Tuesday, 2 September 2014

Perancis, UK akan gila ke atas Syria

Ini foto fail menunjukkan Isil Takfiris di bandar Syria Raqqa.
Sebagai kengerian Negara Islam yang dipanggil di Iraq dan Levant (Isil) pergi virus, tindak balas di Paris dan London menunjukkan sejenis kekeliruan diri sendiri apabila pemimpin cuba untuk berkaitan dengan krisis.

Mungkin yang paling mengejutkan semua tindak balas telah datang dari Presiden Perancis Francois Hollande pada Khamis, 28 Ogos. Befuddled dengan pendirian hipokrit sendiri keganasan di Syria, beliau baru-baru ini membuat Gaffe menggambarkan Isil pengganas, yang telah mengejutkan dunia dengan tercela massa hukuman mereka askar Syria tawanan, sebagai "sekutu" kerajaan Syria.

Untuk membuat kenyataan terang-terangan paradoks ini, Hollande telah menjadi serius sama ada otak yang rosak, atau lebih digunakan di pembohongan sendiri bahawa dia kini tidak mampu berkata apa-apa selain daripada pernyataan sendiri bercanggah di Syria. Dalam gila, gambaran twisted Hollande mengenai apa yang berlaku di Syria, masalah ini adalah penyelesaian, dan penyelesaian masalah.

Dalam satu lagi kenyataan yang pelik, Hollande mendakwa keengganan UK Parlimen untuk mengebom negara Syria pada tahun 2013 atas dakwaan peranan mungkin dalam serangan kimia Ghouta tahun yang membolehkan kebangkitan Isil.

Ini adalah menarik untuk dia berkata, kerana ia memberitahu kita sedikit lebih lanjut mengenai yang dirancang 2013 kempen pengeboman di Syria daripada Hollande mahu kami tahu. Ia menunjukkan bagaimana, bertentangan dengan kenyataan Amerika Syarikat, yang diterangkan pengeboman yang dirancang sebagai "terhad", serangan itu akan menjadi operasi perubahan rejim seperti yang berlaku di Libya. Berdasarkan hujah bodoh ini, Hollande meletakkan dipersalahkan kerana kebangkitan Isil kepada keputusan Parlimen UK untuk tidak pergi berperang dengan Syria pada tahun 2013 - satu keputusan yang jelas diambil melalui takut tidak sengaja membantu kumpulan pengganas seperti Isil.

Pertimbangkan Ironinya kedudukan Hollande mengenai isu ini. Jika anda melihat dengan teliti, anda akan mendapati bahawa kata-kata beliau sendiri walaupun mengkhianati hakikat jelas bahawa Isil dibuat dan masih disokong oleh penentang kerajaan Syria: Hollande memberitahu kita bahawa jika rejim-perubahan telah berlaku pada tahun 2013, akan terdapat tidak Isil pada 2014. Kenapa begitu? Dengan apa mekanisme akan pengganas Isil hilang apabila pemerintahan Bashar al-Assad, berakhir, jika kenyataan Hollande ini tidak boleh disamakan dengan pengakuan bahawa Isil telah disokong dan tersandar pada negeri Syria?

Rasional Hollande seolah-olah untuk pergi lebih jauh daripada mengatakan bahawa kerajaan Syria secara tidak langsung harus dipersalahkan kerana kekejaman, amputasi dan kanibalisme disokong oleh Perancis selama tiga tahun di Syria, kerana keengganan negeri untuk runtuh. Sudah tentu, jika Syria telah melepaskan rintangan, kempen angkuh sokongan kepada kumpulan pengganas berleluasa di Syria oleh negara-negara penyangak seperti Perancis akan berakhir. Tentangan terhadap AS rejim-perubahan, menurut Hollande, adalah punca pertumpahan darah sendiri.

Untuk mengatakan rintangan yang punca pertumpahan darah sendiri tidak lebih baik daripada rasional pekeliling yang sama diberikan oleh Zionis untuk pencerobohan berulang mereka terhadap penduduk awam di Semenanjung Gaza.

Apabila semua hujah-hujah yang lain gagal, Israel mengatakan bahawa Gaza adalah harus dipersalahkan kerana penderitaan mereka sendiri, kerana mereka enggan menyerah rintangan. Jadi, sama seperti Israel memberi hujah ini, Perancis memberi hujah bahawa Syria adalah harus dipersalahkan kerana penderitaan mereka sendiri dari Perancis yang disokong amputasi, pembunuhan dan keganasan kerana mereka enggan menyerah rintangan.

Hollande berpendapat "tidak ada pilihan untuk dibuat antara dua barabarisms". Ini akan menjadi agak satu kenyataan yang adil, jika pilihan yang diperjuangkan oleh Hollande tidak lebih kejam daripada kedua-dua beliau nampaknya dipertimbangkan. Alternatif ketiga, dalam fikiran Hollande ini, untuk mengebom kedua-dua pihak, walaupun membunuh orang yang tidak bersalah dan lebih dahsyat lagi negeri telah dilanda perang tanpa membuat apa-apa keputusan yang tegas.

Yang penghasutan perang yang berterusan dalam ucapan tidak logik Hollande adalah sangat menarik dalam setiap quote, dan corak yang konsisten: enggan menyokong pengganas di Syria adalah sama seperti menyokong pengganas di Syria; algojo yang ganas penyokong kerajaan Syria adalah penyokong kerajaan Syria; serangan udara adalah satu-satunya cara untuk mencegah serangan udara; perang adalah keamanan; kebebasan adalah perhambaan; kejahilan adalah kekuatan.

Jika ini kedengaran biasa, ia adalah kerana ia adalah doublethink, betul-betul seperti yang digambarkan oleh George Orwell dalam novel dystopian beliau Nineteen Eighty-Four - satu bentuk mencuci otak yang meyakinkan seseorang untuk mempunyai pandangan yang bercanggah secara langsung tanpa perasan percanggahan.

Satu lagi sumber hiburan telah MP terkenal Sir Malcolm Rifkind di UK, yang jengkel kerajaan dengan mencadangkan bahawa UK perlu bekerjasama dengan kerajaan Syria untuk memerangi ancaman Isil.

Sambil menyifatkan kerajaan Syria sebagai "amat jahat", untuk menyenangkan hati pengkritik, Rifkind mencadangkan Isil seorang pembantah yang lebih buruk. Beliau juga berbanding perikatan bakal dengan kerajaan Syria terhadap Isil untuk bekerja Kesatuan Soviet semasa Perang Dunia Kedua untuk mengalahkan Nazi Jerman.

Masalah dengan penilaian Rifkind adalah bahawa Britain sebenarnya berperang semasa Perang Dunia Kedua. Perbandingan dengan Perang Dunia Kedua hanya mengesahkan bahawa Rifkind dan orang lain seperti dia hidup dalam dunia yang penghasut perang ini fantasi mencontohi Perang Dunia Kedua, di mana Britain adalah sentiasa berjaga-jaga terhadap rejim bermusuhan. Dalam dunia fantasi ini, tidak akan selama-lamanya perang adalah tidak dibenarkan "memujuk", dan perang yang berterusan terhadap beberapa musuh atau yang lain adalah satu-satunya cara untuk menjadi seorang negarawan yang besar.

Sebenarnya, campur tangan kuasa-kuasa asing telah menjadi masalah di Syria dari awal dan tidak akan pernah menjadi penyelesaian. Satu-satunya Syria "ancaman" pulih menentang Britain, seperti Perancis, telah disemai oleh tindakan berulang-ulang Jilatan untuk meyakinkan rejim AS yang semakin mengganggu dan paranoid.

Negara Amerika Syarikat adalah rejim ketenteraan didorong oleh raket perang dan pembunuhan. Selagi ia mempunyai apa-apa kuasa, ia akan menyebabkan tidak menahan diri dari penglibatan dalam zon konflik ganas, dan ia sentiasa akan mencari alasan untuk mencetuskan peperangan. Ia lebih suka menyerang sesiapa sahaja daripada no-ne.

Pengeboman kedua-dua pihak dan melakukan jauh dengan apa-apa matlamat politik yang realistik, dalam kes ini, ada jenaka. Sesungguhnya, apa yang pelik tentang sokongan Rifkind ini gabungan bakal dengan kerajaan Syria adalah bahawa dia adalah salah satu penyokong utama serangan udara AS bakal sasaran kerajaan Syria pada tahun 2013.

Anda akan berfikir saya telah membuat ini sebagai beberapa jenis tuntutan menyindir, tetapi saya tidak. Rupa-rupanya, Rifkind begitu taksub dengan peperangan yang dia tidak peduli siapa musuh adalah - satu tahun itu kerajaan Syria, tahun depan ia pemberontak. Mereka boleh berada di sisi yang berbeza daripada saluran, tetapi Rifkind dan Hollande kedua-dua mempunyai apa-apa takut bukan-penglibatan itu, dalam fikiran mereka, serangan udara pada sesiapa lebih baik daripada serangan udara sama sekali.

Francois Hollande dan Sir Malcolm Rifkind antara ramai yang telah melibatkan diri dalam kempen baring kekal sepanjang krisis Syria, untuk menyokong adventurisme rejim AS dalam usaha mendapatkan sebuah Iraq atau gaya Libya rejim-perubahan di Syria itu.

Hanya ketabahan dan keengganan kerajaan Syria runtuh telah menyebabkan kenyataan paradoks mereka semakin terdedah, diejek oleh sesiapa yang mempunyai perspektif yang jujur ​​pada peristiwa sebenar.

Apa yang kita telah belajar ialah rintangan bukan punca penderitaan, tetapi penyelesaian. Perang akan terus menjadi kebiasaan bagi rejim Amerika Syarikat dan negara-negara boneka bersifat menjilat, dan rintangan akan terus menjadi jawapan sehingga penyakit ketenteraan ini sembuh.

HJB / KAhttp://www.presstv.ir/detail/2014/09/02/377403/france-uk-going-mad-over-syria/

No comments:

Post a Comment