Monday, 19 May 2014

syria berdarah

Kumpulan militan ISIS bertindak meletupkan kubur seorang soleh dari para Tabi' (owais Al Qurani) dalam siri serangan kumpulan militan itu ke atas kubur beberapa sahabat dan Tab'i Rasulullah SAW.

Sekiranya alasan di atas tindakan mereka membedil masjid kerana ia digunakan sebagai medan penyebaran fahaman Syiah maka mengapa militan ISIS tidak mengikut jejak langkah FSA menghalau puak Syiah dari Masjid Ammar Ibnu Yasir tanpa melakukan sebarang kerosakan keatas masjid itu? FSA hanya menempatkan beberapa pengawal untuk mengawal masjid itu daripada sebarang pencerobohan, sabotaj mahupun penyebaran fahaman Syiah dan penduduk berhampiran masih dapat mengunjungi dan menunaikan ibadah di dalam masjid itu seperti biasa.

syria

Kejadian ini berlaku di Kem Pelarian Palestin Yarmuk di Damaskus, Syria. Tentera Assad sedang mengagihkan makanan yang disalurkan oleh UN kepada para pelarian di sana.

Lihat! Beginilah caranya mereka melayan saudara seakidah kita sewaktu era perhambaan. Era di mana maruah kita dicagarkan demi sekeping roti yang dihulur oleh UN (bukan Muslim). Jadi, kuffar syiah dengan sewenangnya melayan dengan rakus keatas saudara kita di sana dan melaksanakan pimpinan diktator dengan niat kotor yang mereka pelajari di Hawzah.

Jauhi tangan najismu daripada menghampiri saudara kami di Kem Pelarian Palestin Yarmuk di Damaskus. Semoga Allah mematahkan tanganmu yang mengasari hamba hambaMu di sana. Amiin
 

syria

Allahu Rabbi! 
Ibu ini terselamat dari serangan, namun dia telah kehilangan ahli keluarganya yang lain. Hanya Allah yang mengetahui hikmah di sebalik musibah ini. 
Serangan kejam Bashar menunjukkan tiada hentinya & belas kasihan walau dengan warga tua.

Sumbangan boleh disalurkan melalui:
Maybank
Pertubuhan Sinar Damsyik Malaysia
5621 0663 0487

Sebarang urusan boleh ke pejabat kami:
No. 38B, Jalan Bola Tampar 13/14, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan.

Email: souriacare@gmail.com