Tuesday, 8 October 2013

Setelah drama dusta tv Assad yang mengisahkan cerita-cerita karangan mengenai Hamzah, Sarah dan Rawan Kaddah, TV Assad kembali mengarang cerita dusta tentang seorang anak Syria dgn memaksanya mengatakan bahwa ia telah membunuh 10 tentara Assad, 13 warga sipil, 9 org bersenjata.

Setelah drama dusta tv Assad yang mengisahkan cerita-cerita karangan mengenai Hamzah, Sarah dan Rawan Kaddah, TV Assad kembali mengarang cerita dusta tentang seorang anak Syria dgn memaksanya mengatakan bahwa ia telah membunuh 10 tentara Assad, 13 warga sipil, 9 org bersenjata. 

Namun bagaimanapun bentuknya perbuatan dusta dan makar-makar busuk musuh-musuh Allah, Allah lah sebaik-baik pembuat makar(siasat ).-TERJEMAHAN-
Media berita rezim yang suka membuat berita dusta , berkata:

Anak kecil ini dilatih menjadi tentara oleh "Katiba Ahfad ar-Rasul", lewat Pamannya ia diperkenalkan dengan brigade ini agar dapat dilatih untuk melakukan perbuatan-perbuatan Terorisme,.

Anak Syria ini kelahiran tahun 2000 dan tinggal di kota Aleppo, sebelumny ia bekerja di pabrik pembuatan barang-barang dari plastik (Ibunya meninggal ketika ia berumur tujuh tahun sedangkan Ayahnya menikah lagi), akibat perang di Syria ia tidak dapat lagi bekerja dan hanya duduk didalam rumah.

Suatu hari Pamannya meneleponnya dan memintanya bergabung dengan "Katiba Ahfad ar-Rasul" dan ia berjanji akan memberinya pistol kecil agar ia dapat memamerkannya ke kawan-kawannya, dan ia juga berjanji akan memberi anak itu gaji yang bagus!

Pamannya melatih ia untuk menjadi seorang sniper, dan meletakkan senapannya di atas pohon karena senapan itu sangat berat dan anak itu tidak kuat mengangkatnya!

Ia dilatih selama 3 bulan untuk menjadi sniper, kemudian pamannya meletakkan ia di atap bangunan dan memintanya untuk membunuh aiapapun yang lewat dijalan (tentara dan penduduk).

Setiap hari anak itu bekerja membunuhi orang-orang dijalanan dari jam 7 pagi hingga jam 4 sore!!

Orang pertama yang anak itu bunuh adalah seorang laki-laki dari penduduk setempat, setelah membunuh ia erus menerus menangis tidak bisa tidur selama 3 hari karena ia merasa berdosa.

Setelah sekian lama menjadi sniper, kini anak itu merasa terbiasa dan merasakan kenikmatan membunuhi orang-orang tanpa belas kasih.

" Aku merasa sangat senang ketika aku membunuh orang- orang, ketika beberapa orang bertanya apa yang aku lakukan, aku mengatakan kepada mereka bahwa aku bekerja dan aku tidak memberitahukan mereka bahwa aku membunuhi orang- orang".

----------------------------------------------------------------------
Telah kita ketahui bersama bagaimana kebohongan-kebohongan yang dilakukan media rezim Syiah Assad dan media-media pendukung mereka dalam usaha mereka semua menutup-nutupi kejadian yang sebenarnya terjadi di Syria dan membuat masyarakat dunia bingung.

Semua video-video dusta karangan media rezim merupakan pekerjaan yang dilakukan Syrian Electronic Army : Assad's cyber warriors dan Syrian tv media dari badan intelijen rezim yang selain bertugas membunuhi dan menyiksa anak-anak dan rakyat Syria mereka juga bertugas membuat propaganda media dan dengan keahlian yang dimiliki mereka dapat merubah video-video, foto-foto dan menghack situs-situs.

Anak -anak yang dipaksa bermain dan berkata dusta dalam drama-drama mereka sebelumnya audah menghafalkan teks yang harus diucapkan, dan itulah yang membuat aneh video-video berita karangan rezim karena seluruh pembicara terlihat kaku, ketakutan atau seperti sedang membaca teks berita.

Puluhan video dan kisah yang dibuat oleh rezim selalu sama, hanya berbeda orang, waktu dan tempat. Rezim Assad ingin menumbuhkan rasa benci di hari masyarakat dunia terhadap Pejuang-pejuang pembebas Syria (FSA) dan Mujahidin Syria lainnya

Rezim Assad ingin bersikap seakan-akan mereka bersih dari membantai rakyat Syria dengan terus-menerus mengatakan bahwa terdapat Teroris yang sangat berbahaya di Syria yang harus diberantas dan dihabiskan agar tidak membahayakan penduduk.

Mereka terus berbohong.. berbohong.. dan berbohong..

Mereka berbohong dan menghadapkan jari telunjuknya ke Mujahidin Syria sedangkan keempat jarinya yang lain menyaksikan bahwa merekalah pembunuh dan Teroris sebenarnya.

Akan tetapi kebohongan mereka selalu aneh, yang bahkan tidak mungkin bagi seseorang yang tidak waras mempercayainya! dan bagaimana lagi dengan orang yang berakal??

Anak ini telah ditangkap dari salah satu pos perbatasan militer milik Assad saat serangan rezim ke kota dan penduduk berusaha melarikan diri. Dan saat ini rezim menggunakan anak ini dan memanfaatkannya untuk melakukan apa saja yang media rezim inginkan.

Kita tidak lupa dengan Hamzah Al-Khatheeb yang pada saat itu berumur 13 tahun yang ditangkap dan dibunuh dengan darah dingin oleh rezim Assad seelah sebelumnya disiksa oleh para petinggi tentara rezim dengan cara yang sangat kejam! Dan ketika mereka telah membunuhnya dan tersebar berita yang sebenarnya mengenai pembunuhan anak itu, rezim dan media beritanya menghina anak itu dengan mengatakan bahwa anak itu sebelumnya berusaha untuk memperkosa tentara-tentara wanita rezim dan berusaha membunuh mereka..!!


Kami memohon kepada Allah Ta'ala agar Allah selamatkan anak ini dari para pembunuh dan para pelaku kriminal itu, dan semoga Allah memberikan kemenangan dan pertolongan bagi para Mujahidin.

Link Video(TV Syria pro rezim): https://www.youtube.com/watch?v=D8SSW3nc6vc&feature=youtube_gdata_player

Pesawat pejuang Bashar menyerang banyak tempat di seluruh Syria seperti Idlib, Tartous dan Al Hasaka.

BERITA HARI INI:

- Pesawat pejuang Bashar menyerang banyak tempat di seluruh Syria seperti Idlib, Tartous dan Al Hasaka.

- FSA berjaya menjatuhkan pesawat tempur di Inkhel. 

- Kira-kira 20 orang terbunuh selepas Bashar mengebom Hamouria, pinggir bandar Damsyik.

- dan 15 orang terbunuh di kawasan Al Shadadi di Al Hasaka disebabkan pengeboman rejim Assad.


LINK ASAL : http://www.aljazeera.net/news/pages/7555174e-ab78-4f4b-a8ee-4c33a89305e3
 

“Islam itu bermula asing lagi aneh (ganjil) dan akan kembali asing sebagaimana asal datangnya. Maka beruntunglah mereka yang dianggap aneh (asing).” (Hadis Riwayat Muslim)

Al-Raqqah, Syria 

Billboard yang dipasang oleh ISIS bermaksud

Dari Abu Hurairah berkata "Rasulullah SAW telah bersabda Islam mula tersebar dalam keadaan dagang (asing). Dan ia akan kembali dagang (asing). Maka berbahagialah (beruntunglah) orang yang bersama Islam ketika ianya dagang (asing)”. (Hadith riwayat Muslim)

juga boleh diterjemahkan dalam bunyi lainnya

“Islam itu bermula asing lagi aneh (ganjil) dan akan kembali asing sebagaimana asal datangnya. Maka beruntunglah mereka yang dianggap aneh (asing).” (Hadis Riwayat Muslim)

Nota : Rasulullah sallallahu ‘alaihi wasallam menyampaikan hadis di atas bukanlah atas tujuan meramalkan sesuatu yang negatif terhadap kita tetapi bertujuan memperingatkan kita bahawa pada satu masa nanti kita akan hidup di kalangan masyarakat yang sangat buruk adab dan perlakuan. Masyarakat ini pula akan memandang syari‘at Islam sebagai sesuatu yang aneh, ketinggalan dan tidak lagi sesuai dengan peradaban semasa.

Oleh itu hendaklah kita tetap beristiqamah atas ajaran Islam yang asal berdasarkan al-Qur’an dan al-Sunnah serta memelihara diri daripada keburukan hidup masyarakat lain mahupun pandangan negatif mereka terhadap Islam. Sikap sebeginilah yang dipuji oleh Rasulullah sallallahu ‘alaihi wasallam di akhir hadis di atas: Maka beruntunglah orang-orang yang asing itu.

Iraq,Gambar terbaru mujahid ISIS Abu Waheeb. Beliau bersama pasukannya ditugaskan untuk menjaga lebuhraya Baghdad-Damsyik. Mana-mana konvoi bantuan ketenteraan syiah laknatullah dari Iraq yang teringin sangat menjadi bangkai, sila gunakan highway Baghdad-Damsyik.

Sebab apa mereka ingin berdamai?

PKK akhirnya mengadakan perjanjian damai dengan mujahiddin dengan syarat-syarat tertentu. 

Sebab apa mereka ingin berdamai?
1) sebabnya kerana mereka sedar mereka telah kalah
2) anggota mereka ratusan telah menjadi bangkai. Semalam sahaja di kawasan Qahtania yang terletak di al-Hasakah, ISIS dan Saraya al-Ansar berjaya menukarkan lebih 50 militia komunis Kurdish ini menjadi bangkai.
3) dan paling penting bagi PKK ialah, ini adalah peperangan yang paling mereka tidak sangkakan. PKK yang tinggal di kawasan gunung di utara Idlib dan utara Aleppo merasakan mereka begitu berpengalaman sehinggalah pejuang Chechen ini dipanggil untuk masuk mengadap.

PKK mungkin lupa bahawa pejuang Chechen adalah the best mountain fighters on this planet. Jika kuasa besar tentera Russia kafir laknat gagal menewaskan pejuang Chechen, apakah militia kampung seperti PKK ini mampu menewaskan mereka?

Perang mujahiddin dengan PKK ini berlanjutan hampir 2 tahun dan seperti tidak akan berkesudahan sehinggalah Ahrar al-Syam, ISIS dan Jabhat al-Nusra bersepakat melantik Sheikh Umar al-Shishani sebagai Commander mereka.

Revolusi Islam mengucapkan tahniah dan salutee yaa Sheikh Umar al-Shishani pemimpin kita semua....
 

Syria Mangsa serangan udara rejim syiah nusairi laknatullah

"Kami berjuang di Syam tetapi tumpuan kami tetap Baitulmuqqadis" Damsyik-Israel hanya sejauh 220km.

syria

#الشبكة_السورية_لحقوق_الإنسان
#سورية

صورة لأحد الأطفال اللاجئين السوريين في مخيم Boynuyogun التركي للاجئين السوريين 

HIDAYAH ALLAHGambar menunjukkan seorang penyanyi rap terkenal German, Deso Dogg yang telah memeluk Islam dan dikenali sebagai Abu Malik.

Beliau yang menggunakan nama samaran "Abu Talha Al-Almani telah menyertai Mujahidin Syria untuk berjuang menentang rejim Bashar.

Lagi harta ghanimah [harta rampasan perang] yang berjaya diperolehi Mujahideen ketika pertempuran di persekitaran Otma.

Lagi harta ghanimah [harta rampasan perang] yang berjaya diperolehi Mujahideen ketika pertempuran di persekitaran Otma.

Seorang Mujahideen sedang menghabiskan masa tidur di hotel 5 bintang. Berehat dan tidur sebentar sebelum kembali memburu tentera-tentera assad.

Inilah hasil dari anak Syria.

Made In Amerika? No.

Inilah hasil dari anak Syria.

Mujahideen tidak pernah kehabisan idea mencipta alat persenjataan untuk menghancurkan regim assad. Inilah kurniaan akal yang digunakan sebaik mungkin oleh tentera Islam.

Semoga Allah terima syahidnya.

Kita tidak akan pernah lupakan Mujahid Media, Nasser Abu Jamal.

Semoga Allah terima syahidnya.

Beliau antara Mujahid Media yang bertanggungjawab menyalurkan maklumat dan kisah sebenar yang berlaku di Syria.

Menanti Hukum Qisas.Anjing bashar assad inilah yang bertanggungjawab membunuh kedua-dua kanak-kanak perempuan ini. Dia akhirnya berjaya ditangkap dan menunggu hukum qisas dijalankan.

Segala puji bagi Allah, Tuhan sekalian alam.
 

KASIH SEORANG PEJUANG...Omar Ali atau nama gelarannya Omar Seen akhirnya Syahid [InsyaAllah] ketika pertempuran di wilayah Idlib, Syria.

Lihat bagaimana kasih sayang antara pejuang Islam. Persahabatan yang bukan setakat didunia sahaja, tetapi persahabatan sehingga bertemu di Syurga Allah. Persaudaraan dan persahabatan di jalan Allah-lah yang mengiringi kita pada kebahagiaan Akhirat kelak.

Dalam hadith yang diriwayatkan oleh Muaz dari Rasulullah S.A.W, Baginda bersabda;

Allah Azzawajalla berfirman:

"Orang-orang yang berkasih sayang kerana kemuliaan-Ku, mereka mempunyai beberapa-beberapa mimbar dari cahaya, sangat dicita-citakan tempat-tempat mereka itu oleh para Nabi, Shiddiqin dan Syuhada."

- Hadith Riwayat At-Tirmidzi, Ahmad, Ibnu Hibban, Hakim -

Semoga Allah menaikkan darjat mereka.

Dari dokumen rangkaian Hak Asasi Manusia Syria, dilaporkan bilangan wanita yang syahid pada hari Isnin 07/10/2013 hingga hari ini mencecah 6 orang.

Semoga Allah menaikkan darjat mereka.

Inilah hasil tangan-tangan didikan syaitan yang dahagakan darah ummat Islam.

Tidak cukup dengan serangan kimia yang dilakukan regim bashar assad, kanak-kanak Syria turut dihimpit kebuluran.

Inilah hasil tangan-tangan didikan syaitan yang dahagakan darah ummat Islam.
 

Hasbunallah wa ni'mal wakil

Hampir 10 serangan udara dilancarkan regim bashar di bandar Shaddadi hingga mengakibatkan 15 orang syahid [InsyaAllah] dan berpuluh-puluh lagi cedera.

Hasbunallah wa ni'mal wakil

Mungkinkah kanak-kanak ini tidur dalam kelaparan.

Sayu dan pilu menatap gambar ini..

Ketiadaan rumah yang dimusnahkan regim assad, hanya tempat ini dijadikan tempat tidur. 

Mungkinkah kanak-kanak ini tidur dalam kelaparan.

Malah haiwan turut terkejut dengan tindakan bashar dan sekutunya merosakkan bumi Syam.

Dari pantai Itali. Hentikan keganasan di Syria.

Green Project
Dari pantai Itali.

Hentikan keganasan di Syria.
 —

[Semoga Allah menyembuhkanmu secepatnya, dengan kesembuhan yang tiada sakit selepasnya]

Seorang Mujahideen yang demam berlindung didalam lubang yang digali dari panas terik matahari.

"Syafakallah syifaan ajilan, syifaan la yughadiru ba'dahu saqaman"

[Semoga Allah menyembuhkanmu secepatnya, dengan kesembuhan yang tiada sakit selepasnya]

Sebelum dan selepas... Allahuakbar!

MUJAHIDIN MELAKUKAN OPERASI PENUMPASAN SYIAH BASAR ASSA PADA HARI SENIN KEMARIN


-------------------------------------------------

Mujahidin melakukan operasi penumpasan besar2an syiah basar asad dan sekutu iran pada hari senin di dua pangkalan militer utama di barat laut Suriah , menewaskan 10 tentara dalam pertempuran terberat di daerah ini dan dalam bulan ini, kata aktivis.

Operasi penumpasan - dinamai " Operasi Gempa " - bertujuan untuk merebut Wadi Deif dan Hamidiyeh , dimana mujahidin terkepung selama hampir satu tahun , kata Observatorium Suriah untuk Hak Asasi Manusia .

Wadi Deif , adalah gudang senjata besar di provinsi Idlib , terletak dekat Hamidiyeh , syiah basar asad telah mengontrol wilayah itu.

Roket dan mortir dari para mujahidin menewaskan sedikitnya 10 tentara dan menghancurkan tiga tank , kata Observatorium , sebuah organisasi berbasis di Inggris yang mengandalkan aktivis di Suriah untuk informasinya.

Tentara syiah basar assad membombardir posisi mujahidin di sekitar dua basis yang dekat dengan barel tong penuh dengan bahan peledak , tambahnya .

Mujahidin telah beberapa kali mencoba untuk mengambil alih kendali dari dua pangkalan tersebut tetapi belum berhasil .

Mereka yang terlibat dalam operasi penumpasan hari Senin adalah dari FSA, kekuatan mujahidin yang didukung oleh pemerintah Arab Saudi, dan Liwa al- Umma , sebuah brigade Islam yang mencakup mujahidin Libya , kata Observatorium.

-------------------------------------------------
MISI MEDIS SURIAH MEMBUKA PENDAFTARAN RELAWAN

Kami membuka pendaftaran relawan medis serta penerjemah.
Silakan datang langsung ke sekretariat Misi Medis:

Sekretariat Misi Medis Suriah :
jl. Monjali 88 Karangjati, Sleman, Yogyakarta.
Depan dealer motor Yamaha PT. Harpindo Jaya,
Samping masjid Miftahul Huda

HOTLINE
Telp & sms : 0817.40.9691
whatsapp : 08222.686.1034
BB : 328b6030

#syiahbukanislam #syiah #syiria #suriah
-------------------------------------------------

Salurkan hewan qurban anda melalui misi medis suriah dengan melalui rekening
-Bank Mandiri :900 00 1633532-6 A/n SAMINGUN
008 (KODE ATM BERSAMA) dan konfirmasi ke no 0898-434-2221

Setelah mentransfer sejumlah dana silahkan konfirmasi ke no hp diatas dengan format :
nama#alamat#jenis hewan#jumlah transfer

Agar mudah dibedakan antara pentransfer satu dengan lainnya sertakan 3 digit terakhir no hp anda pada saat anda mentransfer sejumlah dana.

contoh:
samingun#kebon sirih rt:2 rw:4 jakarta#sapi#24.000.221
---------------------------------------------------

Donasi untuk rakyat muslim Suriah bisa Anda Salurkan Pada Rekening Berikut :

info dan konfirmasi : 0817.40.9691

>> Western Union (WU) : Ikrimah D/a Suronatan, NG II/864 RT 051/008 Yogyakarta

>> BCA 1691 967 749 A/n Ikrimah [KCU Ahmad Dahlan Yogyakarta]
KODE ATM BERSAMA : 014

>> Bank MANDIRI 1250 0196 92011 A/n Siti Ana Ravita Laksmi [KCP Kelapa Gading Boulevard Jakarta]
KODE ATM BERSAMA : 008

>> BNI 0306058002 A/n Abdurrahman Saleh Hadi

-------------------------------------------------
UNTUK MEMBEDAKAN DAN MEMUDAHKAN ANTARA DONATUR YANG SATU DENGAN YANG LAIN TAMBAHKAN 3 DIGIT TERKAHIR NO HP ANDA PADA DANA YANG ANDA TRANSFER KE MISI MEDIS SURIAH..

CONTOH:
IKRIMAH MENDONASIKAN SEBAGIAN HARTANYA SEBESAR 15 JUTA MAKA YANG DI TRANSFER ADALAH
Rp. 15.000.691 >> 691 ADALAH 3 DIGIT TERAKHIR NO HP IKRIMAH

===================================================
BANTU KAMI AGAR KITA BISA MEMBANTU SAUDARA-SAUDARA KITA DI SURIAH MELAUI FP MISI MEDIS SURIAH DARI PEMBANTAIAN SYIAH BASAR ASAD DAN SEKUTU SYIAH IRAN, SYIAH HIZBULLAT, SYIAH IRAQ.

CARANYA AGAR FP MISI MEDIS SURIAH INI AMAN DARI GANGGUAN SYIAH DAN DI DELETE FACEBOOK ADALAH:
-------------------------------------------------------------------------
1. BANTU FP MISI MEDIS UNTUK MENDAPAT LIKE MINIMAL 100.000 LIKE
2. BANTU SETIAP ADA STATUS BARU DI FP MISI MEDIS SURIAH SELALU DI LIKE
3. BANTU SETIAP ADA STATUS BARU DI FP MISI MEDIS SURIAH YANG ADA FOTONYA SELALU DI TAG KE TEMAN YANG RIDHO UNTUK TAG AGAR TIDAK DI LAPORKAN SPAM
4. BANTU SETIAP ADA STATUS BARU DI FP MISI MEDIS SURIAH SELLAU DI BAGIKAN KE PERTEMANAN
5. BANTU SETIAP ADA STATUS BARU DI FP MISI MEDIS SURIAH SELAU KOMEN MINIMAL UCAPAN TAKBIR ATAU YNG SESUAI DENGAN ISI STATUS

Bantuan ikhwah sekalian sangat kami harapkan berkenaan dengan saudara-saudara muslim dan mujahidin kita di SURIAH agar sedikit meringankan beban mereka

Dan mudah-mudahan menjadi amal jariyah buat ikhwah sekalian sehingga akan banyak yang bergabung dengan Misi Medis Suriah yang membela kepentingan Rakyat Muslim di Suriah

Bismillah
FP Misi Medis Suriah Jilid II Kami Mulai Hari ini

https://www.facebook.com/misimedissuriah
 

BREAKING NEWS | TIM KEMANUSIAAN RADIO/TV RODJA, PEDULI MUSLIM DAN YUFID TV
Salah satu pendukung terlaksananya program penyaluran bantuan adalah alat transportasi, maka diantara bantuan yang ada, kita wujudkan untuk pengadaan mobil operasional dan insya Allah kita akan pasang diatasnya parabola untuk koneksi Internet, sehingga kemana saja kita pergi, tidak mengalami kesulitan dalam berkomentar dengan Internet, Wallace Waliyyu Tauhid.

Oleh :Muh Nurhuda

-------------------------------------------------
MISI MEDIS SURIAH MEMBUKA PENDAFTARAN RELAWAN

Kami membuka pendaftaran relawan medis serta penerjemah.
Silakan datang langsung ke sekretariat Misi Medis:

Sekretariat Misi Medis Suriah :
jl. Monjali 88 Karangjati, Sleman, Yogyakarta.
Depan dealer motor Yamaha PT. Harpindo Jaya,
Samping masjid Miftahul Huda

HOTLINE
Telp & sms : 0817.40.9691
whatsapp : 08222.686.1034
BB : 328b6030

#syiahbukanislam #syiah #syiria #suriah

syria berdarah

Rakyat Malaysia bersama Revolusi Islam
Pasukan yang terlibat ketika membebaskan Khanasser (Anasartha) pada awal bulan September lalu :
Liwa' al-Tauhid,
Ahrar al-Syam,
Liwa Dar'al Jabal,
Jabhat al-Nusra 
Liwa' Ahfad al-Rosul

Kemudian mereka terus kepada objektif berikutnya iaitu menyerang Al-Safeera dan menyerahkan tugas menjaga Khanasser kepada FSA (Briged Ahrar al-Zawiya). Rejim melakukan serang-balas, Ahrar al-Zawiya berundur. Khanasser jatuh semula ke tangan rejim.

Susulan kejatuhan Khanasser, kali ini pasukan yaang terlibat untuk membebaskan Khanasser untuk kali ke-2 ialah
1) Ahrar al-Syam
2) Jabhat al-Nusra
3) ISIS
4) Briged Ansar al-Mahadi.

Persoalan :
1) Kenapa setelah mujahiddin menguasai Khanasser mereka menyerahkan tugas mempertahankan Khanasser kepada Ahrar al-Zawiya? Sedangkan Ahrar al-Zawiya tidak terlibat langsung dalam operasi pembebasan Khanasser.
2) Jika mereka masih ingin menyerahkan tugas ini kepada Ahrar al-Zawiya, kenapa mereka tidak memberi pasukan tambahan lain untuk membantu Ahrar al-Zawiya?
3) Kemana perginya Liwa' Dar'al Jabal? Sedangkan mereka memperolehi ghanimah yang cukup banyak ketika pembebasan Khanasser?
4) Kemanakah Ahfad al-Rasul dan Liwa al-Tauhid? ( Nota: Ahfad al-Rasul adalah salah satu pasukan dalam FSA yang pening dan berpenyakit. Mereka tidak taat kepada pemimpin tertinggi sebaliknya taat kepada komander kawasan.)
4) Kenapa mujahiddin tidak berkawal di laluan (titik biru), memasang IED, roadside bomb dan sebagainya kerana hanya itu satu-satunya jalan yang boleh digunakan rejim untuk ke Aleppo.
5) Kenapa Ahrar al-Zawiya tidak memanggil 're-inforcement' ketika melihat situasi semakin sukar?

Ada pengunjung bertanya admin kenapa mujahidin di sana tidak menggunakan helikopter dan jet untuk menyerang rejim selepas mereka menawan beberapa buah lapangan terbang?

Ada pengunjung bertanya admin kenapa mujahidin di sana tidak menggunakan helikopter dan jet untuk menyerang rejim selepas mereka menawan beberapa buah lapangan terbang?

Soalan yang baik. 
Untuk Statisik lapangan terbang tentera yang telah dibebaskan :
di Aleppo, Lapangan Terbang Tentera Jarrah dan Ming (Minnakh), 
di Idlib- Lapangan Terbang Tentera Taftanaz dan Abu Dhuhur,
di Homs- Lapangan Terbang Tentera al-Qusayr

Selepas mujahidin kita membebaskan lapangan terbang tentera ini, 1) Kebanyakan jet pejuang dan helikopter yang ada di situ tidak boleh digunakan lagi.
2) Kebanyakan jet pejuang dan helikopter telah menjadi bangkai setelah diserang dengan artileri dan mortar oleh mujahidin.
3) sesetengah landasan lapangan terbang musnah teruk seperti di Al-Qusayr, jadi pesawat tidak boleh landing dan take-off
3) sesetengahnya di tempat lain, setelah melihat keadaan semakin kritikal, tentera rejim memindahkan pesawat-pesawat mereka ke lapangan terbang yang lain seperti di Homs dan Damsyik. (ada video menunjukkan helikopter dan jet di tembak ketika cuba lari / take-off dari airport berkenaan)
4) untuk menyerang melalui udara mujahidin memerlukan pilot
5) selain pilot, mereka memerlukan engineer
6) selain engineer mereka memerlukan anggota yang mengawal atau mengetahui sistem trafik udara / 'Air traffic Control system'
7) Selain daripada itu mereka memerlukan minyak petroleum khas untuk kapal terbang. Minyak petrol ini tidak sama seperti yang digunakan untuk kenderaan darat.
9) Jika mereka mempunyai minyak sekalipun, bagaimana mahu menetapkan sasaran jika mereka tidak mempunyai sistem radar.
10) Jika mereka mempunyai sasaran dan mempunyai sistem radar bagaimana mahu menyerang jika mereka tidak mempunyai 'missile' atau 'bom'
11) Jika mempunyai segala kelengkapan sekalipun, tidakkah mujahid-mujahid yang berada di bawah akan keliru dan menyangkakan itu adalah pesawat musuh.
Penuh dengan risiko....

Ini sahaja point yang Admin boleh fikirkan. Admin bukan Colonel Airforce. Admin bukan pilot jadi ini sahaja point yang admin mampu fikirkan kenapa mujahiddin kita tidak menyerang rejim melalui udara. Mungkin ada di kalangan pengunjung yang lebih tahu.

Tetapi cuba bayangkan kalau mujahiddin kita mempunyai jet dan helikopter dan mampu menyerang balas melalui udara.... memang Bashar telah lama bungkus.

Nota : Imej di bawah adalah di antara imej yang terkenal menunjukkan anggota Jabhat al-Nusra bergambar di atas sebuah helikopter di Lapangan Terbang Taftanaz. Serangan di mulakan oleh FSA tetapi gagal sehinggalah 1000 pejuang Jabhat al-Nusra masuk. Setelah 2 bulan menyerang, lapangan terbang ini dibebaskan pada awal bulan Januari 2013.

ISIS menyerahkan kembali harta-harta yang sebelum ini dicuri kepada pemilik asal di at-Tabaqah.

al-Raqqah, Syria 

ISIS menyerahkan kembali harta-harta yang sebelum ini dicuri kepada pemilik asal di at-Tabaqah.

Ini adalah passport kita suatu hari nanti.

Ini adalah passport kita suatu hari nanti.

'Al-Khilafah al-Islamiyah'

Jika pemegang passport ini diganggu dan di hina, tentera khilafah akan segera datang membantu.
 

Tank buatan Russia ini menjadi bangkai setelah bertemu dengan Liwa' al-Tauhid di Kota Lama Aleppo.

Aleppo, Syria 

Tank buatan Russia ini menjadi bangkai setelah bertemu dengan Liwa' al-Tauhid di Kota Lama Aleppo.

Nota : Kota Lama Aleppo (old city) masih dalam penguasaan rejim. Di kawasan ini terletaknya Aleppo Citadel yang berusia ribuan tahun dan juga Masjid Umayyah yang terkenal itu.

syria berdarah

Latakia, Syria

Latakia, Syria 

Kebanyakan yang syahid dan cedera adalah pejuang ISIS yang bertempur di Latakia sejak Julai lepas. Di manakah kamu wahai pencela ISIS? Sibuk mengibarkan bendera revolusi?

Rejim mengebom bandar al-Bab yang dikuasai oleh ISIS. Rejim juga menyerang hospital di al-Bab. Rejim juga menyerang bandar Azaz setelah dikuasai oleh ISIS. Ini tidak termasuk beratus-ratus serangan udara di pergunungan Latakia. Di manakah kamu wahai golongan yang anti-ISIS?

Siapakah lelaki kafir di dalam gambar?

Siapakah lelaki kafir di dalam gambar?
Senator John McCain si Ular dari United Snakes of America yang sering menipu dan menzalimi muslim seluruh dunia.

Siapakah lelaki Arab yang berdiri di tengah?
Brigadier General Salim Idris. Badut dan boneka barat. Merengek-rengek, berunding dan merayu-rayumeminta pertolongan dari pemimpin kafir.

Siapakah Brigadier General Salim Idris?
HE IS CHIEF OF STAFF OF THE SUPREME MILITARY COUNCIL (SMC) OF THE FREE SYRIAN ARMY (FSA).

Siapakah lelaki-lelaki sekeliling mereka berdua?
Ini adalah Briged FSA yang paling celaka dalam Syria. A corrupt brigade. Admin gelarkan Briged Projek. Bila dapat projek mereka lupa halal haram. Briged kampung. Hanya mempedulikan kawasan kampung mereka sahaja. Tidak seperti ISIS, Jabhat al-Nusra dan Ahrar al-Syam bergerak seluruh Syria dan membebaskan seluruh Syria.

Siapakah Briged FSA ini?
Ini adalah Liwa Asifat al-Shamal atau Northern Storm Brigade atau Briged Badai Utara.

Dimanakah lokasi pertemuan si celaka-celaka ini?
Bandar Azaaz yang terletak di utara Aleppo dan berhampiran dengan sempadan Syria-Turki.

Kejahatan mereka bukan sahaja baru bermula dengan ISIS baru-baru ini. Kejahatan mereka telah lama bermula sebelum ISIS memasuki Syria lagi. Tahun lepas briged celaka ini bertempur dengan Briged FSA Amr ibn al-Aas. Liwa Asifat al-Shamal yang celaka ini sentiasa mencari pasal dengan semua pasukan. Ketika hampir kalah mereka akan lari ke pergunungan Efreen dan meminta perlindungan PKK milita Kurdish.

Jika Revolusi Islam boleh memberi analisis lengkap seperti
Liwa' Abu Fadil al-Abas (LAFA - Briged Syiah)
http://on.fb.me/18KeQi3 dan Jaish al-Muhajirin wal Ansar
http://on.fb.me/1fUXkxY, Revolusi Islam juga boleh memberikan analisis lengkap dan mendedahkan temberang dan penipuan Liwa Asifat al-Shamal. Antara Briged FSA yang paling celaka di Syria.

Sheikh Abdel Qader Saleh pemimpin Liwa al-Tauhid mengatakan Sissi dan Bashar, adalah 'two sides of the same coin'.

Sheikh Abdel Qader Saleh pemimpin Liwa al-Tauhid mengatakan Sissi dan Bashar, adalah 'two sides of the same coin'.

Lebih kurang bermaksud wajah berlainan tetapi fikrah, matlamat, perangai adalah sama.

Kemudian para penyembah sempadan ciptaan koloni barat (sekularist dan nasionalist Mesir) memberikan nasihat kepada Sheikh Abdul Qader supaya fokus kepada isu dalaman Syria.

Seorang mujahid di sana memberi tahu, kesemua wanita yang berada di dalam Penjara Pusat Aleppo (Aleppo Central Prison) telah mengandung akibat dirogol oleh tentera rejim

Aleppo, Syria 

Seorang mujahid di sana memberi tahu, kesemua wanita yang berada di dalam Penjara Pusat Aleppo (Aleppo Central Prison) telah mengandung akibat dirogol oleh tentera rejim.

Untuk pengetahuan semua, penjara ini masih belum di bebaskan oleh mujahiddin dan admin tidak tahu kenapa mereka belum bebaskan lagi kawasan ini sedangkan kesemua kawasan utara bandar Aleppo, daerah Handarat telah dibebaskan oleh mujahiddin.

Empat juta orang dijangka tinggalkan Syria pada 2014: PBB


2013/10/08
 
GENEVA: Kira-kira empat juta rakyat Syria terpaksa meninggalkan negara mereka pada 2014 berikutan konflik dihadapi makin memuncak, kata Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB).

Dokumen PBB berkata, dua juta orang sudah meninggalkan Syria sebagai pelarian manakala 2.25 juta akan berpindah di sekitar negara berkenaan.
Konflik negara terbabit sudah memaksa lebih dua juta rakyatnya meninggalkan tanah air mereka sambil negara jiran terharu dengan perkembangan terbabit. Berjuta-juta lagi sudah dipindahkan di sekitar Syria. - AFP 

Kerry puji Bashar patuhi janji


 
Damsyik: Presiden Syria, Bashar al-Assad boleh dipuji kerana bertindak segera untuk memusnahkan simpanan senjata kimianya.

Setiausaha Negara Amerika Syarikat, John Kerry memberi pandangan itu selepas pakar senjata mula memusnahkan senjata haram berkenaan.
Pemusnahan itu yang dilakukan petugas Syria dengan kendalian pakar pelucutan senjata antarabangsa, adalah mengikut syarat resolusi Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) supaya Damsyik menyerahkan simpanan senjata berkenaan.

“Proses berkenaan sudah bermula dalam masa singkat dan kami menghargai kerjasama Russia selain Syria yang akur kepadanya,” kata Kerry kepada wartawan bersama Menteri Hal Ehwal Luar, Sergey Lavrov di bandar Nusa Dua.

Senjata dimusnahkan

“Apa yang penting ialah, semalam, pada hari Ahad seminggu selepas resolusi PBB itu diluluskan, ada senjata kimia yang dimusnahkan,” katanya.

Syria bersetuju menyerahkan simpanan senjata kimianya bulan lalu selepas resolusi berkenaan diluluskan bulan lalu di Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB).
Syria dipercayai memiliki 1,000 tan gas sarin, gas ‘mustard’ dan racun lain yang perlu dimusnahkan pada pertengahan tahun depan.

Ketika pemusnahan itu dilakukan, Assad mengakui dalam satu wawancara bahawa kerajaannya melakukan beberapa kesalahan dalam konflik itu.

Bagaimanapun, beliau sekali lagi menafikan tentera kerajaan menggunakan senjata kimia itu dalam konflik.

Serangan pada 21 Ogos lalu itu menyebabkan Amerika turut diancam akan diserang sebelum PBB mengeluarkan resolusi mengarahkan Syria menyerahkan simpanan senjata itu.
AFP