Wednesday, 5 June 2013

“Singa Betina” Tentera Wanita Assad


Pemimpin rejim Syiah Nushairiyah Bashar Assad, telah merekrut brigade wanita untuk menjaga pos-pos pemeriksaan dan melakukan operasi ketenteraan, sebagai usaha untuk membebaskan tentera lelaki untuk memerangi Mujahidin, menurut laporan Independent UK pada Selasa (22/1/2013).
Dengan memakai pakaian seragam tentera lengkap dengan senjata Kalashnikov, tentera wanita itu yang digelar “Singa Betina Pertahanan Nasional” adalah sebahagian dari pasukan paramiliter. Mereka dilaporkan telah dikerahkan di Homs.
Abu Rami, jurucakap Suruhanjaya Umum Revolusi Syria di Homs, mengaku pertama kali melihat para tentera wanita itu sekitar minggu lalu di persekitaran Tadmour di pinggiran kawasan Alawiyah, sebelum aktivis lainnya merakam gerakan mereka. Video, yang dirakam secara sembunyi, menunjukkan sekitar enam tentera wanita Nushairiyah menjaga sebuah persimpangan besar.
“Saya sangat terkejut, ini pertama kalinya kami melihat ini,” katanya. “Saya rasa ini adalah alasan untuk membuat FSA membunuh para wanita dan kemudian menunjukkannya kepada dunia sebagai propaganda (bahawa mujahidin membunuh wanita), tetapi siapa saja yang bersenjata adalah target yang sah.”
Abu Rami juga mengatakan bahawa para tentera wanita rejim itu juga kelihatan di kawasan Wadi al-Dahab, di mana sekitar 500 tentera dilaporkan sedang melakukan latihan ketenteraan di sebuah pangkalan.
Walid al-Faris, seorang aktivis di Homs, menggambarkan bahawa kumpulan tentera baru ini adalah militia Syiah Shabiha juga dengan nama yang berbeza.
Assad memerlukan dorongan psikologi sehingga memerlukan pasukan tambahan bagi menghadapi para Mujahidin.
“Assad perlu orang-orang untuk menjadi tentera di titik ini,” kata Emile Hokayem, seorang pakar Syria di Institut Antarabangsa dalam Kajian Perancangan.
Diterjemah oleh Detik Islam dari sumber arrahmah

Terbaru: 73 Muslim Gugur Dan Cedera Akibat Kezaliman Rejim Syiah IraqTentera dan polis rejim Syiah Iraq berdepan puluhan ribu rakyat muslim yang berdemonstran di bandar Fallujah wilayah Anbar dengan tindakan yang zalim keatas demonstrasi itu pada Jumaat (25/1/2013). Agensi berita Al-Istiqlal melaporkan sehingga pukul 01.00 Sabtu (26/1/2013), jumlah mangsa gugur dan cedera telah mencapai 73 orang awam muslim.
Seperti hari Jumaat sebelumnya, Jumaat kelmarin dipenuhi puluhan ribu warga muslim sunni Iraq di bandar Fallujah dengan aksi demonstrasi menentang rejim Syiah PM Nouri Al-Malik dan menuntut pembebasan beribu-ribu warga muslim yang dipenjarakan secara zalim oleh rejim. Ribuan tentera dan polis rejim Syiah Iraq meleraikan demonstran dengan gas pemedih mata dan dipukul dengan rotan. Namun ada para demonstran berdegil untuk berganjak sehingga menyebabkann sniper tentera Syiah menembak mereka dengan peluru.
Tentera dan polis rejim Syiah Iraq dikerahkan dalam jumlah yang sangat besar atas perintah PM Nouri Al-Maliki dan Mentri Pertahanan Sakdun Ad-Dulaimi.
Rakyat muslim dipukul secara brutal dan ditembak dengan senjata oleh rejim Syiah telah mengorbankan sekurang-kurangnya 5 warga muslim dan mencederakan lebih dari 65 warga yang lain. Para demonstran meluahkan kemarahannya dengan membakar semua kereta tentera rejimSyiah jenis Hammer yang berada di lokasi kejadian.

Sejumlah ketua suku dan pemimpin masyarakat bandar Fallujah telah menuntut regim Syiah Iraq untuk menghentikan penumpahan darah para demonstran awam muslim.
Mufti Iraq, Syaikh Rafi ‘Al-Rifa’i, telah menuntut regim Syiah Iraq untuk segera menarik keluar tentera dan polis dari bandar Fallujah. Beliau menegaskan penduduk muslim sunni Iraq tidak akan pernah berundur dari tuntutan pelengseran rejim Syiah Iraq dan pembebasan ribuan tawanan muslim.
Selama enam minggu terakhir, Iraq telah menyaksikan gelombang revolusi Iraq “Arabic Spring” dengan tuntutan utama pelengseran rejim Syiah PM Nouri Al-Maliki dan pembebasan ribuan tawanan muslim sunni. Negeri Anbar, Salahuddin, Kirkuk, Mosul, Baghdad, Babil, Basrah dan Diyala diwarnai dengan aksi demonstrasi ratusan ribu warga muslim sunni.

Perang: Islam Vs Syiah Nusairiyah


Tidak ramai umat Islam yang tahu tentang peristiwa yang sedang berlaku di Syria. Ramai dikalangan umat Islam berfikir bahawa kebiadaban rejim Syria semata-mata berdasarkan kepada kepentingan politik untuk menyelamatkan rejim Parti Baath iaitu Parti Sosialis yang telah mencengkam rakyat Syria selama puluhan tahun oleh kekuatan senjata.
Kebiadaban rejim Baath di Syria juga meremehkan ideologi dan agama. Dalam hal ini, Parti Baath telah dikuasai oleh kumpulan Nusairiyah sejak era Hafizh Al-Asad.
Kelompok Nusairiyah merupakan bahagian dari mazhab Syiah ekstrem yang telah dinyatakan murtad dari Islam oleh seluruh ulama kaum muslimin. Jadi, rejim Syiah ekstrem ketika ini melakukan kebiadaban terhadap majoriti orang-orang yang beragama Islam iaitu Ahlus Sunnah wal Jamaah. Demonstrasi awam melawan kebiadaban tentera Syria benar-benar merupakan pertempuran antara dua agama iaitu Islam vs Nusairiyah.
Tidak menghairankan ketika Iran yang mengaku agama Syiah Imamiyah (juga boleh disebut ShiahItsna Atsariyah atau Syiah Ja’fariyah) sangat kuat memberikan sokongan dalam urusan ketenteraan, ekonomi, dan politik ke Syria.
Bila digabungkan dengan kekuatan Syiah Lebanon (atau nama lain Hizbullah), kekuatan Israel dan Kristian Lubnan yang juga memusuhi Ahlus Sunnah, maka orang Sunni Syria berada dalam kepungan di setiap sudut. Diterjemahkan dari sumber islampos

Syria Didakwa Bunuh Ketua Perisik LebanonBEIRUT – Para penunjuk perasaan membakar tayar dan membuat sekatan jalan di Lebanon semalam bagi membantah pembunuhan ketua perisik pasukan keselamatan dalam negeri, Brigedier Jeneral Wissam al-Hassan kelmarin yang didakwa didalangi Presiden Syria, Bashar Al-Assad.
Wissam, 47, terbunuh apabila sebuah kereta yang mengandungi bom seberat 30 kilogram diletupkan dengan menggunakan alat kawalan jauh di daerah Ashrafieh yang didiami ramai penduduk beragama Kristian.
Selepas mengetahui kematian Wissam yang merupakan pengikut aliran sunah, para penunjuk perasaan tersebut membakar tayar dan menyekat jalan raya dari bandar Tripoli di utara Lebanon sehingga ke sempadan Syria.
Kejadian itu berlaku ketika para pengikut sunah di Syria menentang kepimpinan Bashar yang merupakan pengikut Syiah Alawi.
Bekas perdana menteri Lebanon yang kini menjadi ketua pembangkang, Saad Hariri mendakwa Bashar terlibat dalam serangan tersebut.
Seorang lagi pemimpin pembangkang, Walid Jumblatt turut menuduh rejim Bashar membunuh Wissam.
Ekoran kejadian itu, para pengikut sunah di Lebanon mendesak Perdana Menteri, Najib Makati meletakkan jawatan.
Mikati kemudian menawarkan peletakan jawatannya tetapi Presiden Michel Suleiman memintanya terus memegang jawatan itu bagi satu tempoh yang belum ditetapkan.
Sebelum letupan bom itu berlaku, Wissam telah menjangkakan beliau akan menjadi sasaran pembunuhan menyebabkannya menghantar isteri dan anak-anaknya ke Paris.
Kebanyakan pemerhati menyatakan serangan itu mempunyai kaitan dengan perang di Syria yang kini sudah berlanjutan selama 19 bulan dan menyebabkan lebih 30,000 orang mati.
Wissam mengetuai siasatan yang menyebabkan bekas menteri penerangan Syria dan penyokong Bashar, Michel Samaha ditangkap.
Samaha kini ditahan di penjara Lebanon atas dakwaan merancang kempen serangan bom dan pembunuhan dengan tujuan untuk menyebabkan perbalahan antara mazhab Islam di negara ini merebak.
Turut ditangkap ialah seorang pegawai tentera Syria, Brigedier Jeneral Ali Mamlouk.
Wissam juga memainkan peranan penting dalam siasatan pembunuhan bekas perdana menteri Lebanon, Rafik Hariri pada 2005 di sini.
Hariri mati apabila sebuah trak meletup.
Siasatan yang diketuai Wissam itu menemui bukti penglibatan kumpulan Hezbollah dan Syria.

SELAMAT PAGI HOMS
Kelihatan kanak-kanak ini sedang bermain-main di atas runtuhan rumah-rumah mereka sekitar sebuah perkampungan di Homs.

Anak kecil ini cuba mengubat duka mereka yang dibisukan dunia. Moga mereka tabah..

KELUARGA MUJAHIDIN


KELUARGA MUJAHIDIN

Wahai ibu, redhakan pemergian kami,
Doakan kami agar mencapai kemenangan,
Atau dikurniakan syahid,
Jangan pernah menangisi pemergian kami,
Pemergian kami ke medan jihad hanya kerana Allah,
Ya hanya kerana-Nya.

CAMPURTANGAN ASING?
Ini adalah satu perhimpunan pro-rejim Basyar di Syria bertajuk "Kami menolak campur tangan antarabangsa di Syria"

Yang memelikkan kami, apa motif bendera Hizbu Syaitan, Iran, Rusia dan gambar Putin? Siapa yang membenarkan campurtangan dan bantuan asing sebenarnya? Atau Iran, Hizbu Syaitan dan Rusia juga adalah Syria?

Oh, mereka ingat masharakat dunia bodoh?

TERKINI
Gambar ini menunjukkan antara Ketua Pasukan Keselamatan Rejim di Halab. Gambar ini diambil daripada satu rakaman perjumpaan tertutup tentera rejim, Syabbihah dan ketua-ketua tentera rejim di suatu tempat yang terpaksa dirahsiakan di Halab.

Perisikan daripada Liwa' At-Tawhid berjaya menyelinap masuk perjumpaan ini dan mendapat pelbagai maklumat dan perancangan mereka.

Doakan keselamatan mujahidin.

TERKINI
Mujahidin baru sahaja melancarkan beberapa roket pelancar ke arah tentera rejim di Banch, Idlib.

Doakan mujahidin.

MOGA KITA TIDAK LUPAWalaupun dunia melupakan darah-darah mereka yang tumpah demi sebuah kebebasan, kita jangan pula begitu.

Semoga jiwa kita sentiasa hidup bersama mereka. Gambar ini menunjukkan syuhada' yang gugur pada peristiwa penyembelihan di Kafr Hamrah dua hari lepas (2/6/2013).
 

SOKONGAN DARI MESIRPenyokong dan pemimpin FJP, parti yang memenangi pilihanraya Mesir baru-baru ini berhimpun semalam menyatakan sokongan kepada perjuangan rakyat Syria.

Teruskan sokongan dan doa untuk mereka. Insya-Allah kemenangan semakin hampir.

Malaikat Turut Berperang Bersama Mujahidin Melawan Rejim Syiah Assad

“(Ingatlah), ketika kamu memohon pertolongan kepada Tuhanmu, lalu diperkenankan Nya bagimu: Sesungguhnya Aku akan mendatangkan bala bantuan kepadamu dengan seribu malaikat yang datang berturut-turut”. (Surah Al-Anfal 10)
Ada kisah menarik daripada sukarelawan Hilal Ahmar Society Indonesia(Hasi) yang baru sahaja tiba di Syria dan membuat laporan di bangunan Dewan Dakwah Islamiah Indonesia(DDII) pada hari Selasa (11/12/2012). Abu Yahya, penyelaras sukarelawan Hasi menceritakan kisah seorang bekas tentera Bashar Assad yang bertaubat lalu bergabung dengan mujahidin.
Kepada bekas tentera itu, para mujahidin sempat bertanya kenapa para tentera Assad yang berjumlah 1500 orang di Jabal Akhrod tidak berani melakukan serangan terhadap mujahidin Syria yang hanya berjumlah 150 orang. Dari segi kekuatan (jumlah) dan persenjataan, mujahidin sangat lemah dari tentera rejim syiah Assad.
Mendengar soalan itu, bekas tentera Bashar Assad ini berasa hairan dan bertanya. “Siapa kata jumlah mereka sedikit? Kami setiap malam melihat kamu dengan berpakaian putih bergerak dari satu lembah ke lembah lain sehingga kami berfikir dulu untuk menyerang, “kata bekas rejim syiah Assad tersebut.
Kisah yang berlaku di atas bukan terjadi sekali itu. Cerita lain muncul ketika mujahidin hendak melakukan serangan terhadap konvoi 50 trak yang dinaiki tentera rejim Bashar Assad. Hingga pada satu tempat berlaku tembak menembak di antara mujahidin dengan tentera rejim Assad. Oleh kerana mujahidin memang sudah merancang serangan tersebut menyebabkan tentera Bashar Assad berundur.
Namun ketika serangan berlaku, tiba-tiba muncul kejadian di luar jangkaan mereka. Helikopter dan pesawat pejuang datang seperti hendak menyerang pihak mujahidin. Tentu mujahidin membuat kesimpulan bahawa ini bantuan dari pihak Bashar Assad untuk menyerang mereka. Kita ketahui bahawa sehingga kini mujahidin Syria langsung tidak mempunyai kelengkapan perang seperti pesawat. Mereka bertempur hanya melalut darat dengan persenjataan yang mundur jika dibandingkan dengan senjata milik rejim Assad.
Mengukur jumlah mujahid dan persenjataan yang terhad, komando mujahidin mengarahkan untuk segera mengosongkan tempat pertempuran dan masuk ke gunung-gunung untuk mengatur strategi. Satu keajaiban berlaku, ketika mujahidin sudah berundur, bunyi tembakan masih terus berlaku. Muncung dan desingan peluru seperti tidak berhenti walaupun tidak ada satu mujahidin pun berada di lokasi pertempuran tersebut. Komando mujahidin bertanya dalam hati, siapakah sebenarnya yang sedang berperang melawan tentera Bashar Assad. Dia kemudian memeriksa jumlah mujahid yang ada untuk memastikan jika ada mujahidin yang tertinggal dan melakukan serangan terhadap tentera Assad. Namun dari perkiraan tersebut seluruh mujahidin sudah masuk ke dalam gunung.
Hingga matahari terbit dan mereka yakin keadaan telah selamat, barisan mujahidin turun dari gunung dan terkejutnya apabila mereka melihat sebahagian tentera Assad telah terbunuh. Sebahagian yang lain mengalami luka parah akibat pertempuran hebat tersebut. Tentu kejadian ini menjadi seribu tanya bagi Abu Yahya, sukarelawan Hasi yang menghabiskan masa selama satu bulan di Desa Salma, daerah Jabal Akhrod, Syria dan mendengar kisah ini langsung dari mujahidin.
“Siapa pula yang berada di dalam pesawat dan helikopter untuk melawan tentera Syria?” diam Abu Yahya dengan seribu tanda tanya di depan para awak media yang juga diliputi kehairanan.
Subhanallah, inilah ayaturrahman yang muncul dalam Jihad di bumi Syam. Fakta yang menjadi bukti bahawa mujahidin tidak berseorangan. Mereka bersama Allah untuk berperang menegakkan Islam di Syria dan melawan kezaliman regim Syiah Nushairiyyah terhadap umat Islam. Semoga ini menjadi khabar baik bagi kemenangan mujahidin dan tegaknya Islam di Syria. Tentu jika kita mendengar kisah dari mujahidin, kita akan sangat faham siapakah bala tentera yang tiba-tiba datang membantu para mujahidin melawan tentera Assad.
“(Ingatlah), ketika kamu memohon pertolongan kepada Tuhanmu, lalu diperkenankan Nya bagimu: Sesungguhnya Aku akan mendatangkan bala bantuan kepadamu dengan seribu malaikat yang datang berturut-turut”. (Surah Al-Anfal 10)
Diterjemahkan dari sumber Islampos.com

SELAMAT PAGI SYRIASekarang waktu Syria tepat jam 6.17 pagi dengan cuaca yang agak sejuk berbanding hari-hari sebelumnya iaitu 14 darjah celcius.

Gambar ini pula adalah aktiviti harian mujahidin pada waktu pagi sebelum turun ke medan jihad. Doakan mereka.

BUAT KALI TERAKHIRPertemuan buat kali terakhir sang ibu dengan sang anak sebelum bertemu kembali di syurga kelak, insya-Allah. Tiada kata yang mampu diungkapkan, hanya doa moga mereka dirahmati Allah. 

Nah, semoga ummah yang buta, celik dan yang bisu, bersuara.

syria

Tabik hormat di atas keberanian buat seorang rakyat kita (Malaysia) yang berbaju hitam memegang kamera membuat liputan secara langsung dengan mujahidin berkenaan Syria dalam bahasa Russia. Mujahidin tersebut sebelum ini menetap di Russia sebelum berlakunya kebangkitan rakyat di Syria. Beliau adalah mujahid paling muda berumur 17 tahun, beliau dan ayahnya bersama menyambut seruan jihad di bumi Syam. Allahuakbar!

6 maut pertempuran terbaru Lubnan5 Jun 2013
TRIPOLI - Seramai enam terbunuh dalam pertempuran di utara Tripoli apabila lelaki bersenjata menyerang pelabuhan selatan Sidon, kelmarin.

Pertempuran tersebut merupakan kejadia terbaru selepas 29 orang terbunuh bulan lalu dalam pertempuran dasyat di antara lelaki bersenjata semasa pertempuran antara penyokong dan kumpulan penentang Presiden Bashar al-Assad.

Konflik Syria kini merebak sehingga ke Lubnan dan sehingga kini 80,000 maut akibat konflik politik itu.

Ahad lalu, 12 orang terbunuh di Lubnan dalam pertempuran di antara pro-Assad dan pemberontak Syria.

Di Sidon, lelaki bersenjata turut menembak ulama utama, Maher Mahmoud yang sedang dalam perjalanan ke masjid bagi menunaikan solat Subuh.

Buktikan guna senjata kimia

Buktikan guna senjata kimia
Gambar fail agensi berita Syria, SANA, menunjukkan mangsa serangan kimia di perkampungan Khan al-Assal diberi rawatan. PBB mahu sampel di lokasi serangan

Beirut: Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) semalam percaya senjata kimia sudah digunakan dalam perang di Syria tetapi memerlukan lebih banyak bukti bagi menentukan bahannya dan siapa yang menggunakannya.

Suruhanjaya Siasatan PBB berkata, keputusan muktamad hanya boleh dibuat selepas sampel senjata kimia diuji terus pada mangsa atau lokasi serangan.
Ia juga meminta Damsyik membenarkan sepasukan pakar masuk ke negara itu.


Laporan suruhanjaya itu kepada Majlis Hak Asasi Manusia mengenai pencabulan konflik Syria, menuduh kedua-dua pihak melakukan jenayah perang.

Beri amaran

Dalam mesejnya kepada negara Eropah yang mahu memberi senjata kepada pemberontak Syria, ia memberi amaran pemindahan senjata akan meningkatkan risiko kematian lebih ramai orang awam.

“Jenayah perang dan jenayah kemanusiaan satu realiti di Syria. Ada risiko terhadap manusia apabila semakin banyak senjata mudah didapati,” kata laporan itu.
Setiausaha Agung PBB, Ban Ki-moon sudah melantik satu pasukan untuk menyiasat serangan kimia di perkampungan Khan al-Assal dekat bandar Aleppo.

Kerajaan Syria mahu sebarang siasatan hanya dibuat di wilayah berkenaan saja termasuk Homs.

Askar Syria dilaporkan terbunuh dan cedera di situ yang persalahkan ke atas pemberontak.

Aktivis pembangkang menuduh askar kerajaan sudah menggunakannya enam kali. - AP

Perancis dakwa ujian sahkan gas sarin digunakan di Syria


PARIS: Menteri Luar Perancis, Laurent Fabius berkata ujian yang dijalankan mengesahkan bahawa gas sarin digunakan beberapa kali di Syria.

Dalam satu kenyataan semalam, Fabius berkata sampel yang diambil dari Syria dan diuji di makmal di Perancis membuktikan kewujudan sarin dalam sampel berkenaan.
Sehubungan itu, Fabius berkenaan Perancis yakin bahawa gas sarin telah digunakan beberapa kali dan dengan penggunaan yang berbeza. -

Awal semalam, Laporan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) mengenai Syria menunjukkan terdapat 'alasan munasabah' untuk mempercayai bahawa tedapat penggunaan toksid kimia sebagai senjata yang digunakan dalam sekurang-kurangnya empat serangan dalam perang saudara di Syria.

Namun PBB berkaya, lebih banyak bukti perlu diperoleh untuk mengenal pasti ejen pembekal bahan kimia berkenaan serta pihak yang menggunakannya. - AP 

Perancis: Assad Gunakan Gas Sarin di SuriahPARIS, KOMPAS.com - Perancis mengatakan ada bukti bahwa rezim Presiden Suriah, Bashar al-Assad, telah menggunakan gas saraf sarin yang mematikan dalam perang sipil di Suriah. Perancis menambahkan, "semua opsi", termasuk intervensi bersenjata ke Suriah, kini ada di atas meja.

Menteri Luar Negeri Perancis, Laurent Fabius, mengatakan uji laboratorium menunjukkan penggunaan gas "beberapa kali di beberapa tempat". "Kami tidak meragukan bahwa gas itu telah digunakan ... uji laboratorium jelas," kata Fabius di televisi, Selasa (4/6/2013), setelah Perancis melakukan uji laboratorium terhadap sampel darah dan rambut dari Suriah yang menunjuk adanya penggunaan gas sarin.

"Tidak ada keraguan bahwa rezim itu dan kaki tangannya" menggunakan gas, tambah dia. "Tak dapat disangkal bahwa sebuah garis telah dilanggar. Kami akan mengadakan pembicaraan dengan mitra kami tentang apa yang harus kami lakukan dan semua opsi ada di atas meja," guna memutuskan "apakah bereaksi, termasuk dengan cara bersenjata," kata Fabius. "Tapi kami belum berada di sana," kata Fabius merujuk pada intervensi bersenjata.

"Kita harus bereaksi, tapi pada saat yang sama kita tidak harus memblokir sebuah konferensi perdamaian," katanya mengacu pada upaya AS dan Rusia yang mendukung pemberontak bergabung dalam pembicaraan damai di Jenewa.

Sementara itu, Juru Bicara Gedung Putih, Jay Carney, mengatakan, Washington masih membutuhkan lebih banyak bukti sebelum menyatakan secara resmi bahwa gas sarin telah digunakan di Suriah. "Kami perlu memperluas bukti yang kami miliki ... sebelum kami membuat keputusan apapun," kata Carney, yang menyinggung posisi Presiden Barack Obama yang menyatakan bahwa penggunaan gas saraf mematikan akan menjadi "game-changer" bagi Washington.

Para penyelidik PBB pada Selasa pagi mengatakan bahwa mereka memiliki "alasan yang kuat" untuk percaya kedua belah pihak di Suriah telah menggunakan senjata kimia. Ini untuk pertama kalinya Komisi Penyelidik di Suriah - yang bertugas untuk menyelidik pelanggaran hak asasi manusia di Suriah sejak 2011 - menambahkan dugaan penggunaan senjata kimia dalam daftar panjang kejahatan perang yang dilakukan di negeri itu.

PBB: Anak-anak Suriah Diikutkan Dalam Kekerasan


Laporan PBB tentang pelanggaran hak asasi manusia di Suriah meyebutkan konflik di negara itu mencapai tingkat brutal dengan digunakannya anak-anak dalam kekerasan, termasuk dalam pemenggalan. Anak-anak dijadikan sandera, dipaksa untuk menyaksikan penyiksaan, dan bahkan ikut serta dalam pemenggalan, kata laporan PBB itu.

Sejumlah anak-anak lain tewas karena ikut perang.

Laporan PBB itu mencatat 17 dugaan kasus pembantaian antara Januari sampai Mei tahun ini. Komisi penyelidik PBB sejauh ini dilarang untuk masuk ke Suriah dan hanya mendapatkan laporan dari kesaksian warga dan tenaga medis di negara itu.

Dalam salah satu insiden serangan pasukan pemerintah di Sanamein, Deraa, tanggal 10 April lalu, "anak-anak dipaksa menyaksikan penyiksaan atau pembunuhan orang tua mereka".

Dalam insiden lain April lalu, di Rastan, Homs, penjaga pos pemeriksaan "mengancam akan menembak dua anak perempuan berusia tujuh dan sembilan tahun yang menangis saat ayah mereka diinterogasi".

Anak ikut memenggal

Pasukan antipemerintah juga terlibat dalam penculikan dan pelanggaran hak anak lain, kata laporan PBB itu. Dalam salah satu insiden di dekat Deir al-Zor, laporan PBB itu menyebutkan adanya seorang anak yang ikut serta dalam memenggal dua tentara oleh pemberontak.

"Tayangan video menunjukkan seorang anak ikut serta dalam memenggal dua pria yang disandera," kata laporan itu. "Menyusul penyelidikan, video itu diyakini asli dan pria yang dibunuh adalah tentara."

Laporan PBB tersebut menyebutkan 86 kombatan anak yang diikutkan oleh pasukan pemberontak tewas dalam konflik dua tahun. Setengah dari jumlah itu terjadi pada tahun ini.

Kekerasan seksual termasuk perkosaan juga terjadi pada wanita, dan banyak dilakukan oleh pasukan pemerintah. Laporan organisasi dunia itu juga mengatakan pasukan pemerintah dan pemberontak melakukan kejahatan kemanusiaan dan kejahatan perang.

Para penyidik mengatakan ada bukti yang menunjukkan penggunaan senjata kimia dalam serangan oleh pasukan pemerintah. Namun, para penyidik tidak dapat mengesampingkan penggunaan senjata kimia oleh pihak oposisi.
sumber

Al-Ahzaab

Al-Ahzaab
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani
[23]
Di antara orang-orang yang beriman itu, ada yang bersikap benar menunaikan apa yang telah dijanjikannya kepada Allah (untuk berjuang membela Islam); maka di antara mereka ada yang telah selesai menjalankan janjinya itu (lalu gugur syahid), dan di antaranya ada yang menunggu giliran; dan mereka pula tidak mengubah (apa yang mereka janjikan itu) sedikitpun

3380 TERKORBAN Hanya Pada May 2013

 3380 TERKORBAN Hanya Pada May 2013:

368 Kanak-kanak
303 Wanita
134 Dengan penderaan/seksaan hingga mati (Yang Terburuk)
716 Mujahideen.
42 Kanak-kanak Disembelih oleh Pisau
28 Wanita Dirogol Hingga Mati

Statistik ini menjadikan May 2013 bulan dahsyat kepada sejarah Kanak-kanak dan Wanita di DUNIA dan di Syria.

Tetapi, adakah kita rasa ini pada bulan Mei? Kita mempunyai kehidupan yang normal manakala semua ini berlaku.
Adakah DUNIA bertindak melakukan apa-apa untuk menghentikan darah ini? Tidak, itu adalah darah SUNNI! ianya Anti Darah Yahudi , ianya adalah okay untuk berlaku.

http://www.aljazeera.net/humanrights/pages/6954d3a4-10a1-4f20-98c0-6d07a0d6df1a

"Negara Baru Syiah "mengambil alih Syria."

 Putera Qatar "Syikh Hamad" menghantar mesej secara terang-terangan kepada Persatuan Bangsa Bersatu (PBB) berkata: “Ianya tidak dapat diterima lagi apa yang berlaku di Syria, kita hidup di saat-saat kekalahan apabila Israel mengambil alih Palestin dan kini kita hidup di saat-saat kekalahan apabila "Negara Baru Syiah "mengambil alih Syria."

"Anda tidak membantu rakyat Syria kerana mereka datang untuk Palestin selepas Bashar Assad dan anda hanya bimbang tentang keselamatan/jaminan Israel, Israel tidak lagi perlu berurusan dengan pemimpin-pemimpin Arab, selepas revolusi, mereka hanya akan perlu berurusan dengan rakyat sendiri, akan berakhir tidak lama lagi.”

http://www.aljazeera.net/news/pages/707f0b47-047b-4d64-a513-fb5308a6d434

Lagi mangsa pengeboman Assad.

 Ya Allah, musnahkan Bashar al Assad dan sekutu-sekutunya, kerana mereka telah melampaui batas. Ya Allah, pecahbelahkan pakatan mereka. Biarlah mereka ditelan laut seperti yang kau turunkan kepada Firaun. Ya Allah, biarlah bumi ini menelan mereka seperti mana bumi menelan kaum Nabi Lut! Turunkan malaikat-malaikat ke bumi Syam seperti yang kau turunkan semasa peperangan Badar, dan berikan kemenangan kepada Mujahidin! Semoga Islam tertegak di bumi mu Ya Allah.

Homs, 28-05-2013

Lagi mangsa pengeboman Assad.

Klip: http://www.youtube.com/watch?v=nYywQfiu0SI&feature=youtu.be

syria

Berita Arab menyiarkan kekaguman mereka terhadap jumlah pengetahuan tentang krisis yang sedang melanda Syria di ASIA khususnya. Mereka turut menambah, Malaysia merupakan satu-satunya negara yang telah melakukan protes terhadap musuh dalam selimut yang sebenar-benarnya, iaitu IRAN. Mereka meggesa negara-negara Arab lain segera mengikuti jejak langkah Malaysia.

#PROUDMALAYSIAN

Allahuakbar!Kereta kebal Tentera Assad di Halab kini telah dipisahkan dan menyertai FSA. Allahuakbar.

Alhamdulillah, kini Mujahideen di Halab memiliki lebih banyak kenderaan perang, InsyaAllah lebih ramai kematian SYIAH akan menyusul.

Doakan mujahideen kita disana.

Klip: http://www.youtube.com/watch?v=QgmS7Ybt44o

syria

Liwa Al Tawhid telah pun tiba dari Halab di Al Qusair, Ketua General Mujahid Abdul Jabbar berkata, "Pertama sekali, ini adalah kewajipan kita, jadi muslim tidak perlu berterima kasih kepada kami. Saya berharap lebih ramai mujahidin untuk menyertai kami. Benar, ia bukan mudah untuk mencari jalan untuk memasuki Qusair, tetapi apabila anda punyai kemahuan, pasti anda temui jalan. Tanah Syria adalah hampir 70% bebas dan kami datang dari Halab untuk Qusair tanpa gangguan banyak, jadi yang lain-lain boleh mengikuti kami. Hampir seluruh bandar Qusair menjadi target pengeboman. Kami tiba sedikit lewat tetapi kami tidak akan meninggalkan Qusair dan kami tidak akan membenarkan tentera HisbuSyitan untuk memasuki Qusair. Mereka perlu melangkah mayat-mayat kami untuk memasuki Qusair."

Hadi: "Bolehkah anda menahan serangan yang berterusan dari hisbullah dan menghalang mereka daripada memasuki bandar"?

General Abdul Jabbar: "Ia bukan hanyalah sebab berdiri di sini, kami sudahpun berdiri di sini! Mulai dari sekarang, kami akan memulakan operasi membalas dendam dan kami akan mengikuti mereka sehinggalah ke gua mereka di Lubnan".

Hadi: Terima kasih General, terimalah bendera ini. Kali terakhir bendera ini bersama seorang syahid (biiznillah) dan anda layak untuk memilikinya.

Link Klip: http://www.youtube.com/watch?v=65zT73wNEUc
 

syria

Bashar Assad mengarahkan angkatan tenteranya untuk memberi tumpuan serangan mereka pada infrastruktur dan tanaman dalam langkah yang akan datang untuk memusnahkan 'pengganas' FSA Kawasan yang menjadi target adalah setiap perkampungan yang menyokong 'pengganas' FSA, agar mereka berlutut kepadanya.

Tentera-tentera Assad diperintahkan untuk memusnahkan infrastruktur bagi setiap kampung yang pernah menyokong FSA, dengan membakar tanaman mereka. Tanpa sumber makanan, mereka akhirnya akan mati kelaparan

Tambah Dajjal ini lagi,"FSA akan mati jika rakyat yang menyokong mereka, MATI."

Doakan kehancuran regim ini secepat yang mungkin.

Klip pembakaran tanaman di perkampungan Sunni:
http://www.youtube.com/watch?v=-tC49cQvFD0

BERITA TERGEMPAR


-Bashar Assad: "Kami hanya akan membenarkan pasukan perubatan (red cross) untuk memasuki Qusair dan membantu orang selepas pertempuran TAMAT".
-FSA mensasarkan kampung Syiah (Bika'a) di Lubnan selepas selesai campur tangan dalam Qusair, dan pemimpin FSA mengancam mengikuti Hisbullat ke gua mereka di Lubnan.
-FSA membawa pertempuran ke tanah Lubnan dan Presiden Lubnan meminta Syria untuk mengawal sempadan dan FSA untuk keluar dari Lebanon.

syria

Hisbullat akan menangis seperti bayi jika dia melihat kuasa/semangat Sunni !
Mereka adalah singa Ahlu Al Sunnah wa al Jama'ah di Indonesia, Lebih 120 ribu daripada merka berkumpul di persidangan Khilafah dan mereka berdiri dan member sokongan untuk saudara-saudara Sunni mereka di Syria .... 


syria

Mengulas mengenai pembunuhan beramai-ramai yang berlaku di kampung Sunni iaitu Banyas, bulan lepas 13 Mei. Jurucakap Syria "Isam Kalil" berkata:. "200 terbunuh sebenarnya pejuang menentang kerajaan undang-undang di Damsyik Kami tidak menyesal atas kematian mereka, mereka mengikuti negara-negara pengganas seperti Saudi dan Qatar dan kami mendapati deposit senjata maut dengan mereka ini. Malah mereka semua sunni hanya kebetulan, kita tidak menyasarkan mana-mana mazhab dengan sendirinya ". Kemudian Mr.Khalil terus "Sebenarnya pembangkang pengganas membunuh rakan-rakan Sunni mereka sendiri dengan kejam dan pisau kemudian berpura-pura kita membunuh mereka di hadapan dunia, untuk mendapatkan sokongan dan memulakan perang sektarian".

Ammar Kurabi (pembangkang) berkata: Apa yang berlaku adalah pembersihan etnik. Barat Syria adalah Sunni Bebas, mereka menendang dan membunuh semua orang untuk disingkirkan dari situ. Mereka bekerja siang dan malam dengan Hisbullat untuk membuat "Syiah negara BARU" di barat Syria. Qusair hanya permulaan mereka. Semalam sempadan kita terbuka dengan Iraq untuk menyambut "Tentera Mahdi" yang sudah berjuang bersama-sama tentera Bashar Assad di timur

http://www.aljazeera.net/news/pages/5ef064a1-0008-4c9f-906e-192f816de6be

syiah adalah tentera dajjal .Tentera Mahdi, pergi ke Syria dengan berjalan kaki, kembali semula ke Iraq dalam kotak (keranda) !

Al Qusair, wilayah Homs,

2 JUN 2013: Rejim Assad dan Hizbullah meneruskan kerosakan mereka terhadap Al Qusair hari ini seperti hari-hari sebelumnya.

Video ini menunjukkan dua lagi peluru berpandu mereka menghentam lebih banyak rumah di bandar sehingga hancur, di mana lebih daripada 30,000 orang awam yang masih terperangkap, dalam masa dua minit.

DUNIA , termasuk Syria 'Arab dan Islam yang sepatutnya bersaudara, terus melihat pembunuhan beramai-ramai Assad dengan sikap acuh tak acuh, lebih suka untuk memilih pergi membeli-belah atau menonton persembahan opera atau Arab Idol daripada menyokong orang-orang yang benar-benar mati untuk kebebasan.

TIDAK BEPERIKEMANUSIAAN..!!
.....
Klip: http://www.youtube.com/watch?v=Sj7Xy5WzMhc

MEREKA PERLUKAN DOA DAN SOKONGAN KITA
Komander Liwa' At-Tawhid, Abdul Qadir Soleh (tengah) sedang bersama-sama mujahidin yang lain di medan jihad Qusair.

Mereka telah menyerahkan jiwa dan raga mereka untuk Islam. Moga kita juga ada cita-cita seperti mereka.

ZALIM!
Rejim Basyar membakar ladang pokok zaitun dan tanaman di perkampungan Ma'arsyamsyah, Idlib yang merupakan antara sumber bekalan masharakat tempatan.

Tindakan ini akan menyebabkan ekonomi dan sumber makanan penduduk akan terjejas teruk terutamanya dalam keadaan musim panas yang sedang melanda.

Doakan rakyat Syria.

TERKINI

Dilaporkan 25 buah kenderaan ambulans tiba dari Libya siap sedia untuk memasuki Syria melalui sempadan Turki untuk misi kemanusiaan di Syria. Ia merupakan sumbangan masyarakat Islam Libya.

Ambulans-ambuans ini dilengkapi dengan kelengkapan alat perubatan, ubat-ubatan dan 17 kakitangan perubatan termasuk 3 orang doktor.

Demi Ummah Kita Bersatu.

SUBHANALLAHSeperti seorang yang sedang tidur. Semoga Beliau dikurniakan syahid (biiznillah) dan ditempatkan bersama para syuhada..

Sebagai muslim, kita wajib bercita-cita mati syahid, walaupun kita ni hakikatnya penakut.

Nabi Muhammad SAW berkata, " Barang siapa mati padahal dia tidak pernah berjihad ataupun tidak pernah berniat hendak berjihad maka matilah dia seperti jahiliah."
-direkodkan oleh Bukhari dan Muslim

Dalam apa jua cabang bidang yang diceburi, sama ada sebagai doktor, cikgu, mahupun pemandu teksi, ia tidak menjadi halangan untuk kita bercita-citakan SYAHID.
 —

BAGI YANG BELUM MENGENALIBeliau adalah Abdul Qodir Soleh yang merupakan Komander Liwa' At-Tawhid di wilayah Halab. Beliau dahulunya merupakan seorang ahli perniagaan kaya.

Selepas berlakunya kebangkitan rakyat di Syria, beliau telah menjual segala hartanya termasuk aset perniagaannya untuk mengasaskan batalion At-Tawhid (Liwa' At-Tawhid).

Beliau kini sedang mengetuai batalionnya dalam Operasi Jihad di Qusair berhadapan dengan Hizbu Syaitan.

Beliau antara mujahidin yang digeruni dan dikehendaki oleh rejim Basyar. Doakan beliau.
 

TERKINIMujahidin FSA melaporkan bahawa berjaya membunuh lebih 50 orang saki baki tentera rejim di Ghouthah, Dimasyq dalam Operasi Furqan awal pagi tadi (waktu Syria).

Rasulullah S.A.W bersabda : “Pusat kepimpinan Muslimin pada Malhamah Kubra (hari peperangan yang paling besar) adalah di sebuah negeri yang bernama Ghouthah.

Di negeri itu terdapat sebuah kota yang bernama Dimasyq, dan ia merupakan tempat tinggal yang terbaik bagi kaum Muslimin pada waktu itu”.

(Hadis riwayat Iman Ahmad, Abu Dawud)
 

TERKINI
Dilaporkan bahawa jutawan Arab Saudi, Abdullah Muhammad 'Inziy menawarkan 10 Million dolar kepada sesiapa yang berjaya membunuh Hasan Nasrul Lat (Setiausaha Hizbullat).

Hal ini kerana, Hasan merupakan pimpinan Hizbullat yang begitu bersungguh-sungguh mengarahkan ribuan tentera Hizbullat memasuki Syria membantu rejim.

SELAMAT PAGI SYRIAWaktu tempatan Syria sekarang tepat jam 7.54 pagi. Para mujahidin melakukan aktiviti memanas badan sebelum turun ke medan jihad.

Jangan pernah lupa mereka di dalam titipan doa kita semua.
 

ZALIM!
Rakyat Syria di Hama sedang beratur untuk mengambil air bagi kegunaan harian. Sejak sekian lama, bekalan air telah dipotong oleh rejim Basyar di kawasan Sunni.

Menurut laporan, bukan sahaja bekalan air dipotong bahkan bekalan elektrik. Doakan mereka.

KENYATAAN TERKINI MUJAHIDIN QUSAIRKami sekarang sedang berada di perbatasan jihad di Qusair, penentu perjuangan rakyat Syria. Hizbullat yang membantu rejim bersungguh-sungguh untuk merampas kembali Qusair daripada kami.

Ia adalah kerana, Qusair merupakan kota terpenting yang menjadi tali hayat rejim. Kami diserang daripada pelbagai penjuru dan daripada senjata yang lengkap/canggih.

Walaupun kami kekurangan bekalan, tetapi kami yakin dengan bantuan Allah dan doa kalian semua (umat Islam). Teruskan berdoa untuk kami, samada mencapai kemenangan atau dikurniakan syahid.

Kami bersumpah akan terus thabat disini. Biarkan dunia mencerca kami. Kami sahut seruan-Mu ya Allah.

Terima kasih kerana sudi mendoakan kami.

Mujahidin FSA,
Qusair, Homs.
(Waktu petang, 30hb 2013) 

AMARAN MUJAHIDIN KEPADA HIZBULLAT
Jika sekiranya mereka mengambil kota kami di Qusair, kami akan menyerang Lubnan sehingga hembusan nafas dan titisan darah yang terakhir.

Nota : Jangan lupa untuk sama-sama turun bersolidariti untuk Syria di hadapan Kedutaan Iran selepas Jumaat hari ini. Kepada yang ingin menghantar gambar suasana perhimpunan dipersilakan.

MUJAHIDIN MEDIA
Ketiga-tiga mujahidin ini tugasnya sama seperti kami iaitu memastikan berita yang sahih dan benar berkenaan isu Syria diketahui dunia.

Dari kanan : Abu Firās (unit Media FSA Halab), Hadi Abdullah dan Abu Shamsu (Unit Media FSA Qusair). Kesemua mereka sedang berada di Qusair bagi memastikan kota tersebut dipertahankan.

Doakan mereka.