Sunday, 12 January 2014

Antara kekejaman tentera syria terhadap rakyat syria sendiri .

 [ Realiti Di Syria ]

Antara kekejaman tentera syria terhadap rakyat syria sendiri .

Hasubanallah wani3malwakeel

Tahukah anda Ikhwanul Muslimin pernah cuba bergerak di Syria suatu masa dahulu,sekitar tahun 1970-an?

[SEJARAH SYRIA 3]

Tahukah anda Ikhwanul Muslimin pernah cuba bergerak di Syria suatu masa dahulu,sekitar tahun 1970-an?

Menurut sahabat Syria kami,gerakan Ahli Sunnah Wal Jamaah tersebut (yang jelas bertentangan dengan Syiah Alawi keluarga AlAssad) berpusat di Hama,sebuah daerah di Syria di mana majoriti penduduk di kawasan itu adalah ahli Ikhwanul Muslimin.

Namun,pada Februari 1982,Hafez AlAssad telah MEMBUNUH hampir semua ahli Ikhwanul Muslimin di kawasan itu.

Hafez telah mengarahkan tentera-tenteranya menjalankan pembunuhan beramai-ramai tersebut selama 27 hari demi menghentikan gerakan Ikhwanul Muslimin secara TOTAL di Syria.

Tragedi ini dikenali ramai sebagai 'The Hama Massacre'.

Laporan rasmi dari Syrian Human Rights Committee mengatakan 40,000 orang dibunuh di dalam tragedi tersebut,namun sahabat Syria kami mengatakan yang rakyat Syria tahu angka yg maut sebenarnya jauh lebih banyak,mungkin lebih 80,000.

Kejam.

Sahabat-sahabat Syria kami mendengar pelbagai cerita yang mengerikan tentang cara ahli-ahli Ikhwanul Muslimin ini dibunuh.Kami akan kongsikan lagi detail-detail 'The Hama Massacre' ini nanti enshaAllah.

Apa yang pasti,sejak tragedi itu,sangat susah untuk Ikhwanul Muslimin bergerak dan berdakwah di Syria,memandang mungkin mereka akan dibunuh bila-bila masa oleh Tentera AlAssad jika berbuat demikian.

Sedarkah anda akan sejarah hitam Syria ini?

Sedarkah anda betapa kejamnya AlAssad terhadap kita,Ahli Sunnah Wal Jamaah?Sedarkah anda yang mereka sedang cuba menghapuskan kita dari muka bumi ini?

Sungguh berat dugaan dan cabaran yang dihadapi oleh Ikhwanul Muslimin sejak dulu hinggalah sekarang,bukan sahaja di Mesir,malah di Syria dan pelbagai negara lagi...

Semoga Allah terus memberikan kekuatan kepada mereka untuk terus menegakkan agama Islam yang sebenar di seluruh muka bumi ini,enshaAllah..

-Coordinator Amir Rizvan-
 

syria

siapa sebenarnya Najj Najjar??

Kebelakangan ini dilihat banyak 'page' di laman sesawang berusaha keras memfitnah dan mencalar reputasi Mujahidin FSA, kami tidak pasti sama ada mereka adalah Syiah ataupun Takrifi, tetapi yang pasti mereka tidak waras!

Di sini, terdapat satu 'page' membuat liputan tentang penangkapan seorang lelaki bernama Najj Najjar yang sedang berurusan dengan Amerika dan yang menggelikan hati ialah, lelaki yang didakwa itu juga ada sewaktu pembunuhan beramai-ramai di Sabra dan Shatilla!!

Kami seratus peratus meyakini sumber ISIS ini kerana ISIS adalah Daulat al Islam dan kami yakin mereka tidak pernah berbohong, kerana berbohong merupakan salah satu daripada tiga tanda Nifaq dan ternyata ISIS memiliki ketiga-tiga tanda-tanda itu.

Walaubagaimanapun, tidak seperti para takrfi muda yang handal dalam teknologi photoshop dan mereka-reka cerita, kami mempunyai hak untuk mengguna pakai akal dan berfikir dengan sewarasnya.

Jadi, siapa sebenarnya Najj Najjar??

Siapa yang mengatakan dia berada di Sabra dan Shatila?
Jika benarlah, dia pernah berada di Sabra dan Shatila sewaktu berlakunya pembunuhan beramai-ramai, bagaimana mungkin dia kelihatan begitu muda sekarang? Jika dia menyertai jenayah yang dilakukan di Sabra dan Shatila pada tahun 1982.... Sekurangnya dia pasti dalam lingkungan umur 25-30 tahun pada waktu itu, lebih-lebih lagi gambar dia bersama Bush.
Sekarang, kita berada di tahun 2013, maksudnya selepas 34 tahun..

Adakah Najj Najjar PALSU ini kelihatan berusia 64 tahun?

Khas kepada Kumpulan Taksub, tolong cuba reka penipuan yang lebih masuk akal atau cuba hentikan penyebaran Fitnah.
 

Kisah Benar dari Syria

Kisah Benar dari Syria pada hari ini:

Lokasi: Checkpoint askar Basyar Al-Assad

Askar Basyar Al-Assad: Apa yang ada pada kau binatang?
Abdullah: Buah-buahan dan pakaian baru untuk family saya.
Askar Basyar Al-Assad: Semua tu? Berapa ramai isteri dan anak yang kau ada?
Abdullah: Saya ada seorang isteri dan 3 orang anak.
Askar Basyar Al-Assad: Bagus, beritahu aku nama mereka dalam bahasa Iran (parsi)
Abdullah: (Senyap)
Askar Basyar Al-Assad: Siapa yang tidak tahu bahasa rakan-rakan dan saudara-saudara kita?!
Askar Basyar Al-Assad: (Mengosongkan setiap bungkusan plastik dan mencampakkan buah dan pakaian ke tanah setiap satu secara perlahan-lahan)
Askar Basyar Al-Assad: Bawa ke mari sampah-sampah itu masukkan ke dalam plastik, pemeriksaan dah habis.
Abdullah: (Menolak, tidak berganjak, masih berdiri)
Askar Basyar Al-Assad: Apa nama kau binatang?
Abdullah: Abdullah
Askar Basyar Al-Assad: Bukan, nama kau sebenarnya Abd Bashar
Abdullah: Tidak! Nama aku Abdullah.
Askar Basyar Al-Assad: Bagus, kita tengok macam mana Allah akan tolong kau dalam penjara kami.

Saudaraku yang hanya sekali saya jumpa di dalam seumur hidup di checkpoint tersebut, nama yang dikenali adalah Abdullah. Saya mendoakan Allah Subhanallahu Taala supaya memberikan kebebasan dan pembalasan terhadap askar Syiah Basyar Al-Assad tersebut secara persendirian serta dapat kembali pulang ke rumah keluarga dan 3 orang anaknya.

Umat Islam sekalian, Kencangkanlah senjata perisai kita iaitu DOA. Berdoa dan berdoalah siang dan malam, bagi saudara kita ini dan juga bagi lebih daripada 200,000 Mujahideen di penjara Syiah.
 

~Bila sifat kebinatangan Syaitan dimiliki manusia~"Kalian teruskanlah dengan perbalahan dan sibukkan perkara yang khilaf, aku di sini akan teruskan hidup selagi Allah swt tidak menjemput aku. Bagi yang masih terus mengirimkan doa dan sumbangan, segala pengorbanan kalian akan ku sebutkan di hadapan Allah swt.
Akan aku sampaikan pada Allah... Apa pengorbanan kalian pada bumi Para Anbia ini."

Ini adalah Protes di yang berlangsung di Barcelona di mana mereka mengecam JENAYAH KEMANUSIAAN Berterusan Regim SYIAH Bashar Al Assad keatas rakyat di Syria

11-01-2014: 

Ini adalah Protes di yang berlangsung di Barcelona di mana mereka mengecam JENAYAH KEMANUSIAAN Berterusan Regim SYIAH Bashar Al Assad keatas rakyat di Syria. Mereka berkumpul secara aman melontarkan semangat kemanusiaan dan menggesa Regim segera berundur demi kebebasan yang selayaknya diterima rakyat di Syria.

MasyaAllah, penganut agama lain turut turun padang menyuarakan hak kemanusiaan buat rakyat di Syria. Isu di Syria bukan hanya mendapat perhatian juga tetapi juga insan-insan beragama lain.

Sungguh, SYIAH itu bukan manusia dan tidak selayaknya dipanggil manusia.

#EnoughWithAssad #SyiahIsNoAReligion #WorldStandForSyria #DoNotLoseHope
 

AllahuAkbar .... !!Syiah, Tiada peluang dan toleransi kepada kamu. Tunggu, Kami Sunni akan berjuang sehingga ke titisan darah yang terakhir kerana mati syahid itu impian kami. Kereta kebal ini tiba bersama mafia-mafia Bashar untuk menceroboh dan menguasai perkampungan Sunni (Jasim) tetapi lain pula pengakhirannya, kereta kebal ini telah jatuh ke tangan Mujahidin FSA dan mereka sedang mara menentang Syiah yang cuba menghalang kemaraannya.

Doa, doa, dan teruslah Berdoa buat Mujahidin.

#EnoughWithSyiah
 

ALLAHU RABBI Ya Allah... Sesungguhnya Engkaulah sebaik-baik pelindung...

Hampir 500 maut dalam tempoh seminggu di Syria


Beberapa penentang kerajaan Syria, memerhatikan mayat rakan mereka yang dibunuh anggota Kumpulan Negara Iraq dan Jajahannya (ISIL) di sebuah hospital di Aleppo pada 8 Januari lalu. - REUTERS
BEIRUT 10 Jan. - Hampir 500 orang dilaporkan terbunuh dalam tempoh seminggu di Syria apabila kumpulan penentang kerajaan bertempur dengan militan Kumpulan Negara Iraq dan Jajahannya (ISIL).
Pengarah Pertubuhan Pemantau Hak Asasi Manusia di Syria, Rami Abdel Rahman berkata, pihaknya merekodkan 482 kematian dengan 82 daripadanya merupakan orang awam, 240 lagi kumpulan penentang kerajaan dan 157 yang lain anggota ISIL.
Jumlah kematian terbabit bagaimanapun tidak termasuk kejadian hari ini, apabila tentera Syria dilaporkan membunuh berpuluh-puluh penentang kerajaan yang cuba menamatkan penguasaan tentera di beberapa daerah di Homs, Syria.
Menurut agensi berita tempatan, SANA, pasukan tentera membunuh kira-kira 37 orang penentang kerajaan, manakala Pemantau Hak Asasi Manusia Syria melaporkan, sekurang-kurangnya 45 penentang terbunuh.
Perang saudara Syria yang berlaku sejak Mac 2011 telah mengakibatkan sekurang-kurangnya 100,000 orang terbunuh, dan kawasan bandar lama di Homs telah dikuasai oleh tentera lebih setahun.
Dalam pada itu, Rami berkata, kemungkinan bilangan mangsa yang terbunuh adalah lebih tinggi.
"Mereka dibunuh ketika cuba melancarkan operasi bagi menggagalkan penaklukan tentera di Homs, namun kumpulan itu diserang hendap oleh tentera kerajaan berhampiran Khaldiyeh yang dikuasai kerajaan," katanya kepada AFP. - AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20140111/lu_06/Hampir-500-maut-dalam-tempoh-seminggu-di-Syria#ixzz2q7zaMhDA
© Utusan Melayu (M) Bhd