Friday, 17 August 2012

Perbezaan antara sunni dengan syiah di Syria

Perbezaan antara sunni dengan syiah di Syria. Puak syiah (gambar kanan) di sana lebih mengagung-agungkan Basyar Assad sampai ada yang sembah pada gambar si dajjal laknatulallah ini. Nauzubillah.

Gambar atas menunjukkan salah seorang Tentera Pembebasan Syria dengan jenazah rakannya yang telah syahid suatu ketika dulu

Gambar atas menunjukkan salah seorang Tentera Pembebasan Syria dengan jenazah rakannya yang telah syahid suatu ketika dulu, gambar bawah memaparkan terkini Allah S.W.T telah menganugerahkan syahid kepada beliau pula. Subhanallah.

syria

Kanak-kanak ini memegang kepalanya dengan beralaskan kain di tangannya di atas luka selepas dia mendapat kecederaan dalam pembunuhan beramai-ramai itu semalam dalam Aleppo.

Adik Presiden Syria hilang kaki dalam letupan

Mayer al-Assad
Mayer al-Assad


DAMSYIK - Maher al-Assad, adik kepada Presiden Bashar al-Assad, dilaporkan telah hilang satu kakinya ketika serangan di ibu negara Syria bulan lalu.
Seorang diplomat dipetik Reuters berkata, Maher kehilangan kakinya ketika letupan ke atas Kabinet keselamatan bulan lalu.
"Dia telah kehilangan salah satu kaki. Berita itu benar," katanya.
Serangan itu telah membunuh Menteri Pertahanan, Jeneral Daoud Rajha; adik ipar Bashar, Assef Shawlat dan ketua operasi krisis kerajaan, Jeneral Hassan Turkmani.