Thursday, 10 October 2013

Seorang anak mencium wajah ayahandanya untuk kali terakhir. Semoga Allah Taala menghancurkan rejim zalim ini. Amin

Siapakah Jaish al-Islam ( Bahagian 1 )

Siapakah Jaish al-Islam ( Bahagian 1 )

Sebelum ini admin telah beri analisis lengkap tentang Liwa Abu al-Fadh al-Abbas (Briged Syiah), kemudian analisis dan profil tentang Jaish al-Muhajirin wal-Ansar pimpinan Sheikh Umar al-Shishani dan sekarang admin akan buat analisis dan profil tentang Jaish al-Islam. (Ulasan sebelum ini http://on.fb.me/17WSevi )

Siapakah pemimpin Jaish al-Islam? Dari mana mereka memperolehi dana untuk meneruskan aktiviti jihad mereka? apakah tujuan Jaish al-Islam menyiarkan majlis 50 briged memberi bai'ah kepada pemimpin Jaish al-Islam? Kenapa minggu lepas dan tidak tahun lepas atau bulan lepas? Banyak ni admin nak kena cerita ni.

Kisah Jaish al-Islam sedikit kompleks kerana terlalu banyak tangan-tangan yang cuba mencampuri urusan Jaish al-Islam. Untuk mengenali mereka, mari kita kenali siapakah pemimpin-pemimpin tertinggi Jaish al-Islam (nama lama ialah Liwa' al-Islam).

Untuk ceritakan siapakah pemimpin Jaish al-Islam, admin perlu menceritakan konsep pemimpin pada zaman sekarang dan admin ambil contoh negara United Snakes of America. Kita diberitahu dan kita lihat di media dan beranggapan bahawa lelaki yang paling berkuasa didunia ialah Presiden of the United Snakes. Cuba kita fikirkan sekali lagi benarkah Presiden ini merupakan lelaki yang paling berkuasa? Jawapan admin adalah tidak. Lelaki yang paling berkuasa ialah 'the man behind the Presiden'. Siapakah mereka?

1) Mereka ialah kongress. Kongress berkuasa mencipta dan menulis undang-undang dan peraturan baru. Mempunyai kuasa untuk menaikkan cukai dan apa sahaja. Kongress mempunyai kuasa untuk mendakwa Presiden, Ketua Hakim dan senator. Memang benar Presiden mempunyai kuasa veto untuk menolak sebarang undang-undang baru tetapi jika 2/3 ahli kongress tetap setuju dengan rang undang-undang tersebut maka rang undang-undang berkernaan akan diluluskan dan diwartakan.
2) Tetapi untuk menjadi ahli Kongress, namanya mestilah berada di dalam peti undi.
3) Supaya namanya berada di dalam peti undi, dia hendaklah dicalonkan oleh Parti yang diwakilinya.
4) Untuk mendapat pencalonan, dia haruslah memenangi terlebih dahulu pertandingan ketika Konvention parti atau persidangan agung parti diadakan.
5) Untuk menang dalam Convention atau persidangan agung parti ini, dia mesti mendapat sokongan, kelulusan atau recommendation dari parti kerana sepanjang sejarah United Snakes, parti yang memberi sokongan kepada calon yang bertanding biasanya akan menang.
6) Sokongan, kelulusan dan recommendation yang dibuat dari Parti pula datang dari Ahli Commitee Parti peringkat Negeri.
7) Untuk menjadi Ahli Commitee peringkat Negeri, dia perlu mendapat kelulusan dari Ahli Commitee Parti peringkat Daerah.
 Untuk menjadi Ahli Commitee Parti Peringkat Daerah pula dia hendaklah pergi ke Pejabat Daerah dan memohon petisyen agar dirinya menjadi ahli Comittee Peringkat Daerah. Setelah itu dia harus berjalan dari rumah ke rumah untuk mempromosikan dirinya, kempen dan sebagainya.
9) Kesemua ini memerlukan wang ringgit berjuta-juta dollar. Dan siapakah yang sanggup mengeluarkan wang berjuta-juta dollar ini
jikalau bukan beratus-beratus pertubuhan dana, syarikat-syarikat kewangan dan media dan sebagainya.
10) Siapakah mereka yang berada dibelakang syarikat-syarikat gergasi ini jikalau bukan yahudi yang menguasai ekonomi United Snakes.
11) Adakah yahudi ini sanggup melaburkan wang ringgit ini begitu saja jika mereka tidak mempunyai agenda mengharapkan balasan?

Nampak begitu banyak tangan-tangan jahat dan baik bercampur-aduk dibelakang Presiden. Begitu juga Jaish al-Islam.

Kita lihat pemimpin mereka terlebih dahulu dan kita sering diberitahu bahawa Zahran Alloush adalah pemimpin no 1 dalam Jaish al-Islam. Nanti dulu!!!!!!!!!

Pemimpin No 4 : Islam bin Alloush iaitu jurucakap rasmi Jaish al Islam
Pemimpin No 3 : Muhammad Alloush iaitu menguasai dan ketua dalam Biro Politik
Pemimpin No 2 : Zahran Alloush dikatakan pemimpin No 1 Jaish al-Islam

dan sekarang siapakah yang sebenarnya Pemimpin No 1 dalam Jaish al-Islam?
Orang yang paling berkuasa menentukan perjalanan Jaish al-Islam, strategi dan sebagainya adalah orang yang jarang keluar di media dan tidak ramai yang mengetahui siapakah pemimpin No 1 Jaish al-Islam..... iaitu Abdullah Alloush. Beliau merupakan Godfather di dalam Jaish al-Islam, beliau adalah Abang besar di dalam Jaish al-Islam.

Keempat-empat mereka adalah ahli keluarga.. seperti 'a familiy run business' atau seperti Dinasti Alloush. Ini adalah kroni atau nepotism. Bahagian berikutnya admin akan ulas lebih lanjut tentang mereka....

Huhu.. bendera pasukan mujahiddin Ahrar al-Syam dikibarkan di Mekah

As-syahid Abu Ali salah seorang Emir Jabhat al-Nusra mendapat syahid ketika bertempur di Idlib. Alhamdulillah

Mangsa pembunuhan di sebuah perkampungan Baniyas.

Mangsa pembunuhan di sebuah perkampungan Baniyas. Tragedi ini dikenali dengan nama 'Baniyas Massacre'. Lebih 500 penduduk kampung lelaki, kanak-kanak, para wanita dan orang tua dikumpul berakai-ramai dan kemudian dibunuh. Pemimpin kumpulan ini adalah syiah yang datang dari Turki. (admin lupa namanya tetapi siapa yang rajin boleh scroll down admin ada analisis 'Baniyas Massacre' hampir 20 bahagian/episod)

Abu Muhammad al-Adnani

Abu Muhammad al-Adnani

Beliau adalah jurucakap rasmi ISIS. Sebarang pertanyaan, keraguan, sebarang isu boleh rujuk terus kepada beliau atau rujuk kepada setiap kenyataan yang dikeluarkan oleh beliau. Sebarang isu di al-Hasakah, sebarang isu di al-Raqqah, di Aleppo, di Deir az-Zour dan di Idlib, sebarang isu melibatkan kawasan penguasaan mereka seperti di al-Bab, di Manbij, di al-Dana dan lain-lain tempat hendaklah merujuk kepada kenyataan yang dikeuarkan beliau dari semasa ke semasa.

Sebarang isu-isu atau masalah atau keraguan terhadap operasi-operasi mereka di Iraq juga perlu dirujuk kepada kenyataan Abu Muhammad al-Adnani.

Sebarang kenyataan atau jawapan yang dikeluarkan oleh individu atau sebarang kumpulan selain Abu Muhammad al-Adnani hanyalah pendapat individu atau kumpulan berkenaan dan tidak mewakili ISIS.

Raja Saudi yang celaka

Raja Saudi yang celaka. Ulama yang benar disiksa dan dipenjarakan. Pemimpin kafir pula diberi medal. Rakyat Saudi yang ingin ke Syria akan ditangkap. Membenarkan United Snakes membuka base tentera di Saudi. Memberikan kebenaran kepada jet United Snakes menggunakan ruang udara mereka untuk menyerang Iraq. Membantu ekonomi negara-negara kafir dengan membazir wang membeli senjata-senjata dari barat yang akhirnya akan digunakan untuk menyerang rakyat sendiri dan melindungi kepentingan Israel. Raja Saudi yang celaka

Mangsa penderaan di Syria. Saudara kita ini ditangkap dan didera oleh shabeeha

syria

#الشبكة_السورية_لحقوق_الإنسان
#Syrian_Network_for_Human_Rights
وثقت الشبكة السورية لحقوق الإنسان مقتل (792) من الجيش الحر خلال شهر سبتمبر/ايلول 2013 .

Syrian network for human rights documented (792) FSA were killed during the month of September 2013

syria

#الشبكة_السورية_لحقوق_الإنسان
#سورية
وثقت الشبكة السورية لحقوق الانسان ارتفاع عدد الشهداء اليوم الثلاثاء حتى الآن الى ( 53 ) شهيدا في محافظات سورية مختلفة ، معظمهم في درعا و حماة، بينهم 6 اطفال و 3 سيدات و شهيدان قضوا تحت التعذيب و 14 شهيدا من الجيش الحر .

syria

#Syrian_Network_for_Human_Rights
#SNHR 
Syrian network for human rights documented 65 victims, Tuesday 8/10/2013 all across Syria, including 8 children, 4 ladies, 2 tortured to death, and 16 FSA.

======================================
Ghazi Hawan 29 years old, from Hama, tortured to death in the regime's prisons , he was arrested a month ago on Dahia checkpoint while he was coming back from his job from Lebanon
Ibrahim Alassaf, from Dier ez-Zoor tortured to death in prison's cells
======================================


Idlib: 14 victims
Daraa: 13 victims
Damascus and countryside: 10 victims
Hama: 13 victims
Aleppo: 5 victims
Lattakia: 3 victims
Tartous: 3 victims
Homs: 1 victim
Dier ez-Zoor: 1 victim
Qunaitra: 1 victim
Hasaka: 1 victim

syria

#الشبكة_السورية_لحقوق_الإنسان
#سورية
وثقت الشبكة السورية لحقوق الانسان اليوم الأربعاء 9-10-2013 حتى الآن (9) شهداء قضوا تحت التعذيب على يد القوات الحكومية .

syria

#الشبكة_السورية_لحقوق_الإنسان
#سورية
صورة لبعض أطفال مخيم دوميز للاجئين السوريين باقليم كوردستان يمشون لمسافات طويلة حتى ستطيعون الحصول على الماء - الصورة بتاريخ 22-8-2013

Sempadan (Syria-Jordan) kini sedang berada dibawah kawalan mujahideen FSA.

BERITA HARI INI ( 10/10/2013 )

Sempadan (Syria-Jordan) kini sedang berada dibawah kawalan mujahideen FSA. Rentetan daripada selepas mujahideen FSA berjaya mengawal kem tentera yang terakhir dan memperolehi banyak peluru, kereta kebal dan 3 BMB.

Menjangkau 63 orang lagi di Syria telah terbunuh akibat diserang oleh senjata dan meriam rejim .

"Damsyik"
Mujahideen FSA telah membunuh berpuluh-puluh "Shabiha" daripada " Brigade Syiah Abo alfadil " selepas mereka cuba untuk memasuki "Al Ziabiah" dan gagal.

Mujahideen FSA memulakan pertempuran baru untuk menghapuskan kepungan sekeliling "Homs".

Link Asal : http://aljazeera.net/news/pages/4e4c8917-1eba-487c-8b02-8d8b0a9b89c2

Lebih 4000 kanak-kanak Syria yang masih kecil dan remaja melintasi sempadan negara Syria tanpa ibu bapa atau orang dewasa

Lebih 4000 kanak-kanak Syria yang masih kecil dan remaja melintasi sempadan negara Syria tanpa ibu bapa atau orang dewasa. Mereka melarikan diri bersendirian ke negara jiran bagi menyelamatkan diri dari kekejaman rejim Syiah Assad akibat kehilangan ibu bapa yang boleh menjaga keselamatan mereka.

Link Video : http://www.youtube.com/watch?v=1V6oS_DMKqk

Semalam mereka masih di sini tetapi kebencian Basyar Assad telah membunuh mereka semua.

Dari merah darah para Syuhada Syria mereka melakar panji pembohongan dunia.

"Damsyik" Mujahideen FSA telah membunuh berpuluh-puluh "Shabiha" daripada " Brigade Syiah Abo alfadil " selepas mereka cuba untuk memasuki "Al Ziabiah" dan gagal.

BERITA HARI INI ( 10/10/2013 )

Sempadan (Syria-Jordan) kini sedang berada dibawah kawalan mujahideen FSA. Rentetan daripada selepas mujahideen FSA berjaya mengawal kem tentera yang terakhir dan memperolehi banyak peluru, kereta kebal dan 3 BMB.

Menjangkau 63 orang lagi di Syria telah terbunuh akibat diserang oleh senjata dan meriam rejim .

"Damsyik"
Mujahideen FSA telah membunuh berpuluh-puluh "Shabiha" daripada " Brigade Syiah Abo alfadil " selepas mereka cuba untuk memasuki "Al Ziabiah" dan gagal.

Mujahideen FSA memulakan pertempuran baru untuk menghapuskan kepungan sekeliling "Homs".

Link Asal : http://aljazeera.net/news/pages/4e4c8917-1eba-487c-8b02-8d8b0a9b89c2