Thursday, 7 January 2016

50,000 Gambar Mengerikan


50,000 gambar mengerikan memaparkan manusia yang sedang menderita kebuluran dan mengalami kecacatan fizikal yang dahsyat.


Bashar dan tali barutnya telah melakukan pembunuhan beramai-ramai terhadap umat Islam. Walaupun terdapat beribu-ribu bukti dalam bentuk video, gambar mahu pun kejadian sebenar di hadapan mata umat Islam di Syria, sehingga kini masih tiada sebarang langkah praktikal yang telah diambil oleh mereka yang mengakui sebagai pemimpin umat Islam dan juga mana-mana pertubuhan antarabangsa.

Terbaru, seorang pegawai telah berpaling tadah daripada rejim pembunuh Bashar, menggunakan nama samaran "Caesar", dan telah mendedahkan lebih banyak bukti pembunuhan beramai-ramai ini pada skala yang amat mengerikan. Dua buah keluarga Syria menjumpai gambar orang-orang tersayang mereka yang telah hilang melalui imej-imej grafik yang diseludup. Sedihnya, gambar tersebut hanya menunjukkan tubuh-tubuh mereka yang sudah kaku.

Kita harus ingat bahawa bukti ini adalah hanya satu contoh kecil daripada skala asal kekejaman yang terpaksa dilalui oleh saudara se-Islam kita di Syria. Masyarakat antarabangsa dan para pemimpin umat Islam akan terus membutakan mata mereka terhadap pembunuhan beramai-ramai umat Islam ini sehinggalah mereka menjumpai pengganti Bashar yang 'sesuai'.

Sumber: huffingtonpost

No comments:

Post a Comment