Thursday, 31 October 2013

"Kami terpaksa memakan kucing... Apa lagi yang dapat kita lakukan agar dapat terus bertahan hidup.

Sebarkan video ini supaya orang-orang diluar sana dapat berfikir dan melihat sendiri bagaimana keadaan di Syria pada saat ini.


Media Internasional terus melaporkan bahwa Syria dalam keadaan baik dan tidak ada pembantaian atau penyerangan apa-apa di Syria, itu semua adalah sebuah kebohongan.

Selain meninggal akibat dibantai, dibunuh dan disiksa, rakyat Syria banyak yang meninggal dalam kondisi kelaparan disebabkan oleh pengepungan-pengepungan rezim Basyar Assad.

Tidak ada obat-obatan, tidak ada makanan, seluruh sumber kehidupan dihancurkan dengan barbarnya oleh tentara-tentara Syiah. Dan tidak hanya mereka dikepung tanpa makanan, namun siang dan malam rumah-rumah mereka diserang oleh bom-bom, mereka bahkan tidak memiliki listrik karena rezim menghancurkan pusat-pusat listrik.

Tidak ada yang dapat memasuki kawasan-kawasan yang berhampiran dengan kota Damaskus, termasuk kampung-kampung di selatan yang berhampiran dengan Daraya dan Muadhamiah.

Kawasan-kawasan di provinsi Homs turut berada didalam pengepungan rezim Syiah yang zalim ini.
Seorang laki-laki di dalam video ini berkata;

"Kami terpaksa memakan kucing... Apa lagi yang dapat kita lakukan agar dapat terus bertahan hidup.

Saya hanya mengadu kepada Allah Subhanahu wa Ta'ala tentang ummat Islam dan pemimpin-pemimpin Arab yang telah membiarkan kita dan menonton kita memakan kucing."


P/s : Ingatlah wahai saudaraku, saudara di Syria mengadu pada Allah akan sikap kita yang tidak memperdulikan mereka dan Allah akan meminta pertanggungjawaban kita di Akhirat nanti.

Dimanakah tempat kita sesudah itu. Syurga atau Neraka? Takutlah kita pada azab Allah.


ULAMA MENGELUARKAN FATWA BOLEHNYA RAKYAT SYRIA MEMAKAN KUCING, ANJING DAN APA SAJA YANG ADA KARENA KEADAAN MEREKA YANG DARURAT.

LINK VIDEO : http://youtu.be/gPLD3Pv7fs0
 

Mereka di dunia mendapat kehinaan dan di akhirat mendapat siksa yang berat

Harasta - tepi Damaskus hari ini, 31-10-2013“Dan siapakah yang lebih zalim daripada orang yang
menghalang-halangi menyebut nama Allah dalam masjid-
masjid-Nya dan berusaha untuk merobohkannya?
Mereka itu tidak sepatutnya masuk ke dalamnya (masjid Allah), kecuali dengan rasa takut (kepada Allah).

Mereka di dunia mendapat kehinaan dan di akhirat mendapat siksa yang berat.”

(QS. al-Baqarah:114)
 

Senyuman dari seorang Anak Syria dari kawasan yang dikepung di selatan Damaskus untuk seluruh dunia.. Ya Allah, lindungilah anak-anak kami di Syria

Salah satu kursi yang digunakan tentara Syiah Assad untuk menyiksa tahanan-tahanan mereka mulai dari anak-anak hingga wanita mereka siksa tanpa dibedakan.

Salah satu kursi yang digunakan tentara Syiah Assad untuk menyiksa tahanan-tahanan mereka mulai dari anak-anak hingga wanita mereka siksa tanpa dibedakan.


Lebih dari 200.000 rakyat Syria yang terdiri dari Anak-anak, Wanita, Pemuda, dan Laki-laki Syria yang mereka tangkap di Syria dengan tuduhan TERORISME????

Siapakah Teroris(pembuat-pembuat teror) yang sebenarnya?

Apakah anak-anak kecil yang bermain di dekat rumah mereka dan wanita-wanita Muslimah di rumah-rumah mereka atau orang-orang yang melindungi keluarganya itulah para Teroris??Kaum Kuffar terlalu takut dengan semangat dan keberanian kaum Muslimin yang berani berjuang di jalan Allah.

Mereka terlalu takut dengan pejuang-pejuang yang berani berjuang di jalan Allah tanpa takut mati.. Karena bagi mereka syahid adalah cita-cita.

Mereka terlalu takut dengan cahaya-cahaya yang menyinari wajah-wajah kaum Muslimin..

Sehingga mereka menggunakan berbagai cara untuk menghancurkan dan melemahkan kekuatan Kaum Muslimin, karena sesungguhnya mereka tahu.. Bahwa Islam satu-satunya agama yang membawa kepada kebenaran dan petunjuk dari Allah Subhanahu wa Ta'ala.."Mereka hendak memadamkan cahaya (agama)
Allah dengan mulut (ucapan-ucapan) mereka, dan Allah
tidak menghendaki selain menyempurnakan cahaya-Nya, walaupun orang-orang kafir tidak menyukai.
(QS. At-Taubah:32)

ﻭَﻣَﻜَﺮُﻭﺍ ﻭَﻣَﻜَﺮَ ﺍﻟﻠَّﻪُ ﻭَﺍﻟﻠَّﻪُ ﺧَﻴْﺮُ ﺍﻟْﻤَﺎﻛِﺮِﻳﻦ
َ
"Orang-orang kafir itu membuat makar-makar tipu daya, dan Allah membalas tipu daya mereka itu. Dan Allah sebaik-baik pembalas tipu daya." (Ali Imran : 54)

Wabak polio mula menular di Syria

Wabak polio mula menular di SyriaSeorang pekerja kesihatan memberikan vaksin penyakit polio kepada kanak-kanak di Pusat Kesihatan Aboud Dhar Al Ghifari di tengah Damsyik, Syria, semalam. - Foto AP

Pejuang asing disyaki bawa masuk virus

Geneva: Agensi kesihatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) kelmarin mengesahkan penularan wabak polio di Syria, yang diisytiharkan bebas daripada penyakit itu sejak 1999 dan bimbang ia akan merebak.
Jurucakap unit antipolio Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), Oliver Rosenbauer, memberitahu wartawan makmal mengesahkan kehadiran penyakit itu dalam 10 daripada 22 kes disyaki pada kanak-kanak hampir dua minggu lalu.

Semua 22 kanak-kanak mengalami lumpuh iaitu gejala beberapa penyakit berbeza, termasuk polio.

Kesan gejala

Semua 22 kanak-kanak mengalami lumpuh iaitu gejala beberapa penyakit berbeza, termasuk polio.

“Di dalam 10 daripada kes itu, ia diasingkan sebagai virus polio jenis satu, manakala 12 lagi masih disiasat,” kata Rosenbauer, sambil menambah keputusan ujian dijangka diperoleh beberapa hari lagi.

Berikutan usaha global menentang polio, virus itu menjadi wabak cuma di tiga negara iaitu Afghanistan, Pakistan dan Nigeria.
Keadaan itu menimbulkan spekulasi pejuang asing yang menentang Presiden Bashar al-Assad mungkin membawa virus itu ke Syria.

Pegawai WHO enggan memberi komen mengenai spekulasi itu.

Bagaimanapun, pegawai Amerika Syarikat berkata Washington amat bimbang mengenai penularan polio, terutama pada saat kekurangan perkhidmatan perubatan dalam krisis kemanusiaan di Syria. - AFP

Ini adalah panji Liwa' al-Bara.

Ini adalah panji Liwa' al-Bara.
Markas atau HQ mereka terletak di Damsyik.
Mereka bertanggung jawab mempertahankan Ghuttah timur.
Antara kubu kuat mereka ialah Jobar.

Admin masih kumpul info tentang pasukan ini, siapa ketua mereka, bagaimana mereka memperolehi dana, siapakah sekutu mereka, matlamat mereka selepas kejatuhan Bashar kelak. Semoga Allah membantu pasukan ini mencapai kemenangan dunia dan akhirat.

Adakah ISIS ini wahabi atau tidak?

 ..sambungan dari status sebelum ini.

Adakah ISIS ini wahabi atau tidak?

Kenal mujahid di bawah? Beliau ialah Sheikh mujahid Abu Walid Muslim al-Shishani. Beliau Chechen. Chechnya bermahzab Hanafi. 

Ketika barisan mujahiddin ingin melancarkan 'Operasi Menghancurkan Latakia', (http://on.fb.me/1cpDK7J) ISIS meminta bantuan dari seorang yang mahir dengan geografi Latakia kerana ISIS tidak mempunyai pengalaman berjihad di kawasan gunung. ISIS cuma mempunyai pengalaman berjihad di kawasan tandus seperti Iraq dan Afghanistan. Kawasan pergunungan Latakia adalah mirip seperti kawasan pergunungan di Chechnya. Oleh itu mereka memanggil seorang yang terkenal dikalangan mujahiddin. Mujahidin memberi gelaran kepada Sheikh Abu Walid dengan gelaran 'the best mountain fighter'. Siapa lagi yang boleh membantu ISIS? Pejuang melayu? Melayu bangsa pemalas. Berjuang di kedai mamak, berjuang di hotel sambil menikmati persembahan di pentas? Kemudian hebat berbicara soal Syria.. Mereka (kanak-kanak ribena) merasakan persoalan membina Daulah Islamiyah, membina tapak pemerintahan untuk Imam Mahadi mudah dan lancar seperti membina bangunan tadika.. pooodaah!!!!

Oppss admin tersasar dan melalut sekejap. Sheikh Abu Waleed menyahut panggilan untuk menjadi pemimpin ISIS di Latakia. Semua barisan mujahidin lain akur. Jabhat al-Nusrah, Ahrar al-Syam dengar dan taat. Barisan pejuang hebat ini tidak ada masa untuk memikirkan persoalan kanak-kanak ribena adakah orang ini wahabi atau tidak. Adakah Sheikh Abu Waleed ini menjadi wahabi setelah dilantik menjadi Komander ISIS di Latakia? Adakah Sheikh Abu Waleed ini menjadi wahabi setelah duduk berbincang, mengatur plan dan strategi bersama ISIS? Adakah Sheikh Abu Waleed menjadi wahabi setelah taat kepada Sheikh Abu Bakar al-Baghdadi pemimpin ISIS?

Ayoooo...

Ketika Operasi Membebaskan Latakia masih berterusan sehingga kini, tiba-tiba sebuah pasukan hebat Jund al-Syam (http://on.fb.me/1dSRFab) (http://on.fb.me/1aqyfIg) melantik Sheikh Abu Waleed untuk menjadi pemimpin mereka. Pemimpin Jund al-Syam sebelum ini iaitu Sheikh Abdul Samad Issa dengan senang hati dan gembira melepaskan jawatannya dan menyerahkan urusan kepimpinan kepada Sheikh Abu Waleed. Jund al-Syam adalah barisan mujahiddin yang datang dari Lubnan. Lubnan pula mempunyai bentuk muka bumi seperti Latakia dan Chechnya. Sunni di Lubnan pula bermahzab Syafie. Sekarang Sheikh Abu Waleed bermahzab apa pula? Dulu Hanafi, kemudian wahabi, dan sekarang Shafie?

Memang bodoh dan dangkal kalau admin buang masa fikirkan perkara-perkara remeh sebegini.

Syukur. Segala puji bagi Allah kerana Allah SWT telah menggerakkan hati admin, memberikan ilham untuk wujudkan page 'Revolusi Islam' pada Januari lepas. Jikalau admin (aku/saya/ana) menjadi admin Syriacare atau admin Greenproject atau admin Palestine Reconstruction Team, pasti admin turut terseret menjadi dangkal seperti mereka.

Adios!!!
 

WHO sahkan wabak Polio di Syria


GENEVA 30 Okt. - Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) mengesahkan wabak polio mula dikesan di Syria dan khuatir ia akan merebak selepas negara bergolak itu disahkan bebas daripada penyakit yang mengakibatkan lumpuh pada 1999.
Jurucakap bahagian anti-polio pertubuhan itu, Oliver Rosenbauer berkata, ujian makmal mengesahkan kewujudan penyakit itu dalam 10 daripada 22 kes membabitkan kanak-kanak yang dilaporkan dua minggu lalu.
Kesemua kanak-kanak dalam kajian itu dikesan mengalami kelumpuhan yang merupakan tanda-tanda beberapa penyakit yang berbeza termasuk polio dengan 12 daripada masih menjalani pemeriksaan lanjut. - AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20131030/lu_10/WHO-sahkan-wabak-Polio-di-Syria#ixzz2jF4v5PwV
© Utusan Melayu (M) Bhd 

EU salur dana kemanusiaan RM369 juta kepada Syria


BRUSSELS 29 Okt. - Kesatuan Eropah (EU) akan menyalurkan dana sebanyak 85 juta euro (RM369.19 juta) sebagai bantuan kemanusiaan kepada penduduk di Syria.
Dana tersebut sebahagian daripada peruntukan 400 juta euro (RM1.7 billion) yang diluluskan selepas Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) membuat rayuan kepada pertubuhan tersebut pada Jun lalu, di mana dana itu sukar untuk dibiayai ketika EU mengalami masalah kewangan.
Sebahagian daripada dana berkenaan iaitu 40 juta euro (RM173.74 juta) akan diberikan untuk program kesihatan dan pendidikan UNICEF di Syria, selain 40 juta euro (RM173.74 juta) lagi akan diperuntukan untuk membantu kira-kira 500,000 pelarian di Jordan. - AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20131029/lu_02/EU-salur-dana-kemanusiaan-RM369-juta-kepada-Syria#ixzz2jF4kVqf6
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Jurugambar Poland diculik di Syria telah dibebaskan


WARSAW 31 Okt. - Wartawan dan jurugambar Poland, Marcin Suder yang diculik di Syria Julai lalu telah dibebaskan dan sudah kembali ke tanah air, umum menteri luar Poland semalam.
"Marcin Suder sudah kembali ke rumah," kata Radoslaw Sikorski dalam akaun twitternya. - AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20131031/lu_11/Jurugambar-Poland-diculik-di-Syria-telah-dibebaskan#ixzz2jQjuxpCt
© Utusan Melayu (M) Bhd