Thursday, 15 August 2013

Massacre | #Aleppo : Al Kalasah Massacre.

Indonesia

Indonesia

Saudara kita di sana menyatakan sokongan terhadap ISIS - Islamic State of Iraq and Syam ( Daulah Islamiyyah fil Iraq wal Syam) —

Ya Allah Ampunkan Mereka, Ya Allah Kasihanilah Mereka

BERJAYA DIBEBASKANBangunan utama parti Ba'ath (parti Sosialis Basyar Asad) yang berjaya ditawan di Deir Zour semalam.

Doakan mujahidin.
 

Somalia Mujahiddin as-Syabab turut menyatakan sokongan kepada ISIS

JIHAD

JIHAD ( Bahagian 28 )

Allah SWT berfirman

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui 
(semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya".

Surah al-Baqarah : 216

Deretan lori tangki minyak dari pelabuhan Latakia menuju ke Homs dan Damsyik

Latakia, Syria

Deretan lori tangki minyak dari pelabuhan Latakia menuju ke Homs dan Damsyik. Kawasan timur Syria yang penuh dengan telaga minyak telah dikuasai oleh mujahiddin menyebabkan Bashar laknat bergantung kepada bantuan Russia dan Iran yang menghantar bekalan minyak melalui pelabuhan Latakia dan pelabuhan Tartus. 

Ini juga antara salah satu sebab mengapa mujahiddin mara ke Latakia untuk menyekat bantuan luar dari terus disalurkan ke Damsyik.

Mujahidin dari Liwa Al Quds menangkap tentara Syiah berkewarganegaraan Iran di Aleppo.

Karena tentara Syiah yang berada di Syria tidak mencukupi . Basyar mulai membawa masuk Teroris Syiah dari luar Syria untuk membunuhi dan menyerang muslim Syria.

Mujahidin dari Liwa Al Quds menangkap tentara Syiah berkewarganegaraan Iran di Aleppo. 

Kira-kira apa yang Anda inginkan agar Mujahidin lakukan kepada tentara Syiah itu ?


Link Video : http://www.youtube.com/watch?v=rjTVo_WnSII&feature=youtu.be

Agama Kita Adalah Agama Yang Penuh Kasih Sayang
Seorang wanita yang tengah hamil dan beragama Syiah Nushairiyah dari desa Syiah di Lattakia dirawat dokter Mujahidin dan kini telah melahirkan.Bila melihat perlakuan orang-orang Syiah terhadap saudara muslim kita di Syria selama ini, kira-kira apa yang mereka akan lakukan bila menemukan seorang wanita Muslimah dalam keadaan hamil besar ditempat yang mereka kepung?


----------------------------------------------------------------
( ديننا دين الرحمة - Dieenuna Diinur Rahmah)

Agama kita agama yang penuh dengan kasih sayang..Lihat bagaimana perlakuan Mujahidin saat berhasil membebaskan desa Salma, desa Syiah di timur Lattakia..
Apakah dengan membebaskannya Mujahidin membantai seluruh warga Syiah didalamnya seperti yang dilakukan tentara-tentara SYIAH??

TIDAK!! Saat Mujahidin memasuki desa ini dan menemukan seorang wanita dalam keadaan hamil 9 bulan, mujahidin segera membawa wanita itu ke rumah sakit darurat untuk dirawat oleh para dokter.


Wanita itu dirawat di rumah sakit darurat selama 9 hari hingga waktunya melahirkan.

Pada saat sudah melahirkan, wanita Syiah tersebut didatangi seorang dokter Mujahidin.

Dengan ramah dokter mengatakan:
"Alhamdulillah 'alas salamah.. Segala Puji bagi Allah atas keselamatan bayi ini.."

Lalu dokter itu meminta izin untuk menggendong bayi dan memeriksanya,

"Bismillahirrahmanirrahim... berapa berat bayi ini?"

"Saya tidak terlalu tahu"

"Masya Allah..Masya Allah.. Saya akan mengazankannya di telinga kanan karena belum ada yang mengazankannya bukan?"

"Di rumah sakit?saya tidak tahu. Silahkan saja"

Dokter pun mengazankannya.....

"Alhamdulillah anak anda dalam keadaan baik. Semoga Allah menjadikan anak ini kelak hidup di negara yang mulia, dimana masyarakat saling menghargai dan menghormati insya Allah..

Kami hanya ingin mengatakan kepada dunia atas apa yang mereka katakan terhadap Mujahidin kami bahwa mereka menyiksa para tawanan,

Saudari ini sebelumnya hamil di hari-hari terakhir, lalu kami membawanya ke rumah sakit, dan ia melalui operasi caesar, dan alhamdulillah anaknya sudah lahir..

Kami berdoa kepada Allah semoga Allah memberikannya umur yang panjang, menjadikannya anak yang shalih, dan bertakwa kepada Allah biiznillah..


Kami ingin mengirimkan pesan kepada seluruh dunia dan khususnya kepada PBB serta lembaga-lembaga kemanusiaan yang mengatakan bahwa Mujahidin adalah teroris:

Tujuan kami orang-orang Islam dan Mujahidin berperang bukan untuk saling membunuh dan melukai, kami hanya ingin adanya keadilan dan kasih sayang bagi setiap orang.

Islam tidak pernah memaksa seseorang untuk masuk Islam. inilah agama kami. baginya agamanya dan bagi kami Islam agama kami.

Kami ingin mengembalikan negara ini kembali menjadi bagian dari tanah Syam yang Agung, tanah yang penuh kemuliaan dan diberkahi Allah.

Dan tanah Syam ini, adalah tanah Syam untuk seluruh kaum Muslimin.

Bagi yang mengatakan hal buruk mengenai muamalah Mujahidin, beginilah muamalah/perlakuan Mujahidin terhadap orang lain. Bagaimana kira-kira muamalah(perlakuan/akhlak) Mujahidin kami bibi?"

"Muamalah kalian adalah Muamalah yang terbaik"

"Apakah kami semua sedang menekan atau memaksa Anda?"

"Tidak, akhlak kalian adalah akhlak yang terbaik. Dan saya berbicara dari hati nurani saya."

"Saya berharap Anda dapat berbicara kepada seluruh dunia, beginilah kami orang-orang Islam.. Kami saling menghargai dan menghormati.. Kami mengajak seluruh orang untuk bersaudara.

Saudari kami ini sudah 9 hari dirawat oleh Mujahidin dan diberikan perawatan dan pengobatan terbaik. Dan insya Allah, tidak hanya untuk saat ini, sampai seterusnya bila Anda berada bersama Mujahidin maka insya Allah Anda bebas dan dan dalam keamanan. Semoga Allah menjadikan umur anak ini umur yang bahagia insya Allah."

Setelah pembicaraan yang penuh dengan sopan santun dan kasih sayang ini, wanita itu berkata:

"Saya akan memberikan nama anak ini Umar, atau Muhammad, atau Ali, Musa atau Isa... nama-nama kaum Muslimin."

"Seluruh nama penuh keberkahan insya Allah.."

Dengan tersenyum dokter itu kembali mengatakan,
"Tujuan kami merekam video hanya untuk mengatakan kepada dunia bahwa beginilah akhlak dan perbuatan orang Islam.. beginilah akhlak dan muamalah Mujahidin... dan bukan seperti perkataan buruk yang orang-orang katakan terhadap kami."

"Ya. Anda benar. perlakuan kalian terhadap kami adalah perlakuan terbaik"

Seorang Mujahid bertanya:
"Kamu telah melihat dan tahu bagaimana perlakuan orang-orang Syiah terhadap kami kaum Muslimin, mereka membunuh dan menyiksa kami. tapi, pernahkah kamu melihat kami menyiksa atau memperlakukan kalian dengan buruk dan semena-mena?"

"Tidak, saya sedang berbicara dengan hati nurani saya. bahwa perlakuan dan akhlak kalian terhadap kami adalah perlakuan yang terbaik yang kami dapatkan."

"Insya Allah kalian akan kembali dengan selamat ke keluarga-keluarga kalian dengan izin Allah Ta'ala.."

-----------------------------------------------------------

Beginilah Akhlak Mujahidin meskipun dalam peperangan dan dengan musuh sekali pun.

Bukankah agama kita adalah agama yang penuh kasih sayang? Agama kita mengajarkan kita untuk bersopan santun dan berakhlak yang baik.

Sebagaimana Rasulullah shallallahu 'alaihi wa sallam pernah diperlakukan tidak baik oleh seorang Yahudi, beliau dilempar kotoran unta dan diludahi. Namun apa yang Rasulullah lakukan terhadap pria yahudi tersebut ketika ia sakit? Rasulullah shallallah 'alaihi wa sallam menjenguknya . Hingga akhirnya Allah menurunkan hidayah-Nya kepada pria tersebut dan ia masuk Islam..

Beginilah akhlak Islam.. agama yang penuh rahmat kasih sayang... Semoga Allah menurunkan hidayahnya kepada wanita Syiah Nushairiyah diatas dan kepada seluruh pengikut Syiah agar kembali kepada ajaran Islam yang benar.. Agar kembali kepada Al-Quran dan Sunnah Nabi.


Link Video: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5Z2KDto45jg#at=228
 

Operasi Menghancurkan Latakia #3Selepas pembebasan Lapangan Terbang Ming di Aleppo, Mujahiddin di sana telah memulakan operasi besar-besaran untuk membebaskan Latakia. Operasi ini diberi nama Ghuzwat Ummul Mukminin Aisyah. Manakala bagi penganalisis barat menggelar peperangan ini sebagai 'Battle of the Coast'. Revolusi Islam pula menggelarkan peperangan ini sebagai 'Operasi Menghancurkan Latakia'

Latakia di penuhi dengan syiah alawi nusairiyah. Saki baki tentera rejim yang masih berjuang berasal dari sini. Seba itu jika tentera rejim yang menjadi bangkai, kesemuanya akan dihantar ke sini. Bashar juga berasal dari Latakia.

Sekarang tanpa membuang masa, dengan penuh bangganya admin melantik anda semua menjadi Komander Operasi Menghancurkan Latakia. Jabhat al-Nusra, ISIS, Ahrar al-Syam, Liwa' al Islam, Liwa' at-Tauhid dan puluhan briged mujahiddin sedia menurut arahan anda. Nyatakan strategi dan rancangan anda bagaimana untuk menakluk Latakia.

Tujuan admin melancarkan operasi ini, adalah kerana admin tahu ini adalah negeri kesayangan Bashar. Sebarang serangan yang dilakukan ke atas Latakia, akan menyebabkan seluruh tentera syiah yang bertebaran seluruh Syria akan segera menuju ke Latakia dan ini akan menyebabkan kawasan-kawasan yang dikuasai oleh rejim menjadi sedikit longgar. Contohnya Homs. Jika kita menyerang Latakia, sebahagian tentera rejim dan juga Hizbullah yang berada di sana akan meninggalkan Homs dan segera menuju ke Latakia dan ini akan memberi sedikit ruang kepada mujahiddin yang terkepung di sana.

Tujuan kedua admin melancarkan operasi ini adalah kerana, kebanyakan bantuan dari Russia, Iran dan Hizbullah seperti kelengkapan tentera, tentera tambahan dan minyak lebih mudah disalurkan melalui Pelabuhan Latakia. Penguasaan ke atas kawasan ini akan menyebabkan segala bantuan akan tersekat.

Sebelum anda nyatakan strategi anda, admin berikan sedikit clue
(rujuk peta Latakia)

A - adalah kawasan yang dikuasai mujahiddin. Lebuhraya dan laluan utama berada di bawah penguasaan mujahiddin. Laluan dari Latakia untuk menuju Idlib atau Aleppo telah tersekat kerana mujahiddin telah lama menguasai kawasan ini.

B - adalah kawasan tinggi dan menjadi semakin landai semakin rendah ketika menghala ke arah pantai atau bandar Latakia. Kawasan ini berbukit bukau dan bukan kawasan rata. Al-Qardahah (rujuk peta) adalah kampung Bashar laknat. Kawasan B ini dipenuhi dengan tentera syiah, pos kawalan atau military checkpoint, perkampungan syiah.

C - adalah kawasan rata dan kawasan bandar. Kawasan ini dipenuhi dengan tentera syiah dan military checkpoint.

Ribuan mujahiddin menanti arahan anda. Nyatakan strategi anda dan apa yang patut dilakukan. Jika strategi anda sama atau hampir sama seperti strategi Komander yang berada di sana, bermakna anda juga layak menjadi Komander mujahidin.

Nanti admin akan compare strategi anda dengan strategi yang telah dilakukan oleh Komander mujahiddin di sana.

Bahagian berikutnya admin akan ceritakan strategi sebenar yang telah dilakukan oleh Komander di sana. Anda semua pasti terkejut dan kagum dengan kepintaran mereka.

Good luck!
 —