Sunday, 19 May 2013

Assalamualaikum... Sy mujahid kecil dari Syria. Saya dah nk bertempur dgn tentera Regim ni. Nak join x ???

Ini adalah senjata anti jet tempur hasil dari penyitaan gudang senjata rezim oleh Brigade FSA, Farouq Brigade. Mujahidin juga mendapatkan senjata dari ghanimah

Keadaan pemuda yang disiksa semasa dalam tahanan rejim Basyar di Halab. Ramai yang terkorban akibat penyiksaan melampau oleh puak rejim. Hasbunallah wa ni'mal wakiil

Assalamualaikum... Sy mujahid kecil dari Syria. Saya dah nk bertempur dgn tentera Regim ni. Nak join x ???

Syria Care NGO, mengucapkan terimakasih dan setinggi penghargaan kepada rakyat Malaysia

Salam... 

Syria Care NGO, mengucapkan terimakasih dan setinggi penghargaan kepada rakyat Malaysia di atas derma dan keprihatinan mereka terhadap kehidupan kanak-kanak Syria di Malaysia. Dengan derma tersebut kami dapat menguruskan sekolah untuk kanak-kanak Syria di Malaysia yg menjadi mangsa kekejaman Assad.

1Ummah 1Derita 1Destinasi
Lets keep the good work together.
Jazakum Allah Khair Kasiran.

Anak-anak Syria sedang belajar bahasa kebangsaan Malaysia

Dari Sekolah "Syria Care" di Malaysia..
Anak-anak Syria sedang belajar bahasa kebangsaan Malaysia 

Doakan anak-anak Sunni di Syria yang tidak bernasib baik seperti mereka di Malaysia. Doa adalah senjata bagi mereka yang beriman. InsyaAllah.

Bantulah anak-anak ini, Salurkan sumbangan untuk syria dan jangan hanya "menonton" penderitaan mereka setiap hari.

Hasbunallah wani'mal wakiil :’(

Tahukah anda bahawa setiap bom yang dilepaskan diperbuat dari logam?
Tahukah anda bahawa suhu logam saat bom-bom itu dilepaskan dari jarak jauh ditambah lagi dengan geseran dengan udara dalam kelajuan yang tinggi mencapai sehingga RATUSAN DAN MUNGKIN RIBUAN DARJAH CELCIUS?

Cuba saudara bandingkan kepanasan di Malaysia yang kini hampir setiap hari mencecah 38-40 Celcius dan sudah ramai mengeluh dengan kepanasan yang dialami setiap mangsa ledakan bom rejim syiah berhatikan syaitan ini.

Inilah salah satu bukti kekejaman syiah laknatullah. Anak ini mungkin terselamat dari ledakan bom tapi kini menderita akibat disembur serpihan bom yang tidak tercapai akal kepanasannya.

Bantulah anak-anak ini, Salurkan sumbangan untuk syria dan jangan hanya "menonton" penderitaan mereka setiap hari.

Akaun Maybank: 562106630487
PayPal: AlEhsidek@gmail.com
Pertubuhan Sinar Damsyik Malaysia

“Daripada Abu Hamzah Anas bin Malik R.A. pelayan Rasulullah SAW bahawa Baginda Nabi SAW bersabda,’Seorang di antara kamu tidak (dikatakan) beriman sehingga dia mencintai saudaranya sebagaimana dia mencintai dirinya sendiri.’” (Hadeeth Riwayat Bukhari dan Muslim)

Al-Qasas

Al-Qasas
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.

[38]
Dan Firaun pula berkata: "Wahai orang-orangku, aku tidak mengetahui ada bagi kamu sebarang tuhan yang lain daripadaku; oleh itu, wahai Haman, bakarkanlah untukku batu-bata, serta binalah untukku bangunan yang tinggi, supaya aku naik melihat Tuhan Musa (yang dikatakannya itu); dan sesungguhnya aku percaya adalah Musa dari orang-orang yang berdusta".
[39]
Dan berlaku sombong takburlah Firaun dan tenteranya di negeri itu dengan tiada alasan yang benar, dan mereka menyangka bahawa mereka tidak akan dikembalikan kepada Kami.

Senyuman dari Sekolah "Syria Care" di Malaysia.

Inna Lillahi Wa Inna Ilaihi Raji'un


Biar gambar ini berbicara, tiada kata perlu dijelaskan apa yang telah berlaku keatas anak ini.

Saban hari, saban minggu, saban bulan, tidak putus-putus kami sajikan gambar-gambar yang mengerikan dek perbuatan SYIAH BERHATIKAN MONSTER! SYIAH TIDAK PUNYA HATI DAN PERASAAN! SYIAH BUKAN ISLAM! Sesiapa yang punya kenalan di Malaysia yang mengamalkan SYIAH, tolong nasihati mereka, jika mereka cuba hasuti kamu, jauhilah mereka, mereka amat licik dalam setiap tindak tanduk mereka.

Ya Allah, kami menadah tangan memohon kepadaMU, Kau balaslah kezaliman yang mereka lakukan keatas hamba-hambaMu yang sabar mengharapkan kecintaanMU. Allahumma Ameen.

Bantulah anak-anak ini, Salurkan sumbangan untuk syria dan jangan hanya "menonton" penderitaan mereka setiap hari.

Akaun Maybank: 562106630487
PayPal: AlEhsidek@gmail.com
Pertubuhan Sinar Damsyik Malaysia

Ular, kala jengking jadi masalah terbaru pelarian SyriaZataari (Jordan): Selepas terselamat daripada ancaman bom, peluru dan serangan mortar, warga Syria yang berlindung di kem pelarian di Jordan kini berdepan dengan bahaya baru - ular, kala jengking dan ribut.

Tanpa perang, sesetengah pelarian menganggap nasib mereka tidak banyak berbeza daripada ketika mendiami Syria.


Di satu daripada khemah yang dipasang logo agensi pelarian PBB, penghuninya menaikkan papan tanda bertulis ‘Kem Maut’.

Seorang daripada penghuni di situ, Abu Sami berkata, jika di Syria mereka berdepan ancaman maut yang pantas akibat peperangan.


“Tetapi di Zataari, ia adalah kematian perlahan-lahan yang menyeksakan,” katanya.


Abu Sami, 30, dan ramai warga senasib dengannya kini berang dan menuntut kerajaan Jordan serta pihak yang berkaitan berusaha menambah baik situasi di kem pelarian berkenaan. Menurut bekas pemandu teksi dari Daraa itu, selepas cuba menyelamatkan diri daripada kancah perang, mereka kini berdepan penyeksaan baru. Sementara itu, Jordan berkata, peningkatan mendadak pelarian menyebabkan semua petempatan di sempadan dipenuhi, memaksa kerajaan membina khemah secara tergesa-gesa kira-kira 11 kilometer dari Syria.

Setakat ini Jordan menampung 150,000 pelarian perang Syria sejak tahun lalu. Selama beberapa bulan, Jordan enggan membina kem pelarian baru, dipercayai untuk mengelak daripada menyebabkan rasa marah rejim Presiden Bashar al-Assad. Amman juga bimbang jika Damsyik meluaskan gerakan menentang pemberontak sehingga ke wilayah Jordan. Kem pelarian di Zaatari dibuka pada 29 Julai lalu, dibina di kawasan padang pasir dan menempatkan kira-kira 3,300 pelarian.


Selain ancaman serangga berbahaya, penghuni kem itu juga terpaksa mengharungi cuaca panas pada waktu siang dan sejuk melampau ketika malam. - AP Jordan menyediakan makanan dan keperluan lain, manakala PBB memberikan khemah, selimut dan bekalan sampingan. Ketika ribut pasir berlaku, ia terjadi dengan serius dan penghuni kem itu terpaksa bernafas dalam kesukaran. - AP

HOMS alqasirYa Allah... Ampunilah kami jika ada diantara kami masih tidur dikala saudara seakidah kami dibunuh dan dizalimi di Syria