Sunday, 18 August 2013

Disisih keluarga kerana khalwat

Disisih keluarga kerana khalwat
Nadia insaf dengan dosa yang dilakukannya sebelum ini dan ingin menjalin ikatan suci dengan teman lelakinya.
SABAK BERNAM – “Saya tak akan makan rendang, melainkan jika hidangan itu dimasak ibu sendiri,” kata seorang penghuni di rumah Pusat Perlindungan Wanita Baitul Ehsan, Sabak Bernam, di sini.

Nadia (bukan nama sebenar) berkata, kedatangan lebaran kali ini memberi pengertian amat mendalam kepada dirinya kerana terpaksa beraya bersama penghuni wanita lain tanpa keluarga tersayang.

Menurutnya, jauh di sudut hati, dia tetap merindukan keluarganya, namun peristiwa dia ditangkap khalwat pada Oktober tahun lalu menyebabkan dia berasa tawar hati dengan sikap abang dan kakaknya yang lain.

“Aidilfitri yang disambut tahun ini, sudah tiada ertinya lagi kerana saya seolah-olah tersisih daripada keluarga apabila abang dan kakak seperti tidak dapat memaafkan dosa saya,” katanya kepada Sinar Harian.

Nadia berkata, dia kini insaf dengan perbuatan dan dosa dilakukannya bersama kekasih hati yang dikenalinya di sebuah pasar raya di Selangor.

“Saya ingin menjalin ikatan suci dengannya dan tidak mahu mengulangi kisah lampau dengan melakukan dosa besar, sebaliknya mahu mencari keberkatan Aidilfitri ini untuk muhasabah dan mendekatkan diri pada yang Maha Esa,” katanya.

Menurutnya, dia bergelumang dengan dosa zina apabila mengenali lelaki dari Sarawak itu sewaktu menuntut di sebuah institusi pengajian tinggi (IPT) di Pahang dan mereka sering melakukan hubungan terlarang di hotel.

“Pada mulanya, kami hanya berkenalan memandangkan dia ada teman wanita. Lelaki itu juga selalu membawa saya tengok wayang, berjalan-jalan hingga kami terjerumus dalam hubungan terlarang.

“Dia juga selalu beri saya wang, hinggalah kami terlanjur lebih tiga bulan sejak Julai tahun lalu, sebelum saya ditahan pihak penguat kuasa jabatan agama kerana bersekedudukan,” katanya.

Menurutnya, selepas dia dicekup di sebuah hotel bajet, di Selangor, abangnya pernah memalukannya di asrama dengan kata-kata menyakitkan hati hingga rahsia dia ditangkap khalwat diketahui rakan-rakan lain.

“Lebih menyakitkan hati, saya digelar pelacur seolah-olah saya tidak ada perasaan dan saya harap Aidilfitri ini dapat menjernihkan hubungan kami sekeluarga,” katanya.

Menurutnya, dia kini menemui bahagian di rumah Baitul Ehsan yang memberi sinar baru dalam hidupnya dan berharap dapat menjalani kehidupan lebih baik dan meninggalkan dosa besar tersebut.

“Biarlah saya mencari kedamaian di sini, mungkin ada hikmahnya saya ditempatkan di rumah ini bagi menebus kesalahan masa lampau,” katanya.

Sementara itu, Eksekutif Hal Ehwal Penghuni dan Kaunseling Rumah Baitul Ehsan, Nur Afniza Kahpi berkata, seramai 29 penghuni rumah itu tidak pulang beraya disebabkan perintah mahkamah dan ada di antaranya yang sukarela tidak mahu pulang ke kampung.

Katanya, Majlis Agama Islam Selangor (Mais) mengeluarkan peruntukan baju raya kepada semua penghuni rumah itu dan kebanyakannya dijahit sendiri penghuni untuk kegunaan lebaran.

“Mereka juga akan dihidangkan dengan menu raya pada pagi Syawal dan akan mengadakan program baraan raya ke rumah guru-guru pembimbing,” katanya.

Innalillahi wa inna ilaihi Raji'un..

Innalillahi wa inna ilaihi Raji'un..

As-Syahidah Batul Al-Baqa'i, anak ini Syahid(insya Allah) akibat terkena misil di bagian kepalanya dalam serangan barbar yang dilakukan tentara Syiah Assad ke desa Hujairah tepi Damaskus hari ini.
 

Aleppo, Syria

Konvoi tentera rejim laknat yang penuh dengan senjata dan peluru diserang oleh Ahrar al-Syam dan Ahfad al-Rasul. Mereka datang dari Bandar Hama menuju ke Aleppo dengan menggunakan Lebuhraya Antarabangsa bertujuan untuk membantu tentera Bashar yang dikepung di bandar Aleppo dan kemudiannya diserang berdekatan kawasan Khanasser.

Rujuk peta. Merah adalah laluan yang digunakan oleh konvoi dalam perjalan menuju ke Aleppo. Bulatan Hijau adalah bandar Khanasser dan kawasan mereka diserang.

Ini adalah kali kedua konvoi rejim laknat diserang di kawasan yang sama. Adakah kerana mereka tidak belajar dari kesilapan yang pertama? Kenapa mereka masih menggunakan Lebuhraya ini untuk menuju ke Aleppo? Sebenarnya rejim tidak ada cara lain. Rejim laknat ini terdesak. 2 lapangan terbang di Aleppo telah dibebaskan manakala 2 lagi dikepung menyebabkan bantuan dari udara tidak dapat dilakukan melainkan hanya melalui jalan darat. Jikalau lihat peta, kesemua laluan utama menuju ke Aleppo telah dikuasai oleh mujahiddin. Hanya laluan selatan melalui bandar al-Safirah (Safeera) sahaja belum dibebaskan. Oleh itu, rejim tidak ada laluan lain yang lebih selamat untuk digunakan me

Hari kedua Iedul Fitri di kota Deir Zour ‪#‎Syria‬

Mereka telah mencoba membunuh kehidupan kami,
Namun mereka tidak akan pernah dapat mengambil Harapan yang ada pada anak-anak kami..

Hari kedua Iedul Fitri di kota Deir Zour
‪#‎Syria‬
 

ALLAHU AKBAR WAL 'IZZATULILLAH!!

ALLAHU AKBAR WAL 'IZZATULILLAH!!

Foto ini diambil dari bandara militer Al-Hamdan di Deir Ez Zour setelah diambil alih Mujahidin.

Insya Allah sedikit demi sedikit kemenangan bagi Mujahidin dan Saudara Muslim kita di Syria..

Semoga Allah menguatkan langkah kaki Mujahidin dan memberikan keistiqamahan bagi mereka...
 

WAJIB NONTON!!

WAJIB NONTON!!
Pemandangan medan Jihad dari dalam Tank Mujahidin.

Lihatlah bagaimana mujahidin di Syria berjuang..
Baik yang berjalan kaki maupun yang menggunakan Tank..Sunguh mengagumkan..


Video ini diambil di Daraa(selatan Syria) oleh Mujahidin dari brigade Yarmouk

LINK: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=apOkzpOE3ek
 —

Setiap kali kami menerbitkan berita-berita kemenangan Mujahidin, setiap kali itu jugalah Syiah dan sekutu-sekutu mereka akan merasa sedih dan marah.

Setiap kali kami menerbitkan berita-berita kemenangan Mujahidin, setiap kali itu jugalah Syiah dan sekutu-sekutu mereka akan merasa sedih dan marah. 
Mereka akan menyerang "page" kita dan menyerang Mujahidin dengan kata-kata atau berita-berita dusta mereka. Mereka benar-benar telah lupa apa yang telah mereka lakukan terhadap saudara-saudara kita sejak 3 tahun yang lalu di Suriah hingga sekarang ( mereka sembelih, pukuli, disiksa, bakar, caci maki, siksaan listrik, gantung dan berbagai jenis siksaan lainnya).

Mujahidin FSA dengan kerjasama bersama Jabhat al Nusra pada awal hari kemarin 11 Agustus 2013 telah membuat serangan mengejut ke Platoon ke-7 Assad di Timur Damaskus (Platoon ini merupakan kesatuan militer yang bertanggung jawab mengawal keselamatan Basyar Al-Assad dan keluarganya). Mujahidin FSA dan Jabhat al Nusra telah berhasil membunuh beberapa anggota daripada platon tersebut dan selebihnya dari mereka telah melarikan diri.

Ini adalah hasil rampasan yang Mujahidin berhasil dapatkan. Terdapat banyak Phagot Russian, misil laser anti Tank.

Mari bersama melihat kesedihan Syiah dan komen-komen mereka.. Link Video :http://www.youtube.com/watch?v=DLEw1Eq_O4c&feature=youtu.be
 

Dunia seakan ingin berpura-pura buta dengan apa yang terjadi pada saudara Muslim kita di Syria.

Dunia seakan ingin berpura-pura buta dengan apa yang terjadi pada saudara Muslim kita di Syria.

Sebanyak 304 saudara kita di Syria Syahid(insya Allah) pada tiga hari pertama di hari Iedul Fitri, dengan demikian sebanyak 100 orang Syahid setiap harinya.

Adakah media di tanah air yang memberitakannya??

www.syrianhr.org
 

Dunia seakan ingin berpura-pura buta dengan apa yang terjadi pada saudara Muslim kita di Syria.

Dunia seakan ingin berpura-pura buta dengan apa yang terjadi pada saudara Muslim kita di Syria.

Sebanyak 304 saudara kita di Syria Syahid(insya Allah) pada tiga hari pertama di hari Iedul Fitri, dengan demikian sebanyak 100 orang Syahid setiap harinya.

Adakah media di tanah air yang memberitakannya??

www.syrianhr.org
 —

Basyar mulai membawa masuk Teroris Syiah dari luar Syria untuk membunuhi dan menyerang muslim Syria.

Karena tentara Syiah yang berada di Syria tidak mencukupi . Basyar mulai membawa masuk Teroris Syiah dari luar Syria untuk membunuhi dan menyerang muslim Syria.

Mujahidin dari Liwa Al Quds menangkap tentara Syiah berkewarganegaraan Iran di Aleppo.

Kira-kira apa yang Anda inginkan agar Mujahidin lakukan kepada tentara Syiah itu ?


Link Video : http://www.youtube.com/watch?v=rjTVo_WnSII&feature=youtu.be
 

Agama Kita Adalah Agama Yang Penuh Kasih Sayang

Agama Kita Adalah Agama Yang Penuh Kasih Sayang


Seorang wanita yang tengah hamil dan beragama Syiah Nushairiyah dari desa Syiah di Lattakia dirawat dokter Mujahidin dan kini telah melahirkan.Bila melihat perlakuan orang-orang Syiah terhadap saudara muslim kita di Syria selama ini, kira-kira apa yang mereka akan lakukan bila menemukan seorang wanita Muslimah dalam keadaan hamil besar ditempat yang mereka kepung?


----------------------------------------------------------------
( ديننا دين الرحمة - Dieenuna Diinur Rahmah)

Agama kita agama yang penuh dengan kasih sayang..Lihat bagaimana perlakuan Mujahidin saat berhasil membebaskan desa Salma, desa Syiah di timur Lattakia..
Apakah dengan membebaskannya Mujahidin membantai seluruh warga Syiah didalamnya seperti yang dilakukan tentara-tentara SYIAH??

TIDAK!! Saat Mujahidin memasuki desa ini dan menemukan seorang wanita dalam keadaan hamil 9 bulan, mujahidin segera membawa wanita itu ke rumah sakit darurat untuk dirawat oleh para dokter.


Wanita itu dirawat di rumah sakit darurat selama 9 hari hingga waktunya melahirkan.

Pada saat sudah melahirkan, wanita Syiah tersebut didatangi seorang dokter Mujahidin.

Dengan ramah dokter mengatakan:
"Alhamdulillah 'alas salamah.. Segala Puji bagi Allah atas keselamatan bayi ini.."

Lalu dokter itu meminta izin untuk menggendong bayi dan memeriksanya,

"Bismillahirrahmanirrahim... berapa berat bayi ini?"

"Saya tidak terlalu tahu"

"Masya Allah..Masya Allah.. Saya akan mengazankannya di telinga kanan karena belum ada yang mengazankannya bukan?"

"Di rumah sakit?saya tidak tahu. Silahkan saja"

Dokter pun mengazankannya.....

"Alhamdulillah anak anda dalam keadaan baik. Semoga Allah menjadikan anak ini kelak hidup di negara yang mulia, dimana masyarakat saling menghargai dan menghormati insya Allah..

Kami hanya ingin mengatakan kepada dunia atas apa yang mereka katakan terhadap Mujahidin kami bahwa mereka menyiksa para tawanan,

Saudari ini sebelumnya hamil di hari-hari terakhir, lalu kami membawanya ke rumah sakit, dan ia melalui operasi caesar, dan alhamdulillah anaknya sudah lahir..

Kami berdoa kepada Allah semoga Allah memberikannya umur yang panjang, menjadikannya anak yang shalih, dan bertakwa kepada Allah biiznillah..


Kami ingin mengirimkan pesan kepada seluruh dunia dan khususnya kepada PBB serta lembaga-lembaga kemanusiaan yang mengatakan bahwa Mujahidin adalah teroris:

Tujuan kami orang-orang Islam dan Mujahidin berperang bukan untuk saling membunuh dan melukai, kami hanya ingin adanya keadilan dan kasih sayang bagi setiap orang.

Islam tidak pernah memaksa seseorang untuk masuk Islam. inilah agama kami. baginya agamanya dan bagi kami Islam agama kami.

Kami ingin mengembalikan negara ini kembali menjadi bagian dari tanah Syam yang Agung, tanah yang penuh kemuliaan dan diberkahi Allah.

Dan tanah Syam ini, adalah tanah Syam untuk seluruh kaum Muslimin.

Bagi yang mengatakan hal buruk mengenai muamalah Mujahidin, beginilah muamalah/perlakuan Mujahidin terhadap orang lain. Bagaimana kira-kira muamalah(perlakuan/akhlak) Mujahidin kami bibi?"

"Muamalah kalian adalah Muamalah yang terbaik"

"Apakah kami semua sedang menekan atau memaksa Anda?"

"Tidak, akhlak kalian adalah akhlak yang terbaik. Dan saya berbicara dari hati nurani saya."

"Saya berharap Anda dapat berbicara kepada seluruh dunia, beginilah kami orang-orang Islam.. Kami saling menghargai dan menghormati.. Kami mengajak seluruh orang untuk bersaudara.

Saudari kami ini sudah 9 hari dirawat oleh Mujahidin dan diberikan perawatan dan pengobatan terbaik. Dan insya Allah, tidak hanya untuk saat ini, sampai seterusnya bila Anda berada bersama Mujahidin maka insya Allah Anda bebas dan dan dalam keamanan. Semoga Allah menjadikan umur anak ini umur yang bahagia insya Allah."

Setelah pembicaraan yang penuh dengan sopan santun dan kasih sayang ini, wanita itu berkata:

"Saya akan memberikan nama anak ini Umar, atau Muhammad, atau Ali, Musa atau Isa... nama-nama kaum Muslimin."

"Seluruh nama penuh keberkahan insya Allah.."

Dengan tersenyum dokter itu kembali mengatakan,
"Tujuan kami merekam video hanya untuk mengatakan kepada dunia bahwa beginilah akhlak dan perbuatan orang Islam.. beginilah akhlak dan muamalah Mujahidin... dan bukan seperti perkataan buruk yang orang-orang katakan terhadap kami."

"Ya. Anda benar. perlakuan kalian terhadap kami adalah perlakuan terbaik"

Seorang Mujahid bertanya:
"Kamu telah melihat dan tahu bagaimana perlakuan orang-orang Syiah terhadap kami kaum Muslimin, mereka membunuh dan menyiksa kami. tapi, pernahkah kamu melihat kami menyiksa atau memperlakukan kalian dengan buruk dan semena-mena?"

"Tidak, saya sedang berbicara dengan hati nurani saya. bahwa perlakuan dan akhlak kalian terhadap kami adalah perlakuan yang terbaik yang kami dapatkan."

"Insya Allah kalian akan kembali dengan selamat ke keluarga-keluarga kalian dengan izin Allah Ta'ala.."

-----------------------------------------------------------

Beginilah Akhlak Mujahidin meskipun dalam peperangan dan dengan musuh sekali pun.

Bukankah agama kita adalah agama yang penuh kasih sayang? Agama kita mengajarkan kita untuk bersopan santun dan berakhlak yang baik.

Sebagaimana Rasulullah shallallahu 'alaihi wa sallam pernah diperlakukan tidak baik oleh seorang Yahudi, beliau dilempar kotoran unta dan diludahi. Namun apa yang Rasulullah lakukan terhadap pria yahudi tersebut ketika ia sakit? Rasulullah shallallah 'alaihi wa sallam menjenguknya . Hingga akhirnya Allah menurunkan hidayah-Nya kepada pria tersebut dan ia masuk Islam..

Beginilah akhlak Islam.. agama yang penuh rahmat kasih sayang... Semoga Allah menurunkan hidayahnya kepada wanita Syiah Nushairiyah diatas dan kepada seluruh pengikut Syiah agar kembali kepada ajaran Islam yang benar.. Agar kembali kepada Al-Quran dan Sunnah Nabi.


Link Video: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5Z2KDto45jg#at=228
 

Hasbunallah Wa Ni'mal Wakil...

Anak Syria yang masih berumur 13 tahun ini merupakan Mujahidah barisan depan Jabhah Al-Nusra di Bukmal(desa Ahlus sunnah di Syria)

Ia pergi ke Medan Jihad demi melawan kezhaliman rezim Syiah Assad.

Sungguh Malulah kalian masyarakat dunia yang masih berdiam diri

Apalagi yang mendukung rezim Syiah Assad,
Rezim kejam pembunuh wanita dan Anak-anak!!

Hasbunallah Wa Ni'mal Wakil...

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=w7plc2NpWF0
 —

Assad Gunakan Gas Beracun Untuk Menyerang Warga Sipil Syria!

Assad Gunakan Gas Beracun Untuk Menyerang Warga Sipil Syria!

Lembaga Hak Asasi Manusia Syria melaporkan Assad telah menembakkan sebanyak 16 serangan dengan senjata kimia di kawasan tepi Damaskus saja, hingga kini sebanyak 24 orang telah syahid(insya Allah) dan 417 orang dalam kondisi kritis.

Sumber: Syrian Network For Human Rights

Salah satu paket bom Kimia beracun yang dikirimkan tentara Syiah Assad ke kota Saraqib provinsi Idlib. —

Air mata ini anakku..

Air mata ini anakku.. 

Insya Allah akan menjadi saksi, ketika Ayah melepasmu pergi menuju tempat dimana hanya kedamaian dan kebahagiaan berada..

Sampai Jumpa anakku, sampai Jumpa dipertemuan yang abadi insya Allah.

As-Syahid(Insya Allah) Usamah Sab'i Haj hamidi.

As-Syahid(Insya Allah) Usamah Sab'i Haj hamidi.


Anak yang baru berumur tujuh tahun ini sebelumnya meminta izin kepada ibunya untuk bermain di jalan dekat rumahnya, namun tentara-tentara Syiah pendendam itu mengambil senyum dan tawanya..

Allah... Betapa sedih Ibu Usamah saat menemukan tubuh anaknya berlumuran darah dan tidak lagi bernyawa.. 

Ia dekap tubuh anaknya dan menangis.. lalu ia berkata:

Syahid insya Allah anakku.. Syahid insya Allah nak...
Surga untukmu anakku.. Surga insya Allah..

Sambil menangis ia pun berjanji. akan menuntut Orang-orang yang zhalim itu di Padang Mahsyar.

Bergembiralah saat ini wahai Basyar... Bergembiralah kalian semua para Pembunuh.. Karena waktu kalian hampir tiba Insya Allah!!

----------------------

Atas Kesalahan Apakah anak ini dibunuh wahai Assad??!!

Apakah anak ini TERORIS dan PEMBERONTAK hingga kalian membunuhnya dengan kejam??!!

Hasbunallah Wa Ni'mal Wakil..

Adakah yang lebih kejam dari Firaun Assad dan sekutu-sekutu Syiahnya??

VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=rwaOODXkWT8

Deir Zour - Syria
 

Tidak ada hari tanpa Pembantaian di Syria Bagi Rezim Syiah Assad!!Assad terus mengatakan kepada dunia bahwa ia sedang membantai Teroris dan Pemberontak, namun fakta berbicara dan membantah kedustaanya.

Aleppo, Distrik Kalasah - Bustan Al Qashr 

Jum'at (16-8-2013), Siang itu tampak sangat tenang, warga Muslim laki-laki di Kalasah berangkat pergi ke Masjid untuk menunaikan sholat Jum'at dan anak-anak kecil pergi berlarian bermain di jalan.

Hari Jum'at adalah hari yang biasa digunakan warga Muslim Syria untuk total berada di Masjid membaca al-Quran, sholat dan mendengarkan kajian-kajian agama dari para ulama. Tidak ada yang mengira bahwa di siang hari yang penuh ketenangan dan kekhusyuan itu rezim Syiah Assad akan menyerang mereka.

Hingga akhirnya terdengar suara ledakkan dari sekitar masjid. Seorang pemuda mengatakan "Kami sedang berada di masjid hingga kami mendengar suara ledakan dan kami bergegas keluar, kami melihat jet-jet tempur sedang menyerang bangunan-bangunan rumah penduduk. Suara ledakan, bangunan yang hancur, tangisan dan teriakan orang-orang bercampur menjadi satu."

Seorang anak yang masih berumur sekitar 10 tahun berlari ke arah rumahnya dari tempat ia bekerja mencari nafkah bagi keluarganya saat mendengar kawasan tempatnya tinggal tengah diserang jet tempur. Namun ia hanya dapat terperangah, saat melihat rumahnya telah hancur rata dengan tanah.

Allah.....dimanakah keluargaku ya Allah... belum sempat aku pulang membawa makanan bagi ibu dan adik-adikku...

Mujahidin dan para pemuda yang berada di sekitar lokasi serangan bergegas datang untuk mengevakuasi korban dan mencari korban-korban yang masih selamat dibawah reruntuhan bangunan.

Hingga dini hari kemarin dilaporkan sebanyak 40 orang telah syahid(biiznillah) dan sebanyak 200 orang luka-luka, diperkirakan jumlah korban terus bertambah tinggi mengingat banyaknya bangunan yang hancur dan sulitnya mengevakuasi korban dari bahwa runtuhan bangunan.

Seorang warga menemukan seorang anak kecil yang masih dalam keadaan hidup dari bawah reruntuhan bangunan, ia juga mengatakan bahwa kemungkinan hanya anak itu yang tersisa dan masih hidup dari seluruh anggota keluarganya.

"Apakah mereka yang kalian katakan teroris wahai ASSSAD!! Anak-anak kecil yang sedang bermain, warga yang sedang sholat dan membaca Al-Quran, dan Mujahidin yang saat ini sedang membantu menolong kami menyelamatkan anak-anak, para ibu dan korban yang terperangkap dibawah runtuhan bangunan?!!! Kami sudah tahu selama ini siapa TERORIS di negeri kami sebenarnya, tapi bagi kalian yang masih mengatakan tentara-tentara Syiah itu sebagai pahlawan dan Mujahidin kami sebagai teroris setelah semua bukti ini sampai kepada kalian!!!??? "

Tangisan ibu yang berharap anggota keluarganya masih hidup, tangisan anak-anak yang ketakutan, warga yang berlarian mencari korban yang mungkin masih selamat dan terperangkap dibawah bangunan dalah hadiah dari rezim Syiah Basyar Al-Assad kepada warga Syria tepat setelah orang-orang selesai menunaikan sholat Jumat.


Semoga Allah membalas dan melaknat kalian para pembunuh berdarah dingin!! Atas apa yang kalian telah lakukan terhadap saudara-saudara kami di Syria.

VIDEO: http://m.youtube.com/watch?v=9g9MTYHRntc&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D9g9MTYHRntc
 

Kallasah (Bustan Al Qashr) - Aleppo:

Kallasah (Bustan Al Qashr) - Aleppo: 

Seruan bagi seluruh Mujahidin dari seluruh brigade di sekitar kawasan Bustan AL-Qashr agar bergerak ke distrik Kallasah dan membantu warga dan Mujahidin yang lain mengevakuasi korban yang terperangkap di bawah reruntuhan bangunan.

Video saat jet tempur baru saja menyerang distrik Kallasah dekat masjid Anas bin Malik, terlihat di Video para warga masih menggunakan pakaian sholat dan bergegas keluar masjid menolong korban :
https://www.youtube.com/watch?v=WDP9930HpHg&feature=youtu.be
 

Salah satu Syuhada(insya Allah) dalam pembantaian Kallasah dekat masjid Anas bin Malik di Bustan Al-Qashr, Aleppo.

Salah satu Syuhada(insya Allah) dalam pembantaian Kallasah dekat masjid Anas bin Malik di Bustan Al-Qashr, Aleppo.

VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=v67z48WCBjI&feature=youtu.be
 — 

Salah satu Syuhada(insya Allah) dalam pembantaian Kallasah dekat masjid Anas bin Malik di Bustan Al-Qashr, Aleppo.

Salah satu Syuhada(insya Allah) dalam pembantaian Kallasah dekat masjid Anas bin Malik di Bustan Al-Qashr, Aleppo.

VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=v67z48WCBjI&feature=youtu.be
 

Kallasah, Bustan Al-Qashr - Aleppo

Jumat Sore kemarin untuk yang kedua kalinya dalam sehari, Jet tempur dan sniper rezim menyerang warga yang sedang berusaha mencari dan menyelamatkan korban yang terperangkap dibawah reruntuhan.


Kallasah, Bustan Al-Qashr - Aleppo ‪#‎Syria‬

Video: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cH4rP5bUb5Q
 —

Allahu Akbar Wal 'Izzatu Lillah!!

Allahu Akbar Wal 'Izzatu Lillah!!

Quneitra-Bariqah (17-8-2013)
Alhamdulillah dengan pertolongan Allah Mujahidin berhasil menghancurkan beberapa markas militer milik rezim di desa Bariqah pada operasi gabungan Mujahidin pagi hari ini.
Mujahidin juga mendapatkan bamyak rampasan perang berupa senjata dan amunisi. Dilaporkan, sejumlah besar tentara dan Syabiha Assad terbunuh dalam serangan ini.

Insya Allah selangkah lebih dekat menuju kemenangan biiznillah Ta'ala.

KEJAYAAN DEMI KEJAYAANMujahidin FSA cuba menurunkan poster yang memaparkan potret Bashar al-Asad (kanan) dan bapanya Hafez al-Assad (kiri) setelah berjaya menawan ibupejabat Parti Baath di bandar timur Syria, Deir Ezzor tempoh hari.

Teruskan doa buat mujahidin.

#freesyria #pray4syria
 

ALLAHU AKBAR..! EX-RAPPER IS IN THE HOUSE..!
Rapper terkenal di German yang terkenal dengan nama Deso Dogg. Dia masuk islam lalu namanya menjadi Abu Malik dengan nickname Abu Thalah Al Amani.

Dia meninggalkan German dan sekarang dia berada dibarisan Mujahidin di Suriah..! Allahu Akbar..! 


http://www.youtube.com/watch?v=7RNYcxreKoc


-
ALLAHU AKBAR..! EX-RAPPER IS IN THE HOUSE..! :)

Rapper terkenal di German yang terkenal dengan nama Deso Dogg. Dia masuk islam lalu namanya menjadi Abu Malik dengan nickname Abu Thalah Al Amani. 

Dia meninggalkan German dan sekarang dia berada dibarisan Mujahidin di Suriah..! Allahu Akbar..! 


http://www.youtube.com/watch?v=7RNYcxreKoc


-

AKHLAK MULIA MUSLIMAH SYRIAKetika bandar Jobar, Dimasyq dibom oleh rejim Basyar, puluhan yang terperangkap di bawah runtuhan bangunan. Ketika seorang ayah dan para pemuda Syria ingin menyelamatkan seorang gadis yang berada di bawah runtuhan bangunan, adakah anda tahu perkataan pertama yang diucapkan dari mulut anak gadis itu ketika orang ramai berkerumun untuk menyelamatkan beliau?

Inilah kata-kata pertama yang diucapkan oleh beliau“Ayah dan saudaraku, tolong hentikan (alihkan) kamera itu, saya tidak memakai tudung!”

Meskipun dalam keadaan cedera dan lemas kerana tidak ada udara di bawah runtuhan tadi, namun beliau tetap mengingatkan orang ramai yang berada di sekelilingnya bahawa beliau tidak mengenakan tudungnya. Sungguh, beliau adalah contoh gadis muslimah Syria yang menunjukkan akhlak-akhlak Islam dan terpelihara maruahnya.

Semoga Allah memelihara maruah para muslimah Syria.

Link pautan : http://youtube.com/watch?v=gcWhOi2hhZI

MUSLIMAT SYRIA SEKARANG

MUSLIMAT SYRIA SEKARANG

Daripada mati akibat diperkosa oleh tentera rejim Basyar, mereka memilih jalan untuk mengangkat senjata dan bersama-sama mujahidin di medan jihad.

Doakan mereka.

semoga Allah menghancurkan batang tubuh basyar. aamiin ya rabbal alamin...


‪#‎freesyria‬ ‪#‎pray4syria‬

Kiamat menurut Agama Islam

 "BACA SAMPAI HABIS MUDAH MUDAHAN ALLAH MENGAMPUNI DOSA YG UDAH KITA PERBUAT" . Kiamat menurut Agama Islam di tandai dgn: - Kemunculan
Imam Mahdi
- Kemunculan Dajjal
- Turunnya Nabi Isa (AS)
- Kemunculan Yakjuj dan Makjuj
- Terbitnya matahari dari Barat ke Timur
- Pintu pengampunan akan ditutup
- Dab'bat al-Ard akan keluar dari tanah & akan menandai
muslim yang sebenar2nya
- Kabut selama 40 Hari akan mematikan semua orang
beriman sejati shg mereka tidak perlu mengalami tanda2
kiamat lainnya
- Sebuah kebakaran besar akan menyebabkan kerosakan
- Pemusnahan/ runtuhnya Kabah
- Tulisan dalam Al-Quran akan lenyap
- Sangkakala akan ditiup pertama kalinya membuat semua
makhluk hidup merasa bimbang dan ketakutan
- Tiupan sangkakala yang kedua kalinya akan membuat
semua makhluk hidup mati dan yg ketiga yang membuat
setiap makhluk hidup bangkit kembali
Nabi MUHAMMAD SAW telah bersabda: "Barang siapa yg
mengingatkan ini kepada orang lain, akan Ku buatkan tempat
di syurga baginya pada hari penghakiman kelak"
Kita boleh kirim ribuan bbm mesra, promote, bc yang terlalu
penting tapi bila kirim yang berkaitan dengan ibadah mesti
berpikir 2x.
Allah berfirman : "jika engkau lebih mengejar duniawi
daripada mengejar dekat denganKu maka Aku berikan, tapi
Aku akan menjauhkan kalian dari syurgaKu"
Itulah yg dimaksud dajjal yg bermata satu:ertinya hanya
mmikirkan duniawi drpda akhirat. Kerugian meninggalkn
solat: Subuh: Cahaya wajah akan pudar. Zuhur: Berkat
pendapatan akan hilang. Asar: Kesihatan mulai terganggu.
Maghrib: Pertolongan anak akan jauh di akhirat nanti. Isya':
Kedamaian dlm tidur sukar didapatkan. Sebarkan dgn ikhlas.
tiada paksaan dalam agama Niatkan ibadah(sebarkan ilmu
walau 1 ayat)
Nasihat Kubur:
1). Aku adalah tempat yg paling gelap di antara yg gelap,
maka terangilah .. aku dengan TAHAJUD
2). Aku adalah tempat yang paling sempit, maka luaskanlah
aku dengan ber SILATURAHIM. ..
3). Aku adalah tempat yang paling sepi maka ramaikanlah
aku dengan perbanyak baca AL-QUR'AN.
4). Aku adalah tempatnya binatang2 yang menjijikan maka
racunilah ia dengan Amal SEDEKAH,
5). Aku yg menyepitmu hingga hancur bilamana tidak Solat,
bebaskan sempitan itu dengan SOLAT
6). Aku adalah tempat utk merendammu dg cairan yg sangat
amat sakit, bebaskan rendaman itu dgn PUASA..
7). Aku adalah tempat Munkar & Nakir bertanya, maka
Persiapkanlah jawapanmu dengan Perbanyak mengucapkan
Kalimah "LAILAHAILALLAH"
Kirim ini semampumu dan seikhlasmu kepada sesama
Muslim, sampaikanlah walau hanya pada 1 org.. Karena, saat
kamu membawa Al-Qur'an, setan biasa2 saja. Saat kamu
membukanya, syaitan mulai curiga. Saat kamu membacanya,
ia gelisah. Saat kamu mmahaminya, ia kejang2. Saat kamu
mengamalkan Al-Qur'an dlm kehidupan shari-hari, ia stroke.
Trus n trus baca & amalkan agar syaitan stroke semuanya
juga jantungnya dan mati. Ketika anda ingin menyebarkan ..
ini, lagi2 syaitan pun mencegahnya.
Syaitan berbisik; "SUdahlaaaaaah tak usah di SEBARKAN,
tak penting pun, BUANG MASA saja, tak mungkin akan di
baca "...
Sekecil apapun amal ibadah, Allah SWT menghargainya
puluhan kali ganda ..
Ø Ada 3 Hal dlm hidup yg tidak boleh kembali : 1. Waktu 2.
Kata-kata 3. Kesempatan
Ø Ada 3 Hal yg dapat menghancurkan hidup seseorg : 1.
Kemarahan 2. Keangkuhan 3. Dendam
Ø Ada 3 Hal yg tidak boleh hilang : 1. Harapan 2. Keikhlasan
3. Kejujuran
Ø Ada 3 Hal yg paling berharga : 1. Kasih Sayang 2. Cinta 3.
Kebaikan
Ø Ada 3 Hal dlm hidup yg tidak pernah pasti : 1. Kekayaan
2. Kejayaan 3. Mimpi
Ø Ada 3 Hal yg membentuk watak seseorg : 1. Komitmen 2.
Ketulusan 3. Kerja keras
Ø Ada 3 Hal yg membuat kita sukses : 1. Tekad 2.
Kemahuan 3. Fokus
Ø Ada 3 Hal yg tidak pernah kita tahu : 1. Rezeki 2. Umur 3.
Jodoh
TAPI, ada 3 Hal dalam hidup yg PASTI : 1. Tua 2. Sakit 3.
Kematian.
Ya ﺍﻟﻠّﻪ , sahabatku yg membaca ini adalah sahabat yg soleh, kuat, sabar, pengasih & penyayang -maka sayangilah dia
serta kasihilah dia, bantulah dia meningkatkan taraf
kehidupannya, murahkan rezekinya, sihatkan tubuh
badannya.
Ya ALLAH
#Amin

Pakistan Kanak-kanak di sana menyampaikan mesej kepada Jabhat al-Nusra. Mereka mendoakan keselamatan pasukan Jabhat al-Nusra.

 

Deir az-Zour, Syria Kasim al Kadir dari Jabhat al-Nusra terkorban ketika pertempuran di bandar Deir az-Zour. Tahniah kerana memperolehi syahid

 

Anak-anak Syria bermain di jalan-jalan kota Rastan Homs

Anak-anak Syria bermain di jalan-jalan kota Rastan Homs walaupun beresiko terkena serangan, Saat ditanya mengapa ia tidak pergi ke sekolah ? mereka menjawab apa itu sekolah? Basyar Al-Assad mengebom semua sekolah-sekolah kami, kini kami hanya tinggal di jalan untuk membersihkan jalan-jalan karena dia juga memusnahkan jalan-jalan kami.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=rJBkLnD8vqo&feature=youtube_gdata_player
 

As-Syahidah Batul Al-Baqa'i

As-Syahidah Batul Al-Baqa'i, semoga Allah merahmatimu nak dan menjadikanmu diantara bidadari-bidadari surga...