Wednesday, 27 November 2013

SYRIA ...

SYRIA ... "a story doesn't exist until it's told."

Apa yang kamu makan pada hari ini?


Jika kamu ingin tahu, terdapat keluarga Muslim kita diluar sana pada hari ini terpaksa memakan roti kotor seperti ini untuk meneruskan kehidupan.

Katakan Alhamdulillah dengan rezeki anda pada hari ini dan berdoalah untuk saudara-saudara kita di Syria.
 

Bayi-bayi ini meninggal akibat dari pengepungan dan serangan tanpa henti

GHOUTAH TIMUR(Ghoutah Syarqiyyah)

Bayi-bayi ini meninggal akibat dari pengepungan dan serangan tanpa henti oleh tentara rezim Assad yang mengakibatkan mereka tidak memiliki lagi sumber makanan, obat-obatan dan nutrisi yang cukup.


Link Video : http://www.youtube.com/watch?v=UWIwBe4wxpI&feature=youtu.be

SYRIA... LA TAHZAN

MUJAHIDEEN MEDIAPeperangan di masa kini memerlukan mereka untuk menterjemahkan kebenaran kepada dunia yang penuh penipuan ini. Mereka adalah pahlawan-pahlawan MEDIA barisan hadapan medan tempur MALHAMAH QUBRA yang bersabung nyawa dengan hanya bersenjatakan KAMERA & LENSA.

Usaha mereka bukan sesuatu yang kecil, ianya demi memberi kesedaran kepada kita bahawa ada DARAH & AIR MATA saudara kita yang sedang mengalir di sana. Ringankan tangan melayarkan sumbangan yang hanya dihujung jari-jemari anda, dengan sumbangan kecil anda ianya mampu meneruskan kehidupan mereka di tengah hujan peluru yang tidak pernah henti setiap hari.
 

ALLAHU RABBI Penderitaan anak-anak kecil ini tidak dapat digambarkan lagi dengan kata-kata. Hanya doa mampu diberikan. Hasbunallah Wa Ni'mal Wakeel

Hasbunallah Wa Ni'mal Wakeel

Alhamdulillah Allahuakbar ! Lagi dan lagi... Sebahagian dari tentera hizbullat yang terbunuh !

SYRIA...Papan tanda diletakkan untuk peringatan supaya berhati-hati dengan penembak tepat regim bashar assad yang berada di kawasan tersebut.

ALLAHU RABBIDimana perginya sifat kemanusiaan? Rejim yang membunuh, mendera, merogol dan memusnahkan segala yang ada. Hanya batu yang ada sebagai bantal buat anak kecil ini.

HASBUNALLAH WA NI'MAL WAKEEL

Gua inilah rumah mereka yang sekarang..

Gua inilah rumah mereka yang sekarang... Hidup tanpa elektik, air dan makanan. Hanya beralaskan tanah dan kadang-kadang berjaga-jaga dari binatang berbisa. 

Doakan mereka. Semoga sentiasa dibawah lindungan-NYA..

syria-disini tempat kami bersembunyi

This is where we hide when those horrible warplanes come to shell us everyday.

InsyaAllah

Lelaki mulia ini, Sheikh Jalil datang dari Dagestan untuk memberikan kemenangan kepada Islam dan umat Islam di Syria... InsyaAllah 

ALLAHU AKBAR!"واعتصموا بحبلِ الله جميعاً ولا تفرّقوا "
"Berpegang kepada Allah dan janganlah kamu bercerai berai"
 

SYRIAKanak-kanak ini keluar mencari ranting-ranting kayu untuk memanaskan badan. Musim sejuk datang lagi, dan mereka serba kekurangan untuk menghadapinya.

Hasbunallah Wa Ni'mal Wakeel
 

ALLAHU AKBAR! Mujahideen berjaya memusnahkan kereta kebal Assad di Desa Selatan Aleppo

Lebih daripada 10 serangan oleh pesawat perang di bandar "Al Nabk"

BERITA HARI INI:

"Damsyik"
Lebih daripada 10 serangan oleh pesawat perang di bandar "Al Nabk", " mafia Basyar" cuba untuk mengawal jalan yang berada di bawah kawalan FSA, Dan bandar ini adalah penting kerana ia terletak dalam perjalanan antara Homs Dan Damsyik.

FSA menembak jatuh sebuah kapal terbang perang di antara "Yabroud & Al Nabk".
Berlaku pertempuran antara FSA dengan "mafia Bashar & Hizbullat & Briged Abo Al Fadal Abas" sekitar "Briged 22" di Damsyik.

"AlQunitra"
FSA mengawal dua bandar berhampiran bandar Alqunitra, seorang wanita terbunuh dan ramai yang cedera selepas "Bashar mafia" mengebom kawasan itu.

"Homs"
"Meriam Bashar" mengebom istana "Al Hosen" , yang diambil kira sebagai tempat yang sangat penting.LINK ASAL : http://www.aljazeera.net/news/pages/e6247848-a95b-4969-a048-57ca8c535f27

La iila ha Illallah


Rakaman secara langsung seorang bayi yang meninggal dunia kerana kekurangan Perubatan dan Makanan
jika kita berdiam diri dan tidak berbuat apa-apa
lebih ramai orang akan mati
mari kita membantu mereka dengan apa-apa yang boleh kita lakukan
mungkin RM20 bukan jumlah yang besar tetapi ia dapat beri bantuan yang besar
terima kasih

Alamat: (SYRIA CARE OFFICE)

No.38B, jalan Bola Tampar 13/14, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan

Kami mempunyai tabung khas untuk Syria :-

Pertubuhan Sinar Damsyik Malaysia
Akaun Maybank: 562106630487
PayPal: AlEhsidek@gmail.com
Bank swift Code : mbbemykl


LINK : http://www.youtube.com/watch?v=kmI8ivNv2cI

MasyaAllah.

MasyaAllah. Hebatnya kekuatan mental, fizikal, dan spiritual anak-anak muslim di Syria. Sebutir peluru berpandu menghentam kawasan yang hanya 10 meter jauh dari mereka, dan mereka mampu melarikan diri dan tersenyum lebar selepas terselamat daripada serangan itu.

SubhanAllah, ternyata hasil dari perang, anak-anak di sana telah matang cepat daripada waktunya.LINK : http://www.youtube.com/watch?v=096ogC4Uo_o

Hanya 2 Pahlawan!

Hanya 2 Pahlawan!
Mengemparkan 15 Mafia Bashar lari lintang pukang!
Hanya 1 BOM, dilontarkan ketika mereka sedang berehat lalu bertempiaran lari tidak cukup tanah untuk menyelamatkan diri.


LINK : http://www.youtube.com/watch?v=p3sIbOSN-8k

Wanita Syria jadi mangsa rogol


Golongan wanita di Syria sering menjadi mangsa kekejaman perang saudara di negara itu. - AFP
BEIRUT 26 Nov. - Satu laporan terbaharu daripada pertubuhan hak asasi manusia melaporkan, wanita Syria menjadi mangsa kekejaman perang saudara di negara itu termasuk menjadi mangsa rogol, dijadikan perisai manusia dan diculik oleh tentera kerajaan pimpinan Presiden Bashar al-Assad.
Laporan yang disiarkan oleh Rangkaian Hak Asasi Manusia Eropah-Mediterranean menyatakan penganiayaan terhadap wanita di Syria dijadikan sebagai taktik untuk menewaskan pihak lawan, sekali gus menjadikan wanita sebagai sasaran ketika konflik di Syria semakin meruncing.
Jelas laporan berkenaan, kejadian wanita Syria dirogol berlaku di pusat tahanan dan pusat pemeriksaan di tujuh wilayah termasuk di Damsyik, terutamanya ketika tentera kerajaan melancarkan serbuan.
"Wanita Syria sering dirogol ketika tentera kerajaan melancarkan operasi ketenteraan.
"Kebanyakan mangsa penderaan seksual memilih atau dipaksa meninggalkan Syria dengan mengalami penderitaan fizikal dan psikologi," jelas laporan berkenaan.
Wanita turut dijadikan sebagai perisai manusia dan peningkatan kes penculikan yang dilakukan tentera kerajaan dan kumpulan penentang.
Laporan itu berkata, wanita yang diculik sering digunakan sebagai pertukaran tahanan atau memaksa saudara lelaki mereka menyerah diri.
"Sepanjang tempoh Disember hingga Mei 2012, sebanyak 125 wanita dan dua kanak-kanak menjadi tebusan," kata laporan tersebut.
Dalam perkembangan lain, sebanyak 11 orang terbunuh termasuk tiga kanak-kanak, manakala 20 orang lagi cedera dalam serangan mortar di bandar Aleppo, utara Syria, semalam.
Agensi berita SANAA melaporkan, serangan terbabit dilancarkan oleh kumpulan penentang ke atas kedudukan tentera kerajaan di barat bandar Aleppo. - AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20131127/lu_05/Wanita-Syria-jadi-mangsa-rogol#ixzz2lou82UwO
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Assalamualaikum dan selamat pagi..masih dengar lagi jeritan anak Kecil yang sedang kesakitan akibat kekejaman Assad.. Teruskan berdoa untuk syria!!!

Al Fatihah!!!

Anak-anak syria rindukan zaman persekolahan mereka..

Halab. Lelaki yang terselamat dari timbunan bangunan runtuh..

syria

Ia bukan kita di tempat mereka, Ia mereka juga bukan ahli keluarga kita, Ia kesakitan yang mereka rasa buat apa dan untuk apa kita peduli sedangkan ia bukan berlaku di hadapan atau di negara kita. Hilanglah rasa kemanusiaan apabila melihat kezaliman yang berlaku sekarang dan jauh sekali memikirkan tentang persaudaran islam..

Anak ini menjadi korban hari ini.. Al-Fatihah

Kesakitan ini tiada siapa yang menghiraukan..