Tuesday, 19 November 2013

URGENT ZIONIST APACHEES hoovering at low altitude over east Rafah and drop Lightbombs!!!

Apa yang sedang dilakukan anak kecil ini......Adakah sedang belajar atau mencoretkan satu kisah mengenai negaranya dan kem pelarian yang sedang diduduki?

Apa-apa pun tanggapan itu, hati tersentuh melihat gambar ini.. Mereka tidak sepatutnya berada disitu...

syria berdarah

Rest in peace humanity. 

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions :

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com
Tel no: 03 -4141 6732 / +6013-222 6057

Sila klik pada pautan berikut untuk borang sumbangan / Please click the link for the donation form:
http://form.jotform.me/form/32973019428459

Pelarian Syria banjiri Lubnan

Pelarian Syria banjiri LubnanKanak-kanak Syria menunggu giliran untuk disuntik vaksin polio di bandar pelabuhan Sidon, Lubnan ketika laporan menyatakan ramai lagi menjadi pelarian di negara jiran berkenaan. - Foto AP 10,000 penduduk lari dari zon perang ke Arsal

Beirut: Beribu-ribu penduduk Syria dekat sempadan meredah kawasan berbukit untuk lari ke Lubnan bagi mengelak pertempuran sengit yang meledak di kawasan tengah negara itu, menurut pendedahan saksi dan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) kelmarin.
Mereka memenuhi dewan perkahwinan dan mendirikan pondok sementara selepas llari daripada pertempuran yang bermula Jumaat lalu, kata bekas Datuk Bandar Arsal, Bassel Hojeiri.

Tentera gegar pergunungan Qalamoun dan mengetatkan cengkaman ke atas pengganas di Qara” Akhbar Al-Watan

Arsal yang terletak di Lubnan kini menjadi lokasi utama ramai pelarian Syria.

Tentera Syria menyerang kawasan bukit Qalamoun dari Damsyik ke Lubnan, bertujuan menghalang penghantaran bekalan ke kawasan dikuasai pemberontak di sekitar ibu negara, Damsyik.

Makanan berkurangan

Aktivis dan penganalisis berkata, pemberontak dijangka tidak akan dapat bertahan dalam pertempuran di situ kerana bekalan makanan berkurangan dan kalah beberapa kubu kuat kebelakangan ini.
Hojeiri menganggarkan kira-kira 10,000 orang melarikan diri ke Arsal, berkata kebanjiran ramai rakyat Syria sejak konflik tiga tahun itu menyebabkan penduduk di bandar itu meningkat hampir dua kali ganda.

Jurucakap Suruhanjaya Tinggi Pelarian PBB, Dana Sleiman, meletakkan angka keseluruhan ketibaan pelarian hujung minggu lalu kira-kira 1,000 keluarga.

Katanya, ramai tidak berdaftar dengan PBB dan mereka tidak dapat memberi angka tepat.

Sleiman berkata, pelarian tidak sampai ke lintasan sempadan rasmi kerana pertempuran, yang bermula Jumaat lalu.

Ada sebahagian keluarga tergesa-tergesa sehingga tidak dapat membawa barangan sebelum melarikan diri hingga tinggal sehelai sepinggang.

PBB mengedarkan selimut, tilam, makanan, lampin pakai buang dan peralatan kebersihan kepada pelarian. Beliau berkata, sebahagiannya tinggal dalam pondok setinggan di Lembah Bekaa di timur Lubnan, dan diberikan plastik tebal untuk mengukuhkan kediaman mereka bagi menahan sejuk.

800,000 pelarian berdaftar 

Pelarian Syria membanjiri Lubnan sejak kebangkitan tiga tahun lalu. Pegawai Lubnan menganggarkan kira-kira 1.4 juta rakyat Syria di negara itu, termasuk 800,000 pelarian berdaftar.

Pertempuran di Qalamoun dijangka selama beberapa minggu dengan kedua-dua pihak mengukuhkan kedudukan mereka di kawasan masing-masing menjelang musim sejuk apabila kebanyakan kawasan diselaputi salji. - AGENSI

Bekerja kuat demi masa hadapan!!!

Assalamualaikum dan selamat pagi.. Semoga hari ini lebih baik dari semalam.. Ameen!!!

 

Nantikan kemunculan buku KHOMEINISME

Bismillahirrahmaanirrahiim....

Nantikan kemunculan buku KHOMEINISME : Menyingkap Tabir Kepalsuan Akidah dan Ideologi terbitan ABIM ( Angkatan Belia Islam Malaysia / Muslim Youth Movement of Malaysia (ABIM)

Kami akan maklumkan penjualannya dalam masa terdekat. 

Demi Syria, Untuk Ummah!

syria berdarah

Syria yang terus bermandi darah!

Bantu kami untuk melengkapkan hospital lapangan yang sangat kekurangan segala macam peralatan dan ubat-ubatan. 

Kekurangan ubat-ubatan dan juga peralatan hospital ini menyukarkan para doktor untuk menyelamatkan mangsa yang tidak berdosa. 

Sila klik pada pautan berikut untuk borang sumbangan:
http://form.jotform.me/form/32973019428459

Resit pengecualian cukai disediakan.

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke:

MAYBANK GABUNGAN SALAM SYRIA
MAYBANK: 5622-1820-7666
SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com
Tel no: 03 -4141 6732 / +6013-222 6057

Terima kasih.

syria berdarah

 BERITA HARI INI:

"Homs"
- Rezim Basyar al-Assad terus meneror rakyat Syria dengan membom sebuah rumah sakit menggunakan rudal di kota Alwar. Kejadian ini mengakibatkan 10 penduduk sipil terbunuh.

"Damaskus"
- Rezim Basyar bersama-sama Hizbullat menggunakan tank menyerang kota "Qaraa" serta menghujani kota tersebut dengan rudal.

- Mujahidin Syria dilaporkan berhasil meledakkan sebuah bangunan besar milik rezim. Serangan ini mengakibatkan sejumlah Syabiha Assad terbunuh. Dilaporkan jumlah kematian mencapai 48 tentara, dan beberapa yang lain mengalami luka-luka.

"Aleppo"
- Mujahidin Syria telah bertempur dengan rejim Assad di kota Sulaiman Al Halabi dan membunuh 4 anggota pasukan setia Basyar Al-Assad disana.

Sumber : http://www.aljazeera.net/news/pages/430cc369-069f-4d3a-bf11-7fb30e5443d7
 

Robot Mobil Perisai ( EMESSA ) .
Mobil perisai mini, industri Islam tulen, bergerak dengan remote control.
Ia dapat membawa bahan peledak seberat 75 kg, dan dengan jarak kontrol hingga 1 km di atas jalan beraspal, jalan tidak rata dan di atas rumput. 

Sasarannya adalah : Pos perbatasan militer Assad , kendaraan lapis baja dan tentara Assad.

ALLAHU AKBAR!!