyat Syria akibat kebuluran. Manakala setiap 50 minit akan mencatatkan kematian seorang bayi, setiap satu jam 45 minit pula kematian seorang wanita, setiap 10 jam terdapat satu kematian dari kalangan tahanan akibat penderaan teruk dalam lokap sementara setiap 12 minit satu kematian dilaporkan akibat bedilan tentera rejim Syria. Kajian tersebut dilakukan oleh lebih 60 orang aktivis bagi mengkaji kehidupan, kesihatan dan makanan di sebahagian kawasan yang di luar penguasaan rejim dalam tempoh 15 hingga 28 September sahaja. Kajian berkenaan merangkumi kajian mangsa korban yang kebanyakan terdiri dari rakyat awam dengan menyenaraikan nama-nama mangsa, tempat dan sebab kematian. Kajian tersebut turut mengkritik laporan yang disediakan oleh sebuah pusat kajian antarabangsa di Britain yang melaporkan lebih 11,000 warga asing berada di Syria membantu pembangkang Syria sedangkan ia menafikan bantuan ketenteraan yang diterima oleh askar rejim. Sebagai contoh, bilangan tentera Hizbullah dari Selatan Lubnan berjumlah 11,000 orang yang jumlah ini tidak termasuk ribuan militia bersenjata di bawah seliaan Syiah yang dibawa masuk dari Iraq, Pakistan, Afghanistan hingga Korea Utara selain militia dari negara Russia. Bayangkan jika Presiden Mursi berada di tampuk kuasa, tentu sekali ketika ini rakyat Syria akan dibantunya selain bantuan lain yang akan dihulurkan oleh Ikhwan Muslimin serta pertubuhan-pertubuhan Islam dan masyarakat lain yang prihatin. Rindukan suara tegas dan tindakan Mursi yang keras berdepan dengan rejim Basyar..Ya ALLAH! Selamatkan saudara kami. SUMBER : Ikhwanonline.Com Muhammad Abdul Malik Bin Abdul Karim Penasihat Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir (PMRAM)

Berita Syria
Satu kajian terbaru yang dilakukan oleh Pertubuhan Hak Asasi Manusia Syria mendapati setiap 10 jam setengah akan terdapat satu kematian dari kalangan rakyat Syria akibat kebuluran.
Manakala setiap 50 minit akan mencatatkan kematian seorang bayi, setiap satu jam 45 minit pula kematian seorang wanita, setiap 10 jam terdapat satu kematian dari kalangan tahanan akibat penderaan teruk dalam lokap sementara setiap 12 minit satu kematian dilaporkan akibat bedilan tentera rejim Syria.
Kajian tersebut dilakukan oleh lebih 60 orang aktivis bagi mengkaji kehidupan, kesihatan dan makanan di sebahagian kawasan yang di luar penguasaan rejim dalam tempoh 15 hingga 28 September sahaja.
Kajian berkenaan merangkumi kajian mangsa korban yang kebanyakan terdiri dari rakyat awam dengan menyenaraikan nama-nama mangsa, tempat dan sebab kematian.
Kajian tersebut turut mengkritik laporan yang disediakan oleh sebuah pusat kajian antarabangsa di Britain yang melaporkan lebih11,000 warga asing berada di Syria membantu pembangkang Syria sedangkan ia menafikan bantuan ketenteraan yang diterima oleh askar rejim.
Sebagai contoh, bilangan tentera Hizbullah dari Selatan Lubnan berjumlah 11,000 orang yang jumlah ini tidak termasuk ribuan militia bersenjata di bawah seliaan Syiah yang dibawa masuk dari Iraq, Pakistan, Afghanistan hingga Korea Utara selain militia dari negara Russia.
Bayangkan jika Presiden Mursi berada di tampuk kuasa, tentu sekali ketika ini rakyat Syria akan dibantunya selain bantuan lain yang akan dihulurkan oleh Ikhwan Muslimin serta pertubuhan-pertubuhan Islam dan masyarakat lain yang prihatin.
Rindukan suara tegas dan tindakan Mursi yang keras berdepan dengan rejim Basyar..Ya ALLAH! Selamatkan saudara kami.

SUMBER :
Ikhwanonline.Com
Muhammad Abdul Malik Bin Abdul Karim
Penasihat Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir (PMRAM)

Rejim Syiah Basyar Al-Assad makin mengganas dan menggila

Rejim Syiah Basyar Al-Assad makin mengganas dan menggila. Sekarang mereka menyiksa dan mendera kanak-kanak hanyalah disebabkan ibu bapa mereka adalah Sunni.

Hasbunallah wa ni'mal wakil