Monday, 9 June 2014

syria berdarah

“Barang siapa yang bangun di pagi hari tanpa memikirkan nasib saudaranya sesama muslim, sungguh dia bukan dari golong ummatku.” (HR. Baihaqi)

syria berdarah

syria berdarah

syria berdarah

syria berdarah

Para mujahidin di Der Al Zoor sekarang ini dikelilingi dan dikepung oleh tentera Syiah Al Assad dari satu sudut dan dari puak Khawarij Al Baghdadi dari sudut yang lain.. Kedua dua tentera yang jahat ini ingin menghapuskan revolusi rakyat Syria..

Mohon dari semua orang yang menyokong kebangkitan rakyat Syria supaya memperbanyakkan doa kepada para mujahidin kerana dengan wujudnya penyelarasan yang begitu tinggi di antara pertubuhan Al Baghdadi (ISIS) dan tentera rejim Al Assad ini akan menghadkan pergerakan mujahidin dan meletakkan mereka dalam keadaan yang amat susah.

syria berdarah

Asma' Sheikh Al Daiy'ah...
Seorang kanak-kanak perempuan yang kedua di kalangan keluarga orang Islam sunni yang meninggal dunia akibat keracunan yang tidak ketahui sumbernya...

Insiden ini adalah yang kedua yang berlaku pada kanak-kanak di Syria dalam tempoh seminggu sahaja

syria berdarah

syria berdarah

Satu bom dari kereta kebal menyebabkan ayah dan abangnya terbunuh serentak dan meninggalkan dia seorang diri sebagai saksi jenayah yang mengorbankan separuh dari keluarganya..

Adik ini namanya Mohamad Khalid Al Shawwa..
Dari Maraat Annu'man...
Syria...